Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-10-22 08:42:58

LOGOUT.hu

Legyetek szívesek politika- és főleg indulatmentesen megnyilvánulni, köszönjük! (nehéz, de akkor is)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) djgeg válasza Pttypang (#1000) üzenetére


djgeg
őstag

Befizetted az internetadót? :DDD (nem lehetett kihagyni sry)

ui.: Már nekem se hozza be.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#1002) AmunRa válasza Pttypang (#1000) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Lehalt a coub.com :( azért nem jön be.

(#1003) Pikkolo^^ válasza AmunRa (#999) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

A magyar üzletlánc tele van szlovák saját márkás termékkel, vicc.

(#1004) mefistofeles válasza djgeg (#984) üzenetére

Had kérdezzek valamit....
Ha tegyük fel ez miatt a semmiség miatt távolítanák el Orbánt és bandáját akkor nem a TÉNY a lényeg? Te most azon lovagolsz, hogy vannak ennél nagyobb gondok is. Nyilván vannak igazad van, de ha ez kell a változáshoz akkor ezt miért fikázni?

Amúgy kiváncsi lennék, hogy a fórumozók kit ültetnének ennek az eszement minidiktátornak a helyére?..... Bukott, dilettáns, bűnöző politikusunk van élég de olyan aki.......

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1005) Edi77 válasza djgeg (#980) üzenetére


Edi77
őstag

Igen, képes vagyok kimenni, ahogy képes voltam elmenni többször is nem-mel szavazni orbánék ellen. Neked ezért nem kellene elítélni, lehurrogni, mert te a menekülést választod, ezzel az erővel én is hurroghatnék, de nem teszem, mert veled ellentétben én elfogadom a te döntésed. Fogalmad sincs, hogy élek, de azt jó ha tudod, ahogy többen is mondták korábban, ez borította ki nálam végleg a bilit, egy ilyen-számodra "pitiáner" dolog. Tudod, én távmunkát is vállalok a neten a munkahelyem mellett, hogy megéljek, és nekem nagyon nem mindegy hogy az amúgy sem olcsó, eleve 27% áfa tartalmú net előfizetésemre még lazán rálapátolnak 700Ft-t vagy valamennyit havonta. A tisztálokodási szerek adóztatása már aztán télleg a netovábbja mindennek.

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#1006) Gyick


Gyick
őstag

[link]

Eközben az angoloknál..
Ezt se tudom itthon elképzelni csak az ellenkezőjét...sőt jövőre sztem még a rendszámtáblákat is ki fogják cseréltetni Mo-n.

(#1007) Stauffenberg válasza mefistofeles (#1004) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Amúgy kiváncsi lennék, hogy a fórumozók kit ültetnének ennek az eszement minidiktátornak a helyére?..... Bukott, dilettáns, bűnöző politikusunk van élég de olyan aki......."

Pont lesajnálnám, hogy ki a miniszterelnök vagy melyik pártnak legnagyobb a támogatottsága, amíg nem kap kétharmados korlátlan hatalmat. Ha a legutóbbi választáson akár csak +1 kis párt bejutott volna, akkor a választási rendszer manipulációja ide vagy oda, nem lett volna meg az újabb kétharmad.

Számomra az a legbosszantóbb, mikor az emberek csak és kizárólag végletekben tudnak gondolkodni. Azt próbálják fejtegetni, hogy az egyik diktatúrát melyik másik váltsa fel. Pedig a képviseleti demokrácia lényege az volna, hogy minél többféle akaratot képviseljenek pártok és független képviselők. Nem az, hogy megpróbálok a legnagyobb csordához csatlakozni.

Én a legutóbbi választáson sok kis párt kampányát figyelemmel kísértem és valamennyiük baja az volt, hogy az országos lista állításához szükséges aláírások sem jöttek össze, csak azért mert az emberek "majd ha megerősödtök", "majd ha nagyobbak lesztek" kifogásokkal hajtották el az aktivistáikat. Ez pedig sajnos nagyon jól megmutatja, hogy mi a baja egy politikai kultúrával nem rendelkező nemzetnek. Holott pont a minél színesebb parlament biztosítja az ellensúlyokat. A német választási rendszer volt a mintája az új magyar rendszernek is, de náluk a legnagyobb, kormányt alakító párt is csak a mandátumok 40.5%-át szerezte meg, ami nem csak a kétharmadtól van messze, de az abszolút többséget sem éri el, tehát rákényszerülnek a közös munkára a többi párttal, ami jobban érvényesíti azoknak is az akaratát, akik nem a CDU-ra szavaztak.

