Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) Parci válasza PitbullStyle (#1694) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

semmilyen arrogancia nincs, a cikk van, az a hivatalos álláspont (olvastad?), ami itt van, az meg most már a megtestesült feleslegesség.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1702) szaszlaci válasza Fiery (#1699) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ez a negatív, létező példa. Pozitív is van, igaz, nem feltétlen a GTX akármivel gyilkolászók között. Azonban a témafelvetésed is sokkal tágabb, mint amiről ez a topik szól.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1703) Peter13 válasza PitbullStyle (#1694) üzenetére


Peter13
senior tag

Valahol igazad van, de egy dolog fölött úgy tűnik elsiklottál: az, amiről az eredeti kérés szólt (maga a cikk), és az amivé a hozzászólások egy része fajult, az két külön dolog. A cikkben például sehol sem szerepelt a "potyautas" szó...egy udvarias kérés volt, elmagyarázta a kérés hátterét, nem volt benne semmi "passzív-agresszív" motívum. Aztán hogy egyesek milyen vélt vagy valós hatalmat véltek ennek következtében magukénak tudni, és ebből milyen elburjánzott kaszabolás lett, az egy másik dolog...
...és igen, Parci is kicsit elragadtadta magát sajnos...gondolom rosszul esett neki hogy egyesek valami elképesztő műsort vágtak le arról, amibe ő gondolom apai-anyait belead évek óta (feltételezem a szerkesztőség többi tagjával egyetemben). Lehetett volna diplomatikusabban? Biztosan. Érthető hogy ennek ellenére nem sikerült? Szerintem nagyon is (én pl.könnyen okoskodok, mert nem az én dolgaimban próbálták "finoman" (szögesbakancs láncfűrésszel) vájkálni...hasonló helyzetben megnézném ki hogy reagált volna).

Legyünk belátással egymásra. A cikk hangvétele szerintem megfelelő volt, egy udvarias kérést fogalmazott meg...térjünk vissza ehhez, és legyen inkább ez a kiindulási alap a továbbiakra nézve... :R

***Parci megelőzött***

[ Szerkesztve ]

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#1704) azbest válasza Fiery (#1684) üzenetére


azbest
félisten

ezen a fizetési hajlandóságon én is sokat gondolkodtam már.

Talán ez egy generációs probléma, aminek azért manapság meg kellene oldódnia. A szüleim még abból a korból valók, amikor nem volt számítógép. A szemükben valószínűleg a kétkezi munka jelenti a munkát. Emlékszem, hogy sokáig én csak "játszottam" a gép előtt, nem pedig dolgoztam, akkor is amikor már ez a munkám volt. Szóval az én gyerekkoromban fel sem merült az, hogy pénzt kérhetnék programokra vagy hasonló nem kézzelfogható dolgokra.

Azért a mai sráck szülei már a számítógép mellett nőttek fel, de legalább is valamennyire látták, hogy bizony az munkát és pénzt is jelent. Lehet kell még egy generáció, akinek fel kell nőnie, hogy tényleg minden fejben világos legyen, hogy nem csak a kapanyelet megragadva lehet dolgozni és talán akkor a fogyasztói oldalon is többre értékelik ezt a fajta munkát.

Probléma, hogy akinek nincs saját pénze, ő adja a fogyasztók többségét. Elsősorban a fiatalokra gondolok itt. Aztán amikor meg dolgoznak, már nincs idejük rá és kevesebb tartalmat is fogyasztanak talán, ezért lehet csökkentett a fizetési hajlandóság. Talán megérjük azt, hogy természetes legyen a gyerek számára előfizetni tartalomra, hogy ne kelljen kalózkodnia. Pesze van aki nem gyerek, nem is törekszik munkára, ő sosem fog fizetni semmiért, mert nem is becsüli más munkáját semmire, mert ő sem dolgozott sosem.

