Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:13

LOGOUT.hu

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) zero72 válasza Diamond500 (#5300) üzenetére


zero72
csendes tag

en mar fel sem hivom, felek hogy valami nagyon csunyat mondanek :C
eloszor jonnenek a gyoker szovegukkel hogy tuti virus vagy ruter hiba stbstb, utana pedig hogy naluk minden rendben van, parszor mar eljatszottak ezt. INVITEL :R

(#5302) Diamond500 válasza zero72 (#5301) üzenetére


Diamond500
senior tag

most megnéztem asztali gépen és lapin is uaz a helyzet.. írtam privit

(#5303) zero72 válasza Diamond500 (#5302) üzenetére


zero72
csendes tag

szomszedomnal is ugyanez van

(#5304) bigdigit


bigdigit
addikt

mostani

eddig 12.8 volt a letöltési oldal ami még reggel is meg volt...

[ Szerkesztve ]

(#5305) zero72 válasza bigdigit (#5304) üzenetére


zero72
csendes tag

nagyonjo

"8" megás net..

[ Szerkesztve ]

(#5306) e.vid


e.vid
senior tag

Vác, 8 mega :(((

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#5307) zero72 válasza e.vid (#5306) üzenetére


zero72
csendes tag

az se rossz, lázadjunk! :DD

(#5308) bigdigit válasza bigdigit (#5304) üzenetére


bigdigit
addikt

azóta rámérettem és náluk meg volt a 15mb.
router nélkül kipróbáltam és lassan felcsúszott a sebesség.most már routeren keresztül is jó.

(#5309) Hix3r


Hix3r
csendes tag

Sziasztok!

Régi PanTel-es voltam, 24M/768k csomag volt nekünk, de ugye megvették, és Invitelhez kerültünk. Namost az elméleti ADSL2+ maximális sebesség a 24M ha jól tudom.
Most hétfőn nem volt szolgáltatás, felhívtam őket, "ráálltak" a problémára, estére lett, de a ping 200-1000 körül mozgott és az internet szörnyűborzalmas volt.

Kedden csináltam speed-test-et. Kalap trágya, 2M/8k volt a sebesség, megint hívtam őket, oké újraindították a szolgáltatást. A ping visszament, a sebesség teszt most 6.8M/420k körül van mindig.

Ami idegesít, hogy eddig hetente meg meg mértem a sebességet és volt 12M/800k stb. sose volt mondjuk 24M persze, de 15M letöltés többször volt, a feltöltés meg most megfelelződött kb.
Na hívott vmi szerelő, sajnos nem voltam itthon, családtag beszélt vele, aki azt kezdte magyarázni, hogy mivel T-Home hálózaton van a net, így 8M limit van a vonalon, mert csak annyit bír. Meg hogy sose lehet elérni a 24M-et. És módosítanunk kell szerződést.

Hogy a büdös lótúróba mértem én 12-15M-es értékeket pár héttel ezelőtt akkor ezt szeretném megtudni. Mi ez a szöveg???
Komolyan simán elhiszem, hogy csak fogták és beraktak vmi 8M korlátot a központban, mert a régi PanTel szerződésben a garantált sebesség 6M/512k de a feltöltésünk most még ezt se éri el...

Sajnos érezhetően lassúbb a net. Kissé mérges vagyok, hogy laikus családtaggal beszéltek itthon, amikor elkérték a mobilszámom is amikor bejelentettem a hibát.

Szóval ebből velószínűleg nem lesz sokminden, most éppen keresem, milyen szolgáltatást érhetek el itthon. Legjobb lenne valami optikai kábeles megoldás, ha van itt már. (BP. XIV. kerület)

Az eddig hagyján, hogy a trágya modem (D-Link DSL-380T) ha volt egy letöltés 1M/sec sebesség felett akkor rendszeresen lefagyott, ki kellett menni, újraindítani, stb.

Na mind1 azért írok ide, mert szeretném tudni, hátha van aki ilyen téren dolgozik, hogy lehetséges-e megoldani, hogy a régi sebesség visszajöjjön, legalábbis olyan 24M körüli, mert ezt a dumát, hogy 8M a limit nem fogom elhinni, ha mértem kétszer annyit is 1 héttel ezelőtt.

