2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Samsung Galaxy S2 I9100 beázás utáni javítása - rövidzárlat javítás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Csak saját felelősségre, mert a szakszerűtlen beavatkozás a készülék teljes és végleges meghibásodását okozhatja! - a szerk.

Idén lesz 3. éve hogy boldog tulajdonosa vagyok egy SGS2-nek. Nem cserélném le más telefonra jelenleg, szerintem megállt a fejlődés az utóbbi években, nem volt WOW érzésem a későbbi generációk bemutatásakor.

Ezért ért kellemetlenül hogy a tegnap reggeli tisztítás után egyszercsak kikapcsolt és nem indult többet. Buta userként csapvízzel mostam, megtettem ezt már többször, de most beütött a baj. A takarítás után még pár óráig ment, aztán napközben amikor töltőre dugtam kikapcsolt és nem indult többet.

Jelenségek:
- szárítás nem segít. Szétszedtem darabokra, hajszárítóval megfújtam.
- bekapcsolásra semmi sem történik
- rámérve az akkumulátor érintkezők 2-es és 4-es lábára zárlatot tapasztaltam! Ez nagy baj, hisz pont ide csatlakozik az akksi + és - érintkezője:

Ezen leírást követve kiszereltem a telefon alaplapját: https://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S+II+Teardown/5861 :


Forrás: ifixit.com

Majd rátaláltam ezen fórumra: http://forum.gsmhosting.com/vbb/f258/samsung-galaxy-s2-i9100-short-circuit-solution-1537757/. Gyakorlatilag az első hsz-ben rámutatnak a lényegre. Egy kerámia kondenzátorra, ami a beázás hatására, vagy hibás töltőkábel miatt tönkremehet, rövidzárat okoz. Következő lépésként rámértem erre a kondira és tényleg zárlatos volt:

Mi a megoldás? Kettő is van:
- kicseréled. 22uF (állítólag) kerámia kondenzátort keress a boltokban
- leforrasztod és nem raksz a helyére semmit!

Én ez utóbbit választottam, mert mint kiderült a töltés és minden más funkció működik hibátlanul a kondi megléte nélkül is. Állítólag akkor lenne szerepe ha olyan eszközt dugnék a telefonra amit az akksinak kellene táplálnia. Ezt nem emlékszem hogy valaha is kiaknáztam.

Szóval most így néz ki:

Remélem segít másokon is a leírás

Hozzászólások

(#1) Zoja™


Zoja™
őstag

Akkor magyarul most nincs sem otg, sem pedig mhl funkciód. Ha nem használtad eddig sem, akkor nincs gáz, de én azért raknék a helyedben bele egy új kondit.

(#2) JoeYi válasza Zoja™ (#1) üzenetére


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

igen, valószínűleg nincs. Őszintén szólva az utóbbi 3 évben egyszer próbáltam az MHL-t, de azon kívül semmi.

Lehet egyszer visszarakom a kondit, de most már az is nagy öröm volt hogy működik a teló. Nagy kínlódás lett volna most új telót venni. Nem a pénzért hanem mert nincs ami igazán lenyűgözne. Nomeg arra számítok hogy iphone 6 vmi olyan újdonságot hoz végre amit az SGS6 lemásol, és arra majd már esetleg érdemes lesz váltani :)

(#3) Kolondrum

Eközben OLX-en: Alig használt SGS2 eladó! :DDD tr off!

Ügyes! :R

RMX3301

(#4) JoeYi válasza Kolondrum (#3) üzenetére


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

apropó OLX. Van ott egy srác aki hirdet javítást. Na ő 15-ért egyből alaplapot cserélt volna, ezt úsztam meg :)

A cikkhez: akinek nem oldja meg a rövidzárat a kondi levétele, az a mellette lévő IC-t is forrassza le, az is tudja ezt produkálni. Direkt írom azt hogy vegye le, ne pedig cserélje, mert rengeteg indiai vagy kínai gént kell birtokolni azoknak a lábaknak a visszaforrasztásához :)

(#5) Richard!


Richard!
őstag

Up :R

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#6) HugoZsolt


HugoZsolt
újonc

Sziasztok

Voltam olyan ügyes és megfürdettem a galaxy s2-t egy medencében a fürdőruhám zsebében. Egy hét száradás aksi és áram nélkül se indul el.
Kérdésem tud e valaki segíteni, kiolvasható e így a adatok, "képek,névjegyek".

Köszönet a segítségért.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.