Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13701) legiaap


legiaap
nagyúr

Ilyet már evett valaki?
Lehet holnap ha megyek boltba azt veszek, de előtte kíváncsi vagyok nektek bejön-e, és hogy ha igen ti hogy fogyasztjátok? Mézzel, lekvárral, csak magában?
Lehet-e magában enni, vagy ki kell sütni?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13702) tildy válasza Tigerclaw (#13699) üzenetére


tildy
nagyúr

Summer fruit triffle , brownies, sunday roast, scones with jam and clotted cream .
A Pie, a Fisherman's pie, a brit kolbaszok, az ecetes chips viszont megoszto :)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13703) Petek válasza Tigerclaw (#13699) üzenetére


Petek
tag

En kevesbe vagyok edesszaju, szoval Black Pudding (boltban nem kapsz jot, de egy jofajta Stornoway-bol isteni). Steakek (na jo ez annyira Brittanicum, mint amennyire a tejfol hunkarikum, de azert az angus marha elegge hires a husarol ) Rengeteg nagyon jo haletel van, a Fish and chips tipikusan angol. Ott vannak meg a skot nemzeti etelek mint a Huggis, ami amugy olyan mint a rizses hurka, csak mas husbol keszul. Pie-ok tipikusan Brit etkek - cottage pie, shepphards pie, beef pie, venison pie, fish pie es meg szaz masik. Hagyomanyos angol edesseg a treackle tart is, bar en ezt nem szeretem. Nagyon finom sajtok vannak (a franciak hajlamosak azt hinni, hogy csak ok csinalnak vilagklasszis sajtokat, pedig anglia sem ma kezdte az ipart), a Stilton (kek peneszes sajt) hagyomanyos angol csemege, van sok lagy sajt is, es meg ezer masik. Poridge is elegge hagyomanyos resze a brit reggelinek (zabkasa amugy) Jacket potato backed beans-sel es tuna mayonaise-zel is tipikus, ez hejjaban sult krumpli paradicsomos babbal es majonezes tonhalkonzervvel.
Es van meg rengeteg etel...

In vino veritas

(#13704) tildy válasza Petek (#13703) üzenetére


tildy
nagyúr

Azt vettem eszre, nagyon megosztoak tudnak lenni ezek az etelek. Nekem nem jonnek be a pieok , se a Stilton, se a vorosafonyas sajtjuk, se a mindenfele cheddar. A poridgeot mar nem is mondom.

De a steakjeik, na azok tenyelg isteniek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13705) eszgé100


eszgé100
őstag

este hat után persze nem eszünk, dehooogy :O

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13706) Coccolino_O válasza eszgé100 (#13705) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Lehet, csak nem mindegy, hogy mit. :)

(#13707) userZ


userZ
tag

Van itt olyan topiklakó aki ért az autókhoz?
Mennyibe kerülhet jobb volános autót átépíteni bal volánossá? Mivel itt ugye az otthoni autóárak töredékéért lehet használt kocsit venni, elgondolkodtam, lehet családtagnak vennék itt kocsit, ha majd szüksége lesz rá valakinek. Valaki utána számolt ennek, hogy megérné e átépítés, otthoni forgalomba helyezés után is? :R

edit: a napokban épp egy 10 éves tökéletes külső és belső állapotú passatot adott el egyik lett haverom 900 kerek fontért...

[ Szerkesztve ]

Stop the Earth, I want to get off!

(#13708) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Csak egy szimpla kerdes, ha a 3 honapos temporary szerzodesem utan nem kaptam meg az uj szerzodest, es ne adj isten ugy dontenek, hogy elkuldenek tudok-e barmit tenni a ceg ellen, vagy magam vedelmeben?!
Januar 2-an lejart a 3 honapom, a szerzodes csakis az elso 3 honapra szol kerep-perec, de azota is csak az igeretet kapjuk az ujra. (legutobb 3 napja kaptunk egyet ujabb igeretet)
Es bizony volt ket ember aki velem egy idoben kezdett, egyiket elkuldtek, masiknak levagtak az orait 3 honap es kb 1 hettel az indulast kovetoen.
Tehat jelen pillanatban "logunk" a levegoben, es attol tartok a fonok kedve szerint kirughat meg most mindenkit addig amig az uj szerzodesunk nincs a kezunkben.
Felre ne ertsetek, dolgozni jarok be, a csapat elmenyozeben dolgozom, nem egyszer kaptam mar fulest arrol, hogy a nagy fonok birja a pofamat mert jol dolgozom stb. stb. csak azert ez igen csak para.
Elozo melohelyemrol 3 honap utan ugy kellett volna kitoloncolniuk...mert ugye itt a munkavallaloknak eleg jo joguk van a probaidoszak lejarta utan.

...

