Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12001) sir fg válasza szabacsik (#12000) üzenetére


sir fg
aktív tag

Szia!

Én csak azt tudom, hogy amikor a 7.0-t próbáltam, ott is ugyanez volt a helyzet. Tulajdonképpen rá voltam kényszerítve, hogy csináljak ext partíciót az SD kártyán, annyira gyorsan elfogyott egyébként a belső tárhely. Hogy az SD kártyától-e vagy mástól, nem tudom, de így meg iszonyat laggolt már a telefon egy idő után, váltottam is azóta más ROM-ra. (A mostanit másfél hete használom, az eddigiek alapján csak ajánlani tudom - pedig elég "finnyás" vagyok).

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12002) szabacsik válasza sir fg (#12001) üzenetére


szabacsik
őstag

Én is eléggé finnyás vagyok ezért nem teszek fel inkább újat de az se megoldás hisz lassan csak az alap programok vannak rajta és vinnyog, hogy nincs hely. :)
Elmondod mit használsz? Kipróbálom :)
(Az a baj, hogy "csak" 2gigás a kártya benne ami nekem mondjuk tökéletesen elég, de erre nem éri meg ((meg nem is akarok vacakolni)) particionálni meg stbstb)

/\____/\

(#12003) zsotesz81 válasza szabacsik (#12002) üzenetére


zsotesz81
senior tag

használj link2sd-t app2sd helyett, azzal gyakorlatilag minden app-ot át tudsz rakni sd kártyára , ráadásul nem csak az app-ot teszi át hanem az apphoz tartozó lib és dalvik cache mappákat is. Partícionálással meg nem kell sokat vacakolni, max. 5 perc.

[ Szerkesztve ]

(#12004) szabacsik válasza zsotesz81 (#12003) üzenetére


szabacsik
őstag

Aki ért hozzá annak öt, de nekem utánaolvasás, utasítás követés majd kétszer elölről kezdés mert elrontok valamit az már macera :)

/\____/\

(#12005) sir fg válasza szabacsik (#12002) üzenetére


sir fg
aktív tag

Bocs, azért nem írtam, hogy mit használok, mert az aláírásomban ott van, szóval a Hódos Tamás féle Destiny 2-t. Itt is kb. annyi szabad belső hely van, mint egy gyári romnál, de gyorsabb, meg benne vannak a szokásos extrák ami egy custom ROM-ban. Ennek is saját témája van, vagy bejön neked, vagy nem, nekem mindenesetre tetszik.
zsotesz81: Ha a kyrillosban létrehoz új partíciót, akkor az is kb. úgy fog működni.
Amúgy az új partíciót tényleg pofonegyszerű megcsinálni, a recovery menüből lehet, csak előtte le kell menteni az adatokat. Viszont érdemes? Nekem nem jött be, nagyon lassú volt.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12006) hodostamas válasza sir fg (#12005) üzenetére


hodostamas
addikt

nekem egyedul a linkSD jott be felig meddig. Annal sebesseg csokkenes nem volt, viszont 1-2 program nem szerette. Mondjuk egy regebbi verzio volt meg, nemtudom azota mennyit valtozott.

a kulonfele app2sd scriptek amik ext particiot hasznalnak mind mind nagyon lassu volt, es laggolt a telo tole.

(#12007) sir fg válasza hodostamas (#12006) üzenetére


sir fg
aktív tag

Értem, akkor nekem is ez volt a baj, mert elvileg a Kyrillos is vmilyen app2sd-t használ. Ezt a link2sd-t kipróbálom, a leírás szerint én dönthetem el, mi hova kerüljön. Az nem tetszett még a kyrillosban, hogy ez automatikusan történt, azt hiszem.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12008) DeFranco válasza molnarpeter (#11999) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Főzött romok továbbra sem nagyon érdekelnek, mert tejesen jól elvagyok a gyári rommal. Tulajdonképpen nem érzek szoftveres hiányosságot, bár tény, hogy így nem tudom mit hagyok ki.

