Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 11:06:49

LOGOUT.hu

Arch Linux topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6626) Shyciii válasza Frawly (#6625) üzenetére


Shyciii
veterán

Végülis nem szórakoztam, hanem grubosra raktam mindent. Persze előtte az EFI partícióról csináltam egy image-et.
Nagyon hasonlót használunk. Én is Openbox, Polybar, xautolock, i3lock-blur, háttérképet nitrogen jeleníti meg, termite. picom-ot már nem használom, nem kell az átlátszóság, úgyhogy kilőttem. Login managert én sem használok. Igen azt tudom, hogy a non-free, és contrib-ot rögtön érdemes felvenni, na de egy kicseszett driverrel is már szívás van. Ráadásul egy elég gyakori Atheros driverrel.
TÖbbé-kevésbé beállítottam, de a polybaron jópár elem képtelen rendesen megjelníteni, mert azt mondja hogy nincs ilyen beépített modul. Úgy látszik debian alatt forgatva ez nagyon nem jó. Pulseaudio is felrakva, engedélyezve, és közben sehol nincs a modul. Ahhoz képest, hogy Arch-ra mondják, hogy juj semmi se működik, mindent konfigurálni kell blabla, ehhez képest sokkal működőképesebb minimális konfigurálással, mint a Debian.
Úgyhogy mindjárt le is gyalulom, teszt meg volt, ennyi.
Amúgy 244MB-os foglalt a Debian ugyanazon cuccokkal (leszámítva pár programot, és mondjuk a pulseaudio, ami mg megdobná a memóriafoglaltságot), míg az Arch 211MB-ot foglalt. De a legdurvább, hogy míg az Arch 747 csomagot mutat, addig a Debian 1362db csomagot. Értem én, hogy valszeg ami Archon egy csomagban van, az Debian-on 2-3db-ban, de azért ezt erősnek érzem, főleg úgy, hogy azért én eléggé minimális konfigot használok egy átlag userhez képest.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.