Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • InterWave

    csendes tag

    válasz jeni #5135 üzenetére

    A cartridge-ok tölthetők, de nem ilyen egyszerű, mert chip van rajtuk és a nyomtató firmware kommunikál velük, ha egyszer kiürült akkor hiába töltöd nem engedi használni. Rendesen meg van oldva , hogy minden sarkon ne tudják "megbuherálni".
    Két lehetőség van.
    Drágább, de nem kell a nyomtató firmware-jét feltörni/crack-elni: Ilyenkor egy új chip is kerül minden töltésnél a toner cartridge-ra, így viszont nem olyan olcsó de mindenképp olcsóbb az eredeti tartozéknál.
    A "költséghatékonyabb" megoldás a nyomtató firmware-jének feltörése és akkor mehet a filléres töltés, elég a chipet leragasztani. Profi nyomtatós cégek meg kell tudják csinálni, tele a net vele hogy kell.
    DE!
    Ha csak néha nyomtatsz és nem ipari mennyiségben akkor én az eredetit ajánlanám, mivel azokat garantálják, hogy nem DOA és tutti por van bennük, valamint kiküszöbölöd, hogy valami sz*r toner tönkrevágja a drum unit-ot....ami szintén filléresen cserélhető (csak a henger) de ahhoz is fel kell törni a firmware-t. Azt sem ajánlom.
    Érdemes egy költségszámítást végezni a toner, drum, fuser, roller-ekkel és mindenképp ficcs egy copy shophoz képest, így tehát csak ipari mennyiségnél trükközz...
    P.S.: én eredeti új cartridge-ot vettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés