Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2548) harry válasza ujtordai (#2547) üzenetére


harry
veterán

- fülméret: vastagsága, magassága. Vannak alacsony, dagi fülek, szerintem ezek jobbak snatchre és nyomáshoz (pl. talán DD, Spartan, utóbbi talán vastagabb), de van, aki a magas, vékony füleket szereti, ez pl. két kezes swingnél lehet érdekes, kényelmesen elfér a két tenyér egymás mellett, a 360 Gears Elite ilyen.
- felület: maga a felszín, ami persze szintén a fülnél érdekes leginkább, itt lehet olyan gond, hogy a tövében, vagy hosszában a fülön ilyen illesztési 'csík' van, pl. akkor, ha az öntőforma két darabból áll, és ez zavaró lehet pl. kisujj, tenyér számára, ha rosszul van megcsinálva, de azért ránézésre látható. Jellemzően olcsóbb golyóknál lehet gond, az enyémnél nem tapasztaltam, de használtam már olyat, ami gagyi volt a fül-golyó találkozásnál, és rendesen dörzsölte az ujjam swingnél (nem tudom, milyen márka)
- felület kezelése: festék, kalapácslakk, anyagában színezett, gumival bevont, stb., ettől függ, mennyire kopik vagy csúszik. Nekem például a DD golyó nem jön be, mert bár nagyon tartós a felület, és kissé érdes is, ennek ellenére könnyen csúszóssá válik. A 360 Gears Silver Elite szürke golyóin a felület pl. igen sérülékeny, bár ez is csak akkor volt gond eddig, ha két golyóval edzettünk, és összeütődtek a fülek.

Nekem a DD annyira nem jött be, egy spartan golyóm van, azzal elégedett vagyok, és fele annyi. A 360 Gears nagy fülű fekete folyói is egész jók, de ilyet újonnan meg jóformán nem kapni.

Talán szintén 360 Gears, két golyótípus tetszik még: egyik ilyen vas-színű fémes, alacsony füllel. A másik piros, de ilyen sötétebb, mattabb szín, dagi, alacsony fül, nem ilyen vastagon festett. Van egy harmadik típus is, amit láttam, az szintén piros, de világosabb/fényesebb szín, mondjuk ez sem rossz, de vékonyabb a füle, és talán a festék is vastagabb rajta (ami akkor rossz, ha leütődik).

Kéne csinálni egy ilyen katalógust, mert annyi fajta van, főleg a mindenféle 360ból, hogy teljesen meg tudok keveredni (melyik classic, silver, elit, egyéb...). Más kérdés, hogy alig kapni DD-n kívül mást. Bár rég néztem már, a Spartanokat leszámítva.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.