"It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."

(#5310) bigdigit válasza Hix3r (#5309) üzenetére


bigdigit
addikt

ez elég érdekes de 24-et nem fog adni az invitel mivel 15mb a legnagyobb csomag.

(#5311) riki válasza Hix3r (#5309) üzenetére


riki
senior tag

Olvasva irásod,sajnos nem tudlak megvigasztalni.Nekem is hasonló problémám volt. Szintén panteles voltam és szintén hurok kapcsolásos. Mivel a pantel megszünt és az invi-é lett ,szinte a pad alá estél.Mert mind két szolgáltató egymásra mutogat.,mert a vonal a T-é az előfizető meg az invitelé. Ha baj van gyakorlatilag egymásra mutogatnak.Az sem mindegy két számlát kapsz,vagy egyet,mert ha egyet akkor az invitelnél verheted az asztalt ,ha kettöt akkor a T-nél ,a szerződés szám alapján.Igazából akkor jársz jól ha megszünteted ezt az öszvér megoldást. Mert a régi jó pantel redszert /adsl2+/már nem fejlesztik. Döntened kell,hogy melyik szolgáltatóhoz mész teljes csomaggal,vagy keresel más alternativát./cabelnet/.Amúgy amit a szerelő mondott teljesen reális,mert az iptv miatt a T hálozata ,hát hogy is mondjam ,csúcson jár.És ott próbál faragni rajta ahol a legkevésbé fáj .Amúgy a modemed az egyik legjobb a kategóriájában. Tudja azt ami rá van írva.

(#5312) Hix3r válasza riki (#5311) üzenetére


Hix3r
csendes tag

köszönöm a választ!

"It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."

(#5313) tome0001


tome0001
senior tag

Sziasztok. A 27-es körzetben az Invitelnek (Vácon) milyen versenytársai vannak még? Ace telecom, váci kábeltv (ezekről tudok). Ezeken kívül tud valaki valamilyen normális internetszolgáltatóról? előre is köszi: Tamás

(#5314) durkonorbi


durkonorbi
tag

Sziasztok!

Jelenleg egy 8megás csomagot használok az invitelnél - telefonnal persze, és most előfizettem az InviTV-re, és megemeltettem ezzel párhuzamosan a sávszélt 10 megára.... Pár nap még mire bekötik ... a kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata egy komolyabb full HD LCD TV-n ezzel az IP TV-vel? Nem "csúnya", vagy kockás, esetleg utánhúzásos a képe, nem szaggat-e be néha (nem az LCD hanem az adás miatt persze) ... ?! Persze ott a 30 napos próba lehetőség, amivel keményen élni is fogok ha kell, de azért... itt amúgy T-home is van (Békés megye), ott az automata netes kalkulátor csak 5megát engedett az IPTV -jük mellé, de az inviteles hölgy rámért (amúgy ismerős, elvileg nem kellene kamuznia.. :) ), és azt mondta mehet a 10megával 1 TV az előfizetésbe, de 2 TV-t már nem bírna így ... amiért ezt szóba hoztam: T-home IP TV-jének a minőségével esetleg van valakinek jó/rossz tapasztalata, mert az invitelesről kezdetben csak rosszat, mostanában egyre több jót hallani... ha nem jön be, ez lenne a következő... :)

Előre is köszi!
Norbi

(#5315) smog86 válasza durkonorbi (#5314) üzenetére


smog86
senior tag

Ha bírja a sávszélességet, akkor nem fog szaggatni..., ha T-home-ra váltasz akkor sem lesz jobb, mivel ugyanazon a kábelen jönne az is.

