Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-04-25 12:14:54

LOGOUT.hu

Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője. ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2501) Chal


Chal
addikt

Én is feltettem IOS-ra a frissítést + az új fw-t (Pebble Steel), első ránézésre is nagyon tetszik, gondolom csak placebo a dolog a gyorsan pattogó átvezető animációk miatt, de olyan mintha sokkal gyorsabb lenne az egész ui (aztán lehet hogy tényleg gyorsabb :) ). Timeline nekem nagyon tetszik, jól átlátható, egyértelmű. Asszem kedvet kaptam ismét az app fejlesztéshez, van már egy félkész watchfacem, de most a kari szünet alatt be fogom fejezni :)

(#2502) Laca1212


Laca1212
őstag

Játszadozok az új fw-vel a steel-emen és találtam egy olyat a settings/system-ben, hogy stand-by mode-on/off. Ez mi is pontosan?

(#2503) sajo13 válasza Laca1212 (#2502) üzenetére


sajo13
senior tag

Ezt a menüpontot én is megtaláltam, azt írják rá a Pebble fórumon, hogy ha 30 percig nem mozog az óra, akkor standby módba teszi magát, lekapcsolja a bluetooth-t. Ezzel aksi időt lehet spórolni. Elsősorban éjszaka hasznos, amikor az óra asztalon fekszik. Ha felveszed, megmozdítod, újra aktív lesz.

Én arra lennék kiváncsi, hogy híváskor csak elutasítani lehet a hívást? Némítani vagy felvenni(kihangosítva) nem? Ha már itt az új csilli-villi firmware, akkor igazán lehetett volna a hívás eseményt is normálisabban kezelni, ne kelljen már 3rd party app.

[ Szerkesztve ]

(#2504) imrus72 válasza tothferenc (#2498) üzenetére


imrus72
tag

Egy két nap múlva kapsz majd egy emailt ezzel az üzivel : Your PEbble has shipped,abban lesz a nyomonkövetési szám.

(#2505) Laca1212 válasza sajo13 (#2503) üzenetére


Laca1212
őstag

Köszi!

Mondjuk nekem éjjel is kezemen az óra mert ébresztésre is használom. Bár akkor is lehet spórolni ezen funkcióval szvsz. Mert alszok is ugye mozdulatlanul. :)
Nap közben meg nem jellemző, hogy fél óráig nem mozdul a kezem az órával együtt.
Bár nem tudom fordulhat e elő olyan szitu, amikor értesítenie kéne és pont a stand by funkció bekapcsolása miatt maradnék le róla nem alvás esetén.

Kihangosítva hívás fogadást majd holnap kocsiban kipróbálom.

Ami viszont negatívum, hogy GPS-t folyamatosan pörgeti iOS alatt ha az időjárásnál be van kapcsolva.

(#2506) Chal válasza Laca1212 (#2505) üzenetére


Chal
addikt

Ezt én is most néztem éppen. Remélem javítják, mert ennek így semmi értelme.

(#2507) Laca1212 válasza Chal (#2506) üzenetére


Laca1212
őstag

GPS -re gondolsz?

(#2508) Chal válasza Laca1212 (#2507) üzenetére


Chal
addikt

Igen.

(#2509) brumi1024 válasza Laca1212 (#2505) üzenetére


brumi1024
veterán

A GPS-es jelzést a Time-ommal a kezdetek óta csinálja a telefon (~augusztusban lett meg), de nem merül tőle jobban a telefon, nincs folyamatos GPS kapcsolat. Csak ott az ikon.

[ Szerkesztve ]

(#2510) doongoo válasza sajo13 (#2503) üzenetére


doongoo
addikt

híváskezelésre, legalábbis androidon még mindig a pebble dialer a legjobb (főleg rootolt teló esetén).
Hívást felvenni, elutasítani, akár kihangosítani, stb.

(#2511) body007


body007
addikt

Találtam egy f.sza óralapot (simple weather) ami mára meggajdult... Azt írja hőmérsékletnek, h NaN. Ha átteszem fahrenheit-re akkor kiírja az értéket, Celsiuson nem. Tegnap még ment ahogy kell...

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#2512) Tujmos válasza koncsik (#2485) üzenetére


Tujmos
tag

fullra merült órával ugrottam neki, annyi, hogy felraktam tölteni, miután elkezdte frissíteni, várt egy picit hogy legyen töltés

(#2513) body007 válasza body007 (#2511) üzenetére


body007
addikt

Találtam másik face-t (yweather), ez most jól működik. Ezeket támogatni is fogom, h előcsaljam az extra fícsöröket :)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#2514) fery02 válasza Tujmos (#2512) üzenetére


fery02
addikt

Igen, végülis azért manapság már ez alap elvárás egy hordozható okoscuccnál, hogy legalább ennyire legyen okosítva. :)

Más: nekem is tetszik Pebble Steel-en ez az új Timeline felület, csak így jobban karban kell tartanom a naptáramat, mert most már pl közvetlen kapok infót arról, ha egy G+ ismerősömnek szülinapja lesz, miközben nem annyira közeli ismerős, hogy esetleg köszöntsem.

