Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13716) Frawly válasza ubyegon2 (#13712) üzenetére


Frawly
veterán

Nem, ez sima szerver. Mai procik meg clusterek kezelnek 256 TB RAM-ot. Nyilván ennyi kihasználhatatlan, ha nem olyan a felhasználás. Nekem már a nyeszlett 16 GB is a világ memóriája, még sose futottam ki belőle. Jó, talán 4-5×, de akkor nem én telítettem be, hanem a Chrome/Chromiumnak volt egy időben memory leakage bugja videólejátszás közben. Az is igaz, hogy csak Linuxon sok, Windows alatt kevesebbnek tűnik. Meg felhasználása válogatja, aki nagyon keményen virtualizál, meg renderel, meg több gigás projekteket forgat, annak a világ RAM-ja se elég.

Ezt mondtuk anno az 1-2 gigás HDD-kre is, hogy soha nem telik be. De, beteltek. Elég gyorsan. A 10 gigás is. Nem kellett sok, hogy megjelenjenek a DivX-es filmek, meg az 1-2 CD-s játékok, felment ez-az, máris nem sok hely maradt, főleg ha a DC++ is beröffent, aztán jött a torrent meg az x264 HD, meg a több DVD-s játékok, amiket már ki sem adnak lemezen, mert 70-100 giga elég sok DVD lenne.

A RAM-fogyasztáson nem szoktam aggódni, de azért nézem, mert amelyik WM keveset fogyaszt, az gyorsabban is töltődik be. Ha már egyszer van minimalizmus, élvezzük a sebességelőnyét is. Még az sem lenne ellenemre, ha 1 gigát eszik, de akkor azért nyújtson is extrákat meg csilivilit. De a grafikus felületek nem előrefelé, hanem visszafelé fejlődtek, minden OS-en sajnos.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.