Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
-
LOGOUT
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonius1978
addikt
válasz
hanS20 #37799 üzenetére
Szevasz, TZS forumtars oldalan nezz szet, hatha talalsz valamit, ami tetszik : [link]
Ha Enot/Diverzans szerut akarsz, akkor szerintem tetszeni fog az AMK Devolution (2ik oldalon), habar nem olyan hosszu mint az Enot vagy Diverzans, de eleg jo tortenete van es van egy uj palya is, a fegyverarzenal is tetszetos.
Ha meg rovidebbeket, de tortenetileg jokat keresel es remek Zona erzesekre vagysz, akkor The way in Pripyat (szemelyes kedvencem, kihaltabb es hatborzongatobb erzeseket kelt bennem, ilyen kellene legyen eredetileg a Stalker vilaga szerintem), Spectrum Project, Wind of Time es Chernobyl Chronicles.
A Dacolva a halallal, es a Szovetseg ideje 2 es 3 modokra mar nem emlekszem jol, viszont ezek is hosszuak, ha jol dereng.
Hm, kedvet kaptam, asszem nekiugrom a Dacolva a halal-nak hogy felfrissitsem az emlekeimet -
Antonius1978
addikt
válasz
Plazmacucci #37537 üzenetére
Ezert ajanlottam a Way/Road to Pripyat-ot, tiszta Sztalker erzetet ad, nem hosszu erosen, nem kell sokat maszkalni, mert nincs olyan sok kuldetes benne.Ha hosszabbra vagysz, akkor a Spectrum Project, ha esetleg valami masra vagysz, akkor The Project Medeiros, Zaton tele van banditakkal, elfoglaltak a Szkadovszkot is, te Noe vagy, a zakkant fazon
Ha ez erdekel, dobj 1 uzit, hogy megadjam a hivatkozast, ha ujra megtalalom, a forditas angol gepi az megvan a Moddbn.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Plazmacucci #37527 üzenetére
Szerintem is, vedd ugy, hogy ez a LA egy fejlettebb valtozata, mas tortenettel, ennyi.
Ha Stalker elmenyre varsz, akkor vedd elo a Spectrum Projectet, vagy a Way in Pripyat-ot, szamomra ezek adjak vissza a legjobban a Stalker erzest. Nemreg ujra vegigtoltam a Wind of Time-ot es a Space Anomaly-t is, sajna mindkettoben vannak nemszeretem dolgok.
Most a The project Medeirost fogom ujrajatszani, az vagany volt, valami banditas tortenettel. -
Dhampir
félisten
válasz
hanS20 #37273 üzenetére
Például (érdemes átböngészni az itteni Összefoglalót is és a többi S.T.A.L.K.E.R. fórum összefoglalójába is – ahol van – érdemes belekukkantani):
- A sóhajok völgye
- Way in Pripyat
- Hullócsillag - egy zsoldos becsülete
- Spectrum project - Út a homályba
- A változás ideje 3 - ВРЕМЯ ПЕРЕМЕН 3.0 (ez Clear Sky mod)
... -
Dhampir
félisten
Nagyon gazdag küldetésekben a Spectrum Project, jó kis játék.
Azt vettem észre, hogy az elavult Intel HD Graphics 4000 integrált grafikus meghajtót alaposan megfogja, időnként "dadogós" lesz a játék. Még lecsavart grafikus beállítások mellett is a párbeszéd-dobozoknál nagyon laggolt, de érzékelhető volt általában is a csekély FPS érték.
Azután böngészgetvén a régi hozzászólásokat rátaláltam erre a 2014. évi bejegyzésre, amiben megemlítettem, hogy a kis dedikált nVidia NVS 5400M is gyenge volt ennek a játéknak.
-
Dhampir
félisten
A Spectrum Projectben Kordonon Logopédus banditavezér egy sztalker kirablására irányuló küldetést akar adni.
Ezt a küldetést ki lehet kerülni valahogyan?
Más:
Valaki már kipróbálta azt, hogy beáll a banditák közé? Ebben az esetben milyen küldetéseket adnak? -
Dhampir
félisten
Sajnos a SeregA-Lus csomagban lévő Spectrum Project nem indult el, pontosabban elindítás után csak sötét háttér lett, más semmi.
Régen az nVidia NVS 5400M vitte, de akkoriban még Windows 7 alatt mehetett.
Lehet, hogy Windows 10 alatt megpróbálom még kompatibilitási módban, hátha sikerülni fog.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37247 üzenetére
Egyszerűbb volt letölteni SeregA-Lus csomagban a Stalkermod.ru honlapon keresztül.
Akkor ehhez elegendő csak az egyik magyarítás, mert kétféle van és összesen négy?
Elegendő az 1_07-hunfiles-15.7z magyarítás?
Hiába, 2014 rég volt, még akkor játszogattam a Spectrum Projecttel.
-
sklopp
őstag
Üdv urak. Érdekesen jártam a hosszú idő után újra elővett Spectrum Project játékkal a tréfás kedvű fejlesztők jóvoltából. Még az elején sikeresen összejön a váltságdíj a társam kiváltására, megyek is a katonákhoz. A kapu előtt három fickó kéne őrködjön, de a középső hiányzik, csak a két szélső van a helyén. Úgy látszik, portyázás közben heveny lövöldözés alatt jobblétre szenderült. Lelkesen integetnek, lépjek csak be, de akárhogyan trükközök, a fedezékük vonalán belülre lépve egyesült erővel szitává lőnek. bárhogy próbálkozom, halál a vége. Kénytelen leszek újra kezdeni. Nem nagy gond, csak az érdekesség kedvéért említettem.
-
sklopp
őstag
válasz
Dhampir #36978 üzenetére
Minden nap játszogatok valamelyikkel, hangulat szerint:
Shadow of Chernobil
Clear Sky
A Halál ellen
A Szövetség ideje 2.
A Szövetség ideje 3.
A változás ideje 3.
Az újságíró története
Hullócsillag
Lost Alpha
Spectrum Project
Wind of Time
Chernobil Chronicles
SGM 2.2
Suttogások Völgye
Way to Pripyat
Sniper
AMK 2.
Nagyjából ezek az általam kedvelt modok. Az érdekesebb képeket gyakran lementem. -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir #36263 üzenetére
Szerettem volna feltenni az OLR2.5-öt, de nem boldogultam a configurator beállításokkal. Valamiért minden szépen elindult, magyar volt, majd a játék indításakor kivágott.
Elővettem a régebben toltakat. Most éppen a Way in Pripyat fut, de utánna szerintem a Braz jön, talán a Spectrum Project. -
Antonius1978
addikt
válasz
Csicska32 #35224 üzenetére
Cso csumi, innet valogass :[link]
Wind of time, Spectrum Project (en ezt kezdenem el a helyedben, mert nem olyan hosszu, de porgos, ha forditva akarod, akkor Wind of time), Way in Pripjat (borongos stalker hangulat), a Chernobyl Chronicles az valoban nem annyira porgos, inkabb nyomozos de szinten tetszett a hangulata.
Az AMK devolution is nagyon jo, van rajta egy +palya. -
borovi
aktív tag
Segítséget kérek!