Tudom, hogy nagyban korlátozza a lehetőségeket egy-egy ember anyagi helyzete. Nem is várom, hogy mindenki mindenért fizessen, mert rossz jövőkép lenne, ha csak pénzért lehetne kultúrához férni. De sosem fogom megérteni, hogy miért gondolják páran azt, hogy nekik minden ingyen jár és még a legminimálisabb jószándék is hiányzik belőlük, hogy legalább direkt ne tegyenek keresztbe annak, akinem a munkájából szereznek saját örömöt. Ráadásul ez a nekem minden jár és csak azért is keresztbe teszek másnak mentalitás egyenes út oda, hogy tényleg csak egy gazdagabb réteg előfizetős szórakozása legyen a kúltúra. Igaz, nem mindenki láthatja át a komplexebb rendszert a gazdaság működése mögött, de lehetne önkritikája azoknak, akik érvek nélkül dacolnak a józan észnek.

Na, bocs, igazából csak hangosan gondolkodtam. Nem is kérdés és nem is hozzád van címezve, hanem csak kibújt belőlem az, aki meg akarja érteni az érthetetlent.

Ez a mai nap egyébként kész vicc. Ma már volt valaki ismeretlen, aki egy előfizetéses szolgáltatáson akart potyázni és ahhoz kért, hogy legyek hozzá partner. Egy másik ember pedig szememre hányta valami kapcsán, hogy miért kell észérvekkel jönni, miért nem lehet csak szimplán felháborodni. Hihetetlen mennyire nem divat ma már gondolkodni. És ez kortalan jelenség.

[ Szerkesztve ]

(#1705) Fiery válasza szaszlaci (#1702) üzenetére


Fiery
veterán

Nem en vetettem fel a temat, hanem Te, amikor ezt irtad:

"Vajon hányan fizetnének elő tized, vagy huszad ennyiért?"

(#1706) Turbolada II válasza tatabike (#1700) üzenetére


Turbolada II
őstag

Akkor viszont cselekedjenek, váljon világossá, akinek nem tetszik a rendszer az távozhat a "családból". 2. opció a pl. 30% Adblockert használó esetében minden maradjon a régiben. A gond nálam az hogy ez a topik szerintem egyfajta közvélemény kutatás, mely a kötelező bevezetés előszobája. Szülessen minél előbb egyértelmű döntés az ügyben. Bár ha az Adblocker kötelező lesz akkor mindenki megnyugodhat, hogy én itt nem leszek potyautas.

[ Szerkesztve ]

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.

(#1707) Parci válasza Peter13 (#1703) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerepelt egyébként, de épp az itteni visszajelzések után átfogalmaztam. mert bármennyire is ekézi a PH-t itt pár ember, mindig is odafigyelt a felhasználókra. ez ugyanúgy tény, amin nem vitatkozom :), mint ahogy az is, hogy nem írunk kilóra teszteket. és ettől még persze csinálunk ordas hibákat is, mert emberből vagyunk mi is, de nem fájt beismerni és változtatni sosem.

a cikk reményeim szerint most már abszolút korrekt ilyen téren is. még a "hogyan kapcsold ki" részt akarom beleműteni. aztán meg úgy is csak linkelve lesz, mint háttéranyag és sokkal rövidebb üzenetekkel jelentkezünk majd.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1708) leviske válasza hallerlaller (#1518) üzenetére


leviske
veterán

Nem volna a legszerencsésebb módja a konfliktuskezelésnek az topikhoz való hozzászólás lehetőségének megszüntetése. Viszont tényleg nem ártana azokat az egyéneket ignorálni, akik látványosan csak kötekedés céljából jöttek hozzászólni.

[ Szerkesztve ]

(#1709) szaszlaci válasza Fiery (#1705) üzenetére


szaszlaci
addikt

A fizetési adási nem hajlandóságra értettem, mint hogy irigyek és önzőek az emberek. Nem azok. A világ nem csak core i7 tulajdonos, új generációs vérpistákból áll. Sajnálom, ha ezt nem veszed észre.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1710) #82729984 válasza szaszlaci (#1692) üzenetére


#82729984
törölt tag

"Le lehet vinni az árat, de ... nem lesz tobb penz.
Ezt nem tudhatod. Vagy igen, vagy nem. A "vagy" az biztos"

Ezt biztosan lehet tudni, elég sok kimutatás és statisztika történt már ezekről világszerte. Hacsak nem valami alaposan túlárazott termékről beszélünk, olcsósítással nem lehet többet keresni.

