Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#1001) xcbiker válasza szaabee (#1000) üzenetére


xcbiker
addikt

az is lehet a hdd csati kontaktos.

épp most javitottunk hasonló hibával (már a hdd-t sem látta, csak mozgatásra) egy nx6110-et ami az nc6120 puritánabb verziója.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1002) szaabee válasza xcbiker (#1001) üzenetére


szaabee
csendes tag

szia.az árban mit jelent meg tudod mondani???de eddig semmi probléma nem volt vele...:S

(#1003) xcbiker válasza szaabee (#1002) üzenetére


xcbiker
addikt

msn-ed van? ... vagy skype?

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1004) szaabee válasza xcbiker (#1003) üzenetére


szaabee
csendes tag

priv ment...

(#1005) szaabee


szaabee
csendes tag

csaó
van egy hatalmas problémám.Igazából ez már a 4. topic ahova leirom hátha itt tud valaki segíteni.
Van egy hp nc6120 as notim.A probléma az az hogy egy hosszaabb használat közben meg megfagy a gép de ha bizonoy spontokon megnyomom akkor megy minden tovább,tehát nem fagy le..olyan mintha feszülne benne valami.Előszőr a hp data protectionra gondoltam ami a vinyóban van hogy az romlott el,de utána mondtak már hogy lehetséges probléma az is hogy a hdd csatija krepált be de mondtak már alaplap gázt is.Légyszi segítsetek.
Köszönöm.:Szaabee

(#1006) Windows NT válasza torokati44 (#991) üzenetére


Windows NT
tag

Ezt a GX600GX 214Hu is eljátszotta velem tegnap párszor, "Az eszköz nem indítható el" Hibakód 10.

És SP3 as az XP, se tapipad se bill. nem működött csak a külső USB-s egér.

Vista alatt nem volt ilyen probléma, de az meg sajna nem túl jó eresztés.

Eredeti Windows Valódi Előny!!! Hamis Windows Valódi Hátrány!!!

(#1007) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

Van nálam egy Dell Inspiron 1501, ami indítás után a következőt írja ki:
The battery cannot be identified. This system wull be unable to charge this battery.
Egy bill lenyomásra továbbmegy. Egyébként semmi gond nincs vele, máködik rendesen, úgyhogy nem értem, hogy miért írja ezt ki. Lehet vele kezdeni valamit?

(#1008) Krono


Krono
csendes tag

Üdvözletem!
Hátha valaki tud segíteni.
Van egy TOSHIBA SATELLITE PRO 4600[B][/B] tipusú laptop.
Egyik este kikapcsoltam és másnap reggel már nem működött.
Se kép, se hang, a BIOS nem jön be, a HDD nem indul csak pöccen egyet.
(a HDD jó).
Ami fura, hogy az üzemet jelző LED világít és bizonyos idő mulva az alja meleg.
Tölteni rendesen tölt.
Köszi a választ.

(#1009) xcbiker válasza Krono (#1008) üzenetére


xcbiker
addikt

Aksi kivesz, töltő kíhúz... töltő bedug?
Esetleg ram kivesz... betesz?

Ha végképp nem megy semmivel és nem garis már javításra át tudom venni.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1010) Krono válasza xcbiker (#1009) üzenetére


Krono
csendes tag

Hát valamikor 2000 környékén jöhetett divatba...
Én kb. 3-4 hete vettem.
A leírt eljárást már kipróbáltam, kivéve a RAM birizgálását...

(#1011) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Én annak idején vásároltam egy Toshiba laptopot, árban nagyon jó volt, csak pozitívat olvastam a márka topicjában, meg legendás megbízhatóságról regéltek, ennek ellenére meghibásodott...