(#5316) durkonorbi válasza smog86 (#5315) üzenetére


durkonorbi
tag

Köszönöm az infot... semmiképpen sem kötözködésként, csak tapasztalatgyűjtés miatt kérdezem:

Bent az invitel központjában volt kirakva egy LCD TV (régebbi Panasonic) demo-ra... ott ki lehetett próbálni, és bizony mind a néha egy pillanatra történő megakadás, mind az utánhúzás látszott - persze az régi LCD volt (ezért szerepelt ez a kérdésemben, hogy mi lehet újjal, ami nekem is van), de gondolom a vonal csak rendben lehetett náluk bent, demora, kipróbálni jó cuccot illik kitenni, jó vonallal... ezért is a kérdés... T-home azért került szóba ebben a formában, mert ahogy olvastam/hallottam, ott mind a set-top box, mind a modem minősége jobb - bár ezt én nem tudhatom ténylegesen, mert nem próbáltam a nagy T estvért... :)
Nálad ez a minőségi dolog az LCD-vel a tapasztalat, vagy "csak" elméleti dolog - nem lebecsülve persze utóbbit sem ... :) ?

(#5317) smog86 válasza durkonorbi (#5316) üzenetére


smog86
senior tag

Nem árt a balból kijövő telefontkábelt sem kicserélni amúgy, ha 10éves...
Nem elméleti a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#5318) bigdigit


bigdigit
addikt

(#5319) Reag3nS válasza tome0001 (#5313) üzenetére


Reag3nS
senior tag

ha olyan helyen laksz

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#5320) durkonorbi válasza smog86 (#5317) üzenetére


durkonorbi
tag

Nah, be is szerelte a szerelősrác, rendes, rugalmas és gyors volt! :)

Scart helyett rögtön jött a HDMI kábel az LCD-be, a kép szebb, színhelyesebb és így látszik, hogy Scarttal mennyire túlszínezett volt!

A képminőség persze kellő távolságból szép (mint minden SD adás a fullHD LCD-n... :) ), de sokkal jobb mint a műholdas digié volt, össze sem hasonlítható...

Szóval eddig pozitív, sőt: a nagy motorola set top box helyett egy egész picike jött: Motorola VIP 1003 !!!
Bár kevesebb a kimenet, de nekem mindegy is, mert a HDMI visz mindent... :)

A modem/router pedig nem a Tilgin fél méteres csatahajója lett, hanem egy kis takaros Sagem F@st 2644, info a cuccról ...

Eddig stabil, mind a net, mind az adás, és a set-top sem annyira lassú, mint a nagy motorola volt... egyedül ez a távirányító nem lett szebb/jobb ... használ valaki valami normális, univerzális távirányítót esetleg, ami megy ezekkel a Motorolákkal, és kihasználható az InviTV minden funkciója ... ?!??!
Ja, net sebessége 6,5ről jelenleg 7,5-re, de 1-2 órája 8,5-re ment fel (mindkettő a TV mellett persze), ami gondolom kb. megfelel a 8M-rők7l 10M-re átállásnak...

[ Szerkesztve ]

(#5321) Mr_Rob válasza durkonorbi (#5320) üzenetére


Mr_Rob
tag

Tudnád kicsit részletezni, hogy milyen az új STB-vel az InviTV? Csatorna váltás, bootolás ideje, esetleg fogyasztás?
Most T-Home Sat-om van, szerintetek van olyan képminősége az Inviteles IPTV-nek, vagy csalódnék, ha váltanék?

(#5322) 8zabi válasza durkonorbi (#5320) üzenetére


8zabi
őstag

engem az érdekelne, hogy ezzel a home gateway-jel mennyi a pinged? mert nálam a speedtouch 780wl hozzáad úgy ~30-at

(#5323) durkonorbi válasza Mr_Rob (#5321) üzenetére


durkonorbi
tag

Most még csak nézegetem, és mivel csak a DigiTv SAT-hoz tudom viszonyítani, ami nálunk valamiért ocsmány volt (napi sok órában nézhetetlen sokszor!!!) minőségre nekem jó, de nincs mihez igazán viszonyítani, mert most lett pár hónapja a full HD LCD TV, így ezen eleve nem olyan az SD adás képe, mint a korábbi képcsövesen, ami simít ahogy illik! :)

A valós boot ideje (áramtalanított set-top box esetén) elég hosszú, fél perc-nél is több adott esetben, de ez ritka, nincs rá szükség - eddigi tapasztalataim alapján... :) Ki nem fagyott még úgy, hogy ez kelljen, amikor eddig egyszer megállt, kimerevedett a kép, és a set-top box ledje reagált a távnyomkodásra, de nem csinált semmit (gondolom a hálózat megadta magát), de rövid időn belül magától életre kelt megint ( 10 sec talán ) ...