"legnagyobb problema ... nem az anyagi lehetosegek szukossege
Ó jaj dehogyisnem."

Ebben sincs igazad, jelen esetben pl. 5000 forintról beszélünk _évente_ és egyesek ezt is sokalják... Na ne vicceljünk már, még egy egyetemista is elver ennyit egyetlen ivászaton (és abból hetente van legalább egy :D ), nehogy már egy felnött dolgozó embernek ez sok legyen. És nyugodj meg, ha 500 ft lenne, akkor is lenne egy tucatnyi hőzöngő komment, egyesek még azt is kiszámolnák hogy ebből minden ph-s emberke legalább két ferrárit fog tudni venni...

De erről is számtalan tanulmány született már, pl. a torrentezés ugyanolyan népszerü nyugatra is mint keletre, nem kifejezetten vagyoni helyzettől függ.

(#1711) Fiery válasza szaszlaci (#1709) üzenetére


Fiery
veterán

Ki mondta, hogy csak beloluk all? Ki mondta, hogy irigyek meg onzok az emberek? Ne akarj mar a szamba adni olyat, amit nem mondtam. Havi 400 Ft-rol beszelunk most. Kizart, hogy ez oriasi teher legyen az itt forumozok legalabb 95%-a szamara. Megint mas kerdes, hogy akarja-e ilyenre kolteni azt a penzt, vagy inkabb vesz 1 doboz cigit belole. Oh, wait... mintha mar 1 doboz cigi is dragabb lenne mar.

(#1712) Snoop-y válasza #82729984 (#1710) üzenetére


Snoop-y
veterán

Hmm azert az a mondas remlik hogy jobb ma a suru filler mint holnap a ritka Forint?

Fentebb ki lett fejtve hogy kicsit huzos ara van a jelenlegi premiumnak (Ar ertek aranya nem tul jo es akkor kulturaltan van megfogalmazva )

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#1713) Keeperv85 válasza #82729984 (#1710) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nekem havi 65 ezer a fizetésem, nettó. Ebből 30+rezsi a lakásbérlet. Ossz és szorozz, majd megérzed mennyire vicceskedik az átlag, ha azt mondja, hogy van helyzet, amikor egyben ötezer igenis sok, pláne ha van ingyen lehetőség! De havi 500Ft-ot simán fizetnék és nem a reklámok miatt, hanem mert a rang a nevem latt sem dísznek van ott, hanem mert én úgy döntöttem, hogy segítek azon,aki megérdemli... ellenszolgáltatós nélkül is. Mert. Csak.

(#1714) tatabike válasza Turbolada II (#1706) üzenetére


tatabike
őstag

De az miért probléma, hogy jelzik, nem jó az irány? Az jobb lett volna, ha az a meglepi március 15-re, hogy az AdBlockert használokat kidobálja a PH! egyből, mikor be akarnak lépni? Abból felkelés lett volna.

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#1715) PitbullStyle válasza Peter13 (#1703) üzenetére


PitbullStyle
tag

Nekem valószínűleg megvolt még a cache-elt verzió, mert az előbb is ott szerepeltek a cikkben a jelzők, csak frissítés után tűntek el. Bár őszintén nem tudom, hogy ez így utólag változtat-e már valamin.

With bones and spells I come!

(#1716) bambano válasza PitbullStyle (#1694) üzenetére


bambano
titán

"de egyvalamivel mindenképp egyetértek: hogy aki tegnap még családtag meg a közösség része, az most egy tolvaj meg potyautas.": helyesen: mindig is az volt. csak az arányok változtak. pár bliccelőből nem csinál senki felhajtást, mert minek, 30% bliccelőből meg igen.

"Nekem egy halom oldal ki van szedve az adblockomból, de azok nem ilyen arrogáns passzív-agresszív módon kértek meg rá.": ez sem arrogánsnak indult (szerintem most se az), csak pár szándékosan értetlenkedő miatt lett az.

