Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50401) tildy válasza szőröscica (#50400) üzenetére


tildy
nagyúr

Jonak mondod, a ferjem, Esmein pont szoke , egyeneshaju ( volt vagy ket evig, csak amiatt vagatta le , mert toredezett neki), es a mentalitasa miatt o is kapott megjegyzest a hazelnoktol.
En orulok, hogy vannak ilyen ferfiak is. Nyugodj meg, olyan sose lesz, hogy csak ilyenek legyenek, mindig van aki maskepp gondolja, de pont ez a jo.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50402) concret_hp válasza szőröscica (#50400) üzenetére


concret_hp
addikt

igen ez a max amit tehetsz ha nem tetszik/nem értesz egyet vele. ha viszont az állam közvetetten a te pénzedet szórja (ismét egy csepp a jogbizonytalanság poharába, ami csökkenti a vállalkozói / beruházói kedvet), az mindenképp érint, ha nem is azonnali a hatása.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#50403) emvy válasza szőröscica (#50400) üzenetére


emvy
nagyúr

A feminizmus elsődleges triggere a háború volt, egyébként. Pont azért kezdtek el dolgozni a nők, mert muszáj volt.

2015 vége van, a rohamsisak meg a gyalogság létszáma nem igazán jelentős tényező.

Arról meg, hogy a gyermekvállalást mi befolyásolja, teljesen fals képed van. Legalább egyszer nézz utána, és ne valami bekovesedett, hamis intuíció után menj. (Hint: az oktatás, az eletszinvonal és a jó egészségügyi ellátás "okozza" a kevesebb családonkénti gyereket. Tény, hogy a jelenlegi politikai berendezkedés pont ezek ellen dolgozik, szóval vegülis lehet velük egyetérteni.)

while (!sleep) sheep++;

(#50404) emvy válasza lenox (#50395) üzenetére


emvy
nagyúr

A trükk az, hogy Norvégiában a nők és a férfiak átlagkeresete majdnem ugyanannyi, nálunk meg jó messze van egymástól. Lehet, hogy nálunk butabbak a nők.

Engem nem zavar, amit Ákos mondott, bar nem értek egyet vele. A Telekom döntését nem biztos, hogy jogosnak (jogi értelemben) tartom. A kormány lépését viszont megdöbbentőnek értékelem.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#50405) NoLF


NoLF
addikt

Ha valakit ocsarolni kell, a nok abban a legjobbak az bizonyos. Ha meg gondolkodni kell meg esetleg moge latni a dolgoknak es felismerni a problemat, na az mar nem megy. De ha az onbecsulesunket sertik, kinyirunk mindenkit! Ha van szolasszabadsag, ha nincs.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#50406) Viszlát válasza tildy (#50398) üzenetére


Viszlát
addikt

Elbeszélünk egymás mellett. Senki nem taposta a földbe nőket, csak egy kiragadott mondat alapján megy a műbalhé. Nem azt írtam, hogy a feleségéről vagy az anyjáról mondta az ominózus mondatot, hanem azt, hogy a beszélgetés ezt megelőző részéből tisztán látszik, hogy miként viszonyul a nőkhöz. A Telekomtól nagyon szép dolog a nemi megkülönböztetés elleni harc, csak itt szó sem volt arról, hogy a nőknek kevesebbet kéne fizetni.

Továbbra is érdekelne, hogy milyen konkrét hatása volt/lesz a kijelentésének rád vagy akármelyik nőre nézve.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50407) Viszlát válasza lenox (#50395) üzenetére


Viszlát
addikt

Itt eléggé előrehaladott állapotban jár a téma, jövőre valószínűleg törvénybe foglalják, hogy minden 250 fő felett foglalkoztató cégnek nyilvánosságra kell hozni a bérezési adatokat ezzel elősegítve a nemek közti különbség csökkentését (felszólítás, büntetés, meghurcolás). De tulajdonképpen mostanra bizonyos szektor bizonyos cégeit "beleterrorizálták" az önkéntességbe (meglepő módon ezek mind a legjobban fizető területekről kerültek ki), így többet között az én munkahelyem is "felvállalta", hogy már a törvény hatályba lépése előtt megteszik a korrekciókat.

Viszonylag egyszerűen megoldottam a kérdést. Igaz beletelt pár napba, de létrehoztam pár új pozíciót, kissé különböző munkaköri leírásokat hozzájuk, így meg tudom oldani, hogy ne kapjon ugyanannyit a 3 éve itt dolgozó nő, mint a 6 éve, az asztalra kétszer annyit letevő férfi, csak azért mert nő és mert ugyanabban a pozícióban dolgoznak. Sajnos vannak feladatkörök ahol ez nem megoldható, de majd meglátjuk mennyire lesz szigorú az átvilágítás, vannak ötleteim ennek az idiótaságnak az ellensúlyozására..

