Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) mark! válasza leslieke (#2250) üzenetére


mark!
őstag

Igen az nagyon. Nekem is uncsitesómnak kedvence.

>

(#2252) brownus válasza mark! (#2249) üzenetére


brownus
veterán

nem tudom mik mennek manapság a gimnáziumokban, mint kötelező olvasmányok, de ilyeneket is olvastatnék a gyerekekkel! harry potterek, lotr, stb... a lényeg, hogy akinek nincs kedve, igénye olvasni, annak meghozza!
rákerestem, Középiskolás kötelező olvasmányok listája - ezek közül amire jó szívvel emlékszem vissza az az Aranyember, Bűn és bűnhődés, Sirály.
a legtöbbet utáltam, csak muszájból olvastam el őket. (volt ilyen összefoglaló, csaló könyv is...nem emlékszem a nevére, azt irodalom óra előtt átlapoztuk ha kellett:d) én imádok olvasni, már kölyök koromban is a nagy 77 magyar népmese könyvvel mentem wc-re:d, de nem az akkori csodálatos kötelezőkön múlt...
nem értem mire ez a túltolt intellektuális f.szság!? vagyminek nevezzem

pl. nekünk még kötelező volt a mester és margarita is, asszem, és azt is szerettem. más volt a lista a 90es éves elején. még az alföldi vezette nemzetiben megnéztük a színpadra írt változatát, remek darab volt! pár hónapja megnéztük a vígszínházban futó változatot is, de ez annyira nem tetszett, hogy félidőben hazamentünk...

közben találtam egy újabb listát, ezen már szerepel a mester és margarita is

na mindegy, akkor is olvastatnék valami "ponyvát" a gyerekekkel! vagy mittudomén, válasszon a gyerek egy könyvet, legyen az fantasy/scifi/bármi, és olvassa el azt! majd arról írjon egy rövid beszámolót

(#2253) doc , jaja, szerintem is, és ez szomorú!

[ Szerkesztve ]

(#2253) doc válasza brownus (#2252) üzenetére


doc
nagyúr

a kotelezo olvasmanyok borzalmasak :(
altalanosban mindet elolvastam, es Jokai kivetelevel mindet szerettem is, jonehanyat (pl. Tuskevar, Egri csillagok) rengetegszer elolvastam
a kozepiskolaiak kozul alig egy-egy volt ami ertekelheto :(
szerintem ez az egyik legfobb oka annak hogy a mai gyerekek utalnak olvasni, mert egyszeruen megutaltajak veluk
olyasmit kell nekik adni amit orommel olvasnak, nem azt amivel a magyartanar is szenvedett 50 evvel korabban

(#2254) mark! válasza doc (#2253) üzenetére


mark!
őstag

Ez a baj. Nekünk 2.ban ki lehetett választani h Vuk vagy Bambi :D Azok még jók is voltak :D 3.ban asszem a Tüskevár. Azt mostanában akartam megint olvasni :D 4.ben Pál utcaiak... na arrol nem beszélnék inkább :DDD 5.ben az Angry Stars :SS átneveztem xD az még elment most asszem Kőszivű ember fiai lesz. agyg nemtom :D

>

(#2255) mark!


mark!
őstag

Vagy esetleg az ami miatt nálunk fiuknál suliban fenekelés jár (ha kiejted jönnek a bajok...). A szent johanna gimi. Nálunk suliban nem telik úgy el óra, hogy valakinek ne vegyék el az egyik könyvét. Persze, órán olvas meg minden, nem figyel oda. De még mindig JOBB minthogy 12 éves létére előkapja az Ájfon5s-t és Facebookozgat. Nálunk ilyen nincs. Már mint órai Facebookozás. Sok ismerősöm mondja hogy most ő a menő mert tudja a wifi jelszót és órán fog Viberen meg Facen irogat. Örülök hogy nem ilyen vagyok :D Inkább vegyék el a könyvem, minthogy megszégyenítsenek. Kicsit hosszú lett :DD

[ Szerkesztve ]

>

(#2256) mark! válasza brownus (#2252) üzenetére


mark!
őstag

Én értelek, de azért NEM lehet pl.:Harry Potter kötelező, mert vannak egyházi iskolák is. Mondjuk speciel én is kat.ba járok, de attól hogy te azt olvasod meg minden, az iskola mivel egyházi, nem rakhat be kötelezőbe hókusz-pókuszos könyveket, mert egyházi. Ajánlott olvasmány viszont lehet attól simán. Csak ki kell könyörögni :))

>

(#2257) HKorn


HKorn
addikt

Jo Nesbo-nak állnék neki, még nem olvastam tőle könyvet, de rajongok a jó krimikért és sok jót hallottam már róla.

