Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1717) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali hdsentinel!

Rászántam az időt és egyesével felpakolgattam az AMD AHCI driver 263 verziója után megjelent drivereket. Mindegyik esetben a HDS 80%-os teljesítményt és a TRIM letiltva infót adta. A 263-as ill. W7 AHCI-vel minden rendben van/volt.
No, mivel azt nem tudtam elképzelni, hogy a 263-ast követő driverekből "kiszedték" volna a TRIM támogatást, ezért konfigurációs hibára gondoltam, arra, hogy eszközkezelős módszerben (kézzel lecserélni a driver-t) nem történnek meg bizonyos plusz beállítások az újabb AMD driverek esetében. Kipróbáltam azt, hogy a chipset driver telepítőjét indítva, abban az egyéni telepítést választva, csak az AHCI driver telepítését kijelölve mi történik, hátha a telepítő elvégez plusz konfigurálásokat.

Örömmel jelentem, hogy igen, jelenleg a 321-es AMD driver van fent és a HDS 100% teljesítményt és TRIM engedélyezve infót adja. ;]
(Szóval alapvetően nem a driverekkel volt gond, ez a 321-es is, kézzel telepítve 80% és TRIM nuku infót eredményez a HDS-ben)

Ezt azért osztottam meg Veled, hogy esetleg ezt a telepítési módszert lehet javasolni, ha valaki a legújabb AMD AHCI-t használná és megfelelő eredményt kapjon HDS-el. ;)

UI: Gratula a 4-es verzióhoz, jó látni, amikor egy magasabb verzió jön ki, abban valóban van érdemi/hasznos változtatás/munka/fejlesztés! :R

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.