Szeretném újrajátszani a Spectrum project modot. A telepítéskor felpakoltam a SeregA-Lus verziót, a SaGa mappájában megtalálható utolsó pecset, weapon mappát és a magyarítást. Ment is minden, mint a karikacsapás, egészen a Gollamos küldetés befejezéséig. Amint ezzel végeztem, visszavittem Szidorovicsnak a pénzét tartalmazó ládikát, és amikor jöttem ki a bunkeréből, valami
elbaszó... elromlott. A karakterem jobb oldalon függőlegesen tartja az utoljára elővett fegyverét, csak az alja látszik, és nem lehet semmit se csinálni vele. A fegyverváltás hangja megvan, de nincs mozdulat, és használni se tudom a csúzlikat. Itt állok a Zóna közepén, mint valami piroskabátos gárdista a Buckingham-palota előtt, tisztelgésre emelt fegyverrel, épp csak a medveszőrkucsma hiányzik a fejemről, miközben szétszednek a vadak.Van esetleg megoldási javaslata valakinek?
-
SaGa59
őstag
válasz
borovi #34538 üzenetére
Ha ugyanaz a technika, mint a Spectrum Project-ben a rádióbemérésnél, akkor nem fagyasztja ki, csak egy valamelyik billentyűvel megy tovább. Viszont ha nem megfelelő sorrendben nyomkodod a kiírt billentyűket, akkor el tud akadni és elég nehéz kikeveredni belőle. A lényeg, hogy mindig pontosan azt nyomd meg, amit éppen kiír, semmi mást, de azzal a billentyűvel, amit korábban kiírt de nem tüntette el a kiírását, ne foglalkozz,
A pontos menetre már nem emlékszem, de nekem is kellett 4-5 próba, mire rájöttem. -
Yutani
nagyúr
Nem tudom, emlékszik-e még valaki erre, de a Spectrum Projectben az X-5 laborban van egy olyan rész, ahol Borland beenged egy ajtón, de dől ki a füst és monolitosok vannak odabent. Folyamatosan kinyírnak, mielőtt még bejutnék, Borlandot szintén, nem tudom életben tartani. Valami tipp?
-
Yutani
nagyúr
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Még 2014-ben játszottam a Spectrum Projecttel.
Azóta fejlesztettek a játékon, továbbvitték?
-
Antonius1978
addikt
válasz
Timstrike #33971 üzenetére
Elfelejtetten neked ennek kapcsan visszajelezni, probaltam telepiteni a modot, es nem sikerult, valami hiba miatt, azaz lehet hogy utanna nem indult el, mar nem emlekszem.Nem ertem miert,lehet valami cirillbetus marhasag miatt amire nem figyeltem esetleg ? Habar nem hinnem, mert a CoC nem orosz mod, ha jol emlekszem, ez RobberBaron egyeni modja volt, amit egyedul butykolt, es ugy latszik utolag sokan beszalltak a buliba...jah, es eredeti COP-m van.
Ugyanekkor probaltam telepiteni a Dacolva a halallal-t, Saga59 forditasaban, de az sem sikerult...ott mar esetleg tenyleg lehet hogy valami cirillbetus dolog miatt esetleg.Habar csak sztalkerkedni akartam, mert Saga59 leirasabol rajottem, hogy mar vegigvittem a modot, valoszinuleg mar akkor amikor leforditotta...
Valaki nem tudja esetleg, hogy hogyan tudom angol nyelvuve tenni a We are not alone - Holdsztalkert ? Talaltam egy stabil ruszki valtozatot valahol, de cirill es metod jelentkezik a kepernyon
TZS ha majd meg teszteled a Turult par perc erejeig, akkor kapcsold be a dinamikus harci zenet, kivancsi vagyok, hogy mennyire tetszik a harci zene amit valogattam,ne feledd el.
Dorothy : TZS oldalan talalsz egy rakas fasza modot, amelyek le vannak forditva magyarra...[link]
Nem rangsorolom oket, de ha mas palyakra es eltero tortenetre vagysz, akkor a Way in Pripjat,Spectrum Project es a Wind of time-ot probald ki eloszor szerintem,esetleg ide sorolhatom a Gladiator/Szovetseg idejet, ha viszont az alapjatekhoz hasonlo, de bovitett modokat akarod, akkor probald a tobbit. -
Blizzardking
őstag
válasz
Dhampir #33890 üzenetére
A Wind of time-ot most tolom, nagyon jól összerakott igényes mod. A Spectrum project nekem nem jött be, pedig rangetegen dicsérték. Csomó időt beleöltem, és még mindig a kordonban rohangáltam fel-alá zokniban.
Esetleg van az SGM-hez mérhetően óriási komplex és hónapokig kitartó mod? (Ezt mindenkitől kérdezem). -
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Spectrum Project - Próbálnám bepoloskázni a Tiszta Égbolt tagokat a szeméttelepen, de valamiért nem megy.
Nem ajánl fel ilyen lehetőségeket, csak a szokásos tudzs-e munkát, mit történt sztorik vannak.
Valakinek esetleg egy kósza emlékfoszlány? -
Blizzardking
őstag
válasz
shield #33857 üzenetére
Köszi a gyors választ. Akkor ne foglalkozzak a lőszerrel, hanem ahol nagyobb a csík azt használjam és kész?
Eddig csak az alap, SGM, ENOT, Wind of time, Spectrum Project, és SoC-ból a Lost Alphával játszottam. Végülis mindenhol megtaláltam a számomra legjobb fegyót, de ezt már régebben meg akartam kérdezni ezt a kaliber dolgot. -
Walter
kezdő
Sziasztok! Szeretném letölteni a Spectrum Project modot. De a torrent fájlra amit tzs az oldalára tett fel,azt írja "blocked"
Ha valaki valahová fel tudná tenni annak örülnék! Köszönöm
-
Papa Joe
tag
Üdv!
Spectrum Projectel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Nem emlékszik valaki egészen véletlen, hogy a kordonnál a kalibráló szerszámkészlet merre lehet? Az alap a zöldfülűek táborában volt az egyik padláson, a finom munkás a takarmánytároló tetején, de ezt nagyon nem találom...
-
Antonius1978
addikt
válasz
' Tzs , #33405 üzenetére
Leszedtem valahogy Agroprom titkat, de nem tudom feltelepiteni, valami hibaval kidob es ugy cirillbetus, nem ertem miert.
Mas : ugy dontottem xFreex hianyaban, hogy megiscsak megosztanam veletek a felkesz Turul modot, mar csak azert is, hogy kiprobalhassatok, valamint hatha tobben kiprobaljak, es lenne az illetoknek uj otlete, vagy barmilyen mas meglatasa, ami popecebbe tenne a modot,mivel remelem, hogy xFreex is elokerul idovel, de ha megse, akkor addig is azok akik jatszanak/jatszottak vele, hatha tudnanak nyujtani nemi segitseget a befejezeshez.
tzs182 amikor van idod, hogy egy oldalt csinalj a modnak, majd szolj, es megbeszeljuk hogy mit irjal ismertetonek.
Addig is kis erdekesseg : [link] , [link] , [link]
Mr_no_Name olvasd vegig az osszefoglalot, legalul van egy rakas Saga59 altal leforditott mod, mindegyik jo.
A legjobb modokbol mondok parat : Spectrum Project ; egy uj mod, amit mar 3ik-szor toltam vegig es uj, Erdo forumtars forditgatja magyarra : Wind of Time ; The Way to Pripyat ; ENOT ; AMK Devolution ; ez utobbi 2 mod hosszas, az elozoek 2-3 nap alatt sima vegigvihetok.Ezek COP modok.Megemlitenem meg a Sohajok volgyet, egy teljesen uj palyat tortenik a cselekmeny.