(#1008) KTTech válasza donmackó (#902) üzenetére


KTTech
veterán

Tévedés ;) Csak a VoD és CoD (tehát az interaktív) visszirányú forgalma az :) a többi DVB-C adatfolyam (az is, ami visszaérkezik a kérésre).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1009) mefistofeles válasza Stauffenberg (#1007) üzenetére

A fidesz előtt nem volt kétharmad.....
Szóval szerinted akkor jól és flottul mentek a dologk? Ugyanúgy megszavaztak mindent amit nagyon akartak és mindig megtalálták a kellő számú támogatót a céljaikhoz. A kis pártok ha be is juttatnak 1-2 képviselőt az annyit ér mint erdőtűzben a vizipisztoly!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1010) donmackó válasza KTTech (#1008) üzenetére


donmackó
őstag

Teljesen mind1 adatforgalommal jár. ;]

Release the cable hounds!

(#1011) AmunRa válasza mefistofeles (#1009) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Ha kis pártnál látnék olyan embert aki megbízható lenne, akkor nyomnám is neki az x-et és el is mentem volna. Olyasmi emberek kellenének mint Puzsér, vagy az az orvos akit valaki belinket ide valamelyik nap.

(#1012) mefistofeles válasza AmunRa (#1011) üzenetére

Ez szép és jó de hidd el, hogy csak szélmalomharcot vívna, -ergo- nem csinálna semmit.
Egymaga semmit sem tud megvétózni, illetve egy beadványa sem menne át még az előterjesztésig sem, hacsak nem egyeznének az elképzelései a kormánypártal vagy koalicióval.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1013) Stauffenberg válasza mefistofeles (#1009) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ezen ismételten csak a politikai kultúra meghonosodásával lehetne segíteni. Magyarországon nem lehet belebukni korrupciós botrányokba meg a semmittevésbe, de erről nem csak a politikusok tehetnek, hanem a választópolgárok is.

Korábban nem volt kétharmada senkinek, még koalíciót alakítva sem. Ez önmagában persze nem jelentette, hogy akkor milyen jó volt nekünk, de legalább az alkotmányt nem lehetett önkényesen, saját célok érdekében átalakítani. A parlament által választott tisztségekben jobban eloszlott a pártok akarata (össze lehet hasonlítani az NMHH médiatanácsának összetételét a jogelődjével vagy éppen az akkori és mostani alkotmánybíróságot).

Én sem azt mondtam, hogy a minél színesebb parlament automatikusan egyenlő a jó és minőségi munkával, de legalább ilyen ámokfutásokra nem ad lehetőséget.

(#1014) AmunRa válasza mefistofeles (#1012) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Az elején nem is, de miközben egyre kiábrándultabban az emberek egyre több ember adná oda a voksát. Bár valószínüleg sok ember szavazatát meg lehet venni 10 kg krumplival és ígéretekkel. Inkább olyan gond van az ilyen normális emberekkel, hogy gazdasági és egyéb szakterületen lévőkkel nem tartanak kapcsolatot és nincs olyan ember akikben megbízhatnának.

(#1013) Stauffenberg Előző kormány is akkora rakás volt, hogy a másik rakást 2/3-al magunkra húztuk.

[ Szerkesztve ]

(#1015) Kékes525 válasza djgeg (#980) üzenetére


Kékes525
félisten

Igazad van, de ha ez mozgatja meg az embereket, mert ez az ami közvetlenül érinti őket, akkor ezt kell tenni. Ha lesz tüntetés a többi dolgokért én azon is ott leszek.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#1016) premete válasza Stauffenberg (#1013) üzenetére


premete
veterán

Korábban nem volt kétharmada senkinek, még koalíciót alakítva sem.
Pedig volt, a Horn kormánynak például; az más kérdés, hogy eszükbe sem jutott az Alkotmányt, a választási törvényt átírni, a Magyar Köztársaságot átnevezni, vagy az Unión kívüli életet vízionálni, illetve az oroszokkal lepaktálni. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#1017) AmunRa válasza premete (#1016) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Azt nem is, de más gaztetteket sikerült elkövetni! :)

(#1018) Stauffenberg válasza AmunRa (#1014) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Előző kormány is akkora rakás volt..."