(#1697) Turbolada II: ha 600 ezer regisztráltból csak Liksoft meg Pirk kapitány meg másik 10-20 "bliccelne", akik egyébként sokat tesznek a közösségért, akkor abból nem lett volna balhé.

de ha felveted parcinak, hogy a közösségépítő ranghoz járjon bliccelési kivétel is, szerintem bele fog menni. neked is mondom: nem azon a pár emberen múlik, akinél elfogadható érvek vannak, hanem a maradék 199 ezren.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1717) szaszlaci válasza #82729984 (#1710) üzenetére


szaszlaci
addikt

Hogy miként szórja apu pénzét az egyetemista lókötő, az nem alternatíva. Az viszont igen, hogy – ha jól tudom – 72 ezer Ft a minimálbér, és sokan ennek közelében vannak. Ebből kigazdálkodva a megélhetést nem egyszerű, és a büdös életben nem lesz ilyen luxusra öt ropi. Mert az 3.5 kiló hús a hentestől. Mert kérlek ez a valóság, nem az, hogy keres 3 – 400 rugót, közben itt írogat, és panaszkodik, hogy az ő tudását jobban meg kéne fizetni.
A másik látogatói kör pedig a diák, aki a zsebpénzét joggal nem fogja erre költeni. Mert nem mindenkinek van iPhone akárhány a zsebében, hogy egy almás fülesben zizegjen valami lélekromboló filléres kaffogás.

Örülök annak, ha neked és a környezetednek jobban megy, az viszont nevetséges, hogy kitalálod, pénz van, csak nincs fizetési hajlandóság, mert vannak ám a tanulmányok.

Másrészről ez a vita igen felesleges, hiszen egyrészt más szemüvegen át nézzük a dolgokat, másrészt sokat nem oszt, ha megegyezünk valamiben. A döntés a PH kezében, majd a látogatókéban.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1718) bambano válasza szaszlaci (#1717) üzenetére


bambano
titán

megint visszakanyarodunk a torrentezésnél minden esetben stabilan felmerülő kérdéshez: lophatsz-e, ha nincs rá pénzed. a világ rendesebbik fele úgy működik, hogyha nincs pénzed valamire, nem veszed meg.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1719) Argos


Argos
őstag
LOGOUT blog

..." ha az Adblocker kötelező lesz akkor mindenki megnyugodhat, hogy én itt nem leszek potyautas. "
Feltételezem, a megfogalmazásba csúszott némi balkanyar, de az előzményeket figyelembe véve, azért elmosolyodtam..
No offense! :B

Egyébként, be kellett volna már tolni a topic-ba 3-5 reklámot, ilyen pörgés mellett, egy időre ki lenne segítve a költségvetés.. :P

...elmúlik...

(#1720) sutykuru válasza bambano (#1718) üzenetére


sutykuru
tag

Ismered a lopás fogalmát. Akkor...

(#1721) tha_answer


tha_answer
őstag

kedves ph!

fyi: http://rezonence.com/

"FreeWall® takes the best of free ad-funded and paywall strategies. It enables a publisher to earn a high average revenue per user while ensuring that their user base is as large as possible."
http://rezonence.com/

[ Szerkesztve ]

(#1722) azbest válasza Keeperv85 (#1713) üzenetére


azbest
félisten

Bocs, hogy belekotyogok. Lehet már túlságosan sok részigazság ütközött meg a témában.

Nem hiszem, hogy a hozzád hasonló tagokkal lenne probléma. Hanem azokkal, akik kifejezetten azért ágálnak, hogy se reklám, se előfizetés ne legyen, hanem valamilyen nem definiált módon szerezzen pénzt az oldal a fennmaradáshoz :)

A fizetési lehetőség kapcsán már szóba került, hogy várható kisebb egység is. A havi bontás viszont valószínűleg nem érné meg sajnos. Szóval nem azon van a hangsúly, hogy 5 ezer mennyi pénz, hanem azon, hogy van aki elvből nem hajlandó semmilyen megoldásban partenrként viselkedni.

(#1723) Parci válasza szaszlaci (#1717) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de ez a kör ingyen nézi az oldalt, mert nem szűri a reklámokat és kész. ne legyünk már ennyire demagógok, nem kötelező senkinek sem forintot költenie...