(#13709) Devid_81 válasza userZ (#13707) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Mert itt a fenntartasa sok az autoknak, igy az autoarak vannak alacsonyan tartva.
Hidd el nekem ha megerne "atalakitani" a kinn elo magyarsag nem foglalkozna massal csak auto adas-vetellel. :U

...

(#13710) userZ válasza Devid_81 (#13709) üzenetére


userZ
tag

Igen tisztában vagyok vele, hogy itt meg kompenzálandó megfizeted a biztosítást jóvad drágábban...de nekem most számok kellenek. :) :R

Stop the Earth, I want to get off!

(#13711) Devid_81 válasza userZ (#13710) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Szamokkal sajnos nem szolgalhatok, de lesz itt biztos aki megprobalta, es majd segit! :K
Amugy az itteni autoar mindenkinek nagyon szimpi eloszor! ;)

...

(#13712) rgqjx válasza Devid_81 (#13708) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Szerintem kérj a cab-tól időpontot és mesélj nekik, ők majd tájékoztatnak a lehetőségeidről. Csak bátran, járj utána!

(#13713) Viszlát válasza userZ (#13707) üzenetére


Viszlát
addikt

Egy érdi haverom lassan 5 éve ebből él, ebayen veszi az autókat, hazaviszi és átalakítja balossá. Az ár az nagyon változó, típustól, alkatrészáraktól függ, de még így is szépen keres vele, havi 1-2 kocsiból megél. Kétszer én is vittem neki haza autót, egy kis Punto-t 160ezerből átalakíttatott, 750 fontért vette és 950ezerért adta el, ez az egy eset van, ahol konkrét árakat tudok.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#13714) userZ válasza Viszlát (#13713) üzenetére


userZ
tag

Köszi, ennyi elég is...szóval annyira nem reménytelen a dolog. :K

Stop the Earth, I want to get off!

(#13715) Petek válasza userZ (#13707) üzenetére


Petek
tag

Ha nem zavar, hogy a jobb oldalon van a kormany, akkor nem kell feltetlenul atalakitanod, jobbkormanyos autot is levizsgaztathatsz otthon. Egyebkent most tenyleg megeri hazavinni autot, mert a regado minimalis, es az egyik legolcsobb autot fenntartani Magyarorszagon napjainkban (Europa tobbi orszagahoz kepest)

In vino veritas

(#13716) userZ válasza Petek (#13715) üzenetére


userZ
tag

Otthoni rendszeres használathoz szvsz mindenképpen átkéne alakítani... országúton egyedül vezetve, co-pilot (anyós) nélkül egy-egy előzési művelet nem is olyan egyszerű jobb volános verdával :)

Stop the Earth, I want to get off!

(#13717) eszgé100 válasza Petek (#13715) üzenetére


eszgé100
őstag

Környezetemben már egy-két ismerős vitt haza autót, faluban meg kisvárosban simán elkaristolnak velük. Átépítésről meg annyi tapasztalatom, hogy haveromék elkezdtek egy Cherokee Jeepet átépíteni, kb még csak 4 éve áll a műhelyükben :DDD

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13718) Viszlát válasza userZ (#13716) üzenetére


Viszlát
addikt

Kicsivel több mint három hónapig közlekedtem jobbos autóval, de tényleg csak az irányonként egysávos utakon jelentett gondot, városban semmi hátránya nincs pl. Ha gyorsan kell autó és olcsón, akkor amíg nincs meg a lóvé az átalakításra, simán megoldható a dolog.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#13719) Petek válasza userZ (#13716) üzenetére


Petek
tag

Megertem amit mondasz, de ahogy Viszlat is utalt ra, van olyan helyzet, hogy az ilyen aprosag kevesbe szamit, persze mindenkit mas mertekben zavarnak ezek a dolgok. En peldaul jol el voltam fel evig balkormanyos autoval itt, aztan jobbkormanyosom lett, amivel azota is jarok a kontinensre evente legalabb 2-szer, persze az utvonalaim 90% autopalya altalaban, de az sem katasztrofa, ha iranyonkent egysavos uton kell kozlekedni, csak turelmesebbnek kell lenni. De az sem okoz gondot ha neha atpattanok balkormanyos autoba, par perc alatt megszokom barmelyiket. En is gondolkoztam otthon regisztraltatni balkormanyos autot, a fent emlitett anyagi elonyok miatt, de mivel itt elek, igy nem lenne igazan legalis az uzemeltetese, es a nyugalom tobbet er egy kis megtakaritasnal.

In vino veritas

(#13720) Devid_81 válasza rgqjx (#13712) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Igen ezt mar mas is mondta, hogy keressem fel oket, mert az a biztos.
Mindenesetre koszonom, lehet el kell menjek hozzajuk, mert nem szeretem amikor nap mint nap ereztetik az emberrel, hogy egyetlen hibas mozdulat es utcan lehet.
Tenyleg dolgozni mentem oda, nem vakargatni...csak jo lenne vegre biztonsagban erezni magam. :U

...