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50408) tildy válasza Viszlát (#50406) üzenetére


tildy
nagyúr

"Továbbra is érdekelne, hogy milyen konkrét hatása volt/lesz a kijelentésének rád vagy akármelyik nőre nézve."

Ram olyan hatasa volt, hogy meg jobban megerositett abban, hogy tovabbra is teljes mellszeleseggel kialljak az ilyeten diszkriminacio, egyenjogusagot megkerdojelezo kijelentesek ellen. Nomeg abban is, hogy Magyarorszagon a politika/rendszer minek tekinti a noket.

Mindezt pedig mondom ugy, hogy 3 gyerkoc van tervben, amibol egy mar itt alszik mellettem, tehat elvileg ezek a ... meg akar ugy is vehetnek, hogy bumm, beteljesitem a noi principiumot. Egy dolgot felejtenek el, a hivatasom nelkul csak a csaladnak pont ugy nem tudnek elni, mint a csaladom nelkul csak a hivatasomnak.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50409) EQMontoya válasza Viszlát (#50407) üzenetére


EQMontoya
veterán

hogy ne kapjon ugyanannyit a 3 éve itt dolgozó nő, mint a 6 éve, az asztalra kétszer annyit letevő férfi

Azért itt az látszik, hogy Nálatok sincs fejlesztőknek karriermodell, különben már így is más bérsávban lettek volna. :) Szóval huszárvágással megoldottad... nem a problémát.
Egyébként no offense, ennek hiánya teljesen megszokott ebben a szférában.

Azt pedig halkan hozzátenném még, hogy nincs olyan, hogy két, az asztalra kb. ugyanannyit letevő ember ugyanannyit keressen. Annyi faktora van (mikor jött, mennyi tapasztalattal, akkor épp mennyire volt sürgős a cégnek az ember, az éves béremelése úgy is a részlegének teljesítményétől függött, stb), hogy soha nem fog kiegyenlítődni.

Same rules apply!

(#50410) Viszlát válasza tildy (#50408) üzenetére


Viszlát
addikt

Tehát semmi konkrét és semmi negatív hatás a bevételeidre, életviteledre, ráadásul nem politikusi mivoltában nyilatkozott (nem mintha az jelentene bármit is, amíg nem a véleménye törvénybe foglalása kapcsán teszi). Na de mindegy, én a nők helyében inkább az ilyeneken háborognék:

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50411) Viszlát válasza EQMontoya (#50409) üzenetére


Viszlát
addikt

Ügyesen áthoztad a téves meggyőződésedet a másik topicból, de mellélőttél, pont a fejlesztőknél nincs gond ebből egyáltalán. :) PM-ek, RM-ek, CSA-k viszont egész más tészta...

Persze, hogy nincs, de a nagy esélyegyenlőségben éppen ez lesz most megerőszakolva, de csúnyán.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50412) tildy válasza Viszlát (#50407) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem orommel hivatkozok erre, de az alaptorvenyben az alabbi van:

XV. cikk
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
(4)31 Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.
(5)32 Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.

Gondolom erre hivatkozik az allami gepezet, mikor a telekom lepesere azt mondja, alkotmanyellenes, kar, hogy az egyenjogusagot megkerdojelezo velemenyt nem tartja annak....Pedig....

Amugy kar, hogy csak azert mert szerinted valos ( anyagi vagy egyeb ) hatasa nem lesz az eletemre, ugy gondolod, hogy egy ilyen felett csak ugy egy szajszeli mosollyal felre kellene nezni, es csendben maradni. Mert ha nem, akkor szimpla hisztinek tunik.

Amugy eleg gaz a BMW-s reklam is, nem ismertem. De volt itt a metrokban is egy szexista reklam, szerencsere levettek.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50413) EQMontoya válasza Viszlát (#50411) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ugye Te is érzed, hogy ebben a kontextusban az a leglényegtelenebb, hogy konkrétan mi a munkája az illetőnek? :)

Same rules apply!

(#50414) Viszlát válasza tildy (#50412) üzenetére


Viszlát
addikt

Tildy, én ilyet egy szóval sem mondtam. A helyén kell kezelni, egy magánember magánvéleménye kapcsán ekkora felhajtást csinálni, még ha közszereplő is, óriási túlkapás. Ráadásul az kifejezetten gusztustalan, hogy belebeszélték azt, hogy lenézi a nőket, mikor teljesen egyértelmű, hogy erről szó sincs (már ha nem csak egy kiragadott mondat alapján ítél az ember). És messze nem egységes a reakció, példának okáért pár napra rá a koncertjén pár ezer nő is ott volt, akkor ők mik? Agymosottak?

