Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#66551) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.

Van egy régi garnitúra (vastag fenyőfa deszkákból készült masszív asztal plusz 6 szék szintén fenyőből), amit szeretnék felújítani, mert eléggé csúnya már a felületük, meg az asztal deszkái eléggé el is vetemedtek (mind egy irányban van egymás mellé ragasztva, minden deszka közepe felpúposodott).

Első lépésnek azt gondoltam, hogy a régi lakkot lecsiszolom a felületről, de sajnos a csiszolás nagyon nem volt jó ötlet. Flexbe fogott csiszólótárcsák, lepke korongok tucatjait tette tönkre az asztal felületéről lecsiszolódó lakk :(

Hogyan lehetne leszedni a fenyőről a régi lakkot, mert csiszolni eléggé reménytelen :O

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#66552) tfe válasza peppe79 (#66549) üzenetére


tfe
tag

Ezzel egy baj van, nem merül.

Hogy tervezed megindítani a vágást az anyagban ezzel a géppel ? Csak azért, mert egyszerre kell hátrahajtani a védőburkolatot, belenyomni az anyagba a fűrészt és még a sínt is eltalálni. Egy pár mm-es oldalirányú eltérésre egyrészt szét fogja cseszni a sínt, másrészt ki fog lőni a fűrész hátrafele.

A merülőt pontosan arra találták ki, hogy biztonságosan el tudj indítani egy vágást az anyagban. Ez a fűrész erre sajnos alkalmatlan*.

* Igen, én is láttam ácsokat belemeríteni az anyagba a mezei körfűrészt, viszont ott nincs sín, ami jelen esetben egy plusz nehezítő tényező, másrészt sokéves tapasztalatú ácsok szoktak ilyeneket csinálni

(#66553) kapu2006 válasza Donki Hóte (#66551) üzenetére


kapu2006
tag

3 féle csiszolópapírt ismerek.
1. fához,
2. fémhez,
3. festékhez, lakkhoz.
Ez utóbbi fehét színű. Javaslom vegyél 40-es, vagy 80-as szemcseméretűt.
Ha a flexed fordulatszám szabályzós, tekerd le kisebb fordulatra.

(#66554) MageRG


MageRG
addikt

Tisztelt mesterek!
Ezt a szerszámot hogy mondják magyarul?
Olyasmi mint egy kézi marógép, de nincs benne "gép", csak egy vésőél.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#66555) Donki Hóte válasza kapu2006 (#66553) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Köszi :R

Hol lehet kapni lakkhoz való csiszolókorongot, lepke csiszolót?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#66556) tfe válasza MageRG (#66554) üzenetére


tfe
tag

Alap- vagy fenékgyalu

(#66557) Donki Hóte válasza kapu2006 (#66553) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Piktorbolt közel van hozzánk, ez az általuk árult korong jó lehet lakkot csiszolni :F

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#66558) MageRG válasza tfe (#66556) üzenetére


MageRG
addikt

Hálás köszönet.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#66559) NeoPampalini válasza Donki Hóte (#66551) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Én valami ilyesmivel mennék neki, izzadósabb, de nem locsolsz el egy vagyont csiszolószerszámokra. A végén bőven elég ott megcsiszolni, ahova ezzel nem férsz hozzá.

[link]

Sajnos olyat nem találtam így hirtelen, amit vagy 25 évvel ezelőtt használtam, abban egy masszív, már-már kézi gyalukés szerű vas volt, ugyanúgy húzni kellett, mint ezt, ha kicsorbult, csak megköszörültem, aztán mehetett tovább. Mindent vitt, a lakkra rászáradt betont is. :DDD

(#66560) kavalkád válasza tfe (#66552) üzenetére


kavalkád
aktív tag

túl van ez misztifikálva. mosdó kivágására valóban nem alkalmas ez a megoldás, de levágni egy csíkot a bútorlapból teljes hosszában teljesen jó ez a technika.