(#13721) eddie17


eddie17
addikt

Sziasztok!
Kintről majd szeretnék havi szinten hazautalni egy fél évig körülbelül.
Erre mi a legköltséghatékonyabb módszer? Láttam itt paypal-t, sima utalást stb.
De melyik éri meg ilyen rendszeresség mellett?

(#13722) MaciG


MaciG
addikt

Van valaki aki szakértő a jogsi témában?
Az volna a kérdés, hogy ha én kimegyek Angliába, becserélem a jogsit, majd pár hónap múlva visszajövök, itthon kiváltom a magyart (ugye ekkor meg az angolt küldik vissza) akkor ha aztán mondjuk 2 év elteltével megint kimegyek Angliába és kiváltom az angol jogsit akkor én azt fogom megkapni amit már egyszer régen megigényeltem vagy kiállítanak egy újat?

BANZAII

(#13723) eszgé100 válasza MaciG (#13722) üzenetére


eszgé100
őstag

újat, de ha csak pár hónapra kell, akkor szerintem felesleges szórakozni vele. én már harmadik szezont kezdem magyar jogsival és soha nem volt baja vele a főnöknek

eddie17: én spec paypalt használok már egy ideje, és eddig még nem volt vele bajom. egyszer próbáltam a lloydsos nemzetközi átutalást is, de az sokkal drágább volt.

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13724) eddie17 válasza eszgé100 (#13723) üzenetére


eddie17
addikt

Azon agyalok, hogy azt fogom használni, mert arra a bankszámlára amire utalni szeretnék van paypal már egy ideje.
Köszönöm! :R

(#13725) eszgé100 válasza eddie17 (#13724) üzenetére


eszgé100
őstag

egyedül a ~600k-s limitet nem tudtam feloldani az otthoni számlán, pedig már minden létező dokumentumot feltöltöttem hozzá

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13726) eddie17 válasza eszgé100 (#13725) üzenetére


eddie17
addikt

Értem, nem fogom azt átlépni azt tudom.

(#13727) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Szuper! Ma jött egy telefon a szomszédtól, hogy vizes az elválasztó fal. :((( Persze pint akkor, amikor holiday-en vagyunk... Biztos megeszem a kalapom, ha ezért 1 héttel hamarabb haza kell indulni. A poén, hogy a landlord is elviekben síelni van. :W

Don't Tread On Me

(#13728) legiaap válasza MPowerPH (#13727) üzenetére


legiaap
nagyúr

Így szokott ez lenni.
Én most a sky-al hadakozok. 1 hete a 11 megás netemből hírtelen 1,5 lett. Írtam vagy 5 mailt mire méltóztattak válaszolni azt majd küldenek valakit a következő 5 napban.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13729) eszgé100 válasza legiaap (#13728) üzenetére


eszgé100
őstag

Látom te se vagy az a szerencsés fajta :(

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13730) legiaap válasza eszgé100 (#13729) üzenetére


legiaap
nagyúr

És ha még elmesélném a telefonos történetem.
:D

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13731) jerry311 válasza legiaap (#13730) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ha a BT-nek lett volna wio-ja, mar rajuk gyujtottam volna.
Tudnak am szivatni ezek a cegek es az a baj, hogy alapbol ilyenek, meg csak megmsem eroltetik magukat.

(#13732) eszgé100 válasza legiaap (#13730) üzenetére


eszgé100
őstag

titeket amúgy nem dühít, hogy minden szinten ekkora igénytelenség van jelen?

bár lehet, hogy ez a probléma máshol nem áll fenn, csak itt az észak-nyugati iparvidéken, de olyan szintű, hogy az már rombolja az embernek a közérzetét. erősítsetek meg, hogy délebbre jobb a helyzet, mert haverral már azon gondolkozunk, hogy le kellene innen lépni

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13733) legiaap válasza eszgé100 (#13732) üzenetére


legiaap
nagyúr

Engem a net idegesít, de nagyon. Otthon lehet a metró már lassan beomlik, de net még ott is van. A legkisebb faluban is 10 megás netek vannak, míg itt örülsz, ha eléri az 5-öt.
De amúgy igen van igénytelenség erre felé más téren is való igaz.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13734) Zodicus válasza legiaap (#13733) üzenetére


Zodicus
senior tag

Ismerős. :DDD

(#13735) tildy válasza legiaap (#13733) üzenetére


tildy
nagyúr

csak mert rossz a wifi routerunk. Kabelen duplaennyi, 70 megabit korul.

