Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84481) CalibRasta


CalibRasta
tag

Sziasztok!

Az a helyzet skacok hogy szeretném lecserélni mostani régi videókarimat de döntésképtelen vagyok a mostani felhozatalból! Hogy értsétek problémámat az hogy az elmúlt sok évben ATI/AMD kártyáim voltak és utóbb jól elhúztam már a cserét így sajnos már a "hazai terep" felhozatalával is bajban vagyok illetve nem régiben régi barátaim esküdöznek hogy térjek én is vissza az nVidia használók körébe. A lényeg hogy azt látom hogy a jelenlegi csúcs a GTX1080 de olyan jellegűre jelen pillanatban(az 5ös lottó nyerésig tuti) nem lesz anyagi keretem így marad a használt pár éves karik. A paraméterek:

Core i7 820+8Gb Ram+354Gb SSD+Enermax Platimax 500W platinum osztályú táp(ezzel tuti nem lesz semmi gond)+Deepcool Kendomen új ház

Az anyagi az olyan 30eFt körül, max ha állom tuti vétel akkor 35eFt-ig(+5eFtutazással elmegyek most), tehát legjobb esetben is 40eFt amit kártyára tudok költeni!
A felhasználás jellege játék lenne elsősorban, néha mozi...de az másodlagos nekem.
Az a helyzet hogy nézegetve a felhozatalt teljes kételyben vagyok: az AMD kártyák sok típusának rossz hűtése, az nVidiák energia zabálása illetve az új kártyák miatt úgy látom most lejjebb mentek az árak, s a GTX nem ismerete pedig bizonytalanná tesz. Nézegetem most több kártyát kiindulásnak: GTX660 Ti 2Gb, GTX760 2Gb, MSI Radeon R7 370 Gaming 4GB(ez tetszik), ASUS R9 280X....ezeket sokan ajánlották hogy ezeknek jók a gyári hűtéseik, bár az áruk lehet e miatt is magasabb?! :O
Ami fontos nekem még hogy támogassa a DirectX 12, min. 256bit-es működésű legyen és legalább 2Gb-os memória legyen. Jó tanácsokat is fogadok a jövőre nézve, mert szeretnék a terveim szerint 2 éven belül kicsit összespórolva új gépet venni legalább is ami a félkonfig részét illeti, és akkor vennék remélhetőleg combosabbat mindenből. TI mit ajánlatok?
És ha már itt vagyunk érdemes e ezeket a külön "GAMER" jelzésű videókarik akár alaplapok vétele, mert sokszor látom pl a PCX-nél is hogy ezek külön menüzve vannak, arany árban??? Van e vmi számottevő különbség egy sima és egy GAMING kari között ugyan azon típusnál vagy csak ez is egy tipikus lehúzás a számítástechnikában??
Mindenkinek előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.