Mit hagyok ki? Miben jobbak a főzött romok? (Launchert hagyjuk, abból a TW a favorit, és az OC-t is, azt nem szeretnék)

(#12009) molnarpeter válasza DeFranco (#12008) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Apróságokban jobban testreszabható, és a jit miatt oc nélkül növekszik a teljesítmény. (csak hogy a legfontosabbakat említsem :) )

Mp

(#12010) pető bá' válasza DeFranco (#12008) üzenetére


pető bá'
őstag

ne frissíts az újabb vodás romra, nem éri meg, ha a mostaninak nincs semmi (nagyon komoly) baja. annál csak rosszabb lesz. ha ezzel meg vagy elégedve, akkor max főzöttet érdemes feltenni, csak azzal lesz érdemi javulás (tapasztalat. én is elzárkóztam tőlük, aztán egyszer elcsesztem a kütyüt, és akkor már mindenképp kellett odin, szóval nem a gyárit tettem fel, hanem a Destiny-t).

"... and I hope you have a great day!"

(#12011) DeFranco válasza pető bá' (#12010) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mi a baja az újabb romnak? Mi lesz rosszabb?

(#12012) pető bá' válasza DeFranco (#12011) üzenetére


pető bá'
őstag

nekem valahol itt kezdődött a nagyon durva wifis szarakodás. igazából konkrétan nem emlékszem, de sztem a topicba beírtam a bajaimat. mindjárt megkeresem.

meg is van az az időszak, de nem írtam semmit, mert hamarabb elcsesztem a rendszert, mint hogy írtam volna róla tapasztalatot. :DDD 10 nap kellett hozzá, és jött az odin.

így felfrissítve az emlékeimet ez csak egy apró változtatásokat hozó frissítés volt, kb. semmit nem vettem észre, csak annyit, hogy mindenképp kell utána FR, mert elég szenvedős. jobban belegondolva nekem az összes 2.2-vel voltak wifi gondjaim, szóval nem is akkor kezdődött, de fene tudja már. 07.02-07.11-ig tartott a Voda 2.2/update2 használata, szóval nem hagyott mély nyomokat.

összegezve: lehet, hogy érdemes megpróbálni. viszont milyen gondjaid vannak a telóval? mert oké, hogy a legfrissebbet szeretnéd, csak nem 100% hogy megéri elcserélni a tutit.

"... and I hope you have a great day!"

(#12013) DeFranco válasza pető bá' (#12012) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Háát a fene tudja. Kamera bug van, de nem találkozom vele, mert nincs bekapcsolva a GPS gyakorlatilag soha, galéria bugot nem tudom hogy van-e, mert nem a gyári galériát használom, más gond meg nincs.

Lehet hogy más kezében lenne, de már annyira belaktam, hogy összecsiszolódtunk majdnem teljesen. Megnyomom a gombot és azt csinálja amit akarok 20-ból 19-szer. Egyszer nem. Akksi 2 napot bír kevés wifivel, 2G-n tartva, viszonylag sok piszkálással. Opera mini gyors. Appok futnak, újraindítani max hetente kell, de lehet annyiszor sem kellene, a fene tudja. Ennyi. Just works. :)

szerk: a legújabb dilim, hogy előfizettem skype-ra, és wifin hívom a szülőket 4,5 Ft/percért a telefonról.

[ Szerkesztve ]

(#12014) KTU válasza pex (#11850) üzenetére


KTU
addikt

:U
most láttam hogy viszonylag egy régebbi hozzászólás
lehet már nem is aktuális

ezért töröltem

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#12015) pető bá' válasza DeFranco (#12013) üzenetére


pető bá'
őstag

amit írtál arra gondoltam: a bug ugyan létezhet, de az új romon nem vennéd észre, hogy javítva van, mert eddig sem "jött szembe". annyi történne, hogy (kb. feleslegesen) újra kellene raknod a telefont (vagy mentésekkel, vagy full újrakezdeni mindent). nem akarlak lebeszélni, csak én így látom a helyzetet :)

nem a skype fogyaszt sokat az akksidból? én így látatlanban arra fognám :D

szerk: igen, tényleg nem kevés a 2 nap, sőt! csak a skype-ra szoktak panaszkodni.