1, Toshiba L30-134

2, 2006 decembere (ekkor indult el hazánkban a közel elérhető árú, viszonylag normális teljesítményű notebookok forgalmazása, és a dömping miatt a minőség felhígulása... 140e volt a Saturnban)

3,
- a DVD író már vásárlás után sem mindig működött tökéletesen, mert vagy nem olvasott be vmit, de leggyakrabban meg sem írta, se a gyári progival, se nero-val, se semmivel, ezért majd 1 éve nem is írtam vele (ha jól emlékszem, 1x történt az, h a gyári progi "a lemez írása sikeresen befejeződött" üzenettel állt le! Ha sikerült is az adatrögzítés, azért is hibaüzenettel fejezte be az írást...)
- display: szerintem a szalagkábel döglődik, ui nem mindig, de volt olyan, h miután kinyitottam, úgymond "repkedett" a kép, mint a régi TV-ken, ha nem volt tiszta az adás (azóta nyitva áll az asztalomon, nehogy beadja a kulcsot)
- USB: pár napja a meglévő 2 USB tökéletesen működött, mígnem lehaltak teljesen! Az egyikben egér van, az megy is rendesen, de ha rádugok egy pendrive-ot/kártyaolvasót/mp3 lejátszót, kiírja, h az USB eszközt nem lehet felismerni, és utána már csak hibaüzenet sincs, egyszerűen nem reagál-persze az egér megy! A másik USB totál KO, bmit dugok rá, nem reagál, egy USB-s lámpa még világít vele, de ennyi...
Nem tudom, megéri-e vennem egy PCMCIA-os USB adaptert... Mert most gyakorlatilag nem tudok adatot cserélni, max LAN-on, öcsém gépre kiküldöm, és azon kiírom :S

4, nem vittem javíttatni, mert: úgy tudom, csak Pesten van szervíze, azóta onnan elköltöztem, illetve: ezek a hibák az egy éves gari lejárta után jelentkeztek :(

5, úgyhogy nekem keserű a szám íze a legendásan megbízható Toshiba hallatán, még barátnőm Acerje is jobban funkcionál (se display, se USB hiba-azaz 4 USB-ből néha egy rendetlenkedik)

[ Szerkesztve ]

(#1012) marcipunk


marcipunk
tag

hello!

van vkinek ötlete, hogy miért lehet az, hogy a cd meghajtót nem látja a bios (és természetesen a windows sem)?

az az érdekes, hogy áramot kap a meghajtó, kinyílik, de se kép se hang, ha beraksz egy lemezt.

ha meghalt az odd, veszek másikat. de ugye nem csak ez lehet baj...

a drive típusa: CD-MASTER 24E MODEL SN-124
a notebook típusa: Clevo 2800T

köszi előre is :R

röff!

(#1013) miroka válasza szaabee (#1005) üzenetére


miroka
csendes tag

Szabee !
Nekem is nc6120-om van, és ugyanezt a hibát produkálja.2-3 szervizessel beszéltem és
mindegyik egyértelműen alaplaphibát mondott és azon belül a chipset-et.
Engem meg az érdekelne érdemes-e vagy lehet-e javitani?
Vagy esetleg lehet-e valami más, egyszerűbb hiba?
Azt is mondták, hogy ez tipus hiba.

(#1014) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Tanácsot szeretnék kérni.
Egy 3éves sony vaio K315S laptopomom van.Tegnap bekapcsoltam és az akksi 90%-on volt,töltő rendesen bedugva de nem ment feljebb az érték,ezért lemerítettem...minden ment simán mint máskor...aztán elkezdte rendesen tölteni,26%-nál leállt és elkezdett csökkenni az érték (mintha merülne) az xp power meter szerint.Lement 9%-ra és megállt,akkor kihúztam a töltőt és akkor sem ment 9% alá csak amikor valóban elérte azt az értéket.Tehát rosszul jelzi ki a program ,mert a valóságban tölti rendesen és az akku időtartam is annyi mint volt ,csak amikor számol akkor nem növekszik hanem csökken a %, aztán egyszer csak megáll egy értéknél és villog tovább mert még tölti.Amikor eléri a 100%-ot akkor minden a régi.(azt írja charging lehet hogy korábban charged volt ha végzett)100%-nál kihúzom ,lemerítem 96%-ra ,töltő bedug , és csökkenik 90%-ig ,akkor megáll nem megy lejjebb ,vár egy darabig és ha eléri a 100%-ot a valóságban,akkor kiírja normálisan.Gondoltam az xp progijával történt valami,ezért megnéztem everest-el és egy másik Battery mérő kijelző programmal is, azok szintén ugyanazt írták ki.
Vissza ghostoltam a rendszert hátha akkor jó lesz ,de semmi.Kivéve ,hogy most nem villog a led ,amikor tölt csak akkor világít ,amikor akksi ütemmódban van vagy ha hálózatról megy akkor rendesen zöld.Többször is kivettem az akkut hátha csak elmozdult stb. és megnéztem a csatlakozó végeket.Tisztának tűnik és épnek.
Lehet ,hogy érzékelő gond lehet csak nem tudom mitől ,mert hetek óta nem nyúltam (más sem) a géphez és korábban jó volt.
mi lehet a probléma?igazából működik rendesen és ha nem nézem az állapotjelző részt ,akkor nem is tűnik fel semmi ,csak kicsit zavar a tudat ,hogy valami nincs rendben.
ha lenne valakinek valami ötlete ,hogy mi okozhatja ezt a jelenséget légyszi írjon !
előre is köszi ! :U