(#66561) thomgrande válasza peppe79 (#66549) üzenetére


thomgrande
tag

A sarokcsiszoló is alkalmas borotválkozásra de nem ajánlott. Mint ahogy ez a fűrész sem.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66562) tfe válasza kavalkád (#66560) üzenetére


tfe
tag

Semmi nincs ebben misztifikálva. Ha le kell vágni egy csíkot, annál (majdnem) mindegy, de itt konkrétan "munkalap kivágásról" volt szó, az én szótáramban az pont a mosogató és a főzőlap bevágása (de lehet hogy ezzel egyedül vagyok)

(#66563) kavalkád válasza tfe (#66562) üzenetére


kavalkád
aktív tag

zavarosan fogalmaztam.
munkalap kivágáshoz sín + körfűrész alkalmatlan. sima körfűrész magában (sín nélkül) teljesen jó.
a munkalapra ráülő mosogató és a főzőlap helye is elvisel némi pontatlanságot, úgyis takarásban lesz. a védőburkolatot egy korrektebb befőttesgumi megtartja nyitott pozícióban.

valamelyik nap a YT-n láttam egy terméktesztet, az ember láncfűrésszel vágta ki a munkalapot mókából, erre a célra még az is jó.

(#66564) peppe79 válasza tfe (#66552) üzenetére


peppe79
senior tag

Hogy érted, hogy a sínt eltalálni?? A fűrészt úgy billented le, hogy a talp eközben a sínen fekszik! Ezzel is tudsz ugyanúgy végezni merülővágást, mint mondjuk egy Festool HK55-ös körfűrésszel. Persze, a Festoollal már alapból kényelmesebb, és biztonságosabb, kezdve azzal, hogy ott nem kell kézzel külön felemelned a védőburkolatot.

De a lényeg, hogy simán kivitelezhető a mosogató kivágása egy ilyen olcsó Metabo körfűrésszel is. Nézd meg ezt a videót, ahol ráadásul saját készítésű, faék egyszerű vezetősíneket használ hozzá a srác:
https://www.youtube.com/watch?v=Jv7dZjBVvpA&t=533s&start=540

Nyilvánvalóan, ha napi szinten használnám merülővágásra, bútorlapok vágására, akkor egyértelműen a merülőfűrész mellett döntenék. Kezdve rögtön az olyan "apróságok" miatt, mint pl. a jóval hatékonyabb porelszívás. De ahogy már korábban is említettem, én csak alkalomszerűen használnám ilyen célokra.

[ Szerkesztve ]

(#66565) Donki Hóte válasza Donki Hóte (#66557) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Na, voltam a Piktorfesték üzletében, nem is hallottak olyanról, hogy fehér csiszolópapír, meg hogy más csiszolópapír kellene lakkhoz, mint a sima fához :W

Nem is volt nekik a kinézett fehér csiszolópapír, mondtam, hogy az interneten fent van az általuk árult termékek között, erre azt a teljesen logikus választ adták, hogy akkor vegyem meg az interneten :DDD

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#66566) szinimini


szinimini
senior tag

Sziasztok,

szeretnék majd vásárolni fűrészárúkat( tölgy,dió, bükk, keményfákat.... ) Lépcső fokok gyártásához, vágódeszkához plTudnátok 1-2 tanáccsal szolgáni, hogy majd mire kellene figyelnem? Ez lenne az első 🙂 és nem szeretnék tök tudatlanul oda menni és rosszat elhozniNedvességmérő vásárlást is terveznék ezért. Tudnátok ajánlani egy megbízható típust? Egyszer szeretnék venni egyet.
Köszönöm

(#66567) AxBattler válasza peppe79 (#66564) üzenetére


AxBattler
félisten

Jó kis hobbigépnek tűnik, engem meggyőzött. :K

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#66568) kavalkád válasza Donki Hóte (#66565) üzenetére


kavalkád
aktív tag

hőlégfúvó + spakli kombó nem működik a lakkon? egy próbát megér.

(#66569) kavalkád válasza peppe79 (#66564) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ahogy mások is írták, ezt a belemerítést egy drága alusínnel ne próbáld ki.