A különbség azért igen jelentős, tekintve, hogy Ákos nem vétett semmilyen törvény ellen, nem bontott szerződést sem veled sem senki mással, stb, stb...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50415) Viszlát válasza EQMontoya (#50413) üzenetére


Viszlát
addikt

Ööö, te érezted szükségét, hogy megemlítsd a fejlesztőket. :)

Egyébként a gyakorlati megvalósulásban bizony van jelentősége, pontosan amiatt, hogy bizonyos munkaköröknél elég tág a mozgási tér, így könnyedén megmutatkozik a különbség az egyéni teljesítmény alapján, míg bizonyos pozícióknál ugyanaz a beosztás évek múltán is és eleddig viszonylag kevés cég tett különbséget közöttük. Nah, nálunk ez ezentúl másképp lesz, még ha a HR-esek ki is utálnak a világból, akkor is. :D

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50416) fokukac


fokukac
nagyúr

Ákos egy f*sz (és ez nem von le semmit a művészeti értékéből, mert az nincs neki),
de ti is hülyék vagytok, hogy ezen vitatkoztok. :P

A statisztikával kapcsolatosan pedig Lenox-szal értek egyet.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50417) tildy válasza Viszlát (#50414) üzenetére


tildy
nagyúr

A noi egyenjogusagot kerdojelezi meg. Magyaran az alaptorveny egyik pontjat. Amugy valoszinuleg nem durrant volna ekkorat, ha elotte hetvegen a bajszos hazelnok sem tesz ehhez hasonlo kijelentest. Marmint mia nok dolga. Tudod.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50418) Tim82 válasza fokukac (#50416) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ákos egy f*sz (és ez nem von le semmit a művészeti értékéből, mert az nincs neki),
de ti is hülyék vagytok, hogy ezen vitatkoztok.

Pont erre utaltam némi elvont trollkodással tegnapelőtt. ;)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50419) Viszlát válasza fokukac (#50416) üzenetére


Viszlát
addikt

Jah, neadjisten, hogy tartalmas beszélgetés vagy vita legyen, tegyen inkább mindenki kétértelmű megjegyzéseket számítógép összeszerelés kapcsán, az annyira kúl.

Művészeti értéket kétségbe vonni ízlés alapján meg szimplán seggfejség. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50420) emvy válasza tildy (#50417) üzenetére


emvy
nagyúr

K Laci egyébként nem mondott annyira extrém dolgokat, szövegkörnyezetből kiragadva rosszabb.

while (!sleep) sheep++;

(#50421) fokukac válasza Tim82 (#50418) üzenetére


fokukac
nagyúr

Szegénykém... tehát te egy meg nem értett troll vagy? :)
de azért remélem, legalább annyit keresel, mint a megértett trollok... :P

@Viszlát. bocsi, én seggfej vagyok, vállalom. Tudom, hogy valakinek a fehér alapon fehér négyzet is művészet, de én nem vagyok ennyire kifinomult. :)

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50422) szőröscica válasza emvy (#50403) üzenetére


szőröscica
addikt

Ha mutatsz pár cikket, ami ezzel foglalkozik és hitelesnek tartod, akkor szívesen olvasnék erről.

Mert én a környezetemben legtöbbször azt látom, hogy mindenki teper mint az állat, hogy még szebb lakás, autó és fancy nyaralás legyen, aztán már bőven túl vannak a harmincon, amikorra kevésbé termékeny már a nő, és egyetlen gyermeket összehozni is kínszenvedés nekik.

Mindössze egy párt ismerek, akiknél hamar jött gyerek, de náluk már úton van a második is. Nincs könnyű dolguk, de egyáltalán nem tűnnek kevésbé boldognak, mint azok, akik a karriert űzik mindenáron.

Nyilván az elmaradottabb országokban azért is születik talán több gyermek, mert kis túlzással élve van esély rá, hogy a hétből öt meghal mielőtt elérné a felnőttkort.

És ha már itt tartunk, remélem az új lakástámogatási rendszer, amit az utóbbi napokban jelentettek be, ösztönözni fogja a gyermekvállalást.

(#50423) Tim82 válasza Viszlát (#50419) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ha már tartalmas vitáról meg érvekről van szó, akkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy az itt bedobott reklám sem az: egy Magyarországon ismeretlen szexista reklám vs egy Magyarországon nagyon is jól ismert, a közvéleményre hatással lévő, ráadásul az épp aktuális kormányzat által értékközösségi alapon látványosan támogatott "popikon" legjobb indulattal is szerencsétlen időpontban elhangzott véleménye - melyik miatt is legyenek inkább kiakadva Magyarországon? :)

Egyébként úgy gondolom, hogy akár az Echo TV-nek, akár Ákosnak lett volna alkalma letiltani vagy szerkeszte(t)ni az interjút, mielőtt adásba megy, de nem tartották fontosnak.

