Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19764) N0zer0 válasza sh4d0w (#19763) üzenetére


N0zer0
senior tag

Mármint hogyan törhető a szoftveres? Linux Mint 16 x64 alatt most titkosítottam egy partíciót LUKS-szal, AES 256 CBC-re, persze Ext4-re formázás előtt volt egy dd /dev/zero paranccsal végrehajott zerofill is.

Eddig működik is, még gyorsabb is, mint a natúr NTFS volt, CPU terhelés nem nőtt nagyon, pedig a procim nem támogatja az AES utasításkészletet. Egy gond van csak vele: csak rootként tudom felcsatolni a titkosított partíciót, és emiatt sima user nem tudja használni. Ezt hogy lehetne megoldani?

Meg az automata mountolást szeretném még megoldani, de az fstab-ba nem szívesen nyúlok bele, mert elég, ha egy karakter nem stimmel és az egész rendszert hazavágja, aztán lehet megint live rendszerrel kínlódni.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.