2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Blogkabaré

Írta: | Kulcsszavak: Apple . Blu-ray . Steve Jobs

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az internetes blogok térnyerésével felhígult a tartalom és a minőség is, ami a megjelent írásokat jellemzi. Erre egy jó példa egy index.hu szerint is kiemelést érdemlő bejegyzés.

Steve Jobs szerint a Blue-Ray is gagyi

Nem lehet nem észrevenni, hogy az alig pár soros "cikk" méretes fiaskó és csak alkotója kontárságát igazolja. Már a cím is, ami egyébként általában utal a tartalomra, hülyeség és helytelen.

Blue-ray... aha. Ha nem lenne egy szép nagy kép a cikkben, amin helyesen le van írva, azt mondanám, elírás, de mivel többször is képes volt így leírni a blogoló, feltételezhető, hogy eleve így rögzült benne, vagyis halvány fogalma sincs arról, amiről ír. Meg mi az, hogy gagyi? A cikkből nem derül ki, hogy Steve ezt mondta volna. Van ugyan egy idézeteknek szánt box az írásban, de abban bizonyára nem idézet van, mert ha jól tudom, Steve nem tud magyarul sem.

A tartalom egyébként is 0. Van egy nyúlfarknyi bekezdés az Apple netes szolgáltatásainak egy részéről, aztán valami válaszlevélről beszél az író, amit le sem írt, de hogy ezek hogyan függnek össze? senki nem tudja. Ahogy azt sem, hogy ennek a címhez mi köze van.

Így terjednek a hülyeségek általában. Nagyot akarunk mondani és már a saját cikkünkben elefántot csinálunk egy egyébként is kétes információból. Onnan indul a dolog, hogy Steve egy állítólagos válaszban (megnézném, mikor válaszol személyesen halandóknak) azt írja, hogy a Blu-ray-t a streamelhető tartalmak le fogják nyomni és oda jutunk a cikk végére (illetve elejére), hogy a Blu-ray gagyi. Szóval ez így egy sima hazugság, mende-monda vagy amit akartok. Leírni is kár, nem hogy kiemelni egy országos hírportálra.

A tartalom meg már ott sántít, hogy egy Blu-ray minőségű film streamelése őrültség. 40 Mbps a neten folyamatos lejátszás mellett, szép. De ha még x264-gyel be is tömörítjük 10 Mbps környékére, akkor is elég elvetemültnek kell lenni, hogy neten keresztül akarjuk megnézni kedvenc filmünket. Nem is beszélve azokról, akiknél a net még nem ilyen gyors. Szóval ez az egész írás csak pocséklása a tárhelynek. Gratulálok a szerzőnek innen is - és az indexnek is, hogy érdemesnek találták kiemelésre!

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

Azért a Blu-Ray egy elég bukott technológia és nem csak ahhoz képest, amit vártak tőle. Drága és kicsi a kapacitása (egy lemezhez képest persze nem az, de bolti áron hány Blu-Ray lemezt tudsz venni mondjuk egy 1TB-os winyó árából? Nem sokat.). Optikai adattároló 2010-ben? Ahogy a mai laptopokban nincs floppy-meghajtó, úgy nem lesz később CD/DVD/Blu-Ray olvasó/író sem.

Egyedül a filmek miatt maradt fent, de ma már a TV-khez is inkább valami merevlemezes adattárolót vesznek az emberek. Nem tudom mit vár az, aki erre a technológiára áldoz. Mind fejlesztésben, mind vásárlásban.

Tudom, hogy a bejegyzés kis része szól csak erről, de azért ezt vegyük már észre.