Melyikek a legjobbak? Ha nem is az összeset, de 2-3 könyvet biztosan el fogok olvasni tőle (sajna nem sok időm van olvasni)

köszi

Run&Ride

(#2258) mark! válasza HKorn (#2257) üzenetére


mark!
őstag

A Harry Hole-ból akármelyiket. Húzz ki számokat :D

>

(#2259) Coccolino_O válasza kuruczz (#2238) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Szépirodalom, mint az 1984 v. a Szép új világ. Amíg nem olvastam ezeket a könyveket, addig én is kerültem a szépirodalmat. Azóta kicsit másként gondolok erre a "kategóriára".

(#2260) mark!


mark!
őstag

Most megyek fürdeni és olvasok egy jót... másfél órán keresztül :DD

>

(#2261) doc válasza Coccolino_O (#2259) üzenetére


doc
nagyúr

mindketto sci-fi, legfeljebb a kora es a szerzoje miatt tekintik szepirodalomnak...
ez amugy is eleg megfoghatatlan es baromi szubjektiv kategoria

(#2262) metal01 válasza HKorn (#2257) üzenetére


metal01
őstag

Hóember :) Jóféle.

(#2263) HKorn


HKorn
addikt

köszi, beszereztem 5-öt, ez elég lesz úgy fél évre :) (hóember, denevérember, leopárd, csótányok, boszorkányszög)

Run&Ride

(#2264) kuruczz válasza koncsik (#2243) üzenetére


kuruczz
tag

Ezért bosszankodom! Nálunk mindenki olvas, a 4 éves fiam is a meséivel jön, erre megjelenik a 14 éves leányzó, hogy unatkozik, mert nem engedem, hogy Agatha C.-t olvasson. Egyrészt ez konkrétan zsarolás szagú, másrészt saját magának kimondott hazugság. Ezzel szemben 18 éves nővére elballag a könyvtárba, kiveszi a skandináv krimiket, és elvan velük.
Azért attól, hogy Jókai, vagy Fekete, vagy Mauriac nem tetszik, még a nagy közös kultúrkincs része, így ismerendő. Azzal nem tudok azonosulni, hogy erre nem megy, hátha megy arra, de azt elfogadom, hogy ha az olvasás nem a hobbija. Nekem sem az a kádsikálás, de van egy szint, ami az elvárt szint. Gondolom ezért van kötelező olvasmány, meg a takarítás is, és ezt szeretném ha elolvasná, facebook helyett.

(#2265) mark! válasza kuruczz (#2264) üzenetére


mark!
őstag

Egy ropi naplója? vagy annak a lányos változata az Egy zizi naplója? Próbálja meg, jobb mint némelyik krimi :D Vagy esetleg HP? Ennek a korosztálynak ezek bejönnek. De szétnézek még polcomon mi lehetne :D

[ Szerkesztve ]

>

(#2266) koncsik válasza kuruczz (#2264) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Abszolút értelek, nekem is nagy félelmem (volt?), hogy tudja-e majd élvezni a nagyfiú az olvasást. A törekvést szerencsére éreztem, most értünk talán oda, hogy látja, amit olvas, nem csak a szöveget. Nagyon nehéz ez, rengeteg impulzus éri őket, nincs elég idő a feldolgozásukra. Gyerekeim is szeretik a rajzfilmeket, imádnak legózni, amennyire engedjük wii u-val játszani... Ezeknél mi is igyekszünk együtt lenni velük.
Abszolút el vannak kényeztetve feleségem szerint... Játékvásárlás szigorúan korlátozott, én álláspontom szerint könyv igénynek megfelelően, de kevés a helyünk (igyekeznék áttérni e-book readerekre...), megoldás a könyvtár lett. Imádják. Az e-book olvasónak van egyfajta kütyü faktora is, nagyobbik fiam nagyon szeretné megkapni Harry Potter összessel az egyik nem használtat. Mondjuk röfögős mopszot is szeretne. :DDD most a Tintint kell neki este olvasni, azért még van mit magyarázni, de annyira lenyűgözi, hogy csak rákérdezésre nyilatkozik a szövegértésről... Ezt is tabletről olvassuk, mert a papíros kaphatókat már kivégeztük.
Az az igazság, hogy még mindenevő könyv szempontból, de vigyázni kell, mert nem lehet már csak úgy otthagyni pl. Mr.Mercedes-t (S. King), nagyon ajánlom sima krimirajongóknak is, hogy kicsit on is legyünk...
Ami nem jött be, az a Rumini vonal. Delfin sorozaton gondolkozom, én imádtam, anyukámnál mind ott van, de valószínüleg ezt a sorozatot pakolom neki a nookra, ha megkapja. Azon gondolkozom, hogy pl. A Nagy indiánkönyv, a Winnetou könyvek mennyire lesz érdekes... 10 évesen az volt a kérésem, hogy Karl May szülőházába vigyenek el az Indiánkiállításra... Vajon mikor olvastam a Sehollakókat vagy a Sargasso a világűrbent? Ezek löktek a sci-fi felé, homályos emlékeim szerint, meg a Sirius kapitány a Kossuthon. Mondjuk a Pirx kapitány TV változata a repülő mosószeres flakonokkal nem segített :))
Bocsánat, öregszem, ha katonatörténeteimet kezdem írni, moderáljatok ki (azért ahhoz innom is kell) :B
Most szintén Kingtől olvasom a Joyland-et és az Álomdoktort, utóbbi tipikus, előbbinek még az elején vagyok.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2268) leslieke válasza HKorn (#2263) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Ez mind jó választás. Ellenben, ha nem történeti sorrendben olvasod, akkor majd - ha nem is sok -, de lesz olyan rész, utalás, amit nem fogsz érteni, mert egy korábbi könyvben történtekre utal.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#2269) brownus


