2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Horgászat - bevált csalik

    A Tegnapi nap folyamán nézzük, melyek azok a csalik amik engem kimentettek egy eseménytelen naptól, vagy épp csak beváltak.

    Nos a csali kiválasztása csak egy jó lépés a sikeres horgászat felé, nagy jelentőségű, de önmagában nem sokat ér. A megfelelő etetőanyag és helyismeret vagy helyválasztás legalább annyira fontos egy sikeres horgászatnál, mint a megfelelően kiválasztott csali. Most pár csalit sorolok fel, amik számomra beváltak

    Élő:

    A hideg vízben a horgászok és az én észrevételem alapján is jobban működik az élőcsali. Nem csak amiatt hogy mozog, hanem a hideg vízben óvatosan kapó ponty hamarabb felhörpinti, mint egy nagyobb pelletet. Ilyen időszakban nem csak csaliként, d önállóan is alkalmazható etetés céljából. Távolabbi etetésnél segítségünkre lehet a csonti ragasztó, melynek alkalmazásával gombócokat képezhetünk az élő anyagból, mely vízbe éréskor bont. ( már ha nem ragasztottunk túl erősre)

    Csonti

    - Ez a sokak számára undorító kukacot szinte az összes békés hal szereti, nem is igazán jut olyan eszembe mikor ne fogtam volna vele valamilyen halat, még ha csak keszeget is vagy küszt. De számos ponty, amur, kárász "vesztét" okozta már, akik gyanútlanul felvették a csonti "csokrot".

    Folytatás...

    Recon666 11 éve 8

  • Horgászat - etetőanyagokról / bevált etetőanyagjaim

    Recon666

    Egy jó pár éve horgászom, és lassan 1-1,5 éve rendszeresen írok ki horgászik? topikban. Egy ideje gondolkodom, hogy közzé kellene tenni az utóbbi időben általam használt etetőanyagok "hatásfokát", jobban mondva a beváltakat. :)

    Először is mikor, milyet szeretnek a halak? Ez egy nehéz kérdés, de általánosságban időszakosan bevált ízvilágokról lehet beszélni.

    Hidegebb vízben az édesebb, gyümölcsös aromájú etetőanyagok a beváltabbak + elő csali hozzáadása tovább fokozza fogósságukat. ( csonti, giliszta..stb)

    Meleg vízben, nyáron a büdösebbek - ( erjesztett, halas...stb) + csemegekukorica vagy erjesztett (főzött) kukorica valamint pellet vagy bojli hozzáadásával tovább növelhetjük az etetőanyag fogósságát.

    Nállam bevált időszakfüggetlen adalék a liftező angolmorzsa, aminek használata csak tavon ajánlott. Süllyedő változata már folyókon is használható.

    Kezdjuk az olcsóbakkal:

    Folytatás...

    Recon666 11 éve 13

  • Detroit a haldokló város II.

    Volt már egy bejegyzésem róla, most egy videóval szeretném kiegészíteni, íme;

    Recon666 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.