A ShoC modokbol a Hullocsillag elvezetes, a tobbi felsorolt nem is ismerosnek tunik, de nem tudom mar melyik COP es melyik ShoC es hogy melyikkel jatszodtam. -
Sensut
őstag
Játszik valaki a Wind Of Time moddal erre felé? Hát tudjátok meg, hogy oltári jó ez a mod, csak ajánlani tudom mindenkinek! Teljesen új sztori angol fordításban, amolyan időutazós, amikor a tudósok visszaküldenek az időben - egész odáig amikor még pld. Vasiliev él Yantaron -, hogy megoldjál egy bizonyos problémát (nem lövöm le a poént). Ami tetszik benne marhára, hogy minden pályát módosítottak többé-kevésbé, és így nem a szokásos SOC pályákat kapjuk, ahol minden modban még a fűszálak is ugyanazok. A Spectrum Projectben volt még így. A legjobb a Bar területe, ahol a 100 Rads Bar nem a szokásos helyén van, hanem az általunk Vadvidékként ismert Rostok külterületén. De ezt az építkezési területet is úgy elváltoztatták, hogy órákba telt mire kiigazodtam rajta, azon a viszonylag kis pályán
. A küldetések szép tiszták, könnyen lehet igazodni bennük és azok sem szokványosak. Nem tudom meddig juthattam benne vagy hogy mekkora a mod egyáltalán (ez állítólag egy trilógia első része), most értem át a Raktárakhoz és ott túl vagyok egy váratlan mutánstámadáson, de totál leköt a játék. Majd még írok róla, ha befejeztem, de addig is ajánlom tiszta szívből, mert nagyon jó játék!
-
Antonius1978
addikt
Probald meg ez az uj Wind of Time modot, amit TZS forumtars emlitett, en most azt tolom, a gepem nem tul jo, 9 eves, de ez a mod szepen megy rajta, meg nem dobott ki, maga a jatek is szep - atmosfear es absolute nature pakkok vannak benne - a tortenet uj,remelem ertesz angolul, szoval a jatek a Spectrum Projectre es a Way in Pripyatra hajaz, azaz magyaran nem egy hentelos, eszetlen lovoldozeses mod, hanem inkabb olyan nyomozos szeru.Legalabbis egyelore, mert meg csak a 2-ik palyan vagyok, kesobb ez meg valtozhat, mert vagy 8-10 palya van bent a jatekban, ha kapasbol jol emlekszem.
A mod akkor, csak leszeded, kicsomagolod valahova, inditod es jatszol, ennyi.
[link] -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Spectrum projectben találtatok valami megoldást a juss el a bárba de azonnal meghalsz problémára? Egyszerűen nem élem túl az utazást. Próbáltam teletömni magam az indulás előtt tudományos EÜ csomagokal, de az sem használ... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Sajnos a COC magyarításból nem lesz semmi, legalábbis általam.Spectrum projecthez van valami külön optikai mod? Vagy kell egyáltalán? Most szedtem le, még nem próbáltam.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Riot Gin #31429 üzenetére
Megertettem.
Viszont csinalhatnal egy felsorolast, hogy mely alap pancelok uj valtozata(i)rol van szo, es melyek a teljesen uj pancelok.
A teljesen uj pancel (amit addig, amig nem tettel be rola kepet nem lattam) az az Ecologist Exo, a zold valtozatban, az tetszik nekem.
A mi modunkban mar ki is gondoltam hozza a kuldetest, x darab mindenfele mutans testreszt kell leszallitani erte a tudosoknak (Free betette azt a kiegeszito modot, hogy minden megolt mutansrol x% esellyel kapsz testreszt.Na es ezektol a mutansoktol kellene begyujteni a testreszeket, a gyakoriakbol tobbet, a ritkakbol meg kevesebbet.)Masig dolog : lattatok COP modokban valami frappans, jo kinezetelu kepzodmenyt ? A tudosok kapcsan meg tamadt 1 otletem, minden alap kepzodmenybol kellene 1-1 tipus a tudosoknak, hogy valamilyen modon osszeolvasszak oket egy tokeletes peldannya, lehetne a neve mondjuk Isten Keze
, vagy Őrangyal egy Spectrum Project kepzodmeny kinezete utan, vagy csak egyszeruen Tökély, es kesz
-
Riot Gin
aktív tag
A Spectrum Project- modban: hogy a fenébe lehet oda adni a poloskát a szeméttelepi clear sky-osoknak?
-
FeketePok
tag
Sziasztok,ujabb kerdesem lenne a Spectrum Project moddal kapcsolatban a kapott alkatreszekbol es a szerelotol kapott foraszto allomas segitsegevel legyartottam a "poloskakat"" Furge azt mondta vigyem at oket a szemetdombra es osszam szet a Tiszta egboltosok kozott hogy lehessen lefulelni az informatort,na de a bokkeno az ,hogy a tiszta egboltosok kozul senki nem akarja elvenni azokat ertsd ugy,hogy nincs olyan valasz a parbeszedekben amivel at lehetne adni azokat a rohadt poloskakat.
-
FeketePok
tag
ja es a torrent verziot szedtem le ami repack
Sziasztok letoltottem a a TZS oldalan megadott linkrol a [COP] Spectrum Project: Út a homályba mdot de sajnos amilor inditom a stup.exe-t a kovetkezo hibaablakot adja :The file name,name or volume label syntax is incorrect mar mindent elkovettem vele de nem megyek semmire valaki tudna segiteni? ja es a torrent verziot szedtem le ami egy repack -
Antonius1978
addikt
Szia Emre, udv itt is
[link]
Itt nezd meg, hogy mi az, amit nem ismersz,es probald ki.
Irok egy rovid osszefoglalot cimenkent.
The way in Pripyat - egy egyedulallo tortenettel rendelkezik, egy kepzodmenyvadaszt alakitunk, aki a tarsait keresi, hogy veluk egyutt eljusson a Szarkofaghoz, es megkeressen egy egyedi kepzodmenyt - kedvenc modom, csak sajnos nem tokeletes, de egyedi a hangulata.AMK 2.0 Devolution tobbe-kevesbe olyan mint az Enot, de mas kuldetesekkel, es vannak + palyak is ha jol emlekszem.A tortenet szerint valami vadaszt alakitunk, aki ha jol emlekszem a Tiszta Egbol maradvanyait segiti bizonyos kituzott celok elereseben.Ha valami nem klappol a leirasomban, az azert van, mert en is vagy 3 evvel ezelott jatszodtam vele kb.
Sigerous (SGM) 2.2 mod + Enot Edition errol nem tudok mit mondani, nem ismerem.
Spectrum Project: Út a homályba teljesen uj tortenet, szerintem ezzel kezdd a jatekot, valami ilyesminek kepzeltem volna el a Lost Alphat.
GLADIATOR II & A Szövetség Ideje 2.0 erdekes mod, kulonfele palyakkal es tortenettel, mar nem emlekszem mi a lenyeg, de nem rossz.Lenyegeben mintha a Szolgalatot kellene segitsd, vagy oket is, van egy rakas Lost Alphas palya benne.
Remelhetoleg minden le van forditva, Saga59 es masok jovoltabol.Szoval elsokent a Spectrum Projectet vidd vegig,masodikra a Way in Pripyat-ot, a vegere hagyd a hosszabb modokat.
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #30035 üzenetére
Igazából a poloskákról azért nem írtam, mert egyrészt pont ez volt már a Spectrum Projectben, ugyanilyen adatokkal, másrészt ebben el se lehet rontani, ha elolvasod, amit a forrasztóállomásnál kiirogat menet közben. Mindkét értékpár megfelel.
A többit meg azért írtam bele, mert tudom, hogy sokat kell számolgatni meg jegyzetelni hozzá, amit nem mindenki szeret, így fordítás közben kiböngésztem a scriptekből, milyen értékekhez mi a megfelelő adat. -
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #29996 üzenetére
Hat kb olyan szintu mint a Sohajok Volgye.