Szerintem nagyon aggasztó, hogy a jelenlegi rendszer két "emblematikus arca" (mert azok, függetlenül a rendszerben betöltött formális poszttól vagy annak hiányától) ugyanúgy csak paternalisztikus koordinátarendszerben képes gondolkodni és publikusan megnyilvánulni (igazából a többi "emblematikus arc" is, csak tőlük a témában nem nagyon volt lehetőség összefüggő megnyilatkozásokat látni). Ha ezeket a megnyilvánulásokat "a problémával való szembenézésként" értékeljük, akkor valahogy nagyon torzan értékelik a rendszer képviselői a problémát.

@: semmi gond nincs azzal, ha nem tudsz jobbat kihozni magadból a témában és korábban *sem* vetted a lapot, én megértelek és elfogadlak ilyennek. :P Amúgy a megértéstől függetlenül szarul keresek, de kb. ugyanúgy, mint az én munkakörömben/szintemen dolgozó nők.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50424) Tothgera30 válasza szőröscica (#50422) üzenetére


Tothgera30
Ármester

...remélem az új lakástámogatási rendszer, amit az utóbbi napokban jelentettek be, ösztönözni fogja a gyermekvállalást... - Bizonyos rétegekben biztosan. Akik pedig eddig sem vállaltak, és nem is akarnak, ezután sem fognak, mert karrier mellé nem férne be.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#50425) tildy válasza szőröscica (#50422) üzenetére


tildy
nagyúr

Itt vagyunk akkor meg egynek: Ketszer is elsore osszejott a gyerek, 35 evesen. Es meg mindig nem csak fekete es feher van, azaz van, akinek gyerek mellett is fontos a karrier es karrier mellett is fontos a gyerek. Es a kornyezetmben is vannak joparan, akinek igy 35-45 kozt jott ossze, konnyen gyerek.

tim82: 100%-osan egyetertek veled.

Tothgera: valami megkotes tutui lesz. Pl magyarorszagi tb jogviszony meglete vagy hasonlo. Ahogy eddig sem vehette fel a csokot rogton az, aki kulfoldrol telepult volna vissza.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50426) Viszlát válasza Tim82 (#50423) üzenetére


Viszlát
addikt

Én kérek elnézést, hirtelen ez ugrott be és bíztam benne, hogy átjön a mögöttes tartalom, hiszen nem a konkrét hirdetés a lényeg ("... a nők helyében inkább az ilyeneken háborognék." :)

A kérdés az, hogy miért értékelnénk a problémával való szembenézésnek? Szerintem messze nincs erről szó, majd ha törvényhozási folyamat során hangzanak el ilyen jellegű megnyilvánulások, akkor jogosan lehet levegőért kapkodni. Addig csak vihar a biliben, semmi konkrét hatása nincs.

fokukac: semmi gond, ez már régóta nyilvánvaló. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50427) Tim82 válasza Viszlát (#50426) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én kérek elnézést, hirtelen ez ugrott be és bíztam benne, hogy átjön a mögöttes tartalom, hiszen nem a konkrét hirdetés a lényeg.

Átjött, de akárhogy kutatok az emlékezetemben, hosszú évek óta nem találkoztam a téma szempontjából hasonlóan súlyos reklámmal Magyarországon (a tévedés jogát fenntartom persze). Ennek megfelelően valahogy nem tűnik nekem egészen releváns érvnek egy másik országból iderángatott reklám, aminek nem igazán van hazai megfelelője ("ilyenek"), amin kiakadhatna az itthoni közvélemény éppen tajtékzó része Ákos szerencsétlen időpontban és szerencsétlen formában közreadott véleménye helyett (a felesleges definíciós viták elkerülése végett maradok ennél a jóindulatú meghatározásnál).

Gondolom, azt nem vitatod, hogy ez egy helyi probléma, az adott helyi (magyarországi) társadalom, illetve politikai rendszer a nők szerepéről alkotott képéhez kapcsolódóan. Én csak ennyire akartam rámutatni. :)

A kérdés az, hogy miért értékelnénk a problémával való szembenézésnek?

Ez már nem neked szólt (lehet, hogy jobban el kellett volna különítenem, hogy az első bekezdés után általánosságban beszélek a témához kapcsolódóan), de a másik kolléga véleményéből valami ilyesmit szűrtem le (nem konkrétan a két nyilatkozatra értve önmagában).

Addig csak vihar a biliben, semmi konkrét hatása nincs.

