Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14251) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#14247) üzenetére


Reggie0
félisten

Hm. jol nez ki. En ertekelem a streaket es a felnyers marhakat(kekebben mint a kepen). Neha az autoban utazva meglatok egy tehenet es legszivessebben kiszallnek megcsocsalni egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#14252) Alusky válasza Reggie0 (#14251) üzenetére


Alusky
aktív tag

Én inkább csirkés vagyok, de ja. Lezabálnám a testét. :DD
Vegetáriánusok left the chat.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#14253) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#14251) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Bár steaket sokszor eszünk egy évben, ahogy bélszínt is többször. De ez a TOP liga. Skót legeltetett marha bélszín (tender filet), komoly hentes felső polcáról. Medium rare, szóval félig pink, a blue az nekem jöhet de a gyerekek meg a többiek miatt lett mindegyik medium rare (egyel a blue felett). Rajta francia liba máj. Mind a kettő tökéletesen elkészítve és fűszerezve.

Ez a két ünnep közötti kajánk. Mikor már majdnem elfogyott a káposzta de még nincs kész a kocsonya. Asszony találta ki, és annyira jó koncepció hogy Michelin csillagra jelölt étteremben nem kaptunk ennyire jó steaket.

Persze minden részletre figyelve, eleget pihentetve hogy ne vérezzen, előmelegített tányérokra téve hogy ne hűljön ki... Jó volt na :D

Alusky

Utóbbi 3 hónapban csirke misszión voltunk. Ugye sok helyen romlott az ételek minősége covid óta. Ez főleg a marhán és bárányon volt először érezhető. Szinte lehetetlen volt nem tápszer ízűt venni boltokban ahol eddig elfogadható volt. Majd jöttek a hal félék, ott is dedikált halashoz megyünk már mert a boltokban vásárolt fele zsír és egyszerűen nincs hal íze. Nem tudod mit eszel. Majd az utolsó hús ami elesett nagy boltokban az a csirke volt. Gondolom részben mert azon a legkevésbé észrevehető ha romlik a minősége. De eljutottunk egy olyan szintre hogy a boltban vett és itthon elkészített sült csirkének nincs csirke íze. Csak a fűszert érzed meg a nagy semmit. Szóval jártuk az organikus henteseket, meg rendeltünk online magasra értékelt helyről. Mind jobb volt de nem b@sztam hanyat magam. Volt egy kis csirke íz, de még mindig nem az igazi. Úgy hogy megint Skóciához nyúltunk, és találtunk egy hentest aki onnét hoz mindent. Vissza repültem a gyerek koromba mikor mamám vágta a csirkét. Olyan igazi falusi nagyon nagyon jó csirke íze van. És annyira nem is drága, mondjuk kb dupla ár egy Tescohoz képest. De legalább tudod és érzed hogy mit raksz a szádba.

[ Szerkesztve ]

(#14254) 2ozzmexy válasza Qru (#14250) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Nem csak azzal van itt a baj...

Most jövök a gyógyszertárból, mert kellett algopyrin, nem is ez a lényeg, hanem amiért írok, hát ezt ki kell adnom magamból: faszi előttem értetlenkedik már egy ideje, de már a beszédéből lejön hogy tufa, nem érti mit mond a gyógyszerész (dr tökömtudja), hallja, csak nem tudja felfogni. Kell a szemére valami, mert nem tudja kinyitni az egyiket, azsonta az orvos csepp kell, okés, kap valami cseppet, majd kimegy, beül a kocsiba és elhajt... érted, egyik szemére nem lát, tehát nem érzékeli a távolságot, de kocsival jött. :W

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14255) FeRRaR1 válasza FeRRaR1 (#14253) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Illetve van egy Magyar / Román "nagyker" ahonnét a legtöbb bolt viszi a cuccot itt. Ott talált asszony pucolt, előkészített, egészbe fagyasztott Román falusi csirkét. Az is nagyon jó.

Sok éve mikor a Piroska szörpöt elkúrták édesítőszer ízű víz állagú ihatatlan retek lett. Akkor találtam ott egy Román málna szörpöt ami megint csak olyan jó mint gyerekkoromba.