Nem er fel a Spectrum Projecttel, de a tortenet olyan jo mint annak - vetekedik vele - , vagy akar a Way in Pripyatnak, vagy a Lost Alphanak, vagy a Gladiatornak, vagy a Photogtaphnak (ez utobbit be kell fejezzem, jo hogy eszembe jutott), vagy az AMK Devolutionnak.A befejezes igazan meglepetes voltA Way in Pripyat az az egyeduli mod, ami szerintem igazan tukrozi azt az erzest, hogy milyen (kellene legyen) a Stalker vilaga.Egy baljoslatu, komor hangvetelu mod, a kihalt es sivar palyak nagyon megfogtak engem, nagyon tetszett.Valosaghubb is, mert az elejen tudunk venni, vagy kapunk valakitol egy soretest 20 loszerrel, amivel a vak kutyakat tudjuk kinyirni...nincs egy hatizsaknyi loszerunk es 6-7 fegyver a hatunkra akasztva.
A mutansok es az ellensegek sem szazassaval futkorasznak a palyakon, amit szinten valosaghubbnek ereztem.Mondjuk ez valtozik az eromunel, ott egy rakas mutans van, de le lehet oket birni. -
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #29994 üzenetére
Hat nem rossz, az teny.Habar nem olyan jo mint pl a Spectrum Project, de azert jopofa.Raadasul 2 uj helyszin is van, az elso palyat ezzel a moddal ismertem meg, a masik a 3-ik az benne van a Lost Alphaban - ha jol emlekszem - a 2-ik palya a Kordon.
A befejezes meg kulonosen egyedi, majd meglassatok miertEgyszer mar 1, 1,5 eve nekikezdtem, de akkor csak az elso palya volt meg, asszem, Hubaival targyaltuk is a dolgot, meg egy masik forumtarssal de az o nevere mar nem emlekszem.
-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978 #29756 üzenetére
nem kevered a spectrum projectet a gladiator/szövetség ideje 'párossal'?
-
Antonius1978
addikt
válasz
morbias2 #29755 üzenetére
Az Enot valoban tokos kis mod, en is vagy 3x vegigtoltam, de probald ki az ajanlott modokat, nem fogod megbanni.
A Way in Pripyat nagyon utos tortenettel rendelkezik, es van neki egy egyedi hangulata, amit semmilyen mas modnal nem lattam meg.Ez abban nyilvanul meg, hogy nincsenek benne mutanshordak meg sok ellenfel, hanem ellenben ez ad neki egy olyan nyomaszto hangulatot, hogy kihaltak a palyak.Szerintem ez volna az igazi Stalker hangulat, hogy minden kihalt, sivar.Nalam ez a mod viszi a primet, meg akkor is, ha vannak mas modok, amelyek tortenetileg esetleg valamivel felulmuljak.
A Spectrum Project egy teljesen uj mod, vadiuj tortenettel, figyelj arra, hogy a jo valtozatot szedd le, en valami korabbi verziot szedtem le, es abban csak egy bizonyos pontig volt elkeszitve a mod, megszivtam...SAGA oldalan valoszinuleg megtalalod, ha jol emlekszem, akkor magyaritotta is.Egyesek szerint kb ilyen kellett volna legyen a Lost Alpha.
A Suttogasok/Sohajok Volgye is egyedi tortenettel bir, es egy teljesen uj egyedi palyaval,egyetlen hibaja, hogy el lehet benne keveredni, azaz neha nem tudod hogy mit mikor es milyen sorrendben csinalj, de attol meg jo.
Meg ajanlani akartam egy masik modot, kisse olyan Enotszeru, van benne 1 uj palya is, de most nem jut eszembe.A hibauzenetnel kb az lehet a baj, hogy van valamilyen targy, amit vagy egy szereplo ker toled es nincs neked, vagy pedig nala kellene legyen, de megsincs, valami effele...tobbet nem tudok kihamozni belole egyelore.
-
Antonius1978
addikt
válasz
prodata2 #29278 üzenetére
Valahonnan ismerosnek tunt, azt hittem, hogy a Gladiator modbol, de tevedtem, mert : Ez a modell teljes egészében a Spectrum Project-ben található meg.
Mindenesetre az iparos arckifejezese tokeletesse teszi ot banditavezernek, az en velemenyem szerint.A tobbi is jo, de nem annyira mint a legelso.Gondolom a ruha is befolyasolja valamelyest, ehhez az archoz egyszeruen jol all az a ruha.
Kiegeszites : az elso pofa cuccara tedd ra a 3ik iparos halalfejet, olyan Punisher erzetet adFREE : hmh, az Enot, a legelso COP mod volt amivel jatszodtam
-
-
choler.
tag
Sziasztok!
Spectrum Projectben a kordonnál ki szeretném fizetni a váltságdíjat a fogva tartott haverért, de nem tudom mert ellenségesek a katonák(pedig rájuk sem lőttem,mind1). Van erre valami megoldás vagy elejéről kell kezdenem? Thx! -
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #28950 üzenetére
Ha már szóba került a Spectrum Project.
Fordítás közben, pihentetőül elkezdem egy "regényt" írni a Spectrum Project alapján. Egyelőre az első (már ha ez lesz az első, mert van egy olyan elképzelésem is, hogy inkább Borland történetével kezdem a sztorit még a Zónán kívül), fejezet van kész, ebben Farkas a főszereplő. A koncepció szerint nem Lepel szemszögéből látjuk a történéseket, hanem a vele kapcsolatba kerülő, fontosabb szereplőkön át. Farkas, Szidorovics, Borland, a csapos, Nitró, stb... Mindenki kap egy-egy fejezetet.Akit érdekel, a google drive-omon az Olvasnivalók könyvtárból letölthető, odt és rtf formátumban.
Lehet megköpködni, hogy foglalkozzak-e vele tovább, vagy inkább hagyjam a fenébe és maradjon a fordítás hobbinak, az írást meg csinálják azok, akiknek jobban megy. Mondjuk egy darabig mod fordítást egyik esetben sem csinálok, mert most fejeztem be a Halálos Zóna c. könyv folytatásának fordítását, tegnap szerződtünk a kiadóval, már az olvasószerkesztő dolgozik rajta, és már benne vagyok a következő S.T.A.L.K.E.R. szériás könyvben nyakig.Erre a "regényre" akkor kerül sor, amikor már nagyon jojóznak a szemem előtt az orosz szavak és lazulni kell egy kicsit. Szóval lassan halad, talán sosem lesz kész.
-
Sensut
őstag
Befejeztem a Spatial Anomaly 1.001 (update 4) -et. Ez egy önálló sztorival rendelkező mod, egy zsoldosról szól, aki bent ragad egy térbuborékban és mindent megtesz, hogy kijusson onnan. A mod szerkezete példaértékű, és ahhoz képest, hogy még mindig open beta verzióban van, kifogástalanul működik. Szép és stabil. Sztori centrikus játékról van szó, nem igazán az akció a lényeg, ezért elég sokat kell okoskodni párbeszédek alapján. Sajnos az angol fordítás elég igénytelen és vannak benne orosz párbeszédek is, de szerencsére ezek nem életbevágóak, az angol szöveg pedig nagy vonalakban érthető. Emiatt nem akadtam el egyszer sem. A mod érdekessége, hogy minden feladat egyazon pályán történik, vagyis soha nem kell pályát váltani a megoldásért. Leginkább a Spectrum Project pörgős játékmenetére hasonlít, viszont nem lehet szabadon területet váltani, a játék visz tovább fejezetenként. Egyetlen eredeti pálya van benne, Cordon, a többivel csak más modokban találkoztam. Ajánlom mindenkinek!
.
