2020. november 24., kedd

Gyorskeresés

Hogyan telepítsük Creative X-fi Kártyák drivereit és szoftvereit Win 7 alatt.

Írta: | Kulcsszavak: X-fi Telpítése

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A fórumon sok fórumtársnak problémája volt az Creative X-fi kártyák drivereinek és szoftvereinek telepítésével, ezért szeretnék segítséget nyújtani nekik. Mielőtt nekikezdenék, senki ne vegyen, még véletlenül se Creative Xtreme Audio-t, mert az egy butított szerkezet ami a nevén kívül semmiben nem hasonlít az X-fi re. A telepítést lépésekre osztom:

1. Lépés:A driver letöltése.

Gyári driverek és Szoftverek: [link]
You Pax Driverek és Szoftverek:[link]

Leírás:: A PAX Audio Suite egyben tartalmazza általában az összes creative szoftver, ami elérhető az adott kártyához.

PAX PCi X-Fi (Xtreme Music, Xtreme Gamer... Xtreme Audio Nem!!): [link]

PAX PCi-E X-Fi (Titanium series): [link]

PAX ( Xtreme Audio, Audigy Se, LS, Audigy 2 LS, Live! 24-bit, SB 5.1 VX): [link]

2. Lépés: Driverek és Szoftverek Eltávolítása telepítés előtt.

A telepítés előtt bizonyosodjunk meg, hogy semilyen creative (Vagy új kártya vásárlása esetén a régi hangkártya drivereit és szoftvereit eltávolítottuk a gépünkről és a Biosban letiltottuk a működését) összetevő nem található a gépünkön. A Youpax driverek esetében ez különösen fontos , mert enélkül nem tudjuk feltelepíteni őket ( Kéri az eredeti lemezt, ha ezt a lépést kihagyjuk).

3. Lépés: Driverek és Szoftverek telepítése.

A gyári driverek telepítése problémamentesen szokott menni, a telepítésnél a nyelv kiválasztása után, a telepítő megadja , hogy hová telepíti a szoftvereket, a telpítésnél ajánlott a custom installation menü kiválasztás , ilyenkor megjelenik a kiválasztható szoftverek listája, itt jelöljük be a Volume Panelt , mert a telepítő automatikusan nem telepíti. A volume panel a gyorsindító, amit a tálca jobb oldalán fogunk megtalálni. A telepítés végén a telepítő megkérdi, hogy milyen módot választunk a 3 közül: Game, Entertainment, Audio Creation mode. A megfelelő mód kiválasztás után, a számítógép újraindul.

4. Lépés: A kártya szoftvere.

Újraindítás után a tálca jobb oldalán lévő volume panelra kattintva, majd bal oldalt a mode switcher gombra kattintva megjelenik a 3 kiválasztható mód:

Game: Mint a nevéből kitaláljuk a játékhoz alkalmazott mód. Ha ezt a módot választjuk akkor használhatjuk az EAX4 és az EAX5 effektet, ami a többi módban nem elérhető, valamint miden olyan játékban használatos effektet , amit a másik 2-ben nem tudunk elérni. (Bár én még játéknál sem használom)

Entertainment: Ezt a módot a zenére valamint a filmre alkották meg. Ebben a módban találjuk a legtöbb beállítást, pár fontosabb,

Speaker and Headphone: Kiválasztjuk, hogy milyen cuccot kötöttünk a hangkártyára. Valmint egyéb beállítási lehetőségek közül választhatunk, a mély hang kiemelése (dB megadva), a mély hang vágási frekvenciája, hangfalak távolsága, hangfalak szöge stb....

X-Fi CMSS-3D: A sztereó hangzás térérzetének növelése.

X-Fi Crystalizer: A hang kristályosítása, minél nagyobbra állítod annál jobban növeli a mély és magas hangokat, fejhallgatónál 1-2% szoktam állítani, mert felette hallatszódik a torzítás.

SVM: Ez az egyik kedvencem filmezésnél, lényege, hogy bekapcsolt állapotban a beszéd hangerejét megemeli az effektek hangerejére, így általunk kis hangerőnek hitt filmezésnél , nem esünk ki a székből egy nagyobb robbanásnál.