Jelenleg az, így önmagában, legalábbis a Kövér- és az Ákos-féle megnyilvánulás: épp ezért is fogalmaztam visszafogottan, hogy "aggasztónak" tartom - csak épp beleillik egy általam érzékelt, következetes álláspontba/problémamegoldási kísérletbe a jelenlegi rendszer részéről, amit én abban a formában, ahogy azt kivitelezik, inkább taszítónak találok, minden nemes demográfia-javító szándék ellenére.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50428) NoLF válasza fokukac (#50416) üzenetére


NoLF
addikt

A maganvelemeny szep dolog, nyilvan eleg szubjektiv dolog az izles.

Azt kijelenteni viszont, hogy egy ilyen embernek nincs muveszeti erzeke, szerintem badarsag.

87 ota 9 bonanza lemez, 17 magyar szoloalbum es 6 angol album, verseskotetek angolul es magyarul... Ez mind badarsag? Ujjabol szopta ki? Kapta valakitol? Vagy hogy erted? Ennek tekinteteben szerintem teljesen irrelevans hogy milyen ember. Van parszaz olyan muvesz aki vilag eleteben heroinfuggo volt, nem is titkolta, bele is halt, megis isteniti mindenki es hatalmas muveszkent emlegeti oket. Ennek tudataban nem igazan ertem, hogyan keptelenseg elismerni egy Akos-fele eloadot.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#50429) Viszlát válasza Tim82 (#50427) üzenetére


Viszlát
addikt

Komolyan nem láttál fehérneműreklámot, vagy szimplán bulvárújság címlapját, nem voltál autó/motor vagy akár valamilyen tech kiállításon és még sorolhatnám hosszasan azokat a példákat amik mindennapi jelenségek és keményen degradálóak a nőkre nézve, szexuális tárgyként kezelve és felhasználva őket marketing és minden egyéb célokra? Ezek a valós és összehasonlíthatatlanul súlyosabb problémák, nem azok, hogy éppen kik és mit mondanak semmit nem számító nyilatkozatokban. Az, hogy ezeken nincs hasonló szintű felháborodás az számomra semmi mást nem érzékeltet, csak, hogy mennyire álszent hisztéria az egész Ákos körüli balhé, és még ez is csak úgy jött össze, hogy egy szövegkörnyezetéből kiemelt mondatot durván félremagyaráztak.

Bűzlik az egész. Kíváncsi lennék például, hogy a nagy egyenlőség párti hölgyek mit szólnának ha valaki nyíltan megtámadná a jelenlegi jogalkalmazási helyzetet a gyerekek elhelyezése kapcsán a válások során, miszerint édesapaként esélytelen vagy a saját gyermekeddel élni ha nem tudod bizonyítani, hogy a nő iszik, drogozik, very a gyerkőcöket. Valószínűleg eldurranna az összes biztosíték az anyaság papírvékony álarca mögé bújva utolsó vérig...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50430) tildy válasza Viszlát (#50429) üzenetére


tildy
nagyúr

Kíváncsi lennék például, hogy a nagy egyenlőség párti hölgyek mit szólnának ha valaki nyíltan megtámadná a jelenlegi jogalkalmazási helyzetet, gyerekek elhelyezése kapcsán a válások során

Orulnek neki, ha igy tortenne, a jelenlegi helyzet ugyanis nagyon nem fair. Ez is pontosan ugy szokasjog, amit illene felulbiralni nem csak abban az esetben ha a no iszik/drogozik vagy egyeb, hanem altalanosan nezni, kinel van jobb helye a gyereknek, es nem csak azert az anyjanak itelni, mert a noknek ugyis ez a dolga, meg az anya az anya.

Szoval egyenlosegpartikent pont hogy nem durranna el az agyam egy ilyenen.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50431) Viszlát válasza tildy (#50430) üzenetére


Viszlát
addikt

Elhiszem neked, de nagyon nem ez az általános hozzáállás, sőőőőt. :(

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50432) lenox válasza tildy (#50398) üzenetére


lenox
veterán

Nekem ezzel amugy tobb bajom is van. Pl. en barmilyen kirekeszto onkenyes felosztas alapjan megfogalmazott igazsagot problemasnak tartok, tehat pl. a 'sikk otthon ...' is gaz szerintem, sot az szerintem gazabb. De az sem tetszik, ahogy osszemosod a dolgokat, akar olyan ertelemben, hogy ha valaki mondott valamit, akkor ugy veszed, mintha egesz nagy csoport mondta volna, akar olyan ertelemben, hogy ha az egyik megszolalo A-t mondott, a masik B-t, akkor ugy veszed, mintha mindketto A-t es B-t is mondott volna. Ebben a temaban azert eleg sok arnyalat van. Es valo igaz, hogy ha valakik osszeallnak egy zaszlo alatt (pl. noi emancipacio), azok valoban kepviselnek egy kozos nezetet. Akik viszont nem alltak ossze, azok nem, tehat attol, hogy a muegyetemen valaki hulyeseget mondott, attol meg nem kell az osszes fejben rendet rakni, plane nem tudom, hogy ki mondana meg, hogy mi a rend.