Mindegy is egyre nehezebb de még lehet találni jó dolgokat szerencsére.

2ozzmexy

Igen ez is sajnos egy külön állta faj. Neki jár, ő megteheti, neki mindent szabad. 0 önkontroll. Persze mind ez amég baj nincs, akkor meg átváltanak alattomos sunyi gec!be. Eljátsszák a hattyúk halálát is hogy megpróbálják megúszni a felelősségre vonást.

[ Szerkesztve ]

(#14256) rbalint88 válasza 2ozzmexy (#14254) üzenetére


rbalint88
addikt

Akkor para egyebkent, ha nincs viszonyitasi pont. Egyik ismerosomnek nincs terlatasa, ennek ellenere ugyes epiteszmernok es tud jol vezetni is. Azt mondta orszaguton para kicsit, varosban simaliba, mert van mindig viszonyitasi pontod.
:R

(#14257) 2ozzmexy válasza rbalint88 (#14256) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Arra akartam célozni, hogy ilyenkor egy normális rendszerben azonnal bevonnák ideiglenesen a jogsiját, amíg helyre nem jön a szeme.
De mondok egy másik példát, elmegyek üzemorvosira (évente kötelező ugye), megmérik a vérnyomásomat, ellenőrzik a látásom, minden frankó. Ugyanez a vizsgálat, körzeti orvos megmondja szemüveg kell. Szerinted?

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14258) Qru válasza 2ozzmexy (#14257) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nyugi, most mar az uzemorovsi vizsgalat sem lesz kotelezo. Problema megoldva. :DDD

#nincsbennetarcsi

(#14259) Alusky válasza Qru (#14258) üzenetére


Alusky
aktív tag

Nagyon helyes, egy baromság volt amúgy is. 90%-uk telefonon keresztül megkérdezte hogy vagy és aláírta a papírt, a 10% meg el akart küldeni specialistához 5 beutalóval, hogy miben fogsz meghalni, mert ferde egy hajszálad.
Mondjuk én már évek óta nem voltam, mert egyéni vállalkozóknak nem kell, ha olyan ágazatban dolgozik. Most csak 10 évente jogsi miatt kell, az nekem bőven elég is, hogy fehér köpenyes alakot lássak.
Az állatorvos szerencsére szabadidő ruhában tolja, ő jó arc. :DDD

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#14260) Qru válasza Alusky (#14259) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ez jo a hozza allas, neked se kell majd sok nyugdijat fizetni. :DDD

#nincsbennetarcsi

(#14261) Alusky válasza Qru (#14260) üzenetére


Alusky
aktív tag

Egy vérnyomásmérés, látás, meg magasság és testsúlymérés után rettenetesen alaposan megvizsgált a doki amivel kitolódik az élettartamom. :DDD
Ennél még az iskolai vizsgálatok is alaposabbak voltak, mert ott volt fogászat meg a doki hallgatot szívet, tüdőt elől-hátul, megnyomkodta a hasat is, gerincet nézett stb.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#14262) Qru válasza Alusky (#14261) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nalunk ekg es fullos labor is volt minden evben. Igy derult ki pl hogy magas a koleszterinem.

#nincsbennetarcsi

(#14263) Alusky


Alusky
aktív tag

BP autósok csatornáról meg szerintem kitiltottak, mert minden írt kommentemet csak én látok, kijelentkezve már nem és ott is a kommentelőzményekben a felirat, hogy ezek a kommentek nem jelennek meg. :DDD

Nem is bánom, utálat csatorna az egész csak leszólni jártam oda őket, tápolják a frusztrált autósokat, hogy bátran csak videózzanak és töltögessék fel, hergeljék egymást vele még jobban, nincs épp elég idióta az utakon így is, csak növelik a táborukat akikben még nem volt meg a lángja. Hány ember fog ezeken felbátorodva, önmagát tovább hergelve és idegesítve kiszállni a kocsiból ordítozva meg csapkodva. Letiltatni kéne az egészet, akinek nyűgje van küldje be a rendőrökhöz akiknek ez feladata is hivatalból, nem celeb csatornákra magamutogatni és arra rejszolni, mert ez semmi másról nem szól.
És jól megélnek belőle, van tartalom... Be is írtam nekik párszor, főleg mikor piszlicsáré dolgokra olyan klikkbait címeket írogattak, hogy a Blikk is megirigyelné. Nem csoda, hogy kiraktak. :C

