Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17820) (ex)Cat válasza (ex)Cat (#17804) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Nohát, úgy az első benyomások...

Az újra csomagolt (EMAG) állag kb annyit jelent, hogy minden ki volt bontva, a fényes teteje ujjlenyomatos volt, és az alján van egy pici karc, de mivel ez alul van, úgyse látszik belőle semmi. Minden más szempontból hibátlannak tűnik, vagy legalábbis nekem az árkülönbözetet abszolút megérte az, ami külső hjibáját felfedezni véltem.

A hangja... egyrészt meglepően jó, másrészt néha baromira érzem, hpgy a közelébe sincs a volt sztereó rendszeremnek. Ugyanakor még zenében se rossz. Bár itt azért jobban érződik, hogy a Rotel + Focal páros teltebb, élvezhetőbb sztereó teret adott, de az is lehet, hogy ha az elmúlt napokban nem tesztelgettem volna direkt a különböző zenéket, kevésbé lenne hiányérzetem, mert nem emlékeznék arra, hogy milyen is volt azzal bármit is hallgatni, annyira ritkán kapcsoltam be. :D

Ezzel együtt azt azért le lehet szögezni, hogy nem kifinomult zenehallgatásra való, viszont arra, hogy néha szóljon az is, egyelőre elégnek érzem. (amúgy most már szívesen kipróbálnék egy Sennheiser Ambeo Plus-t, mert az nagyon dcisérik ilyen téren.)

Filmnél - én most épp sorozatot néztem - viszont sokkal élvezhetőbb - nekem - mint amit sztereóban nyújtott a régi szett. Persze ez sem a mélyektől dübörög, de mégis úgy érződik, hogy több benne az erő. Ami viszont egyértelműen sokkal jobb, az pl. a párbeszédek érthetősége és a térérzet. Persze nem olyan, mint ami egy dedikált AV rendszer lenne (a közelében sincs), de egészen jó.

Az viszont biztos, hogy kell hozzá a SUB. Zenénél nem feltétlenül hiányzik, bár szerintem ott is segítene valamit, de filmeknél egyértelműen szükség van rá.

Már persze ha marad. Egyelőre nem estem szerelembe, de nem is okozott csalódást, épp csak hozta, amit kb. vártam tőle, egyfajta élvezetesebb mozis hangélményt.. Azért majd még tesztelni fogom az elkövetkező napokban, remélem több időm lesz rá mint ma volt.
Majd kipróbálom ezt a hozzáadott mérőmikrofonos/autókalibrációs dolgot, hogy az csinál-e valami észrevehetőt. No meg az appját is jobban megnézem, mert egyelőre csak kb. letöltöttem és összelőttem vele és kb. ennyi.

Ami viszont meglepő és csalódást keltő - bár sok jelentősége nincs, csak nem értem a dolgot - hogy nincs OSD. Nyomogathatom a távot, változik is a hangerő, de fogalmam sincs, hogy épp hol tart. Persze rá lehet fogni, hogy mindegy, mert addig nyomom, amíg épp jónak nem érzem, de ettől még elvártam volna, hogy mutasson valamit.

Úgyhogy egyelőre inkább igen, mint nem, de azért még hallgatni/tesztelni kell, mert benne lehet az is, hogy esetleg nagyon akarom azt hogy jó legyen és ez visz el ebbe az irányba.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.