2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • HD Audio ATI HD5000 szériás kártyával

    Az új ATI VGA-kal a True-HD és DTS-HD MA/HR hangsávok érintetlenül továbbíthatóak az erősítő felé.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 129

  • DXVA - ATI vagy NVIDIA?

    Azt már sokan tudjátok, hogy az NVIDIA a Dx11 helyett (is) az általáos számítási egységeire, a CUDA processzorokra helyezte át a hangsúlyt. Ez egyben azt is jelenti, hogy grafikus kártyáinak multimédiás felhasználása előtt is megnyílik az út és ebben a kérédskörben bizony leelőzheti a rivális ATI/AMD céget.

    A HD videók ljátszására a Microsoft egy API-t kínál, amin keresztül a VGA driver-ében hordozott logika szerint elérhetővé válik a VGA célhardvere a dekódolás teljes folyamatára. Az általános célú CPU-nál hatékonyabb így lejátszás és a processzor kihasználtsága is alacsony marad.

    Az NVIDIA CUDA nem ez a célhardver(egység) a VGA-n, így kicsit cseleznie kellett a gyártónak a driver-ben is, hogy a HD filmeket dekódolni tudja. Előzőleg már leírtan nagyjából, hogyan is működik a folyamat, nem is ez most a lényeg. A CUDA képes a DXVA határait átlépő kódolással készült filmeket is lejátszani, ezáltal egy sokkal tágabb kört nyit ezen a téren az ATI kártyáinál, így jelenleg HTPC téren jobb megoldásnak is bizonyul a "zöld" gyártó.

    Egy példát szeretnék mutatni erre, hogy tiszta legyen a kép:

    Folytatás...

    stevve 14 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.