Egyedül ez a stand-by mód volt nekem is kérdéses, de ez megválaszolásra került itt még az est folyamán.

Aminek kb leginkább örülök, hogy a csendes mód most már aktiválható hosszú vissza gomb nyomással. Korábbi megoldáshoz képest ez áldás, mikor korábban ehhez több gombnyomáson át kellett navigálni, hogy elérjük a funkciót.

Úgy tűnik elég rövid volt a béta teszt folyamat, azt gondoltam valahol, hogy ha most béta, akkor januárnál előbb itt nem igen lesz semmi sem. Örülök, hogy tévedtem persze.

(#2515) doongoo


doongoo
addikt

A pebble time-on másnál is gyors a merülés bekapcsolt health appal. Este 22:00-kor vettem le töltőről fullra töltve és most már csak 80%-on áll az akksi, kíváncsi leszek, estére meddig szívja le (max. ki lesz kapcsolva a feature - úgyis nézi az activitymet a Mi Band 1S). Anno ezért dobtam a misfitet is...

(#2516) Chal válasza brumi1024 (#2509) üzenetére


Chal
addikt

És IOS-on van mindez? Mert ott az ikon állapota egyértelműen mutatja hogy mi történik. Nem a status báron levő ikonra gondolok, hanem a location servicesen belülire az appok neve mellett:

lila: éppen használja a GPS-t
szürke: utolsó 24 órában használta

A Pebbel Time app esetén folyamatosan lila az ikon.

(#2517) brumi1024 válasza Chal (#2516) üzenetére


brumi1024
veterán

i6, iOS, igen. Tudom hogy működik. :)



[ Szerkesztve ]

(#2518) Chal válasza brumi1024 (#2517) üzenetére


Chal
addikt

Hát, pedig ez azt jelenti hogy folyamatosan használja, elhiszem hogy tudod, csak fentebb nem ezt írtad :)

Nálam egyébjént 39%-al toplistás a Pebbel Time app. Mindezt úgy, hogy nincs semmilyen (nem gyári) app az órán, letöröltem tegnap mindent az fw és az app update előtt.

[ Szerkesztve ]

(#2519) brumi1024 válasza Chal (#2518) üzenetére


brumi1024
veterán

Ez csak annyit jelent, hogy "nemrég" használta. Ha csak a kevésbé pontos helyváltoztatást (Significant Change location service) figyeli (500 méternél nagyobb távolságot tettél meg), azt ikon jelzi, de fogyasztásra teljesen mást jelent, mint az állandó GPS kapcsolat.

39% és mennyit merült?

(#2520) Laca1212 válasza Chal (#2516) üzenetére


Laca1212
őstag

Nálam is folyamatosan lila ha bekapcsolom neki gps-t.

(#2521) Bathalsar


Bathalsar
aktív tag

Van egy kis káosz a Pebble-nél, ha ügyet kell intézni. Végül nem Singpost-tal, hanem UPS-szel érkezik a csere óra! :R Ide is ér még az Ünnepek előtt, mehet be a fa alá!

[ Szerkesztve ]

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#2522) Jimmy66 válasza Bathalsar (#2521) üzenetére


Jimmy66
senior tag

Nekem holnap érkezik a PTS. Jó kis hétvége elé nézek... :)

[ Nincs Szerkesztve ]

(#2523) Chal válasza brumi1024 (#2519) üzenetére


Chal
addikt

A teli lila azt jelzi hogy éppen használja, és nem csak a geofencet vagy hogy hívják, hanem konkréten a gps pozíciót. Ha mondjuk 10 percenként lekérdezi, akkor szürkét kéne itt látni (hacsak nem éppen akkor nézed meg miközben használja, de arra azért elég kicsi az esély, pláne ha többször is ellenőrzöd). Nálam egyébként látványosan szopja is az akkut, hagytam is most jól kifutni:

Érdekessége a dolognak, hogy tegnap délután telepítettem fel, és sikerült neki úgy beelőznie a Waze-t, hogy az azóta futott kb. 90 percet végig bekapcsolt kijelzővel(!). Az új Pebble appot meg kb 5 percig ha nyomogattam akkor sokat mondok.

