Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24953) SzaChe


SzaChe
tag

Sziasztok,

1-2dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Feltelepítettem a kodit,viszont ha exit et nyomok neki, akkor fekete képernyő után nem tud visszatérni a rasbian rendszerbe, és semmire se reagál, esetleg valaki találkozott már ilyennel ?
Ezen kívül kodiban ha elindítom a videót, akkor néha néha a hang akadozik, kép viszont egyátalán nincs, nagy feketeség. (sima 700 megás avi videónál produkálja...)

Illetve külső USB-s 5.1 es hangkártyánál hogy kell pontosan konfigurálni, hogy 5.1 szóljon? (ha ALSmixeren beállítom hogy 5.1 szóljon és tesztelem netes videón akkor jó, viszont kodiban hiába állítom be 5.1 re és nem hdmi re a hangot, akkor se ad ki hangot (amikor még nem akadt a videó.. Volt egy teljesenúj sd kártya újratelepítés azóta akad. :D )

És egy olyan dolog érdekelne, hogy transmission be hogy lehet beállítani hogy ne csak belső hálózatról, hanem akár munkából is elérjem, és tudjak torrentet hozzáadni?
rpc whitelist et ha false ra teszem, vagy true-n hozzáadom a router IP jét, és port forwardot állítok be akkor sem engedi a csatlakozást.

Előre is köszi

Ne vitatkozz hülyékkel! Lealacsonyodsz az ő szintükre, és megvernek a rutinjukkal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.