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1724) szaszlaci válasza bambano (#1718) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szóval aki reklámblokkol, az már bolti tolvaj a szemedben.

Kész, megtelt a puffer.

Parci: igen, ez oké. Nem is azzal vitatkoztam, hanem hogy az ötezer nem pénz, bárki kifizeti.

Ha megengedsz egy javaslatot, lehet, most lenne érdemes zárni a topikot.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1725) Keeperv85 válasza azbest (#1722) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Gazdasági szempontból pont a hozzám hasonló tagok a problémásak: a potyautasok. Kis erőforrásokkal megáldott tartalomfogyasztók, előfizetni hajlandóságot nem mutatók. Azért arra valaki rávilágíthatna a havi kifizetéses modell mitől nem éri meg jobban, mint a semmi...

(#1727) Bird válasza szaszlaci (#1724) üzenetére


Bird
addikt

Idézet az egyik hangadó mai megnyilvánulásából:

"... egyéb összehasonlítgatásokat meg majd csak olyanok írjanak, akiknek sosem volt - illetve önként törölték - nCore, bitHumen, 1st és egyéb fiókjuk".

Valószínű neki mindegyikhez volt/van hozzáférése. ;]

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#1728) Sanya válasza fi:zi'k (#1644) üzenetére


Sanya
nagyúr

legalább 1.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#1729) #33253120 válasza Snoop-y (#1712) üzenetére


#33253120
törölt tag

Azért annak vannak valamilyen költségei is. Ha csökkentik is az összeget, a költség egy bizonyos szint alatt állandó. Azaz van egy határ ahol nem rentábilis az egész prémium rendszer a fizetési költségek miatt...

(#1730) Joz76 válasza benedekco (#1668) üzenetére


Joz76
tag

azt nem tudom, hogy ferrarira gyűjtenek vagy sem, de nem is érdekel. a lapot szeretem, a kezdetektől olvasom, talán rio volt akkoriban. a kérés kulturált, elfogadható magyarázat is van hozzá, úgyhogy adblocker off

Joz

(#1731) azbest válasza Keeperv85 (#1725) üzenetére


azbest
félisten

Gazdasági szempontból az a problémás, aki se reklámot nem akar, se előfizetést. Legalábbis a ph modelljében. De úgy tűnik ez máshol is működik, mert zenei tartalom is érhető el reklám vagy fizetés ellenében.

Sokan felhozták már a havi témát [link]. Költségvonzat, tervezhetőség... sok szempont szerint beszélgettünk már róla.

Egyébként való igaz, hogy a közösségben kifejezetten építő tevékenységet folytató tagok közt lehetne a rang mellé reklámmentesség is akár. Ezt is csak azért írom, mert néhányan ezen tagokra hivatkozva sérelmezték a reklámokat. Az vegye magára a potyautas jelzőt, akire vonatkozik, az viszont vegye magára nyugodtan.

(#1726) local1
nem futja mindenre. De fájó, amikor valaki azt állítja be hülyének, aki törekszik a lehetőségeihez mérten a tiszta megoldásokra. Ezzel csak önigazolást keres az, aki mindenképpen potyázna, akkor is ha van rá pénze.

[ Szerkesztve ]

(#1732) tatabike válasza szaszlaci (#1724) üzenetére


tatabike
őstag

Látom, szándékos félreértelmezés, mint jónak vélt érvelés (amúgy nem az), még mindig megy. A torrentezés lett lopásnak nevezve, nem a reklámblokkolás. De trollkodj csak, fotókkal illusztrálva még nyomorúságosabb...

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#1733) gt7100 válasza bambano (#1718) üzenetére


gt7100
tag

Amíg ilyenekkel szórakoztatnak egyes reklám szerverek, addig én blokkolni fogok minden reklámot, ha van rá lehetőség. Most épp nincs, androidos chrome-ra nem raktam blokkolót, meg is van az eredménye.