De majd most jól feltöltöm 100%-ra, hagyom futni location services engedély mellett, csak hogy biztos legyen, aztán 1-2 nap múlva elveszem tőle és meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#2524) brumi1024 válasza Chal (#2523) üzenetére


brumi1024
veterán

Nem. :N A teli lila továbbra is jelentheti a Significant change location service-t, ami közel sem jár olyan fogyasztással, mint a GPS, és csak időnként határozza meg a pozíciót, sokkal pontatlanabbul. De ha nekem nem hiszel itt egy másik válasz, vagy akár az iOS developer dokumentációt is megnézheted (vagy developer accounttal a próbakód alapján ki is próbálhatod).

Nálad ettől függetlenül az első eset áll fent, de nálam például nem, augusztus óta jelez az ikon, mégis másfél napos üzemidőket kapok.

[ Szerkesztve ]

(#2525) Chal válasza brumi1024 (#2524) üzenetére


Chal
addikt

Akkor gondolom neked Time-od van. Viszont a sima Classic és Steel Peblések miatt változott a napokban az app. Az még egyáltalán nem biztos, hogy ettől merül, ezért is fogom kipróbálni. Mindenesetre az tuti, hogy folyamatosan kérdezgeti le a Pebble Time app a location servicet (hívjuk akkor így, és ne gps-nek). Azon persze még sokáig lehetne vitázni hogy mit nevezünk folyamatosnak, meg hogy most az app és a service közötti kommunikációra gondolunk vagy az IOS pozíció lekérdezéseire :) Igazából nem tudom melyik mennyit fogyaszt, a gps nyilván a legtöbbet.

Szóval ez az egész már önmagában elég gyanús, semmilyen más app nem csinál ilyet, az eddigi Pebble app sem csinált. Amúgy amióta hazaértem (és kinyomtam a Waze-t) 13%-ot merült úgy az akkum hogy a telefon itt volt az asztalon mellettem és nem is használtam, és tuti hogy a Pebble Time app miatt.

[ Szerkesztve ]

(#2526) the radish


the radish
senior tag

Nekem ez a time line nem nagyon tetszik, azonban sehogy nem tudom "downgradelni". Factory reset után csak a time line android app képes frissíteni, az pedig a legújabb fw-t teszi fel.
A sima pebble app-al történő frissítés hibát jelez.

Pebble Steel

(#2527) Bathalsar válasza the radish (#2526) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Pár napja már csatlakoztam a béta csoporthoz, de még nem jött ezzel kapcsolatban információ. Neked mennyi idő telt el, mire reagáltak?

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#2528) Bathalsar válasza Bathalsar (#2527) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Utánanéztem, időközben public lett a hozzáférés. Kiléptem a write-only üzemmódból.

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#2529) the radish válasza Bathalsar (#2527) üzenetére


the radish
senior tag

Nem csatlakoztam sehová, egyszerűen - ahogy fentebb írták - telepítettem a pebble time app-ot és az frissítette az órát.

(#2530) Jimmy66


Jimmy66
senior tag

Nos, megérkezett a PTS!

Élőben sokkal szebb és minőségibb, mint bármelyik fotón. Bőrszíjjal vettem, de minden korábbi órám fémszíjas volt, így erre is veszek majd, ha lehetséges. Kezdődik az ismerkedési est...

[ Nincs Szerkesztve ]

(#2531) leeka


leeka
tag

Hi!

Pebble Classic hátlapot keresek, mert sajnos letört az egyik csavaros fele...(2 éves)

Legariztattam, megjavítottam és erre széttörik... :W
Persze az új meg el lett adva :(((

Ha esetleg valaki vásárolt már hozzá és megosztaná velem az infót, azt megköszönném :)

Fear the future !

(#2532) Chal válasza Chal (#2525) üzenetére


Chal
addikt

Nos, nekem a Szifon továbbra is jobban merül a Pebble Time app-ra váltás óta :( Most másfél nap után vagyok 18%-on, úgy, hogy kb 5 perc telefonálásra használtam a telefont, háttérben futó app nincs (csak a Pebble Time). A battery menü alapján az akkuhasználat 45%-át a Pebbel Time app adta.

Ráadásul ma reggel unlock után egy olyan kérdéssel fogadott, ami szerint a Pebble Time az elmúlt 24 órában megszakítás nélkül használta a location servicet, ami rossz hatással van az akkura, el akarom e venni tőle az engedélyt?

Szóval dolgozhatnának még ezen a srácok, mivel perpill teljesen szűz/default nálam minden (és 1db app sincs telepítve), így 100% hogy a gyári weather infó csinálja a dolgot, ami kapcsán teljesen érthetetlen hogy miért nem elég neki ha pl. 2-3 óránként csekkolja csak a location adatokat.