Nem is állítottam olyat, hogy az előző jobb volt. Ha nekik lett volna kétharmados többségük, ők is éltek volna vele. Itt a probléma a csordaszellemmel van, az emberek azt gondolják valamiért, hogy a legnagyobb csoporthoz kell tartozni, mert csak az a szavazat ér valamit.

Jobb helyeken a választók komolyan sem veszik az olyan pártokat, melyek azt ígérik, hogy mindenkit képviselnek. Ilyen nem is létezik és egyszerűen összeférhetetlen. Egymással ellentétes akaratokat egyszerre képviselni lehetetlen. Gondolj bele: Hogyan képviselik egyszerre az atomenergia ellenzőit és pártolóit? Hogyan képviselik egyszerre a kábítószerek dekriminalizációjának ellenzőit és pártolóit? Hogyan képviselik egyszerre az EU ellenzőit és pártolóit? Hogyan képviselik egyszerre az oroszbarát politika ellenzőit és pártolóit? Hogyan képviselik egyszerre a meghirdetett oktatási reformok ellenzőit és támogatóit?

Leginkább sehogy, illetve a saját akaratukat érvényesítve, nem pedig azokét akik a képviselet jogával felruházták őket. Én inkább ezt nevezem elvesztegetett szavazatnak, nem a kis pártokra leadottakat.

(#1019) vittorio7


vittorio7
őstag

Félve linkelem be, de még annyi eszük se volt a szociknak, hogy egy civil szervezze az internetadó elleni tüntetést.

[link] [link]

(#1020) premete válasza AmunRa (#1017) üzenetére


premete
veterán

Jaja, nekem is havonta 300 ezer forint felett vontak le a fizetésemből. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#1021) Pikkolo^^ válasza AmunRa (#1014) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Az előző kormány is Orbán kormány volt.

(#1022) Kékes525 válasza AmunRa (#1017) üzenetére


Kékes525
félisten

Igaz, de a mostanival nem összemérhető. Ezek nagyságrendekkel többet ártanak.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#1023) mefistofeles válasza AmunRa (#1014) üzenetére

Most tényleg.... te ezt elhiszed?.....
...hogy bejuttatsz/bejuttatunk egy rendes embert a parlamentbe és akkor egy idő (mennyi az az idő??) után elkezdenek rá szavazni, aztán ő és a társai a hatalmat is átveszik, többségi kormányzással.
Meg ne sértődj de ez naívság!

Most nekem fog ugrani mindenki de valaki jól foglamazta meg itt.... nekünk király kellene! Olyan birka nép vagyunk, hogy a pártok marakodása csak ront a helyzeten.
Nem akarok erről beszélni de mindig ez jut a legmarkánsabb példaként az eszembe.
Öszödi beszéd.
Minden normális demokráciában még aznap az egész kormány felállt volna, vagy másnapra lángba borult volna az ország. Nálunk?..... Egy hét múlva már csak a politológusok beszéltek róla mert Gyurcsányék koncot dobtak amin elrágódhatott a birka magyar!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1024) Kékes525 válasza mefistofeles (#1023) üzenetére


Kékes525
félisten

"Minden normális demokráciában" "nekünk király kellene" Hát ez a két mondat eléggé ellentmondásos. A királyság legalábbis amire te gondolsz, azaz erős, nagy hatalommal bíró vezető az diktatúra. Persze lehet más államformában is, de az akkor csak formalitás lásd Nagy-Britannia.

Az öszödi beszédben nem az volt az igazán rossz, mint amit mondott, hanem a következménye, amit most szívunk meg. Ha idejében, legkésőbb az év végéig lemond, akkor nem tartanánk itt. Mellesleg neki is nagyságrendekkel jobb lenne, de ez legyen az ő problémája.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#1025) BlackPriest válasza Stauffenberg (#1013) üzenetére


BlackPriest
őstag

Hogyne lett volna 2/3 a fidesz panikolt is...

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#1026) BlackPriest válasza mefistofeles (#1023) üzenetére


BlackPriest
őstag

En azt nem akarom elhinni, hogy a fideszes kepviselok vakon szavazo gepek lelkiismeret nelkul. Miert nem mernek nemet mondani egy gyomorforgato javaslatra?

