Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4648) Fenyő válasza Vidual001 (#4643) üzenetére


Fenyő
őstag

Mármint a Broadcom wifi drivert szeretnéd telepíteni? Mert ahhoz nem kell Wine legegyszerűbb ha kiadod terminálból a sudo apt-get install firmware-b43-installer parancsot (persze kábeles net kell hozzá), utána újraindítás után lesz wifid, egyébként kijött a 17.3 Xfce beta is szép csendben karácsony másnapján, amiben már a 3.19-es kernel és Vivides driverek vannak (mondjuk 17.2 alá is feltehetőek), amiben sokat gyorsultak a régi Radeonok is, egy nyamvadt egymagos gépen is egy 9600-ossal olyan folyamatos a böngészés/görgetés, hogy öröm nézni, az online videókat is simán viszi 480p-ben (smtube-al 720p-ben is).

Richter36: Ha csak kevés alkalmazást használsz, akkor lehet nem jön ki a dolog, soklapos böngészésnél tutira jóval hamarabb belassul egy 64 bites Cinamó egy 32 bites Xfce-hez képest, nem csak az alaprendszer eszik harmada-fele annyi memóriát, de a progik is kevésbé ram és helyigényesek 32biten.
Stabilitással nekem eddig nem volt gondom egyáltalán, mondjuk én Xfce-et használok, annál meg kevés kiforrottabb DE van.

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.