brownus
veterán

a hetekben két könyvet olvasok, Máraitól a füves könyvet, és Weörestől a teljesség felé-t.
mindkettő egyről beszél, csak más megfogalmazásban, nálam ezek egyenlőek a bibliával! azért jutott most ez az eszembe, mert ezt a két könyvet, ha rajtam múlna betenném az ajánlottak listájába. talán még a kötelezők közé is, mondjuk a 4./10. osztályosoknak!

esténként elalvás előtt meg ezt: kicsit ponyvás, de nem kell rajta agyalni, és szórakoztató: a földre hullt sárkány.

ha ezzel végeztem akkor jön végre valahára, mert már egy éve tervezem, az elsőnek neki is kezdtem, az endymion 1-2..

hemingway-ről láttam egy filmet, és olvasnék róla egy életrajzi regényt is, tudnátok ajánlani egyet? láttam ezt a filmet a téli szünetben, és nagy franc volt ez az ember, érdekes figura:) kíváncsi lettem :)

ZedMester!, elnézést az előző hozzászólásomért!! nem akartalak megbántani. ettől függetlenül tartom a véleményemet az egyházról...

[ Szerkesztve ]

(#2270) mark! válasza brownus (#2269) üzenetére


mark!
őstag

Engem aztán ne bántottál meg :DD

>

(#2271) mark! válasza kuruczz (#2264) üzenetére


mark!
őstag

Amit én olvastam, és majdnem minden ismerősömnek tetszett, az a Sárkánylány sorozat Lycia Troisi-tól. Ő irta az égvilág sorozatot is.

>

(#2272) HKorn válasza leslieke (#2268) üzenetére


HKorn
addikt

értem, mi a történeti sorrend, akkor úgy olvasom?

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#2273) metal01 válasza HKorn (#2272) üzenetére


metal01
őstag

(#2274) HKorn válasza metal01 (#2273) üzenetére


HKorn
addikt

király, köszi :)

Run&Ride

(#2275) HKorn


HKorn
addikt

Lawrence Block krimik milyenek?

Run&Ride

(#2277) kr:sz válasza kuruczz (#2206) üzenetére


kr:sz
tag

Ajánlások között ezt nem tudom, hogy a többiek mondták-e, illetve ha elolvasod a kis kritikát soknak éreznéd-e, de ifjúsági regény kategóriában van: Ian Mcdonald Síkvándor

(#2278) thomeef válasza kuruczz (#2264) üzenetére


thomeef
őstag

Én azon a véleményen vagyok hogy már réges rég le kellett volna váltani a kötelező olvasmányokat ált. és középiskolában is. Haladni kell a korral és nem a megszokás utján haladni. A legtöbb mai gyerek azért nem olvas felnőtt korára, mert a kötelezőkkel megutáltatják őket. 1-2% mindig aki rákattan, de nagyon kevés. Olyat kéne olvastatni velük ami nekik való, nem kő kemény régi magyar regényeket.

Más: Agatha C. - Tíz kicsi négerét csak én nem találom sehol neten újonnan, vagy befejezték a nyomását végleg?

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#2279) metal01 válasza HKorn (#2274) üzenetére


metal01
őstag

Van még a Fejvadászok és A fiú c. könyve is Nesbø-nak. Ezek különálló kötetek, nem kapcsolódnak a Harry Hole sorozathoz. A fejvadászok meg is van filmesítve. Elég jó lett a film, de előtte érdemes a könyvet elolvasni mert sok (szaftosabb) részt nem vittek a vászonra belőle :)

(#2280) metal01


metal01
őstag

Torey Hayden könyveit még nem láttam itt megemlítve. Aki szereti a pszichológiai témájú irományokat azoknak szvsz kötelező darabok. Torey Hayden gyermekpszichológus, tanár. Igaz történeteket ír meg regényeiben. Olvastam mindhárrnat ami MO-n megjelent. Lebilincselő, megrázó történetek.

