Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2329) csabiks


csabiks
senior tag

Sziasztok,

Fentebb már írtam, hogy én is csatlakoztam hozzátok egy gyönyörű narancssárga modellel. Most írok pár mondat és véleményt a készülékről:

Nekem nem teljesen új a windows phone, használtam körülbelül fél évig egy lumia 520-at, amit csak a gyenge üzemideje miatt cseréltem.

Most egy Samsung S5 mini-t adtam el, és arról jöttem át ide, így hasonlítani főleg ahhoz fogom majd:

A készülék érezhetően nehezebb mint az S5 minim, köszönhetően a fém részeknek, és a nagyobb készülékháznak. Az összeszerelés minősége nagyságrendekkel jobb bármelyik eddigi okostelefonomnál.. A készülék fogása számomra nehezebb mint az S5 mininél, a hátlapján nagyon csúszkál a kezem, (venni fogok egy tokot hozzá).

A kijelző más technológia, ez IPS az szuper Amoled volt. Összehasonlítani maximum úgy tudom, hogy a nokiát tökéletesen látom vakító napfényben, míg a samsungnak takarni kellett a kijelzőjét... A glance screen kicsit pixeles, de én azt a funkciót ki is kapcsoltam. A színek gyönyörűek, nem tudok belekötni.

A kamera szebb képeket lő, főleg bent és este (itt nagyon gyenge volt az S5m). Itt még annyi hozzáfűzni valóm van, hogy sok helyen olvastam, hogy lassan készülnek a képek, nekem ilyen problémám nem volt, nagyon hamar elmenti, nem tötyörög rajta sokat.

A szoftvert emelném ki, ugyanis ez az egyik legerősebb ok, ami miatt dobtam az androidot. Annyiszor újraindult, nem ébresztett / és lefagyott az S5 (hiába húztam odinnal rá bármilyen romot is), hogy eldöntöttem, vagy windows phone vagy iphone, és én soha az életbe többet androidos készüléket nem fogok venni. Korábbi okos telefonommal is annyi szoftveres gond volt...Lehet egy nexussal nem idegeskednék, de nekem a vanilla droid nem tetszik.

A rendszer sebessége kész megváltás, nem gondolkozik, csinálja. Sokkal jobb érzés egy ilyen készülékkel netezni / vagy bármit csinálni, mint egy olyannal ami erősen laggol.

S5-ön több weboldal is annyira szaggatott, hogy egyszerűen át kellett ülnöm PC-re, ha el akartam valamit olvasni (444.hu, index.hu, xda-developers). Itt ilyen gondom nincs, a weboldalakat betölti, és eszméletlen gördülékenyen lehet lapozni, nagyítani.

Másik "problémám" az S5-el, a szigetelt mikrofon volt, emiatt nagyon halkan hallott a másik fél, és kénytelen voltam picit hangosabban beszélni, ami engem kifejezetten fusztrált. A nokiába már lehet suttogni, a hangminőség pazar és hibátlan.

A wifi modulról a mobilarenas tesztben is szó esik, én nem érzem se erősebbnek, se gyengébbnek az S5-nél, nem dobja el a jelet, működik szépen.

Üzemidő: még csak másfél napja van meg, erről még nagyon pontosat nem tudok írni. úgy éreztem hogy a 4 órás kijelző időt ez a készülék is tudja. majd ezt később meglátom...

Aki esetlen ilyen készüléken gondolkozik, bátran vegye meg, igazi megváltás volt számomra :)

:))

"The loudest one in the room is the weakest one in the room."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.