Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-10-22 08:42:58

LOGOUT.hu

Legyetek szívesek politika- és főleg indulatmentesen megnyilvánulni, köszönjük! (nehéz, de akkor is)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1883) azbest válasza azbest (#1882) üzenetére


azbest
félisten

Egyébként ebből az is látszik, hogy ha itthon nincsen rá fedezet, akkor csak két helyről jöhet az a pénz, ami fellendítheti a gazdaságot. Egyik a hitel, de az államadósság növelése nem túl szerencsés, túl sok van már így is. A másik a befektetők által hozott pénz.
Gazdasági fedezet nélküli pénz nyomtatást pedig nem tehet a nemzeti bank, mert akkor bedől a forint árfolyama.

Az állam feladata pedig az kellene legyen, hogy megteremtse a törvényi hátterét annak, hogy a befektető is szívesen idehozza a pénzét, de közben a dolgozók is minél jobb fizetést kaphassanak. Jelenleg pont ezzel ellentétes a különadók intézménye. A nem hárítják át esetén munkahelyek szűnnek meg és fizetések csökkennek. Áthárítják esetén is csökken a fizetőképes kereslet. Mindenképpen rontja a gazdaság teljesítményét.

Az a befektetés, amikor csak minimálbérért foglalkoztatnak embereket és közben elengedik teljesen a befektető adóit, sőt néha még az állam fizet neki, hogy jöjjön, na azok a befektetések nem élénkítik a gazdaságot, mert nem lesz tőle fizetőképes kereslet.

(#1884) Edi77 :
igen, erről beszélek. A rádiónyilatkozatban elhangzottak szerint ez kifejezetten célja az államnak. Ha deklarálják azt, hogy itt bizony az állam különadóval elveszi a befektetés profitját, akkor nem fog ide pénz jönni.

Tegnap néztem a neten egy hivatalos statisztikát arról, hogy az EU kapcsán melyik ország jár jól a be- és kifizetések kapcsán: magyarország 2013-ban 1 ezer milliárd eurót fizetett be, miközben 6 ezer milliárdot kapott. Tehát a tagság 5 ezer milliárd euró plusz bevételt hozott. Persze ez önmagában csak egy szám, mert az ország gazdasági érdekeit pont a panaszkodó politikusaink nem védik az EU rendszerében, nem élnek az ország számára kínálkozó lehetőségekkel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.