2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Intel GMA X4500HD és a 16 ref frames-es filmek

Írta: | Kulcsszavak: X4500HD . HD . Intel . 1080p

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bizonyára sokan ismerik már a trükköt, hogyan lehet az Intel G45 chipsetjével olyan HD filmeket is lejátszani, amik nem támogatottak a DXVA által. Nos, mégiscsak van esély arra, hogy kicsikarjuk azt a fránya támogatást, habár az Intel alapból ezt nem szeretné.

A driver a registry-be ír egy bejegyzést, ami lekorlátozza a ref frames értékét és a korlát felett már nem engedélyezi a GPU használatát. Érdekes megoldás, de a tiltásnak kevés az értelme.

Akinek tehát ilyen rendszere van, módosíthatja a registry-t, de csakis saját felelősségre!

Az említett bejegyzés a következő helyesen:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\Filters\MPC Video Decoder
"CompatibilityMode"=dword:00000016

- Key name : CompatibilityMode
- type : DWORD
- value : 16 (Hex value)

Így már engedélyezve van a maximális 16 ref frames. Egyszerű trükk, nem? :)

Ha nem akarsz a registry-ben keresgélni, akkor készíts egy .reg kiterjesztésű text fájlt és pontosan ezt tedd bele, semmi mást:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\Filters\MPC Video Decoder]
"CompatibilityMode"=dword:00000016

Mentés, bezárás és kétszer kattints rá. Az UAC biztos, hogy szólni fog, tehát admin jogok kellenek a gépre.

Hozzászólások

(#1) robyeger


robyeger
(addikt)

Ez a registry bejegyzés már rég megszűnt az újabb MPC-HC béta verzióknál, egyszerűen a szűrők, MPC videó dekóder-en belül a [DXVA(H.264) Kompatibilitás teszt]-re "Skip all checks" kell választani. Ha netán valakinek eszébe jutt ezt ATI kártyánál XP alatt is eljátszani, ott sajna kizárólag csak képhibákkal fog találkozni. Viszont az én Pentium G6950 rendszeremen egyáltalán az Intel féle ClearVideo(tm) DXVA-t csak Vista/Win7 oprendszeren tudtam előcsalogatni. Belenéztem az Intel féle fehér papíros doksikba, ott végig kizárólag csak a DXVA 2.0 -ról írnak, a DXVA 1.0 -át egy szóval nem említik, se hogy támogatott, se hogy nem támogatott. Látott már valaki XP alatt Intel grafikus lapkát videót gyorsítani?? Kérem jelezze :R

[ Szerkesztve ]

Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.