Audio Creation: Ez a mód a felvételek készítését hivatott könnyíteni, több beállítást tartalmaz

Kiegészítés:
5.1 hangfal mélynyomójának beállítása.

Megnyitjuk a tálcán a Volume Panel-t (bal klikk rá) , majd Creative Console Launcher ( Ha nincs Volume Panelünk, akkor Start->Creative->Creative Console Launcher). Ha megnyitottuk akkor, Speaker and Headphone menüre kattintunk, majd Bass Settings-> kipipáljik a Bass Redirection előtti négyzetet (az utána lévő csíkon állíthatjuk be, a sub vágásai frekvrenciáját, alatta a sub gain, amit szintén pipáljunk be (ennek a funkciója a sub jelszintjének a növelése dB értékben megadva, ami maximum +15dB jelent alapállapothoz képest.).

Egyelőre ennyi, remélem tudtam segíteni.

Üdv: Recon666

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Hihetetlen egy dolog, hogy egy több, mint tízeres hangkártyával ilyen mókolásokat kell véghezvinni. :(

[ Szerkesztve ]

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) Recon666 válasza mexicanraven (#1) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Sajnos a gyártó nem foglalkozik vele, így nekünk kell.

(#3) westcoastog


westcoastog
veterán

Kiadják a jó hardvereket 0 supporttal. Én az audigy se kártyámat daniel_K drivereivel használom, és tökéletesen működik. :K Csak nem értem miért ilyen trehány a kreatív.. :U
(#4) Recon666
lehetetlen? nincs is jóformán, annyira jó a gyári driver hogy szóljon 2 hangszóró.

[ Szerkesztve ]

(#4) Recon666 válasza westcoastog (#3) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Audigy se volt nekem is a Titanium előtt és a gyári szoftverek telepítése win7 alatt nagyon nehéz, ha sikerül is nem biztos, hogy müködik, jóval nehezebb mint egy X-Fi-nél.

[ Szerkesztve ]

(#5) westcoastog válasza westcoastog (#3) üzenetére


westcoastog
veterán

Szerk idő lejárt:
Ja igen, emlékszem, régen egy bizonyos audigy to x-fi buhert driverrel tudtam normális működésre bírni a hangot vista alatt, de ezzel mindig fagyott a rendszer, ezután maga volt a megváltás amikor ráakadtam daniel drivereire. :)

[ Szerkesztve ]

(#6) Recon666 válasza westcoastog (#5) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Nekem 1 hónapig volt meg az Audigy se , nem akadtam rá a daniel_k féle driverekre , eladtam, de nem bánta meg a titanium-al sokkal könnyebb dolgom van.

[ Szerkesztve ]

(#7) huskydog17


huskydog17
addikt

A bloghoz annyit, hogy hasznos, de az SVM fordítva működik: a beszédet hangosítja fel.
A PAX-nál lehetne linkelni konkrét topic-ot is.

Gamer és Entertainment mód közötti különbség: Gamer módban aktív lesz az EAX 4 és 5

A CMSS-3D-t csak játéknál ajánlott használni, mert zenénél és filmnél csak ront a helyzeten.

Lehetne írni a PAX Suite-ról is, ahol a felhasználónak rendelkezésére áll az összes Creative szoftver és azt választja ki amelyiket akarja, szerintem ez a legkényelmesebb legjobban kompatibilis megoldás.

Ezek csak kiegészítés ajánlatok a bloghoz. :)

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#8) westcoastog válasza huskydog17 (#7) üzenetére


westcoastog
veterán

cmss3d nálam például zenénél nagyon hasznos, mivel az olcsó vacak 5.1-emben nincs erősítő, de cmss-el minden hangfalról szól a zene mélynyomóval, ha nem lenne szüttyögheték 2 hangszóról mély nélkül. :K

[ Szerkesztve ]

(#9) Recon666 válasza huskydog17 (#7) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Ok, javítom köszi.

(#10) huskydog17


huskydog17
addikt

Két helyesírási hibát is javítani kéne még:
hitt (SVM részletezés)
szoftvert (1. lépés, leírás)

#8: nálam a CMSS3D csak ront a zenén, szerintem az csak játéknál hasznos (bár én ott sem használom :) ) A Crytalizer viszont sokat tud javítani az MP3-kon ahogy az SVM is!

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.