2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bolt nyitva tartási szabályozások..

    Egy új törvényjavaslat egyértelműen meghatározza, hogy a kivételekkel nem érintett üzletek hétköznapokon – ha azok között nincs munkaszüneti nap – valamint szombaton (ideértve azt is, ha a szombat munkanapnak minősül) reggel 6-tól este 10 óráig tarthatnak nyitva ; vasárnap és munkaszüneti napokon zárva tartanak.

    A törvényjavaslat különös rendelkezéseket tartalmaz az üzletek december 24-i és decembe r 31-i nyitva tartására és meghatározza azt is, hogy az üzletben a zárórakor már bent tartózkodó személyek legfeljebb 30 percen belül szolgálhatóak ki. A törvényjavaslat lehetőséget biztosít továbbá arra is, hogy az adott naptári évben öt vasárnapon a kereskedő – saját döntése alapján – nyitva tarthassa az üzletet reggel 6 és este 10 óra között azzal, hogy a döntését köteles előzetesen a kereskedelmi hatóság felé bejelenteni .

    A törvényjavaslat indokolt kivételszabályokat állapít meg a pékárut és tejterméket árusító üzletekre, amelyek korábban is kinyithatnak, illetve vasárnap és munkaszüneti napokon is – korlátozott időben – nyitva tarthatnak. A virágboltok vasárnap és munkaszüneti napokon szintén – korlátozott időben – nyitva tarthatnak. A törvényjavaslat megteremti a lehetőségét annak is, hogy a Kormány – indokolt esetben – így különösen az érintett település(rész ) sajátosságai, illetve turisztikai szempontok alapján kivételeket állapíthasson meg egy erre külön meghatározott eljárásrendben.

    Folytatás...

    djculture 9 éve 48

  • Putyin koszorúja a szovjet "hősöknek" (ATV )

    Nagyapámat aki a határőrségnél volt is ezek a hősök hurcolták el nagy hőssiességükben... Az öreg egészen haláláig csak egykét szót mondott hogy végül is mi történt vele. Valami nagyfejű parancsoknak dolgozott lovakat kellett gondoznia alias málenkij robot. Lekéne köpni ezeket nem koszorúzni.

    djculture 9 éve 5

  • internetről szóló nemzeti konzultáció

    Az internetről szóló nemzeti konzultáció www.internetkon.hu oldal keddi elindulásával elkezdődött.
    Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón kiemelte, az alapvető kérdés az, "milyen lesz a jövő magyar internetje", ennek megválaszolása pedig nem csupán a szakemberek, a szektorban érintett cégvezetők vagy a politikai döntéshozók kizárólagos feladata.

    Jelezte: március 26-áig minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár tehet fel kérdést az oldalon; a felvetéseket bő egy hónap alatt rendszerezik 15-20 pontból álló kérdőívbe, amelyet május eleje és június vége között lehet majd kitölteni.

    "A célja ennek a konzultációnak nem szépészeti, hanem érdemi" - jegyezte meg a fideszes politikus, jelezve, hogy szeptemberre készít előterjesztést a válaszokból körvonalazódó kép alapján szükségesnek látszó kormányzati és törvényalkotási lépésekről.

    djculture 9 éve 8

  • Meghalt Bitskey Tibor Nemzet Színésze Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész

    Meghalt Bitskey Tibor Nemzet Színésze Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész

    Vuk című rajzfilmsorozat narrátora volt Több száz szinkronszerepe volt, többek között Sean Connerynek és Brian Coxnak, Michael Cainnek, Gary Coopernek, Kirk Douglasnak, Gregory Pecknek és Orson Wellesnek kölcsönözte a hangját.

    Rengeteg filmben is szerepelt.

    Rákóczi hadnagya (1953)
    Légy jó mindhalálig (1960
    Egy magyar nábob (1966)
    Kárpáthy Zoltán (1966
    Egri csillagok I-II. (1968
    Egy óra múlva itt vagyok (1971
    A fekete város 1-7. (1971
    Rab ember fiai (1979

    filmek száma: 241

    szinkronok száma: 241

    szerepek száma: 215

    Nyugodjon békében.

    djculture 9 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.