2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

7 nap üzemidő Androidon - Samsung Galaxy S2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mióta váltottam S6 Edge-re, azóta a régi S2-m megörökölte a másodlagos telefon pozíciót, a titulussal járó SIM kártyával. Egy jó öreg T-Mobile-os Domino feltöltőkártya, nagyon ritkán használom csak, hébe-hóba bankoláshoz.

Mobilnet és Wifi le van tiltva, mivel nincs rá szükség, és a rendszer factory reset utáni állapotban van telepített programok tekintetében, csak a roothoz szükséges dolgokat raktam fel.

No ilyen körülmények között vettem észre, hogy egy okostelefon is simán hozza egy feature-phone vagy egy buta telefon üzemidejét, ami jelen esetben 7 nap! Mindezt úgy, hogy folyamatosan a táskámban van, tehát átregisztrálgat a cellák között naponta többször is.

Szóval a mai mobilok is bírják addig mint a régi Nokiák vagy Sony Ericsonok, ha lebutítjuk ugyanarra a szintre, és csak sima telefonként használjuk:

Hozzászólások

(#1) gondoni


gondoni
(újonc)

Nekem is ilyesmik a tapasztalataim.
Az én okos telefonom (Galaxy J5) nap közben elsősorban csakis telefon (meg néha számológép vagy jegyzettömb), úgyis egy PC mögött görnyedek. Az okos dolgok (mail kliens, böngészés, jutúb, stb.) otthon/este mennek rajta wifin, talán ha fél órákat, így nekem is simán kijön 5-6 nap két töltés között. Mobil adathasználat persze kikapcsolva, a hálózat módot is csak GSM-re állítottam, még a 3G sem játszik, hangminőség ide vagy oda.

Aki a "minek neked okostelefon" jellegű ész-osztással jönne: hát estére! :)

Sőt, a régi ZTE Blade III-as telefonom SIM kártya nélkül, wifi nélkül, repülő üzemmódban 20-22 napot is kibír bekapcsolva, a fiókban pihenve, nem piszkálva. :D

(#2) Csapoati


Csapoati
(PH! félisten)

S ha megfordítjuk a dolgot, akkor is működik: pár éve egy SonyEricsson K800i-t kellett használnom egy hétig. Na most ha bekapcsoltam rajta a 3G-t és a Facebook klienst is használtam rajta, délutánra már 20% alatt volt a töltöttség...

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3) Syl válasza gondoni (#1) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Bár a J5-öm már nincs meg, de az üzemidejét azóta is csodálom. LTE mobilnet és Wifi bekapcsolva, több email fiók, messenger, whatsapp használat mellett is olyat tudott, hogy csak pislog az ember: [kép], [kép], [kép] ;)
Az egyedüli könnyítések: gps off, bluetooth off, éjjel airplane mód.

Words cannot express how much i don't care

(#4) szupermacs


szupermacs
(PH! kedvence)

A kijelző nem sokat ment.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#5) dugo_


dugo_
(PH! kedvence)

ZTE Skate x Ice Armor III ébresztőóraként konstans szakadozó roaming hálózaton.

Előtte volt még 8,5 nap is itthoni hálózaton, telefonálgatással együtt: kép

[ Szerkesztve ]

(#6) gondoni


gondoni
(újonc)

Csak vannak még okosteló tulajok, akik 10 méternél is messzebb mernek menni egy konnektortól (PowerBank nélkül)! :D

Szerencsésnek vallom magam, hogy reggel el tudom dönteni, hogy aznapra vigyek-e magammal töltőt, vagy maradhat a fiókban, ráadásul e komoly dilemma elé is max. heti 2-3 napon állít az élet! :DDD

(#7) kemotox válasza Csapoati (#2) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

10 eves akksirol van szo azert meg is csak

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#8) N€T0X|N


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Szóval a mai mobilok is bírják addig mint a régi Nokiák vagy Sony Ericsonok, ha lebutítjuk ugyanarra a szintre

Azért az említett üzemben azok mentek két hetet is (a 3410 meg 6230i biztosan, az E51 asszem 10 napot bírt, de nem 3G-n használtam, csak 2G-n), szóval kis túlzással, de ja. Az én céges Sony-m (SP) is elment egy hétig, amikor tavaly le volt tiltva a kimenő hívás és net, csak a hálózatba jelentkezett fel és kész (még hívható volt). :D

Sent from my keyBoard

(#9) Mr. Y válasza gondoni (#1) üzenetére


Mr. Y
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó kis készülék az a Blade III-as. Második okostelefonom volt, még 2012 húsvétján vettem, azóta már édesanyámhoz került, ő nem nyüstöli, csak havonta egyszer netezik rajta, meg naponta fél órákat telefonál, és még mindig bírja 3-4 napot. Pedig az akksija is öregebb 4 évnél :)

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#10) Csapoati válasza kemotox (#7) üzenetére


Csapoati
(PH! félisten)

2008-ban vettem a telefont és 2012-ben kellett egy hétre megint elővennem úgy, hogy előtte nem igazán volt már használva. Szóval a 10 jó lesz nagyon enyhe 4-nek is. :)

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.