(#2533) b_alazs válasza the radish (#2526) üzenetére


b_alazs
tag

Valaki tud megbízható megoldást az OS visszafelé váltására?
Izgatott vagyok az új miatt, de mielőtt feltenném jó lenne tudni, hogy van-e visszaút...:)

UPDATE:
A google ismét bizonyított...:) :

"Just to be safe, I'd unpair your watch, then do a full factory reset to reset your settings, then put it in recovery mode and pair it with your old Phone app and load the official 2.9.1, then load pebblebits."

[link]

Üdv,
Balázs

[ Szerkesztve ]

(#2534) the radish válasza b_alazs (#2533) üzenetére


the radish
senior tag

Hát ha ez valakinek sikerül, akkor nálam van a hiba. Nekem nem jött össze, pedig google nélkül is így próbáltam...

(#2535) b_alazs válasza the radish (#2534) üzenetére


b_alazs
tag

Milyen telefonnal használod?
Azért kérdem, mert volt, aki azt írta redditen, hogy ios-el nem máködik a dolog.

(#2536) the radish válasza b_alazs (#2535) üzenetére


the radish
senior tag

Droid, Galaxy S4. De most már kezdem megszokni. :)

[ Szerkesztve ]

(#2537) tothferenc


tothferenc
senior tag

mennyiért lehetne megválni ma egy két hetet használt, makulátlan,képernyő csíkozás javított nem garis Steeltől, illetve egy csereként kapott bontatlan garis darabtól? :B :B

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#2538) Bathalsar válasza tothferenc (#2537) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Kiábrándultál belőle? Nekem csak tegnap jött meg a csere-darab, most barátkozunk, de eddig nagyon tetszik. :K

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#2539) minek?:S válasza minek?:S (#2475) üzenetére


minek?:S
őstag

Valaki?!

Üdv.:M.

(#2540) Laca1212


Laca1212
őstag

Steel új fw-vel nekem nem zöldül ki a LED ha full-ra feltöltődik. Egész éjszaka töltőn volt, de sárga maradt. Nálatok?

(#2541) Bathalsar válasza Laca1212 (#2540) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Szintén nem zöldül.

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#2542) tothferenc válasza Bathalsar (#2538) üzenetére


tothferenc
senior tag

Dehogy!!!! Megszerettem mar 😀 Most is hasznalom a javitottat, csak az egyikre lenne vevo, es nem tudom melyiket adjam el... :F :F :))

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#2543) Bathalsar válasza tothferenc (#2542) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Neked jött fém szíj a csere darabbal? Nekem csak maga az óra (rajta a bőr szíjjal).

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#2544) body007 válasza Bathalsar (#2541) üzenetére


body007
addikt

Enyém se zöldül. De mintha eddig zöldült volna (fw csere után), csak ma nem akart...

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#2545) tothferenc válasza Bathalsar (#2543) üzenetére


tothferenc
senior tag

Nem tudom, nem bontottam meg ki 😀 De gyanitom, hogy nem, mert alapbol bor szijjal rendeltem.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#2546) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Új FW van a Pebble Time-hoz (hátha javít a energia felhasználáson... bár mióta a standby-t használom, semmi panaszom, tovább bírja, mint korábban) (iPhone 5s, Pebble Classic)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2547) toka96


toka96
tag

Sziasztok! Pebble Steelnek lehet csempésíteni a menüjét?Köszi

-- Dani --

(#2548) Laca1212 válasza Bathalsar (#2541) üzenetére


Laca1212
őstag

Mai frissítés után sem javult meg. Még mindig nem zöldül. :(

(#2546) koncsik:
Stand by nekem nem jött be. Napközben is volt, hogy többször lecsatlakozott telefonról, pedig nem aludtam. :)

Más:
Ma jött email, hogy feladták UPS-el a garancia csere órám. UPS szerint 2015.12.30-ra ér ide. :C

[ Szerkesztve ]

(#2549) Chal válasza Laca1212 (#2540) üzenetére


Chal
addikt

Nekem se zöldül, de ha leveszem a töltőt, majd visszapattintom, akkor zöld lesz, és úgy is marad. Érdekes :)

(#2550) sajo13 válasza Laca1212 (#2548) üzenetére


sajo13
senior tag

Ma töltöttem én is, nekem sem zöldül. Ez egy bug sajna, reméljük mihamarabb javítják. Eddig legalább elég volt félóránként rápillantani, zöld színű-e a led.
A Time felületnek(past and future) nem sok értelmét látom egyelőre, meg tudom nézni milyen névnap volt tegnap és mi lesz holnap. Na bumm!
A kibővített menü és a 8 slot megszűnése viszont jó dolog.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.