Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Seti@Home - Einstein@Home (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4268) #95904256 válasza P.H. (#4263) üzenetére


#95904256
törölt tag

1. A "h1" és "l1" fájlok az égbolt háromszögeléséhez szükséges Hanford-i és Livingston-i lézer interferometriás hullámdetektoroktól származó forrásadatok. Elvileg automatikus a kezelésük, törlésük. Bár egy jó fél évvel ezelőtt az "l1" fájlok még nem törlődtek automatikusan. Ha valamelyik fájl nincs benne a client_state.xml-ben, akkor nyugodtan lehet törölni. Ha benne van és mégis törlöd, akkor sincs baj, legfeljebb újra letölti a BOINC amint szüksége van rá.

2. Igen, a későbbiekből lehet ebből hátrány. Ugyanis a Berkley felől erőltetik hogy a BOINC által detektált processzor tulajdonságok alapján már csak a "legoptimálisabb" kliens töltődjön le. Ha jól tudom, egyelőre nincs olyan projekt ami a BOINC-ra bízná a dolgot.

3. A LIGO-k mérési adatai vannak feldarabolva a "h1" és "l1" fájlokban, ami a Föld különböző térbeli helyzetében lettek felvéve. Az Einstein@Home kliens egy, az égbolton kijelölt útvonalon keresi a pulzárok (és egyéb) források jeleit. Ha szükséges, akkor akár több fájlból, többszőr is tölt be adatot hogy az égboltról vett adatok folyamatosnak látszódjanak a memóriában.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Seti@Home - Einstein@Home (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.