(#1015) Bago


Bago
csendes tag

Üdv,

Van egy Acer Aspire 1522LMI noti, amiben geforce go5700 -as vga van 64Mb saját rammal. Olyan drivert keresek, amivel a gpu és a memória órajelét lentebb tudnám venni, mert nagyon melegszik.

Köszönöm.

(#1016) Dolby


Dolby
senior tag

Sziasztok!

Előkerült költözködés alatt egy rég elveszettnek hitt Ibm thinkpad 770ED notebook. Nagy öröm, jó lesz majd szakdoli írásához, de nem indul be. Semmi nem világít akkor sem ha hálózatra tesszük. Nagyon szerelőhöz nem vinném mert aligha érné meg olyan összeget rászánni mint amennyibe kerül. Valami tipp h mit kezdjek vele? :-)

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#1017) xcbiker válasza Dolby (#1016) üzenetére


xcbiker
addikt

ha akkut kiveszed és a hálózatra teszed akkor sem megy?

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1018) Dolby válasza xcbiker (#1017) üzenetére


Dolby
senior tag

Végül nem kellett az akkut kivenni - bár próbáltam de nem találtam meg hol és hogyan van beletéve :B - csak kicsit kontakt hibás lehet a hálózati bemenet, mert jobban belebögdösve, megmozgatva végül felcsillant a fény, sőt be is indult :-)

Azonban továbbra is gondban vagyok 2 dolog miatt. Egyik hogy bekapcsolásnál legtöbbször errort ír ki, és kéri hogy a dátumot írjam be neki, az error számát megnéztem és igen amire gondoltam a laposelem zavarkodik, tehát ezt meg tudom oldani. viszont win98 ha meg is próbál elindulni, kikapcsol a gép egyből mert kiírja h system.ini file hiányzik. win98 cdm sajnos nem találtam még meg, gondoltam xp cd-t beteszek, de arról meg nem bootol be, azt írja hogy nem tud cdről bebootolni és valami 5ös hibakód. arra még nem jöttem rá hogy a cd olvasó a rossz, vagy az eredeti xpcdmmel van-e baj, mindenesetre egyiknek sem örülnik. Jött az ötletem h pendrive-ról bootolni képes xp-t kreálok, mert már láttam h létezik ilyen csak ennek kicsit jobban utána kell majd néznem :-)

Köszi a segítséget

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#1019) Ishau


Ishau
csendes tag

Hello!

Lenne egy problémám, van egy 2 éves notebookom (Acer Aspire 3004 LMI), volt benne alapból 256 MB(333MHz) DDR, vettem bele még kb 1 hónapos korában 512(333MHz), tökéletesen működik még most is. De ma vettem bele 1GB (400 MHz) DDR-t. Ha beleteszem a notiba a reakciója felpörög a venti, mint általában, világit a power led de ezen kivül semmi, még egy kurzor sem, ha mellé teszek egy régit ugysem, ha egyedül van ugysem megy(2 slot van).
Szóval a memória lehet rossz, vagy esetleg a 400 MHz el lenne gondja, tudomásom szerint ha nem tudna kezelni 400 MHz et, kezelné 333MHz-en, vagy ez nem igy van, ha tud vki segitsen, köszi.

(#1020) xcbiker válasza Ishau (#1019) üzenetére


xcbiker
addikt

Egyszerű: Nem kompatibilis a notiddal.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1021) marcipunk


marcipunk
tag

sziasztok!

egy érdekes esettörténetet tárnék elétek:

adott egy clevo 2800t laptop, amiben nem tudom működésre bírni a cd olvasót.
eredetileg volt benne egy samsung. azt nem látta a windows. aztán vettem egy egy másik slim olvasót, gondoltam majd az jó lesz. na ezt is b@szott látni.
jött a bios frissítés. az újat (egyébként philips) ezután sem látja. de csodák csodájára az eredeti samsungot meglátta!
az újabb csalódás ott ért, hogy látni ugyan látja, de sem olvasni nem tud róla, sem bootolni. pedig a lemez felpörög, olyan hangot ad, mintha olvasná.