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#1027) Kékes525 válasza BlackPriest (#1026) üzenetére


Kékes525
félisten

Azok, a főnök személyesen válogatta ki, egyenként mindenkit ellenőrzött. Gondolom mindent tud róluk, mindent.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#1028) sixpak válasza BlackPriest (#1026) üzenetére


sixpak
nagyúr

Mert már egyszer lefeküdtek ennek a trágya szarnak, innentől nincs más lehetőség.
Ez megy kicsiben-nagyban. Rengeteg embert ismerek, akik egyszer lefeküdtek neki és soha nem is fognak felkelni, mert anyagi vagy más érdekük fűződik hozzá...néhányan pár ezer forintért havonta, van aki többért és van aki egy bizonyos állás betöltésének lehetőségért, esetleg egy olyan állásért, amit eddig más töltött be, de nem volt párthű (ilyenből rengeteg van)...a sor végtelen. :(

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#1029) Polllen válasza djgeg (#991) üzenetére


Polllen
nagyúr

Szép, hogy kitomboltad magad, de azontúl, hogy megnyugodtál, nem vitted előrébb az "ügyed". Sőt, igazából rontottál rajta, mert az általános "butázás" csak hangulatkeltésre volt jó.

Ha valóban fáj, hogy így viselkedik a többség, ne kritizáld őket/személyeskedj, hanem mutass utat. Értelmesen, de határozottan. Már ha valóban változtatni akarsz. Ha nem, akkor pakolj össze és tsá!

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1030) BlackPriest válasza sixpak (#1028) üzenetére


BlackPriest
őstag

Akkor is csak van egy hatar, amit mar nem bir el a gyomruk. Vagy tenyleg ekkora fergek?

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#1031) Edi77 válasza BlackPriest (#1030) üzenetére


Edi77
őstag

Sajnos igen

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#1032) vittorio7 válasza BlackPriest (#1030) üzenetére


vittorio7
őstag

Csak olyan ember "lehet" országgyűlési képviselő, aki valamivel zsarolható. És ez pártoktól független. Ezért bármit megszavaznak.

Mi lesz most Magyarországgal?

Ez viszont egy igazán komoly, de nem örömteli elemzés. És kapcsolódik a “kitiltási-botrányhoz” is.

(#1033) sixpak válasza vittorio7 (#1032) üzenetére


sixpak
nagyúr

Ja, ezt néztem du.
A helyzet szar, de nem és reménytelen. :(

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#1034) AmunRa


AmunRa
aktív tag

Puzsér bejegyzés a FB-on

[ Szerkesztve ]

(#1035) AmunRa válasza vittorio7 (#1032) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Elég jó cikk sajnos.

(#1036) mefistofeles válasza BlackPriest (#1026) üzenetére

Pedig azok. Orbán a rengeteg hibája mellett magában hordoza a diktátorok minden "erényét". Olyan hierarchikus rendszert hozott össze ahol ő az origó és egyáltalán az apparátus közelébe sem juthat olyan aki nem vakon követi a vezér utasításait. Sok, hülye, dilettáns emberrel vette körbe magát de a hozzá való hűségük megkérdőjelezhetlen. Aki ellent mond/mondana neki az roppant gyorsan eltűnik a süllyesztőben.......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1037) mefistofeles válasza Kékes525 (#1024) üzenetére

Ezek a mondatok nem úgy függnek össze ahogy te gondolod. Nem egységben kell őket olvasni. Az egyik hiánya miatt logikus a másik.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1038) sixpak


sixpak
nagyúr

Hát ez???
Átrajzolják a térképet ezek a gerinctelen patkányok.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#1039) Polllen válasza vittorio7 (#1032) üzenetére


Polllen
nagyúr

Remek kilátások. :(

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1040) BlackPriest válasza sixpak (#1038) üzenetére


BlackPriest
őstag

Diktatura, ennyi...

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#1041) Centre válasza sixpak (#1038) üzenetére


Centre
aktív tag

Régóta köztudott, hogy a Fidesz azzal zsarolja a városokat, hogy keményen bűnteti azokat, akik nem rájuk szavaznak.

http://tenytar.hu/elemzes/kistersegek_atszervezese_partpolitikai_okok

(#1042) szili.tamas1 válasza sixpak (#1038) üzenetére


szili.tamas1
senior tag

A parlamentet kellene attelepiteni mondjuk mikroneziaba..

Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.

(#1043) AmunRa


AmunRa
aktív tag

Együtt PöcsMadár már lavíroz!