[ Szerkesztve ]

(#2) nem_tom


nem_tom
őstag

Csalódtam az indexben, hogyha ilyeneket kitesznek. :(

(#3) adalbert1


adalbert1
addikt

Egyetértek. Gondolom azért kellenek ilyen bulváros cikkek (ill. blogok) az indexnek, hogy folyamatosan fenntartsák az "úri" közönség érdeklődését, látogatószám minden felett.
Amúgy is, mióta szélesebb tömegeknek is elérhető, azóta átlagban egyre rosszabb a netes tartalom. :(((

(#4) stevve válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


stevve
nagyúr

Ebben részben igazad van, de ma még HD-t streamelni nem nagyon lehet a világ legnagyobb részén, így maradnak a lejátszók. Hamarosan azért biztosan eljutunk oda, hogy lemez helyett valamilyen online szolgáltatáson keresztül (akár iTunes) vásároljuk meg, letöltjük a TV-ben lévő merevlemezre és onnan nézzük. Ehhez én még legalább 2 évet jósolok, mire elindul, kiforrja magát kicsit.

nem_tom:
Gondolom a varázsszavak az Apple és Steve Jobs lehettek és talán meg se nézték igazán mit tesznek ki. Azért kicsit jobban is megnézhetnék... :D

adalbert1:
Hasonlóan gondolom én is. "látogatószám minden felett." - gondolom ezért kerül kiemelésre minden Apple-ös bejegyzés (függetlenül az Apple-től, termékeitől), mert az alma már eleve vonzó és biztosan sokan olvassák majd. Ugyanígy a Goolge, MS cégeket érintők is biztosan kikerülnek.

[ Szerkesztve ]

(#5) Jhonny06 válasza stevve (#4) üzenetére


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

"lemez helyett valamilyen online szolgáltatáson keresztül..."

iTunes+Apple TV néven fut a megoldás, rengeteg HD tartalommal. ;) A fejlettebb országokban elérhető, nálunk természetesen nem.

(#6) nem_tom válasza stevve (#4) üzenetére


nem_tom
őstag

Há' nehogyma' ezzel keljen foglalkozni-e!

(#7) stevve válasza Jhonny06 (#5) üzenetére


stevve
nagyúr

Itthon ez még vagy 2 év :( (amúgy a mov HD-kat mem csípem, az biztosan nem váltja le a Blu-rayt)

nem_tom:
:DDD

[ Szerkesztve ]

(#8) adalbert1 válasza stevve (#4) üzenetére


adalbert1
addikt

Igen az Apple mostanában nagyon népszerű téma. Igazából hiába van rengeteg termékükről egy kialakult véleményem, a mellettük/ellenük állást foglaló tábor vérmessége miatt általában már ki se szeretem fejteni... :).

(#9) Samus


Samus
addikt

Rendben, hogy terjednek az olcsó hatalmas kapacitású HDD-k, és az SSD is megbízható lesz, de azért az optikai adattárolást sem kell leírni. Emlékeztek még a CD térhódítására? Ezután jött a DVD, ami horror volt a kezdéskor. Ugyanez van a BD-vel is. Kíváncsi vagyok mi lesz a holografikus adattárolással, megszületik-e valaha. Az optikai egyébként azért jó, mert hordozható. rendben, a HDD is az, de kell hozzá vagy rack (mindkét gépbe) vagy külső ház, nem olyan kényelmes, mint egy lemezt berakni.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) dabadab válasza Samus (#9) üzenetére


dabadab
titán

"Emlékeztek még a CD térhódítására?"

Igen, akkoriban a CD nagyobb volt, mint a kapható HDD-k jó része.

"Ezután jött a DVD"

Ami már elég szűkös volt a HDD-khez képest.

"Ugyanez van a BD-vel is."

Nem, a BD-vel nem nagyon van ez, ma már nem lehet olyan kicsi HDD-t kapni, mint egy BR lemez.

"Az optikai egyébként azért jó, mert hordozható"

A hordozható adattároló funkcióját átvették a pendrive-ok: nem kell hozzá külön meghajtó, nincs gond az újraírással, kicsi, strapabíró.

Szóval nekem úgy tűnik, hogy a BR adattároló technológiaként megbukott, az optikai lemezeknek befellegzett.

DRM is theft

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.