Győri terepjárós két hete is milyen kommentek vannak már, dögöljön meg, mert az ő autója le tud menni a partoldalon, a többieké meg nem. Hirtelen mindenki professzionális szabályszegés szakértővé válik. Nyilván szabálytalan a kerékpárútra rámenni, meg közterület/zöld terület letaposása (bár ezt nem tudni adott szakaszon), de a lottónyereményt ráteheti mindenki, hogy a 300 köpködő kommentelőt nem ez zavarta egyáltalán, hanem hogy ő meg tudta csinálni, ők meg nem. Ha ők ültek volna a terepjáróban mind a 300 lement volna ugyanúgy, csak megeszi őket az irigység. Egye csak, vigye el őket a stressz, kevesebb felé kell a nyugdíjat elosztani, többet kapok. :C
Orrfacsaró bűzzel ömlik a tiszta magyarság zamata annak a csatornának minden kommentjén. És ezek közlekednek az úton mindenkivel és vannak legjobban meggyőződve róla, hogy az úgy van jól! Felkiáltójellel. :DDD Majd ez fog kiszállni a kocsiból és leverni a tükrödet egy legtöbbször vélt probléma miatt, hogy aztán ő legyen maga a következő feltöltött tartalom.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#14264) radi8tor válasza Alusky (#14263) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Az egy tipikus megélhetési csatorna.
0 energiabefektetéssel termeli magának a lóvét.

⭐ Stella

(#14265) FeRRaR1 válasza Alusky (#14263) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Egyébként a YT is egy undorító fertő lett. Rejtett értékelések, ghosted kommentek csatorna kitiltások. És annyi gerinc nincs bennük hogy értesítsenek róla. Inkább eljátsszák hogy ott van a kommented. Közben a scammer kommentek élnek és virulnak 100-asával. Még folytathatnám a sort sajnos... De nem teszem.

Inkább:

Boldog Újévet minden kedves és kedvtelen fórum lakónak!

(#14266) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#14253) üzenetére


Reggie0
félisten

En ezt a Michelin csillagos dolgot sosem ertekeltem, nagyjabol annyi erteket hordoz mit barmilyen divatbemutato: csak az szamit mennyi pavatol log ki a seggbol :) Mondjuk en ezeket a szazszor ertelmezett recepteket sem szeretem, nekem mar az is no go, ha a hus/sajt melle barmi edes dolog kerul(pl. camembert melle afonya).

De a menutok jol hangzik, itthon en a hus forrasatol mindig izgulok, akar veszek, akar etteremben vagyunk. Egyedul ami 100%-ra bejott mindig az a pampas-ban a wagyu, a tobbi eleg veletlenszeru volt, szezon es szemelyzetfuggo. Kint araboknal viszont nagyon adnak a minosegre, ott meg nem ettem rosszat(persze nem az indiaikat kiszolgalo kifozdekben.) Amugy hetkoznapi szinten en is csirkes vagyok, azzal nem lehet melleloni, a barany(borda) itthon ritkasag, a disznohus meg kb. ehetetlen kategoria, valoszinuleg a moslekot mar eleszik a diszno elol a gazdak. (Igazabol ami eheto az kulfoldre megy.) Egyedul a vadashust nem tudjak szetsporolni, az jo szokott lenni, de mas izvilag, nem lehet heti hetszer azt enni.

