Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 11:06:49

LOGOUT.hu

Arch Linux topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7368) Frawly válasza Shyciii (#7367) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, ezt én is tudom, hogy a GVFS csak egy keretrendszer, nem csak autocsatolásra jó, működik minden nélkül. De szépen megkérlek, hogy ne terelj, mert itt most az AUTOMATA csatolásról volt mindvégig szó, és ha ilyen szerepkörben használod, akkor de, fogyaszt elég szépen, és ezen nem csak magát a GVFS-t értve, hanem az egész ökoszisztémáját, még lefogadom az udiskie-n kívül is futtat olyan modulokat, amit nem vettél észre. Ha ezeket összeadogatod, elég meredek a fogyasztása. De azért írtam kezdettől, hogy van, akinél megéri, mért én ismerek olyan feljelsztőket, akik egész nap ilyen SSH-s, SFTP-s cuccokat csatolnak fel-le, fel-le, androidos telókkal meg mindenféle USB-s eszközökkel tarkítva, egész napjuk ebből áll, csati fel-le, fel-le, fel-le, 8 óra múlva is, fel-le, fel-le. Akkor megérheti használni, valóban. Vagy aki hiperbloat DE-t használ, ami indulásból úgyis bekajál 1 GB memóriát, és eleve fut rajta máris egy csomó Gtk-s vagy Qt-s lib, ott nem okoz nagy plusz fogyasztást, nem okoz túl sok plusz töltést, ilyen rendszerekre is van tervezve. Nekem nem éri meg, mert csak 1-2 állandó meghajtót csatolok, amit fstab-ból is tudnék, vagy andoridos nem rootolt telót, aminek meg a csatolása úgyse automatikus sehogy sem. Azért meg nem fogok sallangot futtatni, hogy szökőévenként egyszer egy új pendrive-ot vagy USB-s meghajtót fel akarok csatlakoztatni. Akkor csatolom kézzel terminálban, igen, kényelmetlen, de egyrészt erre is tudnék scriptet írni, de ritka használatra az sem éri meg, felcsatolom kézzel, ritkán egy alkalom erejéig ki lehet bírni, cserébe nem fut az év minden napjának minden órájában egy felesleges szutyok a háttérben mindenféle társfolyamattal, csak azért, mert majd egyszer hátha kell.

fstab-nál azért is írtam, hogy ezt csak állandóan, rendszeresen rádugott eszköznél lehet használni, olyan pendrive-nál hatástalan, amit először dugsz a gépre.

Az meg való igaz, hogy átállítható Android-telefonon az USB-kacsolat defaultja, de csak rootolt telón, nem hivatalosan, és rootolással kapásból buktad is rá a garit. Persze, ha nincs már rá jótállás, akár ez még egy járható út is, de az emberek 99%-a nem rootolja a telót. Vagy mert nem ért hozzá, vagy mert nem meri, vagy mert a gari miatt aggódik. Nem tragédia, de Google hibája, sokat nem lehet ellene tenni a rootoláson kívül. Ez van, okosteló PC-s rendszeren így is, úgy is kényelmetlenséggel fog járni, egy ultrabloat, konzumerista rendszer, mint a Win10 meg a többi szutyok, nem a felhasználóért van, hanem a felhasználó szivatására.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.