Amugy a sulyemelos dologban inkabb Akossal ertek egyet, csak szerintem kifejtes nelkul pl. te sem tudod, hogy miert, ugy meg nem annyira erdemes megitelni. Tehat szerintem nem a noi sulyemelesnek kellett volna megjelenni, hanem a ferfinek is eltunni, mert ez egy onpusztito, veszelyes dolog, amiben az nyer, aki nagyobb kockazatot hajlando vallalni.

(#50433) Tim82 válasza Viszlát (#50429) üzenetére


Tim82
nagyúr

Komolyan nem láttál fehérneműreklámot, vagy szimplán bulvárújság címlapját, nem voltál autó/motor vagy akár valamilyen tech kiállításon és még sorolhatnám hosszasan azokat a példákat amik mindennapi jelenségek és keményen degradálóak a nőkre nézve, szexuális tárgyként kezelve és felhasználva őket marketing és minden egyéb célokra?

De, ahogy a legtöbb példádnak megvan a férfi megfelelője is - pl. férfi fehérneműreklám is van, de nyilván tudnék egyéb példákat is sorolni, ahol a férfiakat kezelik "szexuális tárgyként" a reklámokon vagy a médiákban (pl. a jóképű, félmeztelen ablakmosó fiús vagy fűnyírós kertészes Coca Cola-reklám pár évvel ezelőttről, anyone?) - viszont én egyik hazai reklámban sem láttam olyan egyértelmű utalást kiírva, mint a konkrét, általad felhozott példán, ami enyhén más szintre-dimenzióba helyezi a konkrét példádat szexizmus terén az itthon látható "mezőnyhöz" képest. De valóban, a fentiek ellen egyik nem oldaláról sincs "össznépi" felháborodás itthon, egyénit vagy kisebb csoportokét azért lehet találni.

(Autó-motor kiállítás és újság egyébként tényleg nem érdekel, a legtöbb tech-kiállításon általában renderelt játékcsajok vannak félmeztelenül játékpromó-plakátokon stb., ami egyébként úgy általában szoktak is az utóbbi években tiltakozni nem feltétlenül itthon (mert nem csak itthoni, hanem "nemzetközi" jelenség), ami miatt mintha lassan változna is pl. a játékipar.)

Az, hogy ezeken nincs hasonló szintű felháborodás az számomra semmi mást nem érzékeltet, csak, hogy mennyire álszent hisztéria az egész Ákos körüli balhé, és még ez is csak úgy jött össze, hogy egy szövegkörnyezetéből kiemelt mondatot durván félremagyaráztak.

Bűzlik az egész.

Abban teljesen egyetértünk, hogy a balhé mértéke messze túlmutat a nyilatkozat jelentőségén önmagában.

Kíváncsi lennék például, hogy a nagy egyenlőség párti hölgyek mit szólnának (...)

Ez szerintem nem egészen idevágó érv, de persze fel lehet hozni a társadalomban a nemek közötti egyenlőtlenség miatti összes vélt és valós sérelmet érvnek, legalább valóban hasznos véleményütköztetés-vita lesz egy amúgy igazából érdektelen, pár napon belül lecsengő műbalhé kapcsán. :)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50434) tildy válasza lenox (#50432) üzenetére


tildy
nagyúr

Csak szolnek, Akos es Kover is egy "zaszlo alatt allnak", hogy ugy mondjam.

Marpedig ha egy igen nagy csoport, raadasul egy kormanyzopart egyik tagja, illetve egy kozelallo mediaszemelyiseg ezt mondja, es mindezek melle meg a part is felsorakozik emelle a ket ember melle, raadasul teszi ezt kormanyon, tehat olyanok, akik kezeben az orszag sorsa, akik errol dontenek, akkor hajlamos az ember azt gondolni, hogy igen, szemhunyas van a dologban, es ez bizony a magya rpolitikban nem peldanelkuli. Mondhatni kovetkezmenyek nelkuli , ha a sajat berekben csinalja valaki a simlisseget, egeszen addig, amig ez a partnak megfelel/nem szarmazik hatranya belole.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50435) Viszlát válasza Tim82 (#50433) üzenetére


Viszlát
addikt

Oké, nem tudok mit tenni ha te mindenáron a konkrét példán akarsz pörögni, hiába írtam le többször is, hogy magáról a jelenségről van szó. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50436) bobsys


bobsys
addikt

.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#50437) fokukac válasza bobsys (#50436) üzenetére


fokukac
nagyúr

Te csak ne kötözködjél onnan az Óperencián túlról..! ;]
:P

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50438) Tim82 válasza Viszlát (#50435) üzenetére