[ Szerkesztve ]

(#14267) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#14266) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Én értékelem a Michelin csillagos helyeket, de nem azért mert oda mész jól lakni. Az inkább egy esemény. Idén voltunk egy 7 fogásoson, és amikor egy Michelin csillagos chef össze rakja a menüt. Agyal, próbálgat, el akar vinni egy utazásra az ízekkel. Nyilván ezt mi is évi 1-2 alkalommal csináljuk, de akkor nagyon jó. Legalább is mi élvezzük az ilyet. Szóval nagyon is szeretjük de nem fogsz minden héten ott enni. Egyrészt rohadt drága, másrészt attól is különleges hogy ritkán mész, mikor új menü van mondjuk vagy valami nagy esemény.

Éttermek 70%-a számunkra ehetetlen kategória. Nálunk is van egy wagyu fillet forrás, fagyasztóba is van még vagy 6db 170 grammos szelet. Indiai kaját nagyon nem szeretem. Vittek párszor itt hogy hú de jó lesz. Hát nem lett. Viszont a Táj kaját nagyon csípem, van is egy jó étterem nem messze tőlünk. A lamb chop és ribs is első osztályú. Indiait csak akkor ha asszony csinálja. Chicken tikka masala amit tud az annyira jó hogy Indiai kóstolta nálunk és teljesen megzavarodott, és szégyellte elkérni a receptet. Nem számított rá hogy Magyaroknál fog ilyen jó Indiai kaját enni :DDD Vannak pedig jó kajáik, de nagy részük ehetetlen moslékot eszik, 0 tudással elkészítve.

Csirke jó persze, de inkább úgy fogalmaznék hogy ha mellé is lősz nem annyira zavaró / észrevehető mint egy marhán pl. Ahol konkrétan máj és tápszer íze van ha nem jó helyről veszed.

Disznóból asszony talált egy nagyon jó organikus hentest. A rántott hús, toros káposzta, a hasa alja ropogósra sütve is első osztályú.

Meglepő módon a google fotók most megtalálta azonnal amit kerestem:

Disznó hasa alja ropogósan:

Bárány:

Steak teszt, 3 féle:

Vegák meg meneküljenek ;]

Na de tényleg BOLDOGOT, idén már nem láttok.
Sikerekben és egészségben gazdag új évet mindenkinek!

(#14268) kisza25 válasza FeRRaR1 (#14267) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Itt is volt egy kis év végi tűzijáték :D

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#14269) Qru válasza kisza25 (#14268) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Utánégető?! ;]

#nincsbennetarcsi

(#14270) cappa72 válasza kisza25 (#14268) üzenetére


cappa72
nagyúr

És hol a hó?
Ha' nem tél van?

B.Ú.É.K. !

[ Szerkesztve ]

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#14271) kelly416


kelly416
veterán

B. U. É. K. !

(#14272) kisza25 válasza cappa72 (#14270) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Ja, 12 fok volt, ez a harmadik szilveszter mikor grillezünk, tavaly 15 fok volt
B.Ú.É.K. !

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#14273) Qru válasza kisza25 (#14272) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Irany a mediterran tel.

#nincsbennetarcsi

(#14274) kisza25 válasza Qru (#14273) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Magyarország éghajlata már most olyan, mint Bulgáriában 20éve (mert közben már az is melegebb lett)

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#14275) Qru válasza kisza25 (#14274) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Sajnos az eletszinvonal is lassan ott tart... :N

#nincsbennetarcsi

(#14276) Alusky válasza FeRRaR1 (#14255) üzenetére


Alusky
aktív tag

Piroska/Pölöskei szörp az jó ideje már szerintem mind édesítőszer+cukor. Meg már nem kevés üdítő is. Olcsóbb is nekik, meg lehet nyomatni a marketinget ezerrel, hogy "egészségesebb". Persze sok ember kövér meg minden, de nem annyian, amennyi az őket kiszolgáló termékek mennyisége, aztán megint az van, hogy a kisebbségnek van nagyobb termékpalettája, a normális, átlagos embereknek meg a kisebbik.