ötlet valakinek? dobjam ki a pics@ba? már ott tartok vele...

köszi előre is :R
privátban is szívesen várom az ötleteket :R

röff!

(#1022) HaGii


HaGii
tag

Sziasztok!

Egy olyan gondom lenne, hogy a laptopom nemigen akar képet adni!
Mikor benyomom venti felpörög, villog pár led, de se kép se hang:(((
Típusa IPC és P3as.Sajnos többet nem tok róla.
Valakinek 5let esetleg???

"-Milyen telefon? Androidos? - Nem,sima okos."

(#1023) jackbauer1


jackbauer1
csendes tag

Hi mindenkinek!
Első forumhozzaszolasom, tehat kegyelem pls
A lényeg, Amilo Pa 2548 laptopon nem tudok biosban állítani, supervisor jelszoval sem semmi fontosat, igy nem tudok telepíteni windowst mer linuxos a winchester position. pls help thx

(#1024) harmai


harmai
csendes tag

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Dell 1525-ös notebookom, amit ma reggel nem tudok elindítani, eddig minden jó volt vele.
Bejön az ellenőrzés, a dell logó, majd mikor ez a logó eltűnik elsötétül a képernyő és lefagy az egész gép, semelyik billentyűre sem regál.
Csak újraindítani tudom, de mindig csak eddig jut, ezért újratelepíteni sem tudom:-(
Mi lehet vele a gond?
Köszönöm szépen

(#1025) vadkörte


vadkörte
addikt

Hali!

Lenne egy kérdésem.
A "beteg" egy öreg(?) - kb 4,5 éves 14,1"-os AMD alapú ATI VGA-s és chipsetes - Compaq EVO N1015V.
A gondom az, hogy ha sokáig nincs használva - értsd több hét - a kijelző, indításnál néha - 10-ből kb. 1-2 alkalommal - szépen elvörösödik. Ez néha előfordul akkor is, ha több órát megy alacsony órajelen és CPU kihasználtsággal - 533MHz 1-15% - mondjuk kb. 100-ból 1x.
A jelenség minden előjel nélkül, szóval rendszetelenül - jön és megy. Hidegindítás esetén max. 2 perc után megszűnik, utána semmi probléma nincs a géppel.
Szerelők is csak a fülük tövét vakarják. Ötlet??? Hűtés? Elkoszolódott a belseje?

Amúgy atomstabil gép, 4,5 éves akkuval még mindig 2,5 órát megy, kényelmes, a JBL Pro hangcucca szebben szól, mint egyes asztali darabok. Csak nehéz. Mostanában szeretném lecserélni egy AMD alapú MSI PR210-re.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#1026) spyduck válasza vadkörte (#1025) üzenetére


spyduck
nagyúr

Nekem a kistesója a Compaq EVO N810v volt. Nagyon szerettem de kiöregedett. Még régen le lett ejtve kb 1 méter magasságból kőre így lett rajta egy 1cm-es halott pixelsáv.
De még mindig működik és teljesíti szolgálatát az egyik rokonunknál.
A hibával kapcsolatban pedig a VGA-ra tippelnék.

(#1027) vadkörte válasza spyduck (#1026) üzenetére


vadkörte
addikt

Gondoltam már a VGA-ra én is. A vicc, hogy a jelenség - nem merem hibának jellemezni, mivel nem fagyasztja a gépet és egyéb hibát sem produkál - rendszertelenül jön és megy. Néha elég, ha megmozgatom a fedelét és el is múlt.
Pl. Linux alatt egyáltalán nem jelentkezik... :F

A zsanérjai még ilyen öregen is olyan masszívak, mint újkorában. IMÁDOM! Csak dögnehéz meg nagy. Valami kicsit akarok. Egyelőre az MSI Wind-je tetszik, de egyre szebben mosolyog rám az elmített MSI PR210X...