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#12016) DeFranco válasza pető bá' (#12015) üzenetére


DeFranco
nagyúr

azt kilövöm mindig használat után. napi 2 óra psizkálással plusz a telefonálások, plusz a wifi szerintem jó a 2 napos eredmény, és akkor még nem is merül le teljesen, csak esetleg töltőt kér, de az lehet 30-40% is, csak rossz a visszajelző, mint tudjuk.

[ Szerkesztve ]

(#12017) tomy_cz


tomy_cz
senior tag

Sziasztok!

Lehet baromságot :U kérdezek, de
hogyan tudom a G3-ban elmentett telefonszámokat (telefonmemória) nevekkel együtt felszinkronizálni a google accomra, majd egy esetleges factory reset után visszatölteni a google-ról?

Nem akart nekem összejönni, gmail címtárába tolta a telszámokat, név nélkül ráadásul....szóval elég gáz volt. Ez az egyetlen megoldás?

Rendbe szeretném szedni a telókönyvemet, rendszerezni, képeket, email címeket hozzá stb (esetleg facebook-ról képek)...de eddig csak szívok ezzel a szinkronizálásos dolgokkal...van valami okosság? :F :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz

(#12018) pető bá' válasza tomy_cz (#12017) üzenetére


pető bá'
őstag

exportálás SD kártyára? vcf-ben menti el, ezt fel lehet tenni gépre, onnan gmail-re... nem próbáltam, nem tudom mennyit ment el /fő-re.

"... and I hope you have a great day!"

(#12019) tomy_cz válasza pető bá' (#12018) üzenetére


tomy_cz
senior tag

MyPhoneExplorer-el mentem le általában a dolgokat, de gondoltam hátha van valami guglis megoldás is. :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz

(#12020) szabacsik


szabacsik
őstag

Na holnap felteszem a hodostamas féle Destiny-t. A kérdésem az lenne, hogy ajánlott kernelnek azt írja, hogy használjuk a Ajánlott OC kernel: fugumod 2.4beta3 (OC.800mhz).
Ez a kernel csak arra hivatott, hogy túlhúzza a procit?
Hogy kell egy kernelt telepíteni?
Amennyiben tudom, hogy hosszabb ideig nem használom a telefont semmi olyan feladatra amihez kell 800mhz ugyan úgy lejjebb tudom venni a frekvenciáját mintha egy non-oc-s szoftver lenne a telefonon?

/\____/\

(#12021) szabacsik válasza szabacsik (#12020) üzenetére


szabacsik
őstag

Még egy kérdés. Mivel járok jobban? Data2SD-vel vagy link2SD-vel? (valamint fogok találni magyar leírást a jobbik lehetőségről? :) )

[ Szerkesztve ]

/\____/\

(#12022) pető bá' válasza szabacsik (#12020) üzenetére


pető bá'
őstag

kernel telepítés: odin-> ugyanúgy mint egy romot, csak pl. a Destiny 2.0-helyett a "One package" helyett a kernelt adod meg. az .ops file ugyanaz marad.

igen, lejjebb lehet venni, de szerintem nem érdemes. nagyon kényelmes, és egyáltalán nem tűnik ártalmasnak ez a minimális (800Mhz-1000Mhz) húzás. picit gyorsabb minden, annyival, hogy pont érzed a különbséget. és kevesebbet is fogyaszt, ha egy kicsit alulfeszeled.

(én 1Ghz-en használom, -100-150 mV-tal, g3mod1.6-tal.)

szerk: link2sd-ben nem vagyok otthon, ezt találtam: [link]

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#12023) sir fg válasza szabacsik (#12021) üzenetére


sir fg
aktív tag

Én sem értek hozzá, de fentebb hodostamas, aki már eléggé jártas a dolgokban, azt írta, hogy neki még a legjobban (úgy-ahogy) a link2sd jött be. Most én is azt kezdtem használni átlinkeltem vele pár programot (már volt korábbról ext partícióm az SD-n, az ugyanis kell hozzá...). Tapasztalatról később tudok csak írni.

pető bá': Miért pont az 1.6? Én is lecseréltem az eredeti kernelt, és gondoltam, ha már az újabbakban úgyis rossz az akksijelzés, akkor legyen a legújabb, azaz 1.9-es (Performance). Jobb valamiben az 1.6?