Én szörpöt ajándékba szoktam kapni a Tóti piacról ismerősöktől, többféle környékbeli gazdák cuccai, hát azokkal meg az a baj, hogy tipikus biopiacos, a poharat félig kell önteni vele, hogy íze legyen és bár finom nagyon az igaz, csak a fél liter pikkpakk elfogy aztán 2-3 rugó. Úgyhogy én is csak akkor ismerem meg ezeket amikor ajándékba adnak. :DDD

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#14277) FeRRaR1 válasza Alusky (#14276) üzenetére


FeRRaR1
őstag

[link] Ezt veszem most, Román, sokkal jobb mint a piroska, az ihatatlan retek lett. Ez kb olyan mint az volt mielőtt tönkre tették. Illetve én nagyon keveset használok, fél liter bubis vízhez talán 2-3 centit. Épp hogy van a pohár aljában. Asszony az kb dupla ennyivel tolja, de én nem szeretem a túl édeset. Viszont náluk se mind jó, a bodza citrom az elég jó, epret asszony szereti, de nekik is elég rossz a többi szörp. Viszont sok termékük elég jó minőségű.

(#14278) 2ozzmexy válasza Alusky (#14276) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Nem csak ez az oka, természetesen a gyártóknak sokkal olcsóbb a szintetikus édesítőszer, de itthon még a hamburger adót is rátették, amivel megnyirbálták a profitot. Mellesleg a többség nem érzi a különbséget annyira hozzá van már szokva. Ha megnézed már a bébiételeket is azzal édesítik, arról nem is beszélve hogy önbecsapás, ez is a fogyasztói társadalom egyik trükkje, mert kevesebb benne az energia, tehát ugyanahhoz az energia bevitelhez többet kell innod/enned belőle, több terméket lehet eladni.
Amúgy csak nekem tűnt fel hogy az utóbbi 15 évben megugrott a szerzett cukorbetegségek és intoleranciák száma? Remélem nem csak nekem... :R
Jah és azt finoman elfelejtik hogy az elhízás legnagyobb oka éppen a mozgás szegény életmód, lásd USA, ahol még szarni is V8-al mennek, itthon is, rendeld házhoz a kaját, home office-olj, nyomkodd a telefonodat, fel ne emeld a seggedet a kanapéról hogy találkozz emberekkel, beszélgess velük. Aztán majd megint kitalálnak valamit hogy újabb adót szedhessenek be, megadóztatják a kiszállítást, hopsz az már van, akkor a telefon és kanapé gyártókat hogy túl okos telefonokat és túl kényelmes kanapét gyártanak. ;] hidd el, az egészséghez semmi köze, csak egyszerűbb adókkal sarcolni, mint az embereket megtanitani élni, igaz az nem a kormány vagy az EU dolga lenne...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14279) kelly416 válasza 2ozzmexy (#14278) üzenetére


kelly416
veterán

Nem csak Neked tűnt fel

(#14280) kisza25 válasza 2ozzmexy (#14278) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Én konkrétan éhes leszek az édesítőszerektől, leesik tőle a cukrom

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#14281) Qru válasza FeRRaR1 (#14277) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ikea-s szorpot vettunl, az egesz ihato.

#nincsbennetarcsi

(#14282) cappa72 válasza Alusky (#14276) üzenetére


cappa72
nagyúr

Sanos így van.
Egy ideig jók voltak, aztán jött félcukormentes cucc divat (meg gondolom gazdasági megfontolások...)
Miután megéreztük az édesítószert, nem vettünk többé...

Ja, és az milyen gáz, hogy néhány kivi szörpön rajta is van, hogy 3 évnél fiatalabb gyerekeknél agykárosodást okozhat. Nem halottam, hogy valki hallotta, hanem saját magam olvastam a cimkén. Na ez a durva....

