2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Brando HTC Desire cradle - avagy bölcső Dézihez

    Aki úgy határoz, hogy szeretne venni egy HTC Desire-t, és kicsit is hajlandó kutakodni vásárlás előtt a témában, az egy elég kellemetlen dologról fog olvasni a tesztek többségének "pro/kontra" szekciójában. Ez pedig nem más, mint az üzemidő. Dézi - hívjuk most így - hatalmas és nagyon színes kijelzőt kapott, ami mögé bezsúfoltak egy 1GHz-es procit, GPS, 3G és wifi modulok társaságában. Ha ezeket a paramétereket egy képletbe sűrítjük, akkor az egyenlőség jel túloldalán a nagy fogyasztás rajzolódik ki eredményül.

    És valóban, míg tökéletes stand by módban akár 3-4 napig is ellébecolna Dézi, addig napi 1-2 órás netezős/könyv olvasós formációban már a 2 napot sem biztos, hogy kihúzza. Így aztán mikor vásárlásra adtam a fejem, akkor már előre eldöntöttem, hogy egy kényelmes bölcsőt is beszerzek majd, amiben jól láthatóan integethet ha üzenetet kaptam és közben energiával is teleszippanthatja megfáradt akksiját.

    Sajnos rengeteg időm maradt olvasgatni minden kapcsolódó termékről, de mikor eljött az idő inkább az egyszerűséget és a gyorsaságot előnyben részesítve leugrottam a SpeedShopba (ebay helyett) és megvettem a Brando által gyártott Desire-hez szabott USB bölcsőt.

    Folytatás...

    JoeYi 14 éve 14

  • Talált kutyusok gazdát keresnek

    Sziasztok. A mai nap folyamán találtunk két kidobott kutyust. Megetettük őket és vigyázunk rájuk, de gazdit keresnek. Kb 3 hónaposak lehetnek, nagyon barátságosak és lányok.

    Aki elvinné őket nyugodtan keressen meg, sajnos egyelőre nem férnek be semelyik menhelyre.

    update: egy már elment, másik menhelyre került

    JoeYi 14 éve 4

  • Régmúlt, múltmúlt, múlt és jelen: Siemens ME45, Sony Ericsson D750i, Nokia N95 és HTC Desire

    Soha nem cseréltem telefont csak úgy, mindig oka volt, vagy pedig időszerű. Most HTC Desire-ré váltottam:

    Valamikor középiskola harmadik táján (2002 talán) kaptam meg életem első telefonját, egy Siemens ME45-öt. Akkoriban mindenkinek Nokia 3310-e volt, de én valami egyedibbre vágytam és mivel akkoriban a Siemens még egy pörgős mobilgyártó volt fel is került a kívánság listámra a legújabb csepp, por és ütésálló telefonjuk. Mondjuk így visszagondolva sok mindent nem tudott, minimális üzleti funkciók (szervező, naptár), pár játék és persze az alap SMS küldés EMS-el (Enhanced Messaging Service). Volt rajta infra amivel névjegyeket lehetett küldözgetni, és egyedi háttérképet is lehetett rá tölteni, persze csak monokrómot.

    Rá 2-3 évre jött az első igazán ütős telefonom, egy SE D750i. Kora ár/érték bajnoka volt, úgy hiszem. 50e forint volt Domino csomagban, és cserében kaptam valamit amivel telefonáláson túl tudtam autófókuszos 2 megapixeles képeket csinálni, ineternetezni, rádiót hallgatni, bővíthető volt a memóriája memory stick pro duo-val, amire aztán MP3-akat lehetett pakolni, vagy akár videókat is ha valaki nagyon mazochista volt.

    Folytatás...

    JoeYi 14 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.