A menüje jó, a váltás sokkal jobb mint a nagy dobozos Motorola set topon, amit ki lehetett próbálni bent az Invitelnél, már-már szinte gyors... egyáltalán nem zavaró, mint a nagyon!!! Fogyasztást nem mértem, de az adapterből, és a routerszerű áramkörből ítélve nagyon kevés (közben megnéztem, leírás szerint üzemszerűen 5,5W, a táp 12W max-ot tud!!!!)!

T-home-os összehasonlítás sajna esélytelen nálam, ha nem válik be, akkor esetleg, mertr akkor az lesz a következő (30 nap próba ugye... :) )!

8zabi:

a pinget illetően itt egy komplett teszt előtte (Dlink router) és utána (Sagem) , ha 30-at nem is, de azért rátesz! Mondjuk nekem ez kb. nem számít... :) Bár azt kell mondjam, lehet a korábbi ping egy "éppen jó" volt, mert nem szoktam nézni, kizárólag ezt néztem meg és mentettem el, az új jövevény modem előtt - csak az összehasonlítás végett... :)

(#5324) bigdigit válasza durkonorbi (#5323) üzenetére


bigdigit
addikt

most már azt is tudom tényleg sose lesz iptv nálunk.ekkora ping esetén már hazai szervereken is hátrányban lennék fps játék esetén és mi lenne külföldi szerveren? :Y

(#5325) smog86 válasza bigdigit (#5324) üzenetére


smog86
senior tag

Mégis mi köze az IPTV-nek a játékhoz? :W

(#5326) smog86 válasza durkonorbi (#5323) üzenetére


smog86
senior tag

Ping mérés közben ment a TV vagy csak a Net?

(#5327) bigdigit válasza smog86 (#5325) üzenetére


bigdigit
addikt

itt van kicsit fentebb,hogy elég tré a ping iptv esetén.online fps játékra gondoltam.

(#5328) durkonorbi válasza bigdigit (#5324) üzenetére


durkonorbi
tag

Hát, akinek fontos az online fps, és a "pár tíz ping" :D , az így járt... :)

Amúgy ennél a mérésnél pont nem ment a TV ha jól rémlik, de előtte volt olyan amikor ment, és akkor sem volt érdemben több...

(#5329) Mr_Rob válasza durkonorbi (#5323) üzenetére


Mr_Rob
tag

Köszönöm a kimerítő választ!
Van egyébként valaki másnak tapasztalata T-Home SAT vs. InviTV ügyben?

(#5330) bigdigit válasza durkonorbi (#5328) üzenetére


bigdigit
addikt

német szerveren is jobb ennél a jelenlegi pingem és kell is mivel a clan szervere németben van.
így van akinek fontos.

(#5331) smog86 válasza bigdigit (#5327) üzenetére


smog86
senior tag

De az IPTV-hez nincs köze a játéknak, ahoz csak a netnek van köze...Magyarán te nem IPTV miatt kérdezted, hogy milyen a pingje, hanem a net miatt, de akkor alapból sem IPTV-t akartál, hanem netet.

(#5332) tome0001


tome0001
senior tag

itt Vácon délelőtt 11óta szakad a net folyamatosan, nem jönnek be oldalak. Ti is tapasztaltatok ilyet? Hívtam az ügyfélszolgálatot és 4órája azt mondja egy gépi hang a hibát javítják...

(#5333) RegElek


RegElek
csendes tag

A mai napon nem tapasztaltatok lassulást? Nálam mintha letizedelték volna a sebességet. :(( :(((
Szerk: látom másnál is ez a hiba.