[ Szerkesztve ]

(#1734) #82729984 válasza szaszlaci (#1717) üzenetére


#82729984
törölt tag

"Az viszont igen, hogy – ha jól tudom – 72 ezer Ft a minimálbér, és sokan ennek közelében vannak"

És most meg akarod nekem magyarázni hogy prohardvert minimálbéres rokkant közmunkások olvasgatnak főleg? Amikor egy samsung s7 edge alatt van több mint kétezer hozzászólás és alig 1 hete jelent meg? Az iphone 6s alatt több mint 8000? És hány olyan van benne hogy már előrendelte a telefont igaz még meg sem jelent...

Amúgy meg, csak mondom, a magyar átlagfizetés nettó 160 ezer forint.

(#1735) Bird válasza gt7100 (#1733) üzenetére


Bird
addikt

Jah "pornó weboldalakat böngészett". Értem én, hogy házhoz mentél a pofonért. :DDD

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#1736) WynNyback válasza bambano (#1718) üzenetére


WynNyback
tag

Csak te kanyarodtál ide, ennek a témához semmi köze. A világ rendesebbik része pedig folyamatos lop a szegényebb világtól. PL Alma rabszolgamunka Kínába vagy nagy ruhagyártók rabszolgatartása Indiába de a magyar bérek is lassan odaérnek. A Nike tulajdonosának 20 milliárd dollárral nőtt a személyes vagyona miközben az összes ruhagyárát kivitte Amerikából és egy India varrónő keres napi 1 - 2 dollárt (ez lopás jog mögé bujtatva). Vannak akiket lehet etetni és vannak akiket nem. Akiket nem lehet azok használnak reklámblokkolót.

[ Szerkesztve ]

(#1737) DS39 válasza #82729984 (#1734) üzenetére


DS39
nagyúr

Amúgy meg, csak mondom, a magyar átlagfizetés nettó 160 ezer forint.

igen, de ez az átlag. ami nem azt jelenti hogy a többség ennyit keres.
ezt az összeget kb. a legjobban kereső 10-20%-os réteg hozza erre a szintre.
ettől még lehet hogy a PH-t ezen 20% közül olvassák többen, de biztosan van sok olyan aki ezalatt keres.

egyébként reklámok engedése a PH-n egy dolog, de fizetni jelenleg nem fizetnék, egy okból: évek óta nem fejlődik semmit szinte. ígérve van a reszponzív design régóta, jelét nem látjuk, hogy mikor lesz belőle valami, a Javítsuk a ph-t topikba érkező ötletek közül szinte semmi nem valósul meg.

[ Szerkesztve ]

(#1738) gt7100 válasza Bird (#1735) üzenetére


gt7100
tag

Te tényleg ennyire buta vagy? :U

A gyengébbek kedvéért: pornó oldalon sohasem jártam (mobillal :DD), pont azért, mert a droid lyukas, mint a szita. A fenti lap az origo.hu egyik cikkének bezárásakor jött elő legutóbb.

[ Szerkesztve ]

(#1739) Gyula84 válasza Bird (#1735) üzenetére


Gyula84
veterán

nekem is dobott ilyent a telefon és nem néztem pornó oldalakat :U

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#1740) #51736960


#51736960
törölt tag

Ez a "potyautas" jelző többször felbukkant mostanában, és bizonyos mértékig magamra is vettem, mert nem fizettem, reklámokat is sokáig blokkoltam, értékelhető tartalmat pedig nem igazán állítottam elő. De vajon mi lenne, ha az ilyen emberek hirtelen eltűnnének a ph-ról? Kb. harmadával csökkene a szerverek leterheltsége, ezen tudna spórolni a szerkesztőség valamennyit, viszont ugyanennyivel csökkenne a látogatók száma, ami a hirdetési felületek értékesítésénél nem mutat jól, még akkor sem, ha ezek zömében adblockoló felhasználók.
Továbbá a "potyautasok" eltűnése után ugyanúgy ki kell fizetni az alkalmazottakat (felteszem a bérköltség a leghúzósabb az összes közül), ugyanúgy fenn kell tartani az irodát, stb... Úgyhogy nem olyan egyértelmű a helyzet, mint első ránézésre tűnik.
Amúgy olyan fura ez: lassan 20 éve netezek, egy 14kbit-es modemmel kezdtem anno, de még sosem éreztették velem sehol, hogy potyautas lennék :(

(#1741) Neck


Neck
veterán

1000 éve "itt vagyok". Innen tanultam sok mindent. Ezen ne múljon, kikapcsoltam. Sőt, nemsokára elő is fogok fizetni rátok. Sok sikert, ne adjátok fel!