Tim82
nagyúr

Alapvetően egy, a határt valóban átlépő példát hoztál, abból általánosítottál a "jelenségre", hogy az Ákos-interjúban elhangzott vélemény miatt felháborodókkal kapcsolatban alá tudd valamivel támasztani a sommás kijelentést, hogy "álszentek". Én megpróbáltam differenciálni, hogy nem csak ilyen súlyosságú példák léteznek, a legtöbb, a "jelenségbe" tartozó eset nem feltétlenül éri el az ingerküszöböt, ami miatt nagyobb mértékű felháborodásnak kellene kitörnie. (Te amúgy háborogtál anno pl. az említett Coca Cola-s félmeztelen férfis reklámok miatt, ahol egyértelműen "szexuális tárgyként" kezelik a férfit a nők?)

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg egy átlag fehérnemű reklámot (ami lehet, hogy jóval kisebb közönséget ér el) kisebb súlyosságúnak ítélnek meg az ilyenek miatt felháborodni képes nők, férfiak, mint egy közismert, közvéleményt formálni tudó személyiség szerencsétlenül közreadott véleményét (ami viszont elég sok embert). Nem tudom, én ettől még nem tartom őket álszentnek, mert más az ingerküszöbük.

Amúgy az Ákos-interjú is egy "jelenség" része. Elég sok embernek kifejezetten csípi a szemét a sokadik, a rendszer prominens képviselőitől vagy szimpatizánsaitól látható, a nőket szerencsésebb esetben paternizáló, rosszabb esetben kifejezetten dehonesztáló megnyilvánulás, aminek nincs vagy csak kicsi következménye van. De mintha már megint ismételném magam.

Ja, amúgy természetesen minden véleménykülönbség ellenére béke van. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50439) bandus


bandus
veterán

túl vagyok életem első igazi felmondásán. elég meglepő volt, én február közepével szerettem volna eljönni, de már elő volt készítve a közös megegyezés, így végül február 11-ig vagyok itt, és addig felmentenek a munkavégzés alól. így elvileg munkaviszonyt pedig ezalatt is létesíthetek :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#50440) concret_hp válasza tildy (#50417) üzenetére


concret_hp
addikt

ez már az off offolásának offolása, de a sziklaszilárd alaptörvényre gondolsz, amit eddig 20x változtattak? :D

(amúgy igen és nem csak azért kéne, mert le van írva, hanem mert már 21. század van és nem 19.)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#50441) EQMontoya válasza bandus (#50439) üzenetére


EQMontoya
veterán

Te mondtál fel, és ők mondták, hogy ne végezz tovább munkát?
Azért az elég fura. Oké, jó fej, de tényleg fura.

Viszlát: a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban egyetértünk teljesen.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#50442) bandus válasza EQMontoya (#50441) üzenetére


bandus
veterán

én is meglepődtem, de ez volt a szitu :) nekem jó.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#50443) gaborbol válasza EQMontoya (#50441) üzenetére


gaborbol
őstag

Ertelmesebb pozicioban ez szokott lenni. Inkabb kifizetik a visszalevo idot, akkor mar "kart nem okozhat".
Tudjak, hogy elmegy:
Vagy beleszarik az egeszbe, vagy adatot lop, vagy szandekosan kart okoz. VS Lehet, hogy kit tudunk meg venni a dolgozobol nemi hasznos munkat. Az elobbi tul nagy kockazat szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

(#50444) tildy válasza concret_hp (#50440) üzenetére


tildy
nagyúr

Olvass kicsit visszabb, irtam, hogy nem orommel hivatkozom ra.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50445) Viszlát válasza Tim82 (#50438) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem Tim, mindössze egy példa volt arra a teljesen általános jelenségre, ahogy a nőket kézzelfoghatóan, napi szinten és kivétel nélkül mindenhol különböző degradáló módokon ábrázolják, használják (sokszor úgy, hogy a célközönség a nő vásárló, ami elég durva wtf?! ). Differenciálni lehet, de az én szememben teljesen mindegy, hogy BMW vagy csak egy "ártatlan" fehérnemű reklámról van szó, ugyanarról beszél mindegyik. Sajnálom ha nem elég PC, de számomra mindaddig álszent marad mindenféle Ákos-ügyhöz hasonló háborgás, amíg a mindennapokban lépten-nyomon fellelhető problémák felett szemet hunynak, azért mert ezt sokkal súlyosabb problémának látom. Ezzel nem Ákos interjúja és a mögötte húzódó dolgok és előzmények súlyosságát akarom csökkenteni, nyilván annak is van, de úgy gondolom, hogy ha az ember képes elvonatkoztatni a felszínen forrongó hisztériától, akkor egyértelmű, hogy közel sem egy súlycsoport az előbb említett problémához képest.