-
SaGa59
őstag
Nem, ez a Spectrum project maga...
Viszont az oldalról el lehet jutni a modderek oldalára is, ahol rengeteg koncepció rajz és egyéb témába vágó kép van.
Ez a kedvencem -
Telda
addikt
Ez a spectrum project-nek valami folytatása?
[link] -
Antonius1978
addikt
válasz
Riot Gin #28327 üzenetére
Elkepzelheto, hogy az adott modell(ek), amiket mas modbol szedtel ki, teljesen mas (nevu) animaciokat hasznalnak, igy ertheto, hogy osszeomlik a jatek.
tzs182 youtubon esetleg nincs fent ? vagy mar kerested ott ? en nem is hallottam errol a sorozatrol...
hubai1979 vagany az oldalt, LA, Fotograf, Spectrum project, Dolina Sorohov mind ott van, es meg par mod amit nem ismerek.
shield mi ez az online dolog ?
Sensut ertem, habar fura volt, hogy nem igazan hasonlitott teljesen a ShoC-hez, de az is lehet rosszul emlekszem.
-
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #28307 üzenetére
Az, hogy ismerem a könyveket, erőteljes túlzás. Kettőt ismerek, a többibe belekukkantottam. Már amelyik a címe alapján érdekesnek tűnt, vagy moddal összefüggőnek.Igazából egyet se találtam, ami konkrétan egy mod megfelelője lenne, de ötletek láthatók itt-ott. Van egy Diverzáns című könyv, meg az egyik modban (talán a Spectrum project) a töltőképernyőn idézetek olvvashatók és ott találtam pár idézetet egy Diverzáns című valamiből, ami vagy a mod, vagy a könyv. Abban a Diverzáns egy szívtelen, megcsömörlött gyilkológépként van jellemezve, így gyanítom, a könyvre hivatkozik...
A Secret Trails és a Fotograf modokhoz nem találtam könyvet, viszont a történetek illesztése nagyon egyszerű ennél a két modnál, mert ugyanazok csinálták mindkettőt.
Mondjuk, ha nekem lenne nagy modder csapatom, akkor én is úgy fognék neki, hogy az egymást követő modok kiadjanak egy összefüggő sztorit. Végülis, ha átgondolod, a fotograf lehet egy előzmény. Aztán jön a Secret Trails, ami Sztrelok megérkezése a zónába. Vele párhuzamosan (a végével) fut a CS sztorija.
Utána jön a ShoC. Ezzel párhuzamosan fut a Változás ideje, ami a CS főhősének utóélete, és mintha lenne egy olyan mod, ami Sebhelyes előéletéről szól, bár lehet, hogy ez csak a címe miatt tűnik úgy. Vagy akár Sebhelyes a ShoC (Változás ideje) utáni élete is lehet.Őszinte leszek, minden tiszteletem Dezodoréké, de a Lost Alfa jelen variációja (ami ugye a ShoC alig változtatott története) helyett kerestem volna egy "lyukat" a meglévő modok sztorijaiban és egy illeszkedő történettel töltöttem volna fel az újrarajzolt pályákat.
Ebből a folyamatosságból a CoP kiesik, bár némely CoP modok igyekeznek valahogy beszuszakolódni a sorba, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. Azok inkább szakítanak a ShoC vonallal és jóval későbbi időszakban játszódnak, kifejezetten az O-Tudat és az ő bábjaik elleni harcra helyezve a hangsúlyt.
A pályákat meg keresztül-kasul felhasználgatják. A Secret Trails Erdeje benne van a Szövetség Idejében, a NATO "előszoba" meg a Zulu sztorijában is. Ezek ugye eredetileg ShoC modohoz készültek, de CoP modban is szerepelnek.
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #27709 üzenetére
Akkor ez fedezni fogja az élelmiszer tároló árát, melyből Szakáll kettőt árul, 11.000 és 12.000 körüli összegekért.
Itt piszkosul szajrézzák a pénzt, Sirálynak 3000, a Szabadságos tagnak 4.500, folyton elszegényedek.
Vajon fogok még találni Kitörés túléléséhez szükséges gyógyszert?
1 darab volt belőle, de már elhasználtam, amikor a híd tetején elkapott a Kitörés.SVU-ja volt, már a csöveknél kinyírt, de a faromok között elfelejtett a háta mögé nézni. Persze ha ez valóság lenne, akkor már régen alulról szagoltam az ibolyát az orvlövésznek köszönhetően.
Az első mesterlövész puskát tőle szereztem, ami pár alkalommal nagyon jól jött a messziről lövöldözők ellen, pont a Noé bárkája mellett, amikor Kalóz bátyánkat kísérgettem.Egyébként a Szolgálatos feladatoknál volt egy furcsaság Kalózzal kapcsolatban. Sikerült megmenteni, de minimum egy félóra ráment, közben Kitörés is történt, végül szégyenszemre az "Olvass el" segítségét kértem.
Kalózzal együtt mentünk vissza a Sevcsenkóhoz, de a hajó közelében előreszaladtam. Odafent a Szolgálat parancsnokának előadtam a közös történetünket, de ezután a beszélgetésben bennmaradt egy másik változat is, miszerint Kalóz nem élte túl.
Addig jelzett a PDA amíg ezt a verziót is kiválasztottam a párbeszédből. Kalóz valóban nem érkezett meg, kimentem körülnézni, de már nem leltem. Ez vajon hiba lehet vagy ilyen fura a játék?
Sikerült megtalálni a csónakok vázai között a hátizsákokat, már csak egy élelmiszer tároló doboz hiányzik a harmadik hátizsák feltöltéséhez.
A Halál ellen is olyan folytatásos mod, mint a Spectrum Project?
Köszönöm szépen az eddigi támogatásodat!
Shieldnek is!
-
Erdő
tag
válasz
Antonius1978 #27477 üzenetére
Újra felraktam a Spectrum Project-et (tzs oldaláról linkeltem át, és egy repack-ot töltöttem le)
Ugyanaz volt a helyzet, de most megnéztem a log fájlt, és az out of memory üzenetet lereagáltam egy felbontás levétellel.
Kösz! -
Erdő
tag
válasz
Antonius1978 #27467 üzenetére
Kösz! Megpróbálom a Spectrum Project-et újra felrakni. (Elsőre xrengine hibázott.)
-
Antonius1978
addikt
-
Erdő
tag
válasz
Sensut #27436 üzenetére
Ezek közül melyiket ajánlod? Az SGM 2.2-vel és a Halál ellen-nel játszottam eddig.
A Spectrum Project-et felraktam, kijavítottam azt, amit a leírásban ír, így egy xrengine hibán túljutottam, de utána, az első pálya betöltésekor megint ugyanazzal kiakadt.
Van ennek valamilyen megoldása? A gépem nem túl izmos...
És a többi mod-ból melyiket érdemes kipróbálni? (Úgy tűnik, hogy van egy jópár, ami félkész.) -
Sensut
őstag
Ajánljatok még valami jó modot, mindegy melyik játékhoz. Még lenne némi szabad időm, de kifogytam a tartalékokból. Ezeket végeztem ki mostanig:
A Halál Leple Alatt
A Halál Ellen 1
Rossz Társaság
A Szolgálat Katonája
Újságíró Története
GLADIATOR II - A Szövetség Ideje
A Szövetség Ideje v.2
Suttogások Völgye
A Változás Ideje
Secret Trails 2
Way to Pripyat
The Project Medeiros
Spectrum Project
SGM 2.0 Geo
SGM 2.2
FotographPersze új sztorikkal, a sima látvány vagy nehézségi szint módosítások nem érdekelnek (AA, AMK, Misery stb.).
