Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-09-11 01:06:09

LOGOUT.hu

Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9280) Stauffenberg válasza RCH663 (#9279) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én ennél kicsit árnyaltabban látom a helyzetet. Ezt most azért nem teszem teljesen OFF-ba, mert szervesen érinti a szimulátorokat így az FS sorozatot is. Nem nehéz így megérteni, hogy miért ért véget az FS fejlesztése végérvényesen.

Régen a legtöbb videojátéknak volt egy "betanulási" időszaka amíg belerázódtál, ráéreztél. Ez egy szimulátor esetében a leghangsúlyosabb, hiszen mind tudjuk, hogy mennyi idő addig eljutni, hogy valaki egy teljesen szabályos Budapest - London távot repüljön.

Manapság inkább az dívik, hogy ez a tanulási görbe minél laposabb legyen. Ha lehet akkor a játékos rögtön és azonnal tudjon kezelni mindent, azonnali legyen a sikerélmény. Olyan, mint a gyorsétterem... senki sem akar várni a kajára, inkább azonnal megtömné magát, akkor is ha ízvilágában sehol sincs az igazi ételhez képest.

Nem nehéz így érteni, hogy miért haldoklik több olyan játékstílus ami régen kifejezetten népszerű volt. A kalandjáték halott, mert annyit kell olvasni (sokszor irodalmi szövegeket), mint egy regény esetében. Az igazi szerepjáték halott, mert túl sokat kell gondolkozni, számolni, olvasni. A klasszikus stratégiai játék halott, mert nem elég testközeli az akció, meg ott is túl sokat kell gondolkodni és időbe telik kiismerni az erőviszonyokat. A szimulátor halott, mert túl sokáig kell tanulni az irányítást, kezelést, végtelenül hosszú manualokat kell bújni.

A régen meglévő közönség (vásárlói bázis) még mindig megvan, nem tűntünk el. El tudnának adni ugyan annyi játékot a fenti stílusokból is, mint pár éve amikor ezek még pörögtek. Csak pár éve már az is nagy szám volt ha egy játék 2-3 millió példányban ment el... és akkor az már az év durranása volt. Manapság ekkora eladással még a fejlesztési költségek sem jönnek vissza, ráadásul körbe is lesz röhögve vele a kiadó. Ha elmegy 10-20 millió körülre vagy még ennél is magasabbra akkor az már számít valaminek 2012-ben.

Szimulátorból soha nem fognak ennyit eladni. Lehetne esetleg azt csinálni, hogy négyszer drágábban értékesítik, de akkor meg annyian sem vennék meg, mint amúgy és végül ezzel a lépéssel is csak a bevételt csökkentenék.

Nem akarok belegondolni, hogy mi lesz a szimulátorokkal újabb 10 év múlva. Én az elmúlt 10 évet végigkövettem és ha ez az irány marad, akkor lehet hogy mehetünk bérelni rendes igazi szimulátor kabinokat ha valami jó cuccal akarunk szórakozni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.