Jaj, ezek elvannak. Totál hülyéknek vagyunk nézve. Kis szél, már nyitja is a vitorlát! Hátha megy finggal is? :D

(#1044) #75128832 válasza AmunRa (#1043) üzenetére


#75128832
törölt tag

Na de komolyan. Oké, hogy alanyi jogon járjon, megy is ez Finnországban, csak basszus nem Magyarországon, ahol a népesség kb. fele szegénységben, tizede mélyszegénységben él...
Mert odáig oké, hogy ingyen van, csak ugye annak költsége is van :D - azt ki fizeti meg? Az egy dolog, hogy volna rá pénz, de akkor mi lenne azokkal a milliárdokkal, ami kül. politikusok zsebeiben tűnnek el? Csak nem gondolod, hogy ingyennetért cserébe feladnák jó kis keresetüket? :D - illetve rohadtul nem vicces, jobban belegondolva.

(#1045) Stauffenberg válasza #75128832 (#1044) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Alanyi jog =/= ingyen.

Finnországban sincs ingyen az internet, hanem alanyi jogon jár mindenkinek a legalább 1 Mbit/s sebességű, szélessávú internethez való hozzáférés lehetősége. Természetesen mindenkinek fizetnie kell az internetért, de a törvény szerint az utolsó apró faluban, az utolsó kis eldugott tanyán is meg kell lennie a lehetősége, hogy az ott élők hozzáférhessenek az internethez.

(#1046) Centre válasza Stauffenberg (#1045) üzenetére


Centre
aktív tag

"Mi azt szeretnénk, hogy az internet ne csak elérhető, hanem ingyenes is legyen minden háztartásban", finn mintára, ahol az 1 megabit/másodperc sebességű szolgáltatás ingyen van – tette hozzá Szabó Tímea..

(#1047) Stauffenberg válasza Centre (#1046) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Most tegyünk úgy, hogy nem keserít el a funkcionális analfabetizmus. Sajnos a sajtószabadság csak akkor ér valamit, ha van a koponyában valami, amivel használni tudjuk.

Szóval, egy hajszállal tovább olvasva a nyomorult hírt:

"Szabó érvelésével csak egy baj van: Finnországban sincs ingyen az internet. A finn kormány 2010-ben ugyan alapvető emberi joggá tette az internethez való hozzáférést, de ez csak annyit jelent, hogy mindenkinek biztosítani kell a legalább 1 megabit / másodperces sebességúű szolgáltatást – még azoknak is, akik a távoli Lappföldön élnek."

[ Szerkesztve ]

(#1048) #75128832 válasza Stauffenberg (#1045) üzenetére


#75128832
törölt tag

Bocsánat, igazad van. Ettől függetlenül a bevezetés költsége sem elhanyagolható, pénz arra sincs.

(#1049) Stauffenberg válasza #75128832 (#1048) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Lenne pénz ezekre a fejlesztésekre.

2010 előtt rengeteg optimista és pozitív hír jött arról, hogy a régióban Magyarország az egyik legjobban fejlődő állam a szélessávú eléréseket nézve. Az infrastruktúra szépen fejlődött, de aztán jött az ágazatra kivetett első különadó, ami felborította a beruházásokat. Sokat felfüggesztettek, elhalasztottak, átalakítottak és töröltek.

Most ennek a különadónak a kiszélesítéséről van szó, amikor internetadóról beszélünk, konkrétan ugyan annak a törvénynek a szövegébe szúrták ezt be. Ezért nem mindegy még az a 700 Ft sem amit plafonként megjelöltek, ez az előfizető szempontjából nem tűnik soknak, de ez is egy olyan csapás ami tovább nyomja a sárba az egész ágazatot.

Ráadásul túl ingoványos a talaj a befektetők szemében, egyszerűen képtelenség normálisan kalkulálni a beruházások megtérülésével, mert egyik pillanatról a másikra változnak az adózási törvények, adónemek és azok mértékei.

(#1050) Centre válasza Stauffenberg (#1047) üzenetére


Centre
aktív tag

Szabó elég azzal, hogy
"Mi azt szeretnénk, hogy az internet ne csak elérhető, hanem ingyenes is legyen minden háztartásban", finn mintára, ahol az 1 megabit/másodperc sebességű szolgáltatás ingyen van – tette hozzá Szabó Tímea."

félre nem érthetően azt mondja, hogy ingyenes internetet akarnak, mint Finnországban.

Éppen, hogy te tévedsz, mert még az indexes cikk sem merészkedik odáig, hogy az ellentmondást a finn példa javára oldja fel.

S próbáld meg megemberelni magad, s ne kezdj el sértődöttségedben személyeskedni, ha kijavítanak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.