Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2840) szilvásbukta


szilvásbukta
tag

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni. Előre is bocsánat a kisregény miatt...

8 év szolgálat után sajnos meghalt a régi gépem, így egy újra van szükségem. Ha a lap nem hal meg, akkor még mindig bőven el lennék vele (Asus Hero 7, i7 4790k, 4x4 GB).

1-2 alkatrészt azért átviszek a régiből, de a legtöbb dologból újat szeretnék.
A régi házam egy Zalman Z11 Plus HF1, amin gondolkodtam, hogy használjam-e, de inkább afelé hajlok, hogy veszek egy másikat. Elsősorban gamer gép lenne, de nem a 4k high end szint (WOW, Diablo 2/4, Anno 2205/1800, Hogwarts Legacy med-high, és csak full HD). Másodsorban egyszerűbb grafikai munkákra használnám, de csak hobbi szinten. A keret 450k körül van, de 500k a plafon, és sok évre tervezek.

Ezeket néztem ki:
Lap: ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 [link] - Egy kicsit sokallom az árát, de ha nincs jobb, ez még belefér. ASUS Prime B760-PLUS D4-et [link] néztem ki eredetileg, de lebeszéltek róla egy másik topicban a melegedési gondok miatt.
CPU: INTEL Core i7-12700K 2.70GHz LGA-1700 [link]
CPU FAN: NOCTUA NH-D15 chromax.black [link] - Elegendő ez a proci mellé? Vízhűtést nem szeretnék... Eredetileg BE QUIET! Dark Rock Pro 4-t [link] néztem, de ez valószínűleg kevés...
RAM: KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4 3600MHz [link] - Első körben szerintem egy kit elég, aztán idővel jöhet majd még egy ugyanilyen. Illetve kérdés még: befér a proci hűtő alá? :DDD Ha nem, mit javasoltok?
VGA: nem kell új, a régiből átmentett nVidia GTX 1660 Ti nekem tökéletesen elég
SSD/HDD: nem kell, a régiből örökli: 500 Gb Adata sata SSD, 1 Tb Samsung sata SSD, 3 Tb Hitachi HDD adattárnak. - Gondoltam egy 500-as M2-es NVMe SSD-re, de úgy tudom, hogy nagyon melegednek, úgyhogy ezt kihagyom.
Táp: SEASONIC Focus PX 750W [link] (most akciós az iponon :DDD ) - Seasonic-ot preferálom elsősorban, de a többi márkából is a gold/platinum kategóriában nézelődtem, 650W felett.
Ház: FRACTAL DESIGN Meshify 2 Compact RGB Black TG Light Tint [link] - Valami jól szellőző házat szeretnék, ami azért nem egy monstrum, plusz kinézetre is bejön. Külön öröm az USB 3.1 Type-C port az elején, a rajztáblámhoz így nem kellene 2 km kábel. Meg ahogy nézem, tök jól szerelhető. Elvileg a procihűtő épp, hogy belefér. Spórolós alternatíva: KOLINK Observatory Lite Mesh RGB [link] , de ehhez kisebb cpu hűtő kell.

A proci alá a régen jól bevált MX4-re gondoltam, vagy az a paszta ide már kevés?

Mindezek mellé extraként szeretnék egy szünetmentes tápot is.
Ezt néztem ki: APC EASY UPS BV 1000VA (BV1000I-GR) [link]
Nem cél, hogy sokáig bírja róla, csak áramszünet esetén legyen annyi időm, hogy normálisan ki tudjam kapcsolni a gépet...

A válaszokat előre is köszönöm! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.