2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Eee PC 901, Atom a mindennapokban

    Amikor először megláttam Asus Eee PC 901-t, rögtön tudtam, hogy kell nekem egy ilyen.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 79

  • Közellenség

    Bitefight. Játszottam vele pár hónapig. Jó volt, meguntam, csá. Volt egy jó kis klánunk. Összetartó, beszédes, jó arcokkal. Akartunk szervezni egy klántalálkozót, sőt már az előtt is volt róla szó, hogy én beléptem volna. Akkor nem jött össze. Nem jött össze utána se, pedig kétszer is volt téma. Persze, mert soha senkinek nem jó, vagy amikor igen, akkor meg pont X nem ér rá, akkor meg inkább nem megy Y sem, de akkor Z is kihagyja, és csumi, megint nincs buli.
    Jól van, ez tulajdonképp nem is lényeges, engem csak 1-2 ember miatt érdekelt volna. Aztán közben abbahagytam félig a játékot is, mert meguntam rendesen. Egyébként a kedves tagok közül fent voltak páran msn-en, de szinte soha nem beszélgettem velük. Kivéve egy lányt, akit nagyon megkedveltem, persze miatta érdekelt főleg korábban is a klántalálkozó. Aztán végül vele sikerült találkozni ilyen tömeges összejövetel nélkül még tavasszal. Jó volt meg minden, kicsit fejen (szíven?) is ütött a dolog, de szóval jó volt na.
    Utána nyáron hagytam abba végleg a játékot, meg mivel úgyse kommunikáltam senkivel, töröltem az msn-partnereket is. Mindig letörlöm azokat, akikkel egyoldalú kapcsolatot tartok fent. Senkit nem tiltok, mert ha mégis kíváncsi lenne rám, nyitott a lehetőség. Érdekes senki se keresett még az ilyen emberek közül, de ez megint egy másik történet.

    Folytatás...

    whiz 16 éve 2

  • HD3850 & 9600GT Újratöltve

    Üdv ismét! A korábbi tesztemet ismételtem meg, immáron kicsit körültekintőbb, és pontosabb módon.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 52

  • Eee 901 bővebben

    Tegnapi pár sort a kütyüről írtam, kipróbálásképpen. Aztán - mivel már elég késő volt - gyorsan be is fejeztem a próbálgatást. Ma hoztam magammal, hát osztatlan sikert arattam vele :D
    Akárhogy is nézem, szép kis gép (még a mintától mentes fehér változat). És meglepően gyors is. Fél perc alatt bekurjant a zikszpé, ami még a nagy gépen is jóval több (45 körül), hát hümm. Kellemes, na. Nagyon nem kínoztam még, de az oprendszer szépen teszi a dolgát, az 1 giga ram odateszi magát, nem pusztul meg, mint az 512-es munkahelyi gépem néha (2.8 P4 mellesleg). Akksis üzemidőre leszek kíváncsi, hogy tényleg hozza-e az 5-6 órát alacsony terhelés mellett. Mert ugye nyilván használni fogom, de nem 3dmark naphosszat, meg hd múvi...
    Billentyűzet icipici. Ekkora helyre így fértek el a gombok, hát ez van. Szokható. Sose lesz sztem olyan mint egy normális bill-en gépelni, de nem vészes azért.
    Kijelző nagyon szép, lényegesen szebb mint az olcsóbb notik általában. Na és matt, nem az a buzi csillogós felületű. Elég mütyürke, de azért jól használható.
    Az meg durva, hogy 1 kilós az egész masina. Bevágom tatyóba, osz' viszem. Vagy kézbe. A hozzá adott kis szütyő nem tűnik valami atomstrapabírónak, meg a kosz is ragad rá, mint az atom. De inkább arra, mint a gép mocskolódjon. A célnak megfelel.
    Sz'al bejövős kis gép na. Mondtam én :D

    whiz 16 éve 0

  • Ípíszí

    Na most már azt is tudom, hogy ezt így kell mondani :)
    Ma beszereztem a saját kis 901-esemet. Hátőő... kissebb mint gondoltam. de cuki. És kurvanehéz rajta gépelni :D
    Többit majd máskor :)