Mindamellett, hogy értem azt amiről beszélsz, egyetérteni nem tudok vele. Nekem az csípi a szemem, hogy tele van a világ kibeba*ott súlyos problémákkal, az emberek meg ilyen idiótaságokon pörögnek, hogy politikusok miket nyilatkoznak. Tessék nekem legalább egy konkrét példát írni, amikoris legalább egy nő hátrányt szenvedett amiatt, amit ezek a mindenféle népek összehordtak az elmúlt időszakban (Ákos esetében ugye durván félremagyarázva, de emvy tett egy utalást, hogy K. Laszlo sem úgy volt, ahogy aztán felkapták). Addig amíg nincs ilyen, addig vihar a biliben, semmi más, miközben lényegi dolgokkal meg nem foglalkozunk.

A béke természetesen szent és sérthetetlen. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50446) Winner_hun válasza EQMontoya (#50180) üzenetére


Winner_hun
félisten

Annál azért közelebb voltunk:) Kicsit elhúzódott de nagyjából kész lett a galéria. Azért nagyjából mert a parkettát elvileg ma csiszolták fel, ha megvan a lakkozással együtt akkor majd felkerül a lábazati takaró is. Illetve az íróasztal merevítőjén még gondolkozok hogy hogy oldjam meg mert a szerelvények nem igazán jó helyre kerültek, ezért elég nagy darabot ki kellett belőle vágni (amikor megnéztem a terepet kb. akkor lett megvéve a lakás, azóta ez-az fel lett újítva / át lett alakítva. Vagy továbbvágom a merevítőt de akkor nem lesz olyan tartása, vagy valami íves megoldást odakanyarintok. Majd beszélek a tulajjal, azt se tudom látta-e már (majd beszélek vele, nem tudom egyáltalán látta-e már a kész építményt mert nem laknak még a lakásban.

Képek: [1], [2], [3], [4]
Több nincs is, majd lesz mert ezt nagyon futtában csináltam a végén.

Már csak néhány nap és tán én is tudok valami pihenést eszközölni mert az utóbbi hónapok hajtása valami brutális volt. De attól tartok a semmittevés nem fog tetszeni, valamit majd kitalálok.

Reméleme a privátokkal tudok ma végezni.. azt hittem kicsit több lesz.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#50447) parandroid válasza gaborbol (#50443) üzenetére


parandroid
nagyúr

Mondjuk én speciel önként vállaltam majd' 5 hónap felmondási időt, hogy segítsek lezárni minden projektet, amiben részt vettem, valamint segítsek kiválasztani és betanítani az utódom. Kicsit hosszúra is nyúlt, a végén már egész sok szabadidőm volt. ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50448) lenox válasza tildy (#50434) üzenetére


lenox
veterán

Hat igen, pont errol beszeltem. Akos es Kover nyilvan az antifeminista mozgalom elen all nem? Es az egyetemi gyoker is tag. Es a part is felsorakazott, en nev szerint minden tagot hallottam. Es mind ugyanazt mondta szo szerint. Ez a gondolatmenet sokkal gazabb, mint amit Akos mondott...

(#50449) bandus válasza parandroid (#50447) üzenetére


bandus
veterán

én is hasonlóan gondolkodtam, tekintve, hogy van munka rendesen. de a vezetőség nem :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#50450) tildy válasza lenox (#50448) üzenetére


tildy
nagyúr

Ne haragudj, de TIM82 pontosan leirta, amit errol gondolok, nem tudnek sokat hozzatenni:

"Amúgy az Ákos-interjú is egy "jelenség" része. Elég sok embernek kifejezetten csípi a szemét a sokadik, a rendszer prominens képviselőitől vagy szimpatizánsaitól látható, a nőket szerencsésebb esetben paternizáló, rosszabb esetben kifejezetten dehonesztáló megnyilvánulás, aminek nincs vagy csak kicsi következménye van. De mintha már megint ismételném magam."

Mellesleg kifejezetten ruhellem, mikor olyat probalnak a szamba adni, amit nem mondtam, nem is gondoltam ( ertem itt erre a szovegedre: "Akos es Kover nyilvan az antifeminista mozgalom elen all nem? Es az egyetemi gyoker is tag. Es a part is felsorakazott, en nev szerint minden tagot hallottam. Es mind ugyanazt mondta szo szerint).
Ugyhogy kerlek te se tedd. AMugymeg ezek a te gondolataid, igy az utolso mondatod azt hiszem rolad szol inkabb.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.