- Szellemlány
- Egy gyerek
- Napraforgóerdő

(#2281) GoTReX


GoTReX
őstag

Sziasztok!

Nem tudjátok,lehet kapni könyvvédő fóliát vagy tokot? Hozom-viszem a könyveket a tatyómban, és szeretném jó állapotban megőrizni őket.:) Nem ragaszthatóra gondolok,mint a tanfüzeteknél.

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#2282) brownus válasza GoTReX (#2281) üzenetére


brownus
veterán

Ujsagpapir?

(#2283) leslieke válasza GoTReX (#2281) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Papír-írószer boltban nézz körül, ott biztos találsz megfelelőt.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#2284) mark! válasza GoTReX (#2281) üzenetére


mark!
őstag

Fúú én multkor valahol láttam. Azthiszem a kis alakú füzetborító (a bebújtatós) is rámegy, a könyvtöl függően :D

>

(#2285) mark!


mark!
őstag

Valaki tudna valamilyen hasznos infóval szolgálni, hogy Az Olimposz hősei második része mikor jelenik meg Magyar nyelven?

>

(#2286) GoTReX


GoTReX
őstag

Köszönöm a válaszokat!:)

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#2287) bambano válasza doc (#2248) üzenetére


bambano
titán

A hp-knek hihetetlen nagy szerepe volt abban, hogy sokat javult a fiatalok olvasási igénye.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2288) doc válasza bambano (#2287) üzenetére


doc
nagyúr

ezt keszseggel elhiszem, ettol _nekem_ meg nem jott be :)

(#2289) mark! válasza doc (#2288) üzenetére


mark!
őstag

Mindenkinek más az ízlése. Nekem a Gyűrűk Ura nem annyira jön be. Ennyi :D

>

(#2290) thomeef válasza mark! (#2289) üzenetére


thomeef
őstag

Én fiatalkoromban imádtam a könyveket, kár volt megfilmesíteni, a könyvek varázsát is elvették így.

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#2291) pethYeti


pethYeti
addikt

Két sci-fi (sorozat) olvasásán gondolkozok. Melyikbe érdemesebb előbb belekezdeni.

Dan Simmons : Hyperion-Endymion, vagy
John Scalzi : Vének háborúja?

(#2292) leslieke válasza mark! (#2289) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Még fiatal vagy hozzá. ;] :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#2293) leslieke válasza pethYeti (#2291) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

John Scalzi : Vének háborúját ismerem, és merem is ajánlani!! :K

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#2294) brownus válasza pethYeti (#2291) üzenetére


brownus
veterán

Dan Simmons : Hyperion-Endymion, olvastam mindkettőt, és nem egy ligában játszanak...
(simmons javára, az endymiont még nem olvastam. de a hyperion zseniális! nagy kedvencem)
jó a scalzi sorozat is, érdemes elolvasni.

(#2295) pethYeti válasza brownus (#2294) üzenetére


pethYeti
addikt

Köszi. Akkor kezdem Simmons-szal, meggyőztél. :)

(#2296) mark! válasza leslieke (#2292) üzenetére


mark!
őstag

:D Könnyen meglehet, viszont az a világ, na az tetszik benne. Én leragadtam Harry Potternél, osztálytársam meg már trónok harcát nézi és olvassa. Abból kb. annyit tudok h Westerosban játszódik... 11 évesen osztályfőnök szerint nem azt kéne neki olvasni... :DD

>

(#2297) mark! válasza thomeef (#2290) üzenetére


mark!
őstag

Aki nem szeret olvasni (egyáltalán nem is akar!) az a filmet nézi. Példa a Trónok Harca én nem ismerem de azt tudom hogy a film részben azért lett, mert a könyv nem volt elég nekik, vagyis aki lusta volt elolvasta a könyv egy részét, aztán nézi a filmet.

>

(#2298) kr:sz válasza pethYeti (#2295) üzenetére


kr:sz
tag

Simmons Hyperion és Hyperion bukása tényleg zseniális, de én imádtam Scalzit is. Simmons könyve szerintem mély témákat boncolgat tipikusan elgondolkodós könyv (az én esetemben). Scalzi pedig egy könnyedebb hangvételű szuper szórakozás!

(#2299) brownus válasza kr:sz (#2298) üzenetére


brownus
veterán

Jaja, ahogy mondod. Te sem olvastad meg az endymionokat?

(#2300) kr:sz válasza brownus (#2299) üzenetére


kr:sz
tag

Nem, nekem is kimaradtak, de elméletileg azok már nem ütik meg az első két rész szintjét. Az Agave gondozásában jön majd az Ilium, na arra viszont kíváncsi leszek:D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.