    whiz 16 éve 0

  • Új teszt alapozás

    Ha már a kis vga-tesztem kicsit balul sült el (pontosabban hobbi tesztnek jó az, csak talán tényleg nem címlapra való), és úgy gondoltam csinálok egy tutibbat, arra gondoltam, hogy akkor talán mégis ideje a - nagyobb - tuningnak CPU szinten.
    Na elég is annyi, hogy a drága kis C2D-met immáron 300x10 = 3GHz-en hajtom a vga-k alatt, miközben viszont a memók sebességét 750MHz-re kaptam vissza (vagyis ilyen fsb mellé ez a beállítás van a lapon, meg a 900. De 900-at nem viszi a GEIL. Az OCZ menne 960-at is, de Vista alatti tesztek miatt inkább maradtam a 750-nél, mert oda kell a 4GB, akárhogy is nézem). Nem túl nagy érvágás, DC-ben meg a kellő sávszél megvan, úgyis az FSB még mindig limitáló tényező, a jelenlegi 1200MHz-en is.
    3 óra GRID, TDU és Flat-Out gyilkolás hatására (így ezek a tesztek már meg is vannak a HD részéről) sem volt hajlandó megadni magát a gép egy pillanatra sem, így ezt most stabilnak tekintem.
    Hja igen, XP alatt történt a dolog, sikerült végre a PATA vinyómra rávésni egyet, így a Vistát nem kellett legyalulnom (Egyelőre. A teszt előtt viszont azt is újra fogom telepíteni). Korábban valamiért nem volt hajlandó rámenni az XP, pontosabban az első restart után aszonta a gép, hogy "lemezolvasási hiba". Most leformáztam a vincsit, így nem volt gond. (Azt leszámítva, hogy Vista alatt erre voltak telepítve a játékok, na de mindegy...)

    Folytatás...

    whiz 16 éve 2

  • Teszteljünk

    Ma szereztem egy Gigabyte 9600GT-t (512megás) a meglévő ATI 3850 (256megás) mellé (helyett?). Adja magát az összehasonlítás, így aztán pár napon belül le is rendezem az ATI vs NV kérdést, mert már unalmas amit olvasni lehet mindenfelé. Az meg, hogy mi lesz a jövőben? Perpill nem érdekel... (első blikkre úgy néz ki a két kártya erősen hasonló teljesítményű, hát kíváncsi vagyok a végeredményre - hogy melyiket tartom meg :D )

    Szerk.: Túl sok igazán "gyilkos" játékom nincs, így aztán jó magas fps-ek lesznek általában. Na meg nem játszok se stratégiával, se hasonlókkal, így aztán biztos lesz aki beszól érte, hogy mér' van csak autós meg lövöldözős. Sebaj, egy érdekességnek jó lesz ez így is :)

    whiz 16 éve 3

  • Apa kezdődiiiiik...

    Szeptember, suli... jesssz... elsősorban azért utálom, mert innentől kezdve megint atomnagy tömeg (jó kis nyomakodós) lesz reggel/délután a buszon, amivel járok. Mert a kedves volánbuszt nem nagyon izgatja, hogy elférünk-e a buszain vagy sem, így aztán detto ugyanaz marad a menetrend, mint mindig. Néha eszetlenül megváltoztatják, ilyenkor bezzeg nem. Azt sem értem mi a rákért nem lehet iskolabuszokat rendszeresíteni a többszáz/ezer/tízezer diáknak, miért kell a tömegközlekedést ezzel ilyen formában terhelni? Ha amcsiban meg tudják oldani, oldják meg nálunk is, vagy járjanak sűrűbben azok a kurva buszok, hát nem igaz már...
    Ma reggel mondjuk még egész jó volt, ha ez így is marad, akkor nem szóltam (csak csendben). De ettől még mostantól állhatok, mert azért tele lesz a busz. Zsír. Na mindegy, legalább felébredek. Vagy nem.

    whiz 16 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.