Most dobtak be egy leafletet a gigas netrol. [link]

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13736) legiaap válasza tildy (#13735) üzenetére


legiaap
nagyúr

Próbáltam kábellel is. ua.
Amúgy ezt írta a Sky:

I have performed a line test on your Sky Broadband line and a fault has been detected between the telephone socket and the telegraph pole.
To fix the issue, I have escalated the issue to the Openreach Network Engineers. They will work on the line from the exchange and will fix the issue within the next 5 working days

Remélem lesz belőle valami.
:D

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13737) tildy


tildy
nagyúr

Na, csak kifogtunk vegre egy rendes ugyintezot a Lloydsnal, igy 7 honap utan csak sikerult current accountot nyitni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13738) Viszlát válasza tildy (#13737) üzenetére


Viszlát
addikt

Mondtam én, hogy szivat benneteket a tegnapi. Nem is kellett akkor introducing?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#13739) tildy válasza Viszlát (#13738) üzenetére


tildy
nagyúr

De, biztonsag kedveert azzal inditottunk, de nem kellett semmit kitoltenem. Szoval vegre van, sima current account. A no nagyon segitokesz volt, azt mondja megprobalja, de meglatjuk .

Amugy hiaba mentem at eddig minden credit checken , szinte sehogyse tudok credit cardot szerezni. ( A bankom mondjuk epp adna, de se az amex, se a sainsburys nem adott, mikozben a fizum azert ott lenne, hogy siman adhatnanak)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13740) jerry311 válasza tildy (#13739) üzenetére


jerry311
nagyúr

De nem a fizun múlik hanem a credit check-en. Ha valamiért nincs credit history, akkor nem adnak. Lakótársam is csak pislogott, amikor hitelkártyát kért és mondták, hogy nem mert nincs credit history. Kiderült, valamit elrontottak számlanyitáskor és így nem lett. Aztán azt javították és utána 3 hónappal simán kapott egy MasterCardo-t.
A másik meg ugye, hogy nemcsak a fizu számít bele a credit history-ba, hanem az is, hogy mennyit költesz el belőle, mennyi marad a számlán, stb...

(#13741) tildy válasza jerry311 (#13740) üzenetére


tildy
nagyúr

3 éve itt élek, rendszeresen volt credit checkem, amin átmentem, creditexpert szerint jó a minősítésem. Csak hitelem nem volt még, meg hitelkártyám.
Most lehet én értem félre, de a credit check is credit historyt kéri le, nem?

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13742) jerry311 válasza tildy (#13741) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ha meg van jo credit history es ugy utasitjak el, akkor nem ertem. Valami csak nem gombolyu ott.

(#13743) legiaap válasza jerry311 (#13742) üzenetére


legiaap
nagyúr

Amúgy mi számít jónak?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13744) MPowerPH válasza jerry311 (#13740) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ezt a credit history dolgot még nem értem. :B Miből tevődik össze? Mitől javulhat, mi az ami lerontja? Csak mert barátom is mindig azon van. És azzal nyugtatta magát, amikor nullázta mindkét hitelkártyáján a keretet, hogy ez jót tesz a historynak.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#13745) tildy válasza jerry311 (#13742) üzenetére


tildy
nagyúr

Point: 919
Good
1 positive factor
You have no recent searches on your credit report

1 negative factor
You have no successfully settled non-mail order accounts.

magyaran azert nem kapok credit kartyat, mert meg nincs creditkartyam.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13746) legiaap válasza tildy (#13745) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ezt a pontot meg lehet nézni valahol?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13747) Balinov válasza tildy (#13745) üzenetére


Balinov
félisten

rohejes, de tildy, vigasztaljon az,hogy nekem 4.5eves szamlatortenettel, tobbezres pozitiv balanszal is csak most sikerult egy 1200€-s Visa Creditet igenyelnem

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#13748) legiaap


legiaap
nagyúr

Nem hittem a szememnek, de kijöttek a BT-től netet csinálni.
Most azt próbálják javítani.
Azt hittem ezek úri emberek és nem dologznak vasárnap.
:)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13749) eszgé100 válasza Balinov (#13747) üzenetére


eszgé100
őstag

röviden megfogalmaznátok, hogy ez mire jó? sosem voltam oda a hitelkártyákért, ezért nem is néztem utána, mert eddig bőségesen elég volt a debit card is

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#13750) tildy válasza legiaap (#13746) üzenetére


tildy
nagyúr

creditexpert.co.uk.

Amugy azert is erdemes kreditkartyat kerni, mert ugy pl. kesobb lakasvasarlasnal latjak, mennyire vagy jo ados, illetve kreditkartyas fizetesnel, ha valami gubanc van, a bank intezi, es rogton visszakapod a penzed ( pl. rendeltel valamit, es meg mindig nem kuldtek ki, csak igergetnek). Szoval jobban vedve van a hatsod.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.