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12024) DeFranco válasza tomy_cz (#12017) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én pont tegnap csináltam meg:

1: a konkaktlistán menü gomb, exportálás
2: kapsz egy vcf fliet, felteszed a gépre
3: gmail-on belül balra fent megnyitod a contacts részt
4: ot importálsz
5: örülsz

Ha nem akarod a google szerverein tudni a telefonszámokat valamiért (pedig jó helyen van ott) akkor a 3-4 lépés kihagyható, és elég az előzőleg lementett vcf filet importálni FR után.

(#12025) sir fg


sir fg
aktív tag

hodostamas: Még a Destiny 0.9-nél volt írva, hogy nincs hangja a fényképezésnek, ha nem a gyári appot hadználjuk. Ez a feature már nincs meg?

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12026) hodostamas válasza sir fg (#12025) üzenetére


hodostamas
addikt

elfelejtettem :D

(#12027) zsotesz81 válasza sir fg (#12023) üzenetére


zsotesz81
senior tag

egyértelműen link2sd a jobb szerintem

[ Szerkesztve ]

(#12028) sir fg válasza hodostamas (#12026) üzenetére


sir fg
aktív tag

van ilyen :-)
És hogy lehet megcsinálni? Mert akkor megcsinálnám magamnak, ha pl. csak egy fájlt kell kicserélni, vagy ilyesmi.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12029) hodostamas válasza sir fg (#12028) üzenetére


hodostamas
addikt

system-ben van valahol média mappa, azon belül audio, tools, és camera ogg fájlok.

(#12030) sir fg válasza hodostamas (#12029) üzenetére


sir fg
aktív tag

És törölni kéne, vagy néma fájllal kicserélni?

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12031) hodostamas válasza sir fg (#12030) üzenetére


hodostamas
addikt

törölni

(#12032) pető bá' válasza sir fg (#12023) üzenetére


pető bá'
őstag

Ez volt meg a gépen, és eddig jól működött, megtartottam. Semmi technikai oka nincs :)

"... and I hope you have a great day!"

(#12033) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Sziasztok!

Új vagyok még a G3 fórumban, nem rég jutottam a készülékhez. GPS-hez kaphatnék privátban segítséget? Nem a félrepozícionálással (jó ez így egybe? :D )van bajom.

(#12034) sir fg válasza pető bá' (#12032) üzenetére


sir fg
aktív tag

Értem :)

hodostamas: Köszi, bejött :)

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12035) szabacsik


szabacsik
őstag

Köszönöm a segítséget
sir fg és pető bá'
Megyek neki is látok :)

Utcsó kérdés. Normális ha Destiny telepítése közben egy olyan képet látok amin egy 3szög van benne egy felkiáltójel alatta meg anDroid? (a többi rom telepítésénél nem figyeltem fel ilyenre)

[ Szerkesztve ]

/\____/\

(#12036) pető bá' válasza szabacsik (#12035) üzenetére


pető bá'
őstag

igen, nekünk is ilyen volt :)

"... and I hope you have a great day!"

(#12037) hodostamas


hodostamas
addikt

No, szinte minden programot átraktam fat32-es 2. partícióra link2sd-vel, eddig no problem, sebességgel nincs gond. Majd kiderül mennyire válik be :)

(#12038) sir fg válasza hodostamas (#12037) üzenetére


sir fg
aktív tag

Én óvatosabb voltam. Csak néhányat raktam át, nagyobbakat, és kevésbé fontosakat. Tök jó, hogy bármit át lehet rakni, pl. Navigont App2SD-vel nem lehetett, ezzel igen. Ja, és a Dalvik Cache fájljait sem raktam át, azok úgyse voltak nagyok. Ja, meg nekem ext4 partícióm van, még a Kyrillosnál csináltam, és lusta voltam visszacsinálni. Nincs ezzel a link2SD-vel semmi gond :). Eddig.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12039) szabacsik


szabacsik
őstag

Szintén zenész. Király nagyon a ROM od! Ezer hála és köszönet érte. A Link2SD is szuperül működik. Köszikösziköszi :)

/\____/\

(#12040) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok! Ha SD kártyát akarok venni a telefonba, akkor milyet keressek, milyen paraméterekkel redelkezzen? max 32 GB, ezt jól tudom? Class? Egyéb paraméter?