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#14283) 2ozzmexy válasza kisza25 (#14280) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Több ezer éven keresztül használtunk cukrot ételek és italok édesítésére, mégsem volt ennyi cukorbeteg, főleg a kettes típus, ami ugye "szerzett". Teljesen mindegy hogyan lett valaki cukorbeteg, sajnálom mindegyiket.
Éhes leszel tőle, mert energiaigénye van a szervezetednek, azért kívánja az édeset, ez a jó, nem az ha dopamin vagy endorfin forrásnak használja. Ezek mind pótcselekvések, eszek még egy csokit, vagy a csajok akik szakítás után azzal nyomják el az agyuk racionális felét hogy csokifagyit lapátolnak a kanapén bőgve ezáltal "boldogság hormonnal" árasztva el az agyukat, holott a tested valamit mond, csak meg kellene érteni. Te megértetted, ez a jó, így kellene működnie. A csajoknak is a racionális fele azt mondja "hé, valamit nagyon elbactál", de nem baj, egyszerűbb elnyomni ezt a belső hangot, kb mint a drogosok vagy az alkoholisták, "tompítják a fájdalmat", pedig nem tompítani kellene hanem megtanulni együtt élni vele.
Én megszívtam, mert mindegyiknek érzem az utóízét, a Pepsis/Coca-Colas fiúkat Ketteske szokta szivatni vele az ilyen vakkóstolókon, mert én azonnal megmondom melyik a frankó és melyik a műanyag. Ebbe az egészbe törvényi szinten beavatkozni nem lett volna szabad, ahogyan a dohányzásba sem. Több ezer éven keresztül megfértek egymás mellett a dohányosok és nem dohányosok, mert mindkettő toleráns volt, na ez a mai társadalomban ismeretlen fogalom. :B 25 éve dohányzom és mai napig tudok arra figyelni hogy másra ne menjen a füst, nem dobom el a csikket, hanem viszem a kezemben, ha nem otthon vagyok megkérdezem hol gyújthatok rá, nem hamuzok össze-vissza, hanem keresek egy hamutálcát, vagy megkérdezem a házigazdát melyik virágra szabad. (jót tesz amúgy a növényeknek, de csak a hamu, a csikk nem)

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14284) 2ozzmexy válasza cappa72 (#14282) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Szerinted egy liter kivi szörpbe hány kg répacukor kell? Az élelmiszeripari minőségű koncentrált édesítőszerből ugyanehhez? Nézd meg a tápérték táblázatot és egy egyszerű szorzással megvan a két végeredmény. ;) Utána a többi már matek, tudod mennyibe kerül egy kg kristálycukor és mennyibe kerül 100ml folyékony édesítőszer, azon is van tápérték táblázat, ez EUs előírás. (Szobi-nak is építettem annó gépet :DDD )

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14285) 2ozzmexy válasza Qru (#14281) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Nah az Ikea a párja, hitvány minőség, csillagászati árak, profit maximalizálva...
Ha jó szakdogát akarsz írni a fogyasztói társadalomról és a multik szerepéről, az Ikea a te állatorvosi lovad. :R

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14286) Qru válasza cappa72 (#14282) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mekiben is mar a zero kola az alapertelmezet nem a sima mint korabban.

#nincsbennetarcsi

(#14287) cappa72 válasza Qru (#14286) üzenetére


cappa72
nagyúr

Fiam érzékeny (nem allegrológiai értelemben) a szagokra, ízekre.
Rühelli az édesítőszereket az italokban, azonnak kiszúrja. Mindig meg kell nézni, ha vásárolok, hogy ne olyat vegyek, ami cukor és édesítőszer. Csak cukor.
Én jobban bízom a cukrokban, mint az édesítőszerekben.

(Természetesen aki cukorbeteg, annál más a leányzó fekvése.
Épp elég egy gluténérzékeny a családban, az is jó kis kihívás, főleg az elején.)

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#14288) radi8tor válasza Qru (#14286) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja de tudod miért?
Azért, mert a cukros üdítőkön van "chipsadó". Ezért csinálták ezeket a cukormentes szarokat.

⭐ Stella

(#14289) radi8tor válasza cappa72 (#14287) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ilyenből egyre kevesebb van.