[ Szerkesztve ]

(#66570) York válasza kavalkád (#66569) üzenetére


York
tag

Jo ez a yt mert telle van olyan videokkal, ahol baleset veszelyes dolgokat mutattnak be...

Kezi korfureszt nem meritunk bele az anyagba meg ha gyakorlatilag bele lehet, erhetnek meglepetesek es okozhat maradando serulest egy ilyen atrakcio.

Nezd meg hogy van leburkolva egy merulo, nem veletlenul.
A masik zseniallis otlet kiakasztani a kezi korfuresz vedoburkolatat, ilyeneket ne tanacsoljunk legyszives.

(#66571) thomgrande válasza peppe79 (#66564) üzenetére


thomgrande
tag

Kívánom Neked hogy ne legyen semmi bajod. Illyen az amikor valaki yt videókon nevelkedik és nincs mellete gyakorlati tapasztalat. Ha neki sikerült nekem miért ne sikerülne? Eddigi hozzászólásaid alapján elég lazán veszed a dolgokat. További balesetmentes éveket!

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66572) peppe79 válasza thomgrande (#66571) üzenetére


peppe79
senior tag

Köszönöm! Nem a yt-on nőttem fel, 1996-ban végeztem bútorasztalosként, csak azóta részben másfelé vitt az élet. Szerintem aki dolgozott már "oldschool" maszek asztalosok mellett, az találozott ettől sokkal kacifántosabb, veszélyesebb gépekkel, vagy műveletekkel is. De akár a gyakorlati helyemről is mesélhetnék, ahol például az egyengetőről maguk a szakoktatók szerelték le a visszacsapót, úgy tanultunk.
Persze, senkit sem beszélek rá, hogy bárki is felelőtlenül, ne rendeltetésszerűen használjon faipari szerszámgépeket. Kezdve onnan, hogy mondjuk feje tetejére fordított kézi körfűrészt, vagy felsőmarót építsen be egy asztalba. Mert ugye az is ugyanúgy skandallum.

(#66573) tfe válasza peppe79 (#66564) üzenetére


tfe
tag

Tehát a ruszki videó az etalon munkavédelemben.
Oh, wait...

> Hogy érted, hogy a sínt eltalálni

Úgy értem, hogy egyetlen ponton (geometriailag egy egyenesen, a sík helyett) érintkezik a fűrész talpa és a sín. Ha ezt elkezded lefele engedni, akkor a sín nútjai be fogják igazítani egyenesbe, kérdés, hogy a fűrészlap ebben a pillanatban hol lesz. Ha anyagban és pár mm-el jobbra vagy balra, mint az ideális egyenes, akkor jobb esetben kidobhatod a sínt. Rosszabb esetben az ujjad, vagy a hasfalad.

De tényleg azt csinálsz, amit jónak látsz, csak ne mond, hogy nem szóltunk.

(#66574) tfe válasza peppe79 (#66572) üzenetére


tfe
tag

> Szerintem aki dolgozott már "oldschool" maszek asztalosok mellett, az találozott ettől sokkal kacifántosabb, veszélyesebb gépekkel, vagy műveletekkel is

Ez tény.
Fater hobbiból (vagy inkább kényszerből) tolta, többnyire saját építésű gépekkel. A kor munkavédelmi szintjének megfelelően általában haverokkal és kellő mennyiségű fröccsel megspékelve. Az, hogy megvan minden ujja, az valami isteni gondviselés következménye (illetve hogy messze átlagon felüli volt az ügyessége). Az összes gépe megvan a mai napig, mégsem használom őket.