-
Erdő
tag
Sikerült begyűjtenem néhány olyan mod telepítőjét, amiről jókat olvastam ebben a fórumban (A szövetség ideje, Dolina Sorohov, Spectrum Project), de kettőt nem találok: a Geonezist és egy Vip nevűt. Ezekhez (+magyarítás) tudna valaki linket adni? Előre is kösz!
-
SaGa59
őstag
Ebben a modban mindegy, hogy melyik tartományt adod meg a kettő közül. A Spectrum Projectben nem volt mindegy, ott bizony ki kellett számolni a megfelelőt az LC oszcillátor képletével. Át is kellett írnom hozzá a tekercs adatait a modban, mert a helyes érték sehogy se tudott kijönni. A rossz se...
-
Antonius1978
addikt
válasz
morbias2 #27360 üzenetére
Nos, akkor ugorhatsz is neki
Am, ha vegeztel vele, akkor maris nekifoghatsz jopar fasza modnak, amit vagy mas, vagy a forumozok kozul forditott le valaki - pl Saga59 egyenesen oroszbol forditotta le most nemreg a Halal ellen cimu modot, en is azzal jatszom jelenleg.
AMK Devolution, Spectrum Project, Way in Pripyat ezek azok amik kapasbol eszembe jutnak, probald ki oket.
De kerdezd meg majd itt a forumon, es mindenki ajanl neked valamit, olyat is ami most nekem kapasbol nem ugrik be. (majd kiprobalhatod a magyar Turul modunkat is, amit xxFreexx keszit a kozremukodesemmel, de meg nincs befejezve, hianyoznak dolgok, pl a zenet most allitom ossze neki) -
Antonius1978
addikt
válasz
rétisün #27060 üzenetére
Nem tudom erted-e hogy mire akarok kilyukadni : en letoltottem kapasbol egy valtozatot a Spectrum Projectbol, de egy bizonyos ido utan nem lehetett tovabbhaladni, mert a jatek csak addig a bizonyos pontig volt elkeszitve, nevezetesen nalam addig, amikor le kell menni Szidorovics pincejebol a laborba.
Alltam az ajto elott es annyi, mert nem dobott be a kovetkezo palyara, mert nem volt csak odaig elkeszitve a jatek...Riot Gin ne szomorkodj, ime egy Mega oldal, most kapasbol nem tudom kie, talan MusicKing-e : [link]
Nos innen valogathatsz, sok mod van..., amivel jatszodtam az az AMK Devolution, Shocker Mod, The Way to/in Pripyat, World of War, Walley of Whipers, es meg 1-2-t kiprobaltam, amit nem vittem vegig.Scholes9 - akkor lehet a 64 bittel utkozik, nem tudnam megmondani sajnos.Nezd meg a Log-ot es ird be ide, hatha okosabbak leszunk...
-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978 #27058 üzenetére
"es ez azt jelenti, hogy a jatek csak 1/3-ig van kesz, nem teljesen."
nem egészen....az igaz, hogy a spectrum project nincs kész, de a Seregalus verzió azt jelenti, hogy nem modként, hanem teljes játékként van megcsinálva, benne van az alapjáték is. rengeteg modnak van ilyen Seregalus verziója, (clear sky-hoz is, pl.) és általában elég jól összeraott, stabil játékok.
-
Riot Gin
aktív tag
válasz
Antonius1978 #27039 üzenetére
Én az SP-t (Spectrum Project , NEM SOUTH PARK!) torrentel szedtem le, az 1.07 verzióját, ami egy telepítőt szed le és 3, 42 GB nagy, és ez a torrent neve : [RePack by SeregA-Lus] S.T.A.L.K.E.R - Путь во мгле
-
Riot Gin
aktív tag
Egyébként, miközben áll az előzőekben felvázolt probléma az előző moddal kapcsolatban , ami még mindig nincs letörölve, csak gamedata_enot-ként van bent, játszok a Spectrum Project-el.
Hip-hop, be crashelt!!! Mikor elérem az X14 labor bejáratát, betöltés jön, és egy nagyon jó kis crash-t kapok.
Íme, a hiba:
FATAL ERROR[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : ...call of pripyat\gamedata\scripts\bind_stalker.script:351: attempt to concatenate field '?' (a nil value)Miért érzem úgy hogy a számítógépem nem szereti a Stalker-t?
-
Antonius1978
addikt
válasz
#90933760 #26968 üzenetére
Mar egyszer leirtam hogy en hogy csereberelem a modokat 3 masodperc alatt.
Es mar egy jo ideje csinalom, szoval mukodik.
1.Ha mar modokrol van szo, akkor a modok Gamedata mappaban vannak.
2.Van egy kezdo modod, aminek Gamedata mappaja van.
3.Ezt a modot le akarod cserelni egy masik modra.
4.A jatek fo mappajaban letrehozod az elozo mod nevet , pl Enot.
5. F6-al a Gamedata mappat atmasolod az ujonnan letrehozott Enot mappaba.
6.A jatek fokonyvtaraba bemasolod a kovetkezo, azaz masodik mod - mondjuk a Spectrum Project Gamedata mappajat.
7.Ha a SP modot is cserelni akarod egy 3ikra, akkor letrehozod az SP mappat, Gamedata F6 az SP mappaba es kesz.
8.Ekkor akar az elozo Enot konyvtarbol visszateszed F6-al a modot, es az SP modbol Enot modod van, es igy tovabb.
Remelem ertheto.Jo tudni akkor hogy 32 bit alatt hiaba van 4 gigad ha a rendszer csak 3at lat.Kosz.
-
Antonius1978
addikt
válasz
SaGa59 #26625 üzenetére
Elfelejtettem megemliteni a Halal ellen kapcsan, hogy remelem nem olyan ez a mod is, mint a Spectrum Project, emlekszel ? en egy regebbi valtozatot szedtem le, es ott toporogtam a foldalatti labor bejaratanal, ott nekem vege lett, es csak kesore deritetted ki, hogy nekem mas verzio van mint neked.
Ilyen megfontolasbol vajon nem megy karba a munkad ? vagy ugyanazok meg szoktak maradni a modokban, csak bovitik oket ?A modunkban nincs kulonosebb tunning, ez a dll van amit irtam, es ratettuk az Absolute Nature 2-t - en a high detail texture-t vagy mit tettem fel, es mint mondtam ritkan szaggat, pedig a gepem mar aprilisban 7 eves lesz, az alaplap pl 2002-ben keszult
Az FOV az egyaltalan minek a roviditese ?
Amugy ez a Turul mod csak az alapjatek, annyi hogy vannak benne mas fegyverek, par uj cucc stb, vajon mukodne vele ez a SeregA-Lus dolog ? habar lehet folosleges, mert mint mondtam a mod nagyon jol fut.Na persze, hisz te tudsz oroszul, es valoszinuleg erted teljesen amit mondanak, de en nem szoktam hozza az oroszhoz, ruhellem a szlav nyelveket sajnos,egyedul a cseh nyelv nem idegesit annyira...en az angolhoz vagyok szokva.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Highground #26131 üzenetére
Probald ki meg az Enotot, es a kibovitett valtozatat a Geonezis/Geonesis 2-t.
Nalam jelenleg 3 mod van kicsomagolva : Arsenal Overhaul 2.3 ez fegyvermod, aztan Yes, come a prophet 2, valamint egy Swarz, vagy Schwarz nevu.Kisse gyakran cserebereltem oket, igy mar nem emlekszem a kulonlegessegekre, az elso 2 kozul minden fegyver 100-at sebez, meg a pisztolyok is, a Swarz-ban meg pl ha kozelmesz egy teglafalhoz, akkor egy kiados sugarzast szedsz ossze, kb a Misery elodjenek tartom, habar azzal nagyon keveset jatszodtam mert untam hogy olyan rohadt nehez
Aztan van egy kissebb mod World of War a neve, az elso palya egy teljesen uj, ismeretlen kozepes palya, onnan mesz at Zatonba ha jol emlekszem.Van benne par uj erdekes fegyver is, amiket eddig meg nem lattam.
