Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33402) OldAkita


OldAkita
aktív tag

Tapasztalat:
Jópár napja valaki írta, nem jól jeleníti meg neki a tv a betűkaraktereket. Válaszként tanácsot kapott: állítsa Csehországra az országot akkor jó lehet. Nekem tökéletes a karaktermegjelenítés, viszont nem tökéletes az EPG, de mivel Németország nem választható (ahol úgy tudom jó lesz az EPG) gondoltam kipróbálom Csehországot. Persze nem lett jobb az EPG, viszont azóta az HBO GO megint hibázik. A sorozatoknál vettem észere a hibát mikor meg akartam nézni a Passio első vagy második részét. De mindkettőnél az "unidentified error" hibaüzenetet kaptam. Ugyanezt produkálj a Társasjáték sorozat némely epizódjánál. Az érdekes az, amikor egy beinduló epizódnál (mert egyik epizód beindul, másik meg nem) a menücsíkon továbbléphetek a következő epizódra, akkor lejátsza azt is amit elvileg nem indít el. Persze minden sorozat minden epizódját nem próbálgattam, ezen a kettőn kívül az a néhány film amit megnéztem gond nélkül megy. Elég érthetetlen. Bánom hogy belepiszkáltam Csehországba.
Más. Meguntam hogy állandóan akad a CiscoEPC 3925-ös kábelmodem wifije DLNA módban (ami nem csoda mert 5ghz-es igényt jelez a tv használati útmutató ez meg csak 2.4ghz-et tud) és 40m nem szigetelt UTP kábellel, a padláson keresztül összekötöttem a kábelmodemet a TV-vel. Így már nem akadnak a 3D-s filmek se, valamint a Sony Xperia T is akadásmentesen játsza le a kisvideokat. Szóval a telcsi nem is direct wifivel kapcsolódik, hanem a kábelmodem wifijére küldi, az meg tovább a tv-re.
Lefuttattam egy sebességtesztet a speedtest.net-ről a számítógépről ahol 6-os ping 48Mbps letöltés és 5.4Mbps feltöltést mutatott. 50Mbps az előfizetésem a t-home-nál szóval azért ennyi. Megismételtem a tesztet TV-n is ahol 14-es ping 25-ös letöltés és 5.4-es feltöltést mutatott. Láthatóan lefeleződött az átviteli sebesség az UTP kábel 40 méteres hossza vagy a szigeteltség hiánya miatt. Ennek ellenére, ez a 25Mbps tökéletesen elegendőnek látszik az akadásmentes 3d filmekhez.
Azt még meg kell jegyeznem hogy valami baj van a vezetékes csatlakozással mert állandóan leválasztja majd újra csatlakoztatja a LAN-t. Ha végre sikerül csatlakoztatni akkor tartja, de ha kikapcsolom a tv-t és kihúzom a konnektorból, újraindításkor megint csatlakozási hiba.
Más. Valaki írta hogy az mkv filmeknél nem állítható át a nyelv ha DLNA módban nézi. A probléma az hogy az angol nyelv az elsődleges és a tv azt választja. Megoldásként letöltöttem az MKV Toolnix 6.7.0.-át innen.
Ezzel a programmal módosítható a nyelvsorrend, de el is távolítható az angol vagy bármelyik nyelv.
mmg.exe-vel indul de hibaüzenettel is egyben, mert keresi az mkvmerge.exe állományt amit majd be kell tallózni neki az opciókban. Nekem még olyan hibaüzenetet is küldött hogy hiányol valami konami nyelvet. Opciókban, ahol nyelvet lehet állítgatni, mindenhol magyarra állítottam amitől nem lett magyar, de legalább nem keresi a konami nyelvet :)
Programon belül INPUT-nál ADD-al betallózni a filmet. TRACK-nél látható a videora vonatkozó sor, alatta meg a hangsávok. Én nem vettem ki a pipát az angol hangsáv elől hanem a jobbra látható UP gombbal eggyel feljebb vittem a magyar hangsávot, így az lett az elsődleges, az angol meg alatta. Utána klikk az alul lévő START MUXING gombra és elindul az átkonvertálás. 5GB az én gyengécske gépemen 5 perc volt. Szerencsére nem felülírta, hanem a film fileneve után tett egy 1-est :), mert annyi eszem nem volt hogy nevet változtassak. :)
Nem tudok rövidebb kommenteket írni, bocsánat :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.