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#1742) Bird válasza gt7100 (#1738) üzenetére


Bird
addikt

Láttad ezt: :DDD

:U

Értem én, hogy nem értetted a tréfát. :R Peace....

gt7100:Eszembe nem jutott volna kárörvendeni, mint leírtam más motivált. :B

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#1743) janeszgol válasza gt7100 (#1733) üzenetére


janeszgol
félisten

Ez nem egy pop up? Hamis vírusírtóra mutat, ami kártékony kódot helyez el a gépeden.
Cserélj böngészőt.

(#1744) gt7100 válasza Bird (#1742) üzenetére


gt7100
tag

Igen, láttam, de a trollok ezt általában a kárörvendés jeleként használják.

(#1745) =Mentor= válasza WynNyback (#1736) üzenetére


=Mentor=
őstag

A világcégeknek nem lesz azzal rosszabb ha reklámblokkolót használsz, nem úgy a reklámfelületet biztosító oldalnak, hisz erről szól az egész cikk... hello :U

(#1746) DS39 válasza #51736960 (#1740) üzenetére


DS39
nagyúr

értékelhető tartalmat pedig nem igazán állítottam elő.

az a baj, hogy egy torrent oldallal ellentétben, itt ez nem számít, sajnos.
egy friss reg, ha egyből csenget, prémium tagként máris többet ér a PH üzemeltetőinek, mint a 10 éve itt fórumozók/olvasók. (amióta bevezették a fizetős rendszert, ez a benyomásom alakult ki üzemeltetői megnyilvánulásokból)

szerintem az oldal csak egy lépésre áll attól hogy megjelenjenek olyan cikkek amiket csak reklámblokkoló nélkül lehet elolvasni (kisebb gond), de tartok tőle, hogy lesznek prémium cikkek, amihez csak tagok fognak hozzájutni.

[ Szerkesztve ]

(#1748) Strezi


Strezi
őstag

Biztos elhangzott már, de ne feledjétek (PH-sok) azt sem, hogy sok vason nem mindegy, mennyi szemetet tölt le és futtat az oldal kódjával az ember!

Egyszerűen gusztustalan a gerjesztett sávszél és teljesítmény igény sok weblepon! Nekem így ugrott a flash, script majd jött az adblock. ... és megint úgy tudtam használni a most nyolc éves notimat netezni, mint amikor megvettem. Azért ezt soha nem szabad elfelejteni amikor pro és kontra érevek vannak!

Igen, van korlátlan netem, bika gépe(i)m is, de amikor táblán vagy a notin olvasok a kertben akkor ez is faktor a mai napig.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#1749) Racecam válasza #51736960 (#1740) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Ha leakadsz a "potyautas" kifejezésről egy pillanatra, ami egyébként ott abban szövegkörnyezetben teljesen helyénvaló volt, akkor elmondom neked, hogy a hirdetők szempontjából a megjelenés száma a meghatározó, nem az oldal által leadott bármiféle statisztikák arról, hogy hányan is regisztráltak az oldalra. vagyis, ha valaki blokkol az a hirdető szempontjából nem létezik, hiába bizonygatjuk, hogy de itt van. Mert nem látja a hirdetést (nem jelenik meg neki) és ezt mérik. Érted? :K

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#1750) kispx válasza #05304832 (#1726) üzenetére


kispx
addikt

> "Az allergia mint mesterséges "betegség" nekik nagy biznisz."
Az allergia már kiment a divatból. Én mint egy beavatott orvos elmondhatom, hogy mostantól emberi vírusokat fogunk terjeszteni a reklámblokkolókban. Egyre inkább növekszik a reklámblokkolók felhasználói tábora így megéri ezt a közeget használni a vírusok terjesztésére, amiből én mint orvos biztosítani fogom az unokám jóllétét is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.