Régebben a kék Pepsi volt csak cukorral édesítve, de már az is cukor+édesítőszeres:

⭐ Stella

(#14290) Qru válasza 2ozzmexy (#14284) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A hotdogjuk az szar azt mar probaltam. A husgolyo az fastfood szinten ok.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#14291) FeRRaR1 válasza 2ozzmexy (#14283) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Ez egy nagyon hosszú topik, hogy mitől leszel hamar éhes, fáradékony. Rost, tápanyag tartalom. Nagyon nagyot romlott az élelmiszerek minősége is. Ezek mellé hozzá jön hogy a boltokba lévő élelmiszer 80%-a hőkezelet és vagy sugár kezelt és vagy gmo, génkezelt részben vagy teljesen legalább összetevő szinten. Illetve a sok feldolgozott és egyre feldolgozottabb retek.

Ma már kihívás tényleg egészségesen étkezni. Anyagilag is meg találni egyátalán forrást. De pont a héten néztem tanulmányt a marha húsról. Füvön legeltetett vs tápszeres antibiotikumos. A minőségi egészséges zsiradék és energia vs egészségtelen és energia szegény. De nézzen mindenki utána, érdemes.

Illetve a mozgás a legfontosabb de az mellett nagyon fontos hogy tartsunk cukor mentes diétát. Idén komolyabban fogom tolni. Akkor a szervezeted rááll a zsír égetésre. Cukor égetésnél hamarabb fáradsz, hamarabb leszel éhes vagy csak csipegetsz néha... Tartani fogok edzés mellett 90% cukor és teljes alkohol mentes heteket, havi 1-el indítok. Első 2-3 nap nehéz, utána kevésbé vagy fáradékony, és nem fogod annyira kívánni a cukrot.

Ez nagyon jó hatással van a érrendszerre és szívre is. Tényleg ajánlom mindenkinek hogy olvasson / nézzen utána. Az vagy amit eszel / iszol. Annyira hatékony a gépház amennyire hayékonnyá teszed. Nagyon nagyon hosszú téma, kiragadtam ide hirtelen pár dolgot.

1, Mozgás, akár csak egy óra erdei séta.
2, Egészséges élelmiszerek. Minél kevesebb feldolgozott. Halolaj, oliva olaj, c vitamin főként de akár valami multi is. Ezek mellé kell valamennyi zöldség is. Amennyire lehet kerülve a mag olajakat és inkább avokádó olajat használni vagy állati zsírt.
3, Cukormentes diéta. Nem kell mindig de a szervezetnek kb 3 nap mire átáll zsír égetésre. Szóval nekem kb havi 1 hét lesz. Mind ezt úgy hogy nem eszek túl sok cukrosat.

Meglepődnének sokan ha őszintén belenéznének ebbe. Elemeznék a saját életüket, és próbálnának javítani. Az meg hogy mennyi betegség köthető ehhez egy külön könyv lenne...

[ Szerkesztve ]

(#14292) rbalint88 válasza 2ozzmexy (#14285) üzenetére


rbalint88
addikt

Ikeaban is van jo cucc (pl kanapek kozott, meg a pax rendszer), nyilvan nem a legolcsobb termekeik, meg azert az egy elvitathatatlan elonye, hogy ha szar is, van ra garancia. Mig egy asztalossal gyartatott butornal kb kapugarancia van a lutri munkara. :R

cappa72: lidl-os freeway cola valt be nekem arra az evi ket alkalomra kb, amikor magamtol rakivanok kolara. Az nem olyan edes es elvileg csak cukros. Coca-Cola botrany szar lett. Olyan utoize van, broaf.

(#14293) 2ozzmexy válasza rbalint88 (#14292) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

A freeway cola-ra rácsatolnék, a narancs és a gyömbér is finom belőle, majd kóstold meg ha olyanra vágynál megint. ;)

Az Ikea-val nem tudsz meggyőzni, vettem már én is ott pár dolgot, a gagyi könyvespolc akkor 8500-ért/db vettem hirtelen felindulásból hármat, hogy az albi gardróbba Ketteske el tudja rakni a gönceit, de vettem ott már hintafotelt is és dohányzóasztalt is. A könyvespolc máig köszöni szépen jól van már a hatodik lakásban raktam össze újra tavaly előtt, köszöni jól van. A hintafotelt most a fiam használja PS-ezéshez, a jó ég tudja hányszor szedtem szét és raktam össze, de az hogy 3 cikkszáma van az tök jó, mert még mindig van hozzá alkatrész utánpótlás. A dohányzóasztalt nem részletezem, mert letiltanak de kb 160kg-ot elbír gond nélkül, pedig papír meg recycling fa... ;]

Mindettől függetlenül rühellem az egész céget... maga az üzelti magatartásuk kriminális szerintem, az etikát pedig hírből sem ismeri, csak a kassza csengjen a nap végén, ahogyan Kopasz mondta.