De 2024-ben az interneten ne várd, hogy bárki ezeket a módszereket fogja javasolni vagy támogatni. Részemről előbb állnék neki dekopírral egy munkalapnak, mint egy ilyen körfűrész/sín kombóval. De mint írtam, ez a saját döntésed (mindenkinek joga van hülyének lenni - ezt ne vedd személyeskedésnek, de amit csinálni akarsz, azt nehéz máshogy jellemezni :(( )

(#66575) thomgrande válasza peppe79 (#66572) üzenetére


thomgrande
tag

Ezek az érvek amiket felsoroltál meggyőztek. További sok sikert.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66576) MDMA


MDMA
tag

Szívás!
Meghalt a Ferrex száraz-nedves porszívóm. Minden tiszteletem a forgalmazóé, aki visszafizette nekem a teljes vételára, miután 2 évig gond nélkül használtam. Ezt nevezem ügyfélközpontúságnak! +1
Minden esetre most vennem kell egy másikat. Két tipust találtam önerőből, de kérném szakavatott tanácsaitokat.
Güde GNTS 30: [Güde]
Bosch AdvancedVac 20: [Bosch]

A Güde nagyobb és magasabb a motor teljesítménye (1600W), viszont a szívó ereje (190mbar) még így is kisebb mint a Bosch-é, cserébe olcsóbb (34,5k). Kb ugyan az mint a Ferrex vagy Parkside vonal.
A Boch márkásabb, drágább is, bár csak 1200W, mégis elvileg 260mb-t tud, vagyis jobban szív. A tartálya viszont kicsi, biztos gyakrabban kellene üríteni. Ezt 50,7k-ért adják.
Ki mire voksolna és miért, valamint nyitott vagyok más márkára, javaslatra is. Árban max ez a 60k férne bele és mivel mindig elhangzik a jogos kérdés, hogy mire szeretném használni, ezért álljon itt. Körfűrészt, merülő fűrészt, excenter csiszolót, kézi marógépet kötnék rá, hobbi asztalos műhelyemben, plusz általános takarítás szintén a műhelyben. (Ami egy egyelőre egy mini kis lyuk, de ezen már dolgozom. :-))
Köszi :R

Bocsköszi

(#66577) ViktorSz válasza peppe79 (#66572) üzenetére


ViktorSz
tag

"maguk a szakoktatók szerelték le a visszacsapót"
Hát ettől nagyobb tahóság a világon nincsen baszki :DD ,ezeket az úgynevezett oktatókat tűzes-fűrészporos 🐎 fas.ra húzám bakker :D .
Nekem volt olyan munkahelyem,ahol naponta átlag 1-2órát kellett gyalulni egyengetőgépen és igazából egyedül az mentette meg egyelőre az ujjaimat,hogy reflexszerűen minden egyes kibebaszott tolásnál visszatoltam a védőburkolatot a helyére(azaz minimális rés legyen a védőburkolat/anyagszélesség között,szóval már újabb gép,amin már nem azaz őskori sonkaalakú visszacsapódó izé van, ami persze nem feltétlenül faszság,sőt...).
Tehát gyalulsz már fél-egy órája,a gondolataid mindenhol máshol is jár,de majd jól megtanulod te hülyefaszkiskocsog a munkavédelmet,ha már lecsaptad szerencsés esetben,csak a nagyujjadat :C .
Ebből majd tanul a kiscsíra!!!
Egyébként ilyen monoton munkáknál tényleg az van,hogy néha észhez tér az ember és fogalma sincs,mi is történt az elmúlt 5 percben.csak nyomta és nyomta az anyagot a gépbe,de kizárólag a "fejbe-kézbe" beépített minkavédelmi rutin mentette meg a katasztrófától.

[ Szerkesztve ]

(#66578) kavalkád válasza York (#66570) üzenetére


kavalkád
aktív tag

félreérthettél, én senkinek nem adtam tanácsot.
aki meg fél a balesettől az ne menjen szerszám közelébe, ezt is eldönti mindenki magának, hogy mit talál túl kockázatosnak, elvégre felnőtt emberek vagyunk saját mérlegelési képességgel. én eddig is így vágtam ki a munkalapot, nekem ez belefér.
de van más kevésbé veszélyes szakma/hobbi is, például boldogok a sajtkészítők ...

