Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19770) N0zer0 válasza N0zer0 (#19764) üzenetére


N0zer0
senior tag

Közben még mindig ezzel a titkosított partíció felcsatolásával szenvedek. Csináltam /etc/crypttab fájlt leírás alapján, meg betettem a titkosított partíció elérhetőségét az /etc/fstab-ba, de nem jó neki, (S)kip-elni kell bootkor.

A meglepő az, hogy valami csoda folytán /media/felhasználónevem/titkosított_partíció_km_hosszú_UUID formában mégis automatikusan felcsatolja és a felhasználó is el tudja érni adminjogok nélkül, de én szeretném kicsit emberbarátabb néven felcsatoltatni. Pedig nincs is ilyen bejegyzés egyik *tab fájlban sem, mégis felcsatolja. Fene sem érti ezt, hogy hogyan kéne normálisan helyrekalapálni.

Pedig a titkosítás jó, működik, használható a partíció. Egész kellemesen csalódtam benne. Sose csináltam előtte ilyet, és féltem, hogy vissza fogja fogni ezt a gyenge gépet, de alig 1-2MB-tal lett csak kevesebb az átviteli érték, a CPU terhelése talán 3%-kal ha növekedett.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.