2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Találatok

  • Behívtak!

    Reggel küldtem egy udvarias érdeklődő levelet, hogy foglalkoztak-e a jelentkezésemmel, és alig 10 perc múlva jött is a válasz.
    "Arra szeretnélek kérni, hogy találkozzunk személyesen az irodánkban." - áll a levélben. (egyebek mellett)
    Holnap megyek. Izgulok. :B

    Alkalomhoz illő pörgős, odabaszós zene, amit épp hallgatok

    Lenry 14 éve 10

  • Ideges vagyok

    Pénteken elküldtem a jelentkezésem egy állásra. Nagyon jó hely, 3D modellezés lenne a meló. Azt írták, hogy pár napon belül visszajeleznek.
    Nem vagyok egy elképesztően türelmetlen típus, és eddig egész jól bírtam. Pénteken küldtem, sejtettem, hogy azonnal nem lesz semmi. Hétvégén úgysem foglalkoznak ezzel, talán hétfőn. Hétfőn semmi, most kedd van, még mindig semmi.
    Tudom, nem szabad idegeskedni ez miatt, de ez most annyira fontos, és annyira sok minden múlik rajta, hogy egyszerűen nem tudok nem idegeskedni.

    Remélem rövidesen történik valami, mert már most is görcsben van a gyomrom, és le tudnám kaparni a színt a szoba faláról. (én így szoktam ideges lenni :U )

    Enni sincs kedvem, pedig éhes vagyok, és van mogyoróvajam, egy ismerősöm most volt az USA-ban, ő hozta. Finom, kár, hogy itt nem lehet kapni.

    Lenry 14 éve 25

  • Segítséget kérnék önéletrajz témában

    Mivel lehet mindenféle szakmai gyakorlat, korábbi munkahely vagy akármi nélkül kitölteni egy életrajzot a személyes adataimon kívül, illetve hogyan lehet értelmesen megfogalmazni azt, hogy úgy tanultam meg 3D-zni, hogy egy haverom elmagyarázta azokat a dolgokat, amik kimaradtak a netes tutorialokból?

    Sose fogom megérteni ezt a CV mániát...

    Lenry 14 éve 17

  • 3D: Mi van a képen?

    A képen legutóbbi munkám látható, szétdarabolva, és lapjaira hajtogatva, textúrázás előtt. A kérdés, hogy mi is ez?

    Aki kitalálja, kap egy virtuális hátba veregetést :)

    Update: a Nagy Virtuális Hátbaveregetés végül Madstunt kollégáé lett, mert kitalálta, hogy ez bizony egy postakocsi:

    Gratulálok :R

    Lenry 14 éve 26

  • 3D: Város

    Ezt sincs kedvem befejezni. Pedig csak azt a pár házat kellene felUV-zni, meg textúrázni. Egy délután az egész. De semmi motivációm. Inkább nekiállok valami másnak.

    Lenry 14 éve 12

  • 3D: Nissan 300ZX

    Rá kell, hogy jöjjek, hogy meglehetősen sok befejezetlen projektem van.

    Lenry 14 éve 8

  • 3D: igényfelmérés

    Low-poly modellezéssel meg UVW textúrázással kezdtem foglalkozni az elmúlt pár héten, és számomra érdekesnek tűnik a téma. lenne-e igény egy ezzel kapcsolatos tutorialra/leírásra?

    update: igen, azt elfelejtettem leírni, hogy ez mit is takar. nos: a low-poly modellezésnek az lényege, hogy egy modellt minél kevesebb polygonból hozzunk létre, így erőforrásokat takarítsunk meg.
    az UVW textúrázás pedig... gondolom mindenki látott már GTA3/Vice City/San Andreas skint (aki nem, annak katt ide), az pl UVW textúra. az egész testre egy darab textúra van ráhajtogatva, ebbe a fények, árnyékok is előre bele vannak égetve, ezzel is erőforrást takarítunk meg.
    szinte az összes játékban használják ezeket a technikákat fix helyzetű és megvilágítású modellek készítésére, de sokszor "lényegesebb" dolgokat is így modelleznek.

    Lenry 14 éve 21

  • 3D: Rózsa (végleges változat)

    azt hiszem ez lesz a végleges, de lehet, hogy finomítok még rajta ezt-azt Valentin-napig.

    Lenry 14 éve 8

  • 3D: Rózsa 2

    A modell nagyrészt Dy mester műve, a technika totál más, mint a másik rózsánál, és mint az látható az eredmény is egész más. Több munkával jár ez a út, de sokkal szebb az eredmény.

    Még valami jelenetet kitalálok és megalkotok köré, és kész is. :)

    Lenry 14 éve 25

  • 3D: Zongora

    Persze ez sincs még kész...

    Lenry 14 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.