Emlitettem volna a Way in Pripyat-ot, es a Spectrum Projectet, de mar ismered oket.
Szamomra a WIP a legjobb az osszes mod kozul a hangulata miatt, a SP pedig kb olyan mint amilyennek a Lost Alphat elkepzeltem volna.
Amugy itt a Lost Alpha is, es Saganak igaza van, a FOTOGRAF-ot is probald ki, en kb fel eve abbahagytam,de nagyon hosszunak tunik, es nehez olyan szempontbol, hogy nem mindig tudod hogy mit merre kell csinalj, neha kell hozza video hogy megertsd hogy mi a feszkes fenet kell csinalnod, de megeri, mert jo tortenete van, erdekes, valtozatos.Persze mint minden modban, ebben is van par idegesito dolog, es hiba.SAGA59 : ha ez enot vagy valamelyik valtozata, akkor vannak kepzodmenyek, de nehez hozzajuk ferni.
Pl a gepallomasnal az aknak miatt maceras ahoz a tuzanomaliahoz ferni, es nagyon meg is perzsel, asszem talan ugy van beallitva, hogy elpatkolj, de az is lehet hogy tudtam kepzodmenyt kipiszkalni onnan.
Aztan a terkep kozepen az egyik lerombolt faluban, ahol van egy foldalatti pince, az egyik hazromnal szokott lenni, es volt meg a bal oldali csapason egy szikla kozeleben ahogy megyunk ahhoz a kilatotoronyhoz, es meg valamerre a kornyeken is talaltam, valami savas mezo kozepen, es bokrok is vannak.Kb ennyire emlekszem.
UI : most latom irod SGM 2,2 akkor kellene talan legyen, az aksit vajon nem jobb katt az ikonjan, use dologgal tudod beletenni ? mar nem emlekszem -
Highground
aktív tag
válasz
Cheesus #26128 üzenetére
S.M.R.T.E.R. Pripyat mindenképpen várós
Csak nem biztos, hogy ki is jön
Nekem eddig top 5:
1. Dead City 4.8 (mertvyi gorod) A baj csak annyi ezzel a moddal, hogy még mindig nem sikerült végigtolnom normális és teljes angol fordítás hiányában.
2. Complete
3. SGM
4. Way in Pripyat
5. Spectrum ProjectMost így hirtelen
De lehet, hogyha jobban elgondolkozok és mindent latba veszek akkor alakulna máshogy is a lista
-
xFreex
aktív tag
Akkor:
Dolina Sorohov Suttogások völgye?
Változás ideje 3 Mondjuk ez Clear Sky mod
Mindhez van magyaritás. SaGa59 aláírásában találod öket.
-
Telda
addikt
Spectrum project-nek várható folytatás? Mert az qrvajóvolt szerintem.
Dolina Sorohov milyen? -
Dhampir
félisten
-
SaGa59
őstag
válasz
hubai1979 #25740 üzenetére
OK, megnézem. Addig míg letöltődik...
Aki megveszi a lentebb emlegetett STALKER könyvet, és nem tud rájönni (ahogy nekem sem sikerült, le kellett szednem az orosz eredetit hozzá), hogy mi az a "pszeudotest", jól jöhet: ezek a husik, vagy röfik, azaz a mutáns házimalacok. Sajna a fordító sem tudja, ezért lehet, hogy emberi fogalmakkal írja le őket: Táboroznak, dünnyögnek... Igaz, az oroszban is псевдоплоти (pszeudoplotyi) és a stalker wikibe kellett belenéznem, hogy mi a túró ez, mert a modokban szimplán плоти (plotyi) a röfik megnevezése.
Kicsit korábban meg nyomoroncokról folyik a szó, nos ők az izlomok. Ebben a fordításban még van is valami, mert az orosz "izlom" törést jelent magyarul, de itt is gondban voltam az eredeti szöveg elolvasásig, mert olyan izlomot, ami csuklyás köpenyt, malaclopót hordott volna, nem láttam egyet sem, itt meg ez egyik jellemzőjükként említik. Először azt hittem, a burerek lettek nyomoroncok, kicsit ki is akadtam, mert ugyan törpék, de jedi képességekkel (bár a regényben ezt vitatják erősen), a fordításban bürerré lettek.
A "pszeudogigászt" nem hiszem, hogy magyarázni kellene, a "csernobili kutya" a pszi kutya vagy álkutya (ami valójában farkas származék),A regény eredeti címe meg a korábbi "megfejtésemtől" eltérően inkább Bújócska a záróvonalon (az utakra felfestett záróvonalról van szó, aminek az orosz neve tükörfordításban tengelyvonal). Ja és ugyan azt írták, hogy kétrészes a "minisorozat", de ez a történet befejeződik ennek a kötetnek a végén, bár marad hozzá elég nyitott szál, hogy simán folytatható legyen. Az alapötlet és a benne lévő pár fordulat nagyjából a Spectrum Project szintjére sorolja be a történetet. A nyelvezet kissé túlcizellált, ez ahogy látom az orosz eredetire is jellemző, de a fordításban ez erősödik, mert a szórend inkább oroszos, mint magyar és ez baj. Persze ezt a hibát én is elkövetem fordítás közben sokszor, csak ha észreveszem, visszamegyek a szövegben és javítom. Eladásra szánt könyvben ezt nem lenne szabad úgy hagyni. Én is szeretek hosszú körmondatokban fogalmazni, de a könyvben sokszor már zavaróak a felesleges jelzőkkel bővített mondatok.
De kérem, hogy ezzel együtt is minél többen vegyétek meg, mert még így is jobban értjük mi magyarok, mint eredetiben és ha jól fogy, akkor remélhetjük, hogy a többi Zóna történet is átfordul magyarra...
-
Antonius1978
addikt
válasz
' Tzs , #25600 üzenetére
Akkor egy jopofa sorert elarulom a nagy titkot
Csak annyit kell csinalj, hogy a jatek fokonyvtaraba letrehozol egy alkonyvtarat, aminek a mod nevet adod.
Pl Spectrum Project, vagy Gladiator, stb.
Ebbe az alkonyvtarba kicsomagolod az adott modot, vagy ha 2 modot akarsz, vagy 3at csereberelni, akkor a 3 alkonyvtarba csomagolod ki a modokat.
Ekkor, azt a modot amit ki akarsz probalni - ugye mindegyik a Gamedata nevu mappabol all - azt a Total Commanderben F6-al atmozgatod a mod alkonyvtarabol, a jatek fokonyvtaraba.
Tehat magyaran az alapjatekban nincs Gamedata alkonyvtar, de az F6-al atmozgatva lesz.Inditod a jatekot, es az adott mod indul.
Ha a masik modot akarod megnezni, az elozo mod Gamedata mappajat F6-al visszamozditod a sajat alkonyvtaraba, es az uj mod Gamedatajat masolod a jatek fokonyvtaraba.Ennyi.
Ha az F6-ot hasznalod, akkor nem fog sokat tokolni, 2-3 masodperc alatt elmozditja a Gamedata mappat, mig ha F5-t hasznalsz, akkor egy rakas ideig masol. -
Dhampir
félisten
-
törölt tag
Spectrum Project
Starting RENDER device...