(#12041) hodostamas válasza DeFranco (#12040) üzenetére


hodostamas
addikt

attol fugg. ha majd a kartyat gyorsabb reloba is hasznalni akarod, akkor mindenkepp cl10 es legyen. ha csak ebbe a teloba eleg a cl 4-6.
amugy igen, max 32gb

(#12042) Rimuru


Rimuru
veterán

Sziasztok!
Tegnap felraktam a JIT-et sima JPM-re és azóta nem tudok semmit telepíteni erre van valami megoldás? (próbáltam marketről és kártyáról is)

Vigyázat, csalok!

(#12043) sir fg


sir fg
aktív tag

Most volt a második olyan alkalom, hogy a telefonom látszólag újraindult beszélgetés közben. (Az első ilyen még nyár elején volt). Vicces, mert miközben beszélek, rezeg egyet, majd később kettőt a telefon (mint amikor leáll egy folyamat), majd picivel később bejön az a hang, ami a telefon bekapcsolásakor, sőt, még azt a hangot is hallottam, ami a PIN megadó panel megjelenésekor szól. De az a vicc, hogy közben a beszélgetés nem szakadt meg :D
Nem igazán tudom mire vélni...

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12044) Rimuru válasza sir fg (#12043) üzenetére


Rimuru
veterán

Mikor még ismerkedtem a telefonnal (és az androiddal) csináltam olyat hogy beszélgetés közbe kikapcsoltam és az se szakadt meg :D
Erre senki semmi? még fc-t nem próbáltam :)
Szerk: Hibás csomag és egy kis sárga háromszög ennyi :)

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#12045) szabacsik válasza Rimuru (#12044) üzenetére


szabacsik
őstag

De mit ír ki, miért nem akar települni?

/\____/\

(#12046) sir fg válasza Rimuru (#12044) üzenetére


sir fg
aktív tag

Mikor még ismerkedtem a telefonnal (és az androiddal) csináltam olyat hogy beszélgetés közbe kikapcsoltam és az se szakadt meg.

:Y Nem mondod!?!? Ezt egyszer kipróbálom! :)

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#12047) Rimuru válasza sir fg (#12046) üzenetére


Rimuru
veterán

Amikor kikapcsoltam akkor szerintem valami hiba volt mert a kijelző háttérvilágítása nem kapcsolt ki és még 2.1 volt fent amikor ezt produkálta, most már a kikapcsoló gomb megszakítja a hívást. :)

Vigyázat, csalok!

(#12048) ktomee


ktomee
csendes tag

Sziasztok!

Az a problémám, hogy a telefonom nem észleli az SD kártyát.

Feltettem a gyári rom helyett a Kyrillos Rom 6.0-t a leírásnak megfelelően, úgy hogy benne hagytam a kártyát a telefonban. Azóta nem lát semmilyen kártyát a telefon. Indításkor felugrik egy pillanatra a média keresés, de úgy sem megy. Azóta próbáltam újra tenni a Kyrillos-t illetve feltettem rá a JPF-t is, de sajnos nem változott semmi.

A kártyákat a PC simán olvassa.
Találkozott már valaki ilyennel? Van ötletetek? Kezdem azt hinni, hogy valamilyen hardver hiba lett.

Ha más nem akkor esetleg abban tudtok segíteni, hogy honnan tudok leszedni egy gyári tmobileos ROM-t, hogy bevigyem gariba?

Előre is köszi

(#12049) Sprite75 válasza DeFranco (#11998) üzenetére


Sprite75
tag

Erre valaki?

"6: kíváncsiságból két napja rátettem a KIES-re a telefont, és kiírta, hogy van új firmware (voda). Azt hiszem JPL, de ez nem biztos. Ez mikor jött ki? Vodás, legfrissebb gyári rom-os embereket kérdeznék a tapasztalatokról. Milyen? Sebesség? Bugok?"

Még én sem raktam föl Van már aki próbálta?

Üdv

(#12050) hodostamas válasza Sprite75 (#12049) üzenetére


hodostamas
addikt

rakd fel, veszteni nem vesztesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.