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#1028) spyduck válasza vadkörte (#1027) üzenetére


spyduck
nagyúr

Ha kicsit veszel és rám hallgatsz akkor csak ezeket:
HP Compaq 6910p, 6510b, 6510b, 2510p, 2710p
IBM Thinkpad X300, X61, X61s
Dell D széria
Ha nagyon morbidnak érzed magad és NETbookot akarsz akkor:
HP Compaq 2133
Dell MINI 9

(#1030) xcbiker válasza smot (#1029) üzenetére


xcbiker
addikt

miért?

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1031) kispogi


kispogi
csendes tag

sziasztok!
Nekem aspire4715z -m van, és sajnos valami gond van a képernyőjével, mert olyan 2 h .3h órás használat után bizony megjelennek vibrálós szerűen csikok felül és lent majd később középen.. de ha megmozdítom a képernyőt akkor eltünnek de később vissza-vissza jön. De van olyan nap hogy éppen hogy vibrál max 3szor 1msp re ...
9hónapja van meg a gép.. még garis nemtom visszavigyem-e .????!!!!.. mi van ha éppen nem csinálja mert olyan is van... tök mindegy töltön van-e vagy nem.
Ja meg jó hamar lemerül mindig töltőn van.. ugy max 1 órát ha bírja töltő nélkül.
én nem vennék ujra acert...9hónapos aztán már szarakodik :U
melegszik is a drága

[ Szerkesztve ]

(#1032) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sziasztok!

Ma reggel sikeresen megvágtam az Acer notim tápkábelét (a vékonyabbat ráadásul, ami be van kötve az adapterbe) egy köcsög vaságylábbal.
Eléggé meg van törve a kábel, szinte épphogy nincs ki a csupasz ér.
A gép megy jól hálózatról, de talán komolyan kell venni a dolgot és időve nagy bajok lehetnek a megtörésből, ha egyszer tényleg elpattan,vagy összeér két kábel?

A gép is tönkremehet?
Mivel elég komoly, huszonezres tétel, van lehetőség arra,hogy mivel a tápegység maga jó, valahogy újraköttetni a kábelt?
Köszi szépen!

(#1033) xcbiker válasza HagaNRG (#1032) üzenetére


xcbiker
addikt

Szerintem érdemesebb egy új, megbízható tápegységet beszerezni.
Elképzelhető hogy tudok is NEM huszonezer ft-ért.

Vagy max szigetelő szallaggal tekerd körbe, hátha csak az egyik szál tört meg, bár látni kellene, lehet hogy meg kellene erősíteni forrasztással is.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1034) Flomaster88


Flomaster88
csendes tag

Sziasztok!

Akadt egy kis baleset egy laptoppal. A laptop oldalán lévő hálózati csatlakozóból kitört egy láb, véletlenül ki lett rántva az UTP kábel. És innentől kezdve nincs kapcsolat hiába dugják rá. Mit lehetne vele kezdeni? Kitudják cserélni szervizbe a csatit? Vagy valahogy pótolni hogy legyen net. Esetleg USB megoldással, olyan kábel van azt hiszem hogy egyik vége USB másik vége RJ45, de az tán modem válogatja. Vagy esetleg PCIMCIA kártyával? Vagy az nem minden laptophoz jó? egyébként a notiban integrált Via Rhine II Fast ethernet van. De azzal semmi gáz mert látja az eszközkezelő is meg minden szóval csak a csatlakozó halt meg. Csak. :D Ha van valami ötlet írjatok. Köszi.

(#1035) xcbiker válasza Flomaster88 (#1034) üzenetére


xcbiker
addikt

ki tudjuk cserélni a csatit.
Vagy veszel hozzá pcmcia hálókártyát.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1036) süsü 1


süsü 1
csendes tag

Acer 5101-ről van szó, 2 éves.
Procit cseréltem (memoriát és vincsesztert is de nem hiszem hogy ettől)és mostanába kékhalálozik időnként. A memtest hibát jelez de az összes memóriámmal ugyanott, tehát nem a mem hibás.Inkább a vezérlő, vagy a memóriáig vezető utvonal. Más gépben nem tudtam leellenőrizni a memóriát.

Kérem segitsetek! :W

"Inkább privátban irj,hamarabb észreveszem"

(#1037) xcbiker válasza süsü 1 (#1036) üzenetére


xcbiker
addikt

látatlanban elég nehéz segíteni...

másik gépben próbáld végignézni a memóriákat, hdsentinellel a hdd-t, egy másik cpu-t is megpróbálhatnál....stb stb... esetleg vidd szervizbe!