[ Szerkesztve ]

https://regelek.hu/

(#5334) RegElek válasza tome0001 (#5332) üzenetére


RegElek
csendes tag

Csongrád dettó.
Magyar oldalak bejönnek, külföldiek lassan vagy egyáltalán nem.

https://regelek.hu/

(#5335) tome0001


tome0001
senior tag

Ha tudnátok (de gondolom nem csak nekem) mennyire kivan az a bizonyos ezzel a társasággal... Természetesen nem csak a mai kimaradás miatt...

(#5336) negyven2


negyven2
veterán

Szintén vacakol a elérés, néhány külföldi oldal gyorsan bejön néhány akadozva (1-2kbit/s), sok viszont egyáltalán nem. És nem csak Invitel területen. Itt a helyi kábel szolgáltatoknál is ezt lehet tapasztalni.

Már megint valaki rányomott markolóval a gerincvezetékre?

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#5337) 8zabi


8zabi
őstag

itt az 57-esben a külföldi oldalak nem mennek, packetloss van, rengeteg
a magyar dolgokkal nincs gond, reggel 8-kor még minden jó volt

[ Szerkesztve ]

(#5338) smog86


smog86
senior tag

Optikai kábelt vágtak el a Margit hídnál, valószínűleg azért volt.

[ Szerkesztve ]

(#5339) smog86 válasza smog86 (#5338) üzenetére


smog86
senior tag

"...valószínűleg azért volt." vagyis azért van.

[ Szerkesztve ]

(#5340) 8zabi válasza smog86 (#5338) üzenetére


8zabi
őstag

akkor ismét gratulálhatunk a jó munkához ;]
biztos nem volt náluk "térkép" a lefektetett kábelekről

(#5341) semetka


semetka
őstag

Nálam is lassú minden, 62-es körzet. Kezdek ideges lenni.

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#5342) Reag3nS válasza semetka (#5341) üzenetére


Reag3nS
senior tag

Német szerverre:

Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=25 ms TTL=55
Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=26 ms TTL=55
Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=25 ms TTL=55
Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=26 ms TTL=55
Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=25 ms TTL=55
Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=26 ms TTL=55
Válasz 91.198.152.226: bájt=32 idő=26 ms TTL=55

már jó, nem lossol.

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#5343) SpeedR válasza 8zabi (#5337) üzenetére


SpeedR
őstag

Nálam is ez volt, de mostmár újra megy rendesen.

(#5344) durkonorbi válasza smog86 (#5325) üzenetére


durkonorbi
tag

Gondolom a modem miatt kérdezte a kollége a pinget, hogy mennyit nyom az új modem a régi helyett .... sztem ... amúgy megnéztem, mind a sebességem, mind a pingem kb. ugyanennyi TV-vel és anélkül is... :)

(#5345) kezdő válasza smog86 (#5331) üzenetére


kezdő
senior tag

Elég nehéz a felfogásod már ne is haragudj.
Teljesen egyértelmű, hogy a kedves kolega arra gondolt IPTV=szolgáltató által meghatározott modem+router. Ergo amíg ezek az összetettebb kütyük nem képesek olyan pinggel kapcsolódni mint egy mezei modem, addig felejtős néhány embernek az IPTV. ;)

(#5346) SzlobiG válasza 8zabi (#5340) üzenetére


SzlobiG
félisten

Jah hála a jó égnek 25-ös körzetbe is szar volt.:D

(#5347) smog86 válasza kezdő (#5345) üzenetére


smog86
senior tag

IPTV-nél mit számít a ping? 1másodperccel később jelenik meg az adás, mint ahogy adják? Hűha...
Attól hogy nagy a ping, még az adás ugyanúgy jön...

[ Szerkesztve ]

(#5348) smog86


smog86
senior tag

Ja, hogy neki már van Invitelnél nete és ezt nem akarja lassítani... erről nem írt, max pár oldallal ezelött. :DDD

(#5349) durkonorbi válasza smog86 (#5348) üzenetére


durkonorbi
tag

A routere és pinge említése azért sejtette... :) :) :)

(#5350) smog86 válasza durkonorbi (#5349) üzenetére


smog86
senior tag

Én innentől kezdve olvastam:
(#5314) durkonorbi
:))

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.