Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS K53TA

Hozzászólások

(#7495) jel1


jel1
aktív tag

W10 telepítés tapasztalat, driverek, stb... 2022.06.19.

Ventoy-ba raktam a W10 iso-t. Kicsit sokat várakoztat, de simán ment a W10 telepítés.

Alapvetően sok dolgot szépen felrak magának a W10. Video driver is tökéletes, tapipad is. Amit külön kell telepíteni:
- ATK driver: ez tartalmazza az fn gyorsgombokat. W7 driver OK
- hang van, de GUI szoftvert nem telepített mellé. realtek van benne? valszeg akkor bármelyik realtek driverrel feltelepülne a GUI, de nekem nincs rá szükségem.
- BT bluetooth driverre is felkiáltójelez az eszközkezelő, nem próbáltam frissíteni

És a legfőbb problémám volt, hogy a másodlagos meghajtót nem ismeri fel (jelen esetben beépítőkeretben van a HDD, amúgy ugye se ODD/DVD, se semmit nem ismer fel a W10, csak az elsődleges sata eszközt (ahol nálam SSD van))
- A megoldáshoz engem ez a videó vitt el [link]
- kb a lényeg az, hogy szedd le az AMD SATA drivert (nekem a 15.7.1 van), indítsd el a telepítést (de ne telepítsd, csak csomagolja ki).
- aztán eszközkezelő, IDE ATA/ATAPI vezérlők lenyit, és benne levőre jobb katt, illesztőprogram frissítése -> illesztőprogram keresése a számítógépen -> itt pedig meg kell adni a C:/AMD mappát (azaz ahova automatikusan kicsomagolta a drivert az AMD telepítő). Ez után elvileg végigmegy a csúszka, és újraindítást kér.
- újraindítás után látszott végre a HDD-m, illetve eszközkezelőben AMD SATA controller néven van az IDE ATA/ATAPI vezérlő

- lassan indul a rendszer, fél percig csak fekete képernyőt mutat, nem csinál semmit. Ez akkor jön elő, amikor már települt a video driver, mert ez valami szarság, ami sok dual graphics rendszert érint. ULPS-t kell kikapcsolni. regedit -> ctr+f -> EnableULPS
tetűlassan kikeresi... ha megvan, akkor az értéket 0-ra kell állítani, tehát ki kell kapcsolni az ULPS funkciót. elvileg egy 0000 mappát talál meg, de alatta van egy 0001 mappa is, amiben szintén van egy EnableULPS... én ezt is 0-ra állítottam, nem tudom kell-e tényleg.

Más probléma egyelőre nincs, hasít a netezés SSD alatt továbbra is. :DD
Youtube 60fps és egyéb VP9 videók felejtősek. Én enhancer for youtube kiegészítőt használok. abban be lehet állítani, hogy "Az alapértelmezett képernyőfrissítési formátumokat (24, 25, 30 FPS) alkalmazza a magasabb (48, 50, 60 FPS) képernyőfrissítések helyett"
k10stat-ot nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS K53TA
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.