(#66579) pali923 válasza MDMA (#66576) üzenetére


pali923
aktív tag

Én egyiket sem ismerem, csak elvi dolgot mondanék: ha egy Güde és Bosch teljesítményét hasonlítjuk az alapján, ami az adattáblájára van írva, erősen szkeptikus lennék. Olvasni lehet olyanról, hogy kínai és német watt, meg van különbség a felvett és a leadott teljesítmény között is. A táblán alighanem a felvett van, talán a Bosch ezért is szív jobban.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#66580) York válasza kavalkád (#66578) üzenetére


York
tag

En pont forditva latom, aki nem fel a balesettol az ne menjen a szerszamgepek kozelebe.

(#66581) pali923 válasza thomgrande (#66571) üzenetére


pali923
aktív tag

Kínában 2008-ban 91.172 ember halt meg munkahelyi balesetben, és ez nagy öröm volt akkor, mert először csökkent 100.000 alá. Ehhez képest van még egy csomó csonkolás és hasonlók. Időnként látok mindenféle ázsiai videókat, ahol semmiféle védőeszköz nincs a gyalukon, fűrészeken, és ott rohangálnak mellette egy szál gatyában és strandpapucsban a munkások. Vagy mezítláb guggolva esztergálnak a földön. Ilyenkor mindig áll a hátamon a szőr.
Talán nem ezeket kéne itthon is szabványnak tekinteni, ezekből a videókból mindig hiányoznak a balesetek, pedig kizárt, hogy ne legyenek. A 118. ugyanolyan vágásnál már nem tudsz úgy koncentrálni, mint az elsőnél, és a másodperc töredéke elég akármilyen nagy bajhoz is. Az is elég, ha a pulcsidat elkapja valami.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#66582) generatoros válasza peppe79 (#66572) üzenetére


generatoros
tag

a felsőmaró asztalba építése miért skandalum? ez nekem nagyon érdekes.a kézi körfűrészt is vígan bemerem építeni asztalba, de azt mondjuk nem balesetveszély miatt nem tenném.

(#66583) kavalkád


kavalkád
aktív tag

most kaptam hirlevelben: dewalt akcio, ajandek akksival.

(#66584) peppe79 válasza generatoros (#66582) üzenetére


peppe79
senior tag

Számomra nem az. Csak példaként hoztam fel, hogy egy már alapból balesetveszélyes munkaeszközt is lehet AKÁR (nem feltétlenül) még veszélyesebbé tenni, és azon mégsem hőkölünk úgy fel.
Például, hiányzó visszarúgás gátló, hiányzó vezető a hosszanti vágásokhoz stb-stb. De ez már off...

(#66585) pali923 válasza peppe79 (#66584) üzenetére


pali923
aktív tag

Szerintem azon is felhőkölünk. Főleg, mikor látom, hogy miket barkácsolnak flexből, aminek a fordulatszáma és egyebe eleve veszélyes. Ehhez képest egy hátára állított fűrész még hagyján, főleg, ha viszonylag normális vezetőt építenek hozzá. Marógépből meg van amit direkt ilyesmire találtak ki (Triton), és amit nagyon sokan raktunk asztalba itt is.

Ezekhez képest szerencsére veszélytelenek azok a videók, ahol McGyver módra építenek fárasztó munkával fogkeféből meg egy darab drótból olyan eszközöket, amiket 18Ft-ért lehet kapni bármelyik sarki boltban. :U :) Ezek csak értelmetlenek...

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#66586) generatoros válasza peppe79 (#66584) üzenetére


generatoros
tag

na ez most valami mea culpa? nem erről beszéltél, hanem arról, hogy skandallum egy felsőmaró vagy kézi körfűrész asztalba építése.

(#66587) peppe79 válasza generatoros (#66586) üzenetére


peppe79
senior tag

Dehogy az! Csak nem érezted a mögöttes iróniát. De nem szándékom szétoffolni a topicot, pm-ben szívesen reagálok minden kérdésre.

(#66588) MDMA válasza MDMA (#66576) üzenetére


MDMA
tag

Senki? Nincs vélemény?
Ti mit használtok, ami bevált?
Vagy kevés a keret? Vagy más baj van a kérdéssel? :F

Bocsköszi

(#66589) York válasza MDMA (#66588) üzenetére


York
tag

Nekem PS van ciklonnal :). Nincs tapasztalatom a tipusokkal.