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : WinMain
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\x_ray.cpp
[error]Line : 946
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : stack overflow
stack trace:
Szerk.: Kivágott exe hibával, most már el se tud indulni. -
Dhampir
félisten
válasz
PR0JECTNR56 #25368 üzenetére
Spectrum Project SaGa instrukciója
Valamint érdemes átböngészni Shield modjait
-
SaGa59
őstag
válasz
#90933760 #25268 üzenetére
Nekem jelenleg a proci a korlát, egy c2d E8200-as. A HD 7770 tökéletesen elegendő még a Lost Alpha full HD futtatására is, csak az Antialiasingot kell lekapcsolni, mert attól már FPS vesztés van, minden mást felhúzva rendesen fut, DX11-ben, csak olyankor akad be pár másodpercre, amikor egy nagyobb csapat közelébe jutok a terepen, vagy pl a Spectrum Project Bárjában, ahol kb 4x annyian vannak, mint a megszokott zsúfolt pályákon szoktak lenni bármely más modban. Azaz nem a videó a kevés, hanem a proci és a lemez sebessége.
Nézegettem videokártyákat, de ami már annyival nagyobb teljesítményű, hogy érzékelhető változást hozna, 50 rugó fölött kezdődik és jó 100W-tal nagyobb a TDP-je, mint a 7770-esemnek.
Egyelőre marad ez.Sajna a csomagolásnál egy 4440-es procit tettek a szállítmányba, így most arra várok, hogy kihozza a futár a 4460-asomat, így kedd-szerdáig nem tudok összehasonlító véleményt mondani. Az biztos, hogy csak az SSD és a WD BLUE hdd beépítése is sokat dobott a gép alapsebességén. Ez FPS-ben nem lesz érzékelhető, de a pályabetöltésekben igen.
-
rétisün
veterán
spectrum- project:
"Anomáliában kialakuló, áttetsző hélyban pulzáló plazma."
illetve a 'fizettség' 3 fájlban is előfordul.
-
borovi
aktív tag
válasz
mickemoto #24883 üzenetére
mickemoto
A system.ltx-ben a max_weight értékén kell, az actor.ltx-be pedig a max_walk_weight értékén kell változtatni.
Az egyikben alapból 60, a másikban 50 kg, ha jól rémlik. Egyszerűen eléjük írsz egy azonos számot, pl. 9, így lesz 960 és 950 kg. Vagy 40, így lesz 4060 és 4050 kg.
Arra most nem emlékszem, hogy a Spectrum project engedi-e, nemrég játszottam valamelyik moddal, ahol ezt nem lehetett megcsinálni. -
mickemoto
őstag
Tudja valaki hogy a Spectrum Project-ben hogyan lehet módosítani a hátizsákban cipelhető felszerelés súlyát?
Ha egyáltalán lehet. -
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #24822 üzenetére
Maga a mod nem csinál mentést, én 25-öt mentettem az elágazások miatt, nem volt ilyen gond vele.
Amúgy nekem se lesz a kedvencem.Meg ez se, de ha már megcsináltam, akkor közhírré teszem:
Elkészült a SLEEP OF REASON ИСТОРИЯ ЖУРНАЛИСТА magyarítás. Ebben van a leírás szerint 150 feladat. Szerintem meg kb 80, de abból 62 "találtd meg az eldugott doksit ahol a térképen meg van jelölve" jellegű. A történet rövid, kicsit meglepő, de nem egy spectrum project ez sem. Egyedüli terep Pripjaty. még nem nyüzsögnek a mutánsok, de nagyon erősek. Eddig csak kimérát és burert láttam, meg egy irányítót.
Letölthető a goole drive-ról a moddal együtt. Kicsi.
-
borovi
aktív tag
válasz
SaGa59 #24802 üzenetére
Őszintén megvallva nekem nem jött be ez a mod. Nem kedvelem a labirintus-játékokat, ez viszont a sok szakadékkal, nehezen megtalálható átjárókkal, hatalmas kerülőutakkal, rengeteg fölösleges mászkálással vastagon az. Csak egy példa: még a játék elején egy éjszakai félvak bolyongás során belebotlottam a magaslesről lövöldöző komába. Most, hogy meg kéne találnom az iránytű miatt, egyszerűen képtelen vagyok megint rábukkanni. Órák óta rohangálok a térképen egyre idegesebben, de sehol sincs. Közben már halálosan unom az újra és újra ugyanott kiszámíthatóan felbukkanó mutánsok hordáit. Hát igen, ez nem a Spectrum project...
Ebből hamarosan uninstall lesz...
-
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Elég rég óta tolom a COP-ot, de még nem írtam ide sosemMost bepótolnám
Először is köszönet azoknak akik fordítanak nekünk jó kis orosz modokat!Név szerint még nem tudom, mert most kezdtem el csak olvasgatni a topikot.
Egyszerű kérdéssel/kéréssel fordulok hozzátok: Valaki leírna nekem egy pár mod címet amit érdemes kipróbálni? Nem gáz ha nem linkes, majd visszakeresem itt a topikban, csak jó lenne tudni mit keressek
A napokban végigtoltam a Spectrum Project-et, szuper volt a magyarítása, köszönet érte! Azt már innen kerestem elő, egy másik fórumon linkelték. Amiket már toltam:
- Complete
- Misery 1.0/2.0
- SGM 2.1/2.2/Enot
- Way In Pripyat
- Spectrum Project
- Arsenal overhaul
- Dead City (csak félig meddig, nem volt teljesen angolosítva "David M.E." által, abbahagytam)
- Smrter Pripyat 0.41Ezekre tuti emlékszem
Ha esetleg ezeken kívül van mostanság valami, ami legalább le van angolosítva, akkor arról dobna nekem valaki egy listát, ha nagyon szépen megkérem? Ha Magyarítás is van hozzá, az még csak hab a tortán
Köszönöm!Üdv,
István -
SaGa59
őstag
válasz
Alienhun79 #24738 üzenetére
Mozgásban, azzal a szörcsögő hangjával még jobb...
Ebben a modban is van kavarás rendesen, talán hosszabb lesz, mint az előző kettő, bár ennek talán ha kétféle vége lehet. De nem állít annyiszor választás elé, mint azok.
A Szolgálatos, meg a Rossz társaság modokban van potenciál, mert a töténet mindkettőben arról szól, hogy vagy odaállunk egy szupergonosz mellé, vagy elpusztítjuk, de közben lehet kicsit kavarni az egyes csoportok között is. A Szolgálat katonájában a monolittal lehet enyelegni (legalábbis a szövegek arra utalnak), a Rossz társaságban meg a zsoldosok felé lehet elmenni (ha már a főhös egy kissé feledékeny zsoldos, aki nem emlékszik arra, hogy alig egy éve még az volt). Épp csak az a baj velük, hogy inkább csak mod vázlatok, mint modok, kéne még dolgozni a dialógusokon (bár akkor lassabban lehetne fordítani). Egy-egy feladat csak úgy ráesik az emberre, semmi előkészítés, hogy ez most akkor honnan is indul...
A Spectrum Project (meg a Secret Trails) kissé elkényeztetett ezen a téren.
-
mickemoto
őstag
Tudnátok segíteni miket kell letölteni a Spectrum Project-hez?
-
SaGa59
őstag
rétisün és shield kollégáknak köszönhetően mind a Spectrum project, mind a GALDIATOR II magyarítása frissítve.
-
rétisün
veterán
spectrum project:
"zavarni kell az ellenfél adásainak ferekvenciáját"
"saját adásainkat frekvenciáját"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Háztartási gépek
- Így kezdődik a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Windows 10
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro, 128Gb, független, fekete, 1 év garancia
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest