2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 7 nap üzemidő Androidon - Samsung Galaxy S2

    Mióta váltottam S6 Edge-re, azóta a régi S2-m megörökölte a másodlagos telefon pozíciót, a titulussal járó SIM kártyával. Egy jó öreg T-Mobile-os Domino feltöltőkártya, nagyon ritkán használom csak, hébe-hóba bankoláshoz.

    Mobilnet és Wifi le van tiltva, mivel nincs rá szükség, és a rendszer factory reset utáni állapotban van telepített programok tekintetében, csak a roothoz szükséges dolgokat raktam fel.

    No ilyen körülmények között vettem észre, hogy egy okostelefon is simán hozza egy feature-phone vagy egy buta telefon üzemidejét, ami jelen esetben 7 nap! Mindezt úgy, hogy folyamatosan a táskámban van, tehát átregisztrálgat a cellák között naponta többször is.

    Szóval a mai mobilok is bírják addig mint a régi Nokiák vagy Sony Ericsonok, ha lebutítjuk ugyanarra a szintre, és csak sima telefonként használjuk:

    JoeYi 8 éve 26

  • Dell Latitude E5470 vs E5570 vs E7470 vs E5420

    Kis kerékpáros téma után vissza a technikához. Már-már elfelejtettem, hogy lőttem nektek pár képet a legújabb generációs, 2016-os Dell üzleti notikról, de most elém került a telefonomról. Ritkán kerül az ember keze közé egy évad 3 legérdekesebb példánya, gyorsan megörökítettem, hogy mi is a különbség. Csináltam pár semmitmondó tesztet is.

    Röviden: mind a három típus nagyon jól összerakott, billentyűzet világításos, könnyű, erős és halk működésű. A legjobb vételnek az E5470 idén, mellette az E7470 értelmetlennek tűnik (200 grammnyi és 5mm-nyi különbség van, kb ennyi). Negatívum csak az ár.

    Szerelhetőség: nagyon jó az előző évekhez képest. 5-6 csavart kell meglazítani, melyek nem tudnak kiesni a hátlapból!! Ezen felül a takaró lemez csak egy sima lap, tehát nagyon könnyen kivehető csavaroldás után. vére.

    Hosszabban

    Méretkülönbségek.
    Egymás mellett: balról jobbra: E7470, E5470, E5570
    Egymáson: fentről lefele: E7470, E5470, E5570

    Folytatás...

    JoeYi 8 éve 7

  • Balaton körbebiciklizés 1 nap alatt

    A technika vizeiről elevezve most egy kis szösszenet jön a pénteki challenge-emről, mégpedig a Balaton körbetekeréséről 1 nap alatt.

    Hol volt, hol nem volt, volt egy barátom, aki tavaly felvetette, hogy igazából körbe lehetne tekerni 1 nap alatt is a legnagyobb tavunkat. Minek erre két vagy akár három napot pazarolni? Jött hát a matek, ~210km, 20km/h-val, sima ügynek kell lennie 10-11 óra alatt, plusz a pihenők. Működhet nem? De, papíron mindenképp. Aztán elszállt a múltév, senkinek se volt igazán fontos a téma.

    Eljött hát 2016. A Föld közel 7.4 milliárdnyi lakosának hála a globális felmelegedés kezdi éreztetni hatását -> szép nyarunk van. Immáron a sokadik hétvége volt amin kb 25-30 fok közötti időt vártak. Hát le is poroltam gyorsan a biciklizős témát, de gyorsan kiderült, hogy vagy nyuszik (egészség féltés), vagy nem érnek rá a barátok. Most már abban a korban vagyok, hogy ilyesmi nem állít meg a cél elérésében, és úgyis szabin voltam csütörtök-pénteken a szülinapom kapcsán, szóval úgy döntöttem beáldozom a pénteket.

    Folytatás...

    JoeYi 8 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.