(#66590) tfe válasza MDMA (#66588) üzenetére


tfe
tag

Nekem ezekkel van tapasztalatom:

Makita VC2512L - Szinte elpusztíthatatlan, megfelelő karbantartással egy nagyon-nagyon jól használható porszívó. Szerintem benne van a keretedben. Ami nem jó, az a csöve, relatív merev, a gumi vége so-so kategória, de amit nem igazán értek, hogy szinte egyetlen makita gépemre se lehet rádugni valami adapter nélkül. (ez mondjuk nem a porszívó hibája, hanem a makita kb 30 különféle elszívócsonk mérettel dolgozik a gépein)

Bosch GAS 12-25 PL - Ez az előszűrő miatt zseniális, a fő szűrő szinte gondozásmentes. A csöve ennek is kicsit merev, de itt kevésbe zavar, fixen be van építve a gérvágóhoz. Talán kicsit kilóg a keretedből, de nem sokkal.

Festool CTL MIDI - Ez másik dimenzió, árban is meg használhatóságban is, de igazából csak akkor érdemes megvenni, ha festool gépekkel használod.

Ha most kellene porszívót vennem általános célra, akkor tuti a bosch lenne a befutó.

(#66591) kavalkád válasza MDMA (#66576) üzenetére


kavalkád
aktív tag

vegyél Parkside-ot, próba-szerencse, ha meghal 3 éven belül arra is visszakapod a teljes vételárat. nálam egy ezer éves Einhell üzemel a ciklon előtt, az is megteszi, szerintem a kézi gépekhez kb bármilyen kis teljesítmény megfelel, nagyobbhoz - pl. gyalugép - meg úgysem ilyen technológia kell.

(#66592) thomgrande válasza kavalkád (#66591) üzenetére


thomgrande
tag

Én erre várok.
A link valamiért nem a videó elejére visz.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66593) MDMA válasza tfe (#66590) üzenetére


MDMA
tag

Köszi!
Igen, gondoltam, hogy a kék Bosch jobb lenne, általában elég nagy a különbség a két kategória között.
Köszi a tippeket!

Bocsköszi

(#66594) MDMA válasza kavalkád (#66591) üzenetére


MDMA
tag

Néztem, de valahogy összement. Régen nagyobbat árultak. Ráadásul még a számok se nagyon stimmelnek. Túl kicsi a power meg szívóerő...
Bírom amúgy a ps-ot, van pár szerszámom, de nem mindenesek.

Bocsköszi

(#66596) JóGéza válasza kavalkád (#66595) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Annál talán olcsóbb lesz.

(#66597) kavalkád válasza JóGéza (#66596) üzenetére


kavalkád
aktív tag

majd kiderül, de nem fogadnék rá :)
magasabb az ÁFA, nem Eurónk van, valamint mindenféle extra adókkal szivatják a boltokat akik nyilván a jobbágyokra (ránk) terhelik tovább. ezek a tények tipikusan nem lefele mozdítják az árképzést.

(#66598) zoli03 válasza kavalkád (#66597) üzenetére


zoli03
őstag

A szerszámgépek eléggé hasonló áron vannak, mint Szlovákiában. Sőt, mostanában a Performance gépekre sokszor van akció itthon és így olcsóbbak, mint Szlovákiában, pedig 1-2 éve fordítva volt.

(#66599) JóGéza válasza zoli03 (#66598) üzenetére


JóGéza
aktív tag

A Performance felsőmaró minimálisan olcsóbb volt legutóbb.

(#66600) MDMA válasza JóGéza (#66596) üzenetére


MDMA
tag

Jah hogy a performance. Na olyat még nem is láttam. Én a sima 30eFt-os verziót ismerem, amit itthon árulnak, arra írtam, hogy kicsi és gyenge.
Ez kb ugyan azt tudja, mint a Bosch csak drágább. Akkor már inkább kék Bosch.
Köszi a tippet anyway. :R

Bocsköszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.