Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1797) gerner1 válasza Becksman (#1796) üzenetére


gerner1
veterán

Becksman

Biztosan megvan az oka, amiért ragaszkodsz a "gyári" állapothoz. Ezt meg lehet érteni. Bár egy esetleges eladáskor nemsokat nyom a latba. Nem kizárt, hogy a visszatérő hardware driver hibát, esetleg hdd sector hiba okozza. Persze lehet, simán megkergülve is a winfos, mondjuk vírustól. Erre senki nem fog tudni egzakt választ adni.

Szerintem töltsd le a legfrissebb Catalyst Drivert az ati HD6650 -hez. Asszem v13.1 a legfrissebb ( http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ) . Aztán a gyártói oldalról a VGA kivételével minden driver-t. Amennyiben intel chipset -es a géped, akkor az intel chipset driver-t innen : http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20775&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20(64-bit)*&DownloadType=Drivers
AMD prockós alaplaphoz, azt amit kell ( fingom sincs, hogy nvidia, vagy ali ,vagy akármi van rajtuk).

Sandy - Ivy bridge -es gépnél a legfrissebb Intel HD VGA driver-t is, az intel oldaláról !

Mentsél le minden fontosat a hdd-ről. Aztán telepíts fel egy új winfos-t , úgy, hogy teljesen leformatálod a telepítővel a hdd -t (teljes format esetén, értelmetlenné válik a telepítés legvégén a HDD sectorhibák ellenőríztetése). Winfos telepítése után, elsőnek a letöltött intel-chipset driver-t telepítsd, vagy AMD esetében azt, amit letöltöttél az alaplaphoz, az alaplapi chipset gyártójának az oldaláról. Utána, ha Sandy-Ivy bridge van, akkor az intel HD VGA driver-t ! -mert amíg ez nincsen meg, addíg a legtöbb ilyen gép esetében nem is engedi telepíteni az ATI, vagy nVIDIA driver-t! Ezt követően, akármi is történjék, indítsd újra gépet. Majd elsőnek a VGA-t telepítsd (ATI), majd az audiót,majd a LAN-t. Mindegyik után indítsd újra a gépet, akkor is, ha egyébként erre nem kapsz ajánlást. Én azt javaslom, hogy csak ezeket követően a többi driver-t.

Amikor minden megvan, akkor indíts egy HDD ellenőrzést, amelynél a szektorhibák ellenőrzése és jav.. kivan pipálva (amennyiben quick-format -ot választottál a winfos telepítésekor). Mivel a "C" -ről lesz szó, ezért jelezni fogja, hogy a legközelebbi újrainduláskor fogja végrehajtani. OK. Indítsd újra a gépet, és várd végig (nem 5perc lesz). Utána jöhet egy defrag ( akkor is , ha mondjuk a pölö 500-as HDD -n nincsen más, mint a frissen felrakott rendszar ). Ezek után érdemes létrehozni, egy rendszer visszaállítási pontot.

Persze nem kötelező, de Én most raktam fel egy TM85-re win8 prof x64 HUN -t. Win 7 driver -ekkel, de friss intel, és ATi driver -eket is felnyalattam vele. Nagyon jó lett. A boot idő érezhetően rövidebb, mint win7 esetében. A win7 start menü kinézet is vissza-adható, ingyenes kiegészítő soft -tal. Kevesebb RAM -ot is zabál fel, mint a win7. Szóval, csak ajánlani tudom. A fent leírt telepítési sorrend sem szentírás, én is úgy lestem el, de eddig minden pc-n bevált.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.