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14294) 2ozzmexy válasza FeRRaR1 (#14291) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Láttam erről egy videót, a faszi elvitte laborba a tescos csirkét meg a szomszéd néni füvön nevelt csirkéjét és kiderült hogy a tescosban főleg csak zsír van... :R

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#14295) Alusky válasza cappa72 (#14282) üzenetére


Alusky
aktív tag

A briliantkék színezék is gyerekeknél nagy mennyiségben, az is rá van írva.
Értelem szerűen aki nyáron 2-3 literrel pótolja a folyadékveszteségét hónapokig, 10-20 éven át, azoknál felnőtten is gondot fog okozni. :DDD

A kettes cukor... Akárhány orvos ismerőssel került szóba mindegyik mást mondott, az egyik méregnek nevezte konkrétan a cukrot, a másik azt mondja eheted csak egyél már is hozzá hogy ne essen le olyan gyorsan, a harmadik szerint tök mindegy, csak elhízva ne legyél XY indexnél jobban, mert a zsírszövet a hason folytja meg a hasnyálmirigyet, nem a cukor blabla...
Most akkor döntsd el melyik mond igazat. Valószínű egyik se. Hogy van ekkora különbség véleményben amikor ugyanazt az egyetemet végzik el kb. és ugyanazok a betegek járnak hozzájuk. Ez mind szubjektív vélemény, nem orvosi. Így meg a hajamra kenhetem.

Én nem fogok úgy élni, hogy azon rettegjek épp mi számít károsnak meg mi nem, eszem ami jól esik meg ami valószínű rendben van. :DDD

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#14296) cappa72 válasza Alusky (#14295) üzenetére


cappa72
nagyúr

Tán a harmónia lenne a fontos. Meg a mértékletesség. Meg a mozgás.
Yin és a Yang. A zöldség és a hús... ésatöbbi.
Meg úgy allezusamen a gasztronómia (ami a fellelhető mérgekkel szembeni ellenállásunkat, toleranciánkat is tükrözi.) Kinek ez jön be, kinek az.

Mindenki azt várja a másiktól kb., hogy fekete vagy fehér.
Pedig kb. semminél nincs így, ami már rendszer.
Legyen az politika, vagy szövettan, vagy alkoholfogyasztás...
Az emberi test meg azé' elég bonyesz' biológiai rendszer.

Azt mondják, hogy a dolgok reccesszíven örökletesek (jellemzően).
Csak hát anyukám 80 évesen is még full aktív, édesszájú, mindent cukorral meg kenyérrel eszik (a kenyeret is kenyérrel). Oszt' semmi baja.
Lányom, aki ugye az ő unokája, és nagyjából totál ugyanúgy néz ki, vegyesen táplálkozik, aztán gluténérzékeny.

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#14297) Qru válasza cappa72 (#14296) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Probaljak mindenfelere fogni de igazabol nem tudjak teljesen biztosan mitol is van.

#nincsbennetarcsi

(#14298) pècsimunkás válasza rbalint88 (#14292) üzenetére


pècsimunkás
addikt

:K A Freeway Cola valóban jó :K .

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#14299) Qru válasza pècsimunkás (#14298) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Queen kolat ittam vendegsegben es az is meglepoen ihato volt.

#nincsbennetarcsi

(#14300) kisza25 válasza 2ozzmexy (#14283) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Én arra gondolok, hogy a szervezetem úgy érzi, hogy cukrot vittem be, mert édes, inzulint termel és mivel nem cukrot vittem be, ezért leesik a cukorszintem és éhes leszek, remegni kezdek
Amúgy mindegyiknek utóíze/mellékíze van🤮

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.