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1038) crayzeecat


crayzeecat
csendes tag

segítsen valaki!!! Lenovo 3000 N200-om van.bekaptam valami vírust,újratelepítettem a win.,s most se hang,se net! nem tudom,mit kell állítani... :O :O

(#1039) xcbiker válasza crayzeecat (#1038) üzenetére


xcbiker
addikt

a drivereket kellene feltelepíteni.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1040) süsü 1 válasza xcbiker (#1037) üzenetére


süsü 1
csendes tag

A memóriák szerintem jók,elmondom miért gondolom,
Én 512-vel vettem, utánna vettem 2 db 1Gb-ost és lett még egy 512-es de mindegyikkel ugyanott jelez hibát na most ilyen nem lehet.
A procira én is gondoltam mivel benne van a memóriavezérlő de vissza cseréltem a procit és érdekes módon megint ugyanott volt hibás a mem,és mindegyikkel

"Inkább privátban irj,hamarabb észreveszem"

(#1041) xcbiker válasza süsü 1 (#1040) üzenetére


xcbiker
addikt

a mem vezértlő benne van? amd procid van?

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1042) süsü 1 válasza xcbiker (#1041) üzenetére


süsü 1
csendes tag

Igen azt hittem irtam.

"Inkább privátban irj,hamarabb észreveszem"

(#1043) JóGéza


JóGéza
aktív tag

Sziasztok!
Van egy nc4000-em a következő tünetekkel:
Bekapcsoláskor nem mindig jelenik meg a boot képernyő. Ilyenkor az IDE led sem villog.
Ha megjelenik, akkor betölti a rendszert, de rövid időn belül kifagy. Mire az XP bejön, már a kurzort sem lehet mozgatni. A winchestert megnéztem, nem hibás. Az Xp telepítő kiakad a file-ok másolása közben. Memtestet futtatva szintén lefagy 1 idő után. Ubuntu live cd-ről indítva bejön, de ott is kifagy. A cmos elem lemerülése nem hinném, hogy ilyet okozna. Szerintem alaplap hibás lehet.
Valakinek van valami ötlete? Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi.

(#1044) xcbiker válasza JóGéza (#1043) üzenetére


xcbiker
addikt

valszeg laphibás, de ha kell átveszem bevizsgálásra és javításra ha kéred.
Esetleg procicserét, ramtesztet megpróbálhatsz magad is.

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1045) CSZSG


CSZSG
csendes tag

Hy!

Fujitsu-Siemens Amilo laptopom képernyője vibrál, fényerő folyamatosan változik. Nagyon zavaró az ember szeme megfájdúl. Esetleg valakinek van valamilyen tippje, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszi!

(#1046) xcbiker válasza CSZSG (#1045) üzenetére


xcbiker
addikt

a fénycsövet ellátó elektronika gyengélkedik.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1047) CSZSG válasza xcbiker (#1046) üzenetére


CSZSG
csendes tag

Javításra vagy cserére valami mód lehetséges?

(#1048) xcbiker válasza CSZSG (#1047) üzenetére


xcbiker
addikt

van, de ez már privát ügy.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1049) BluEyes


BluEyes
őstag

Megkérdem, bár tudom a választ :)
A noti véletlenszerű időpontokban sípol egy rövidet (kb. 1sec) aztán hallgat. Ezt megteszi OS alatt, de a biosban matatáskor is. Van hogy 2 napig kussol, aztán meg napjában többször is pittyen. Terheléssel, hőmérsékletekkel látszólag nincs összefüggés. Fagyás, belassulás stb. sincs, naplófájlokban nincs nyoma rendellenességnek.
Miért pittyeg?

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1050) Giappone


Giappone
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Amilo-m k7610, nem egy nagy szám, de erre futotta... Már nem garis, és most azt a trükköt csinálja, hogy ha megmozdítom a fedelet ( nem mindig, csak időnként) azonnal kiüti magát, lekapcsol... Szerintetek mi lehet a hiba? Anyagfáradás a sok hajlítgatás miatt? Érdemes lehet javíttatni? Tudom, hogy így látatlanban nehéz, de hátha volt már valakinek hasonló baja...
Előre is köszi.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.