2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Januártól majdnem kétszeresére növekedhet a telefonadó...

    Január elsejétől változik a telefonszolgáltatókat érintő, az ügyfelek telefonálási szokásai alapján befizetendő telefonadó összege. A július elsejétől élő adónem - melynek alanyai a szolgáltatók - maximuma egy korábbi törvénymódosítás értelmében 2013-tól lakossági és vállalati ügyfelek esetén egyaránt csaknem a kétszeresére növekszik. A tarifákat egyelőre egyik szolgáltató sem módosítja a változások hatására, de a Vodafone ügyfelei mégis többet fizethetnek. Írja a hwsw :
    [link]

    djculture 11 éve 3

  • brit gazdasági miniszter bejelentette hogy engedélyezik a magán célú másolatok készítését

    [link]

    A brit kormány 56 oldalas dokumentumban foglalta össze a legfontosabb változtatásokat. A felhasználóknak engedélyeznék, hogy a legálisan megszerzett tartalmakról - "szigorúan személyes használatra" - minden készülékükön digitális másolatot készítsenek. Kópia készülhet a zenei gyűjteményekről, az e-könyvekről és ezek átjátszhatók PC-re, táblagépre, okostelefonra vagy akár a felhőszolgáltatásokban lévő fiókokba is. Az oktatásban egyszerűbbé tennék a különböző licencek beszerzését és elősegítenék az új technológiák elterjedését, illetve könnyebb használatát.
    További fontos változás, hogy a filmek, hangfelvételek és a közvetítések anyagai, valamint a nyilvánosságra hozott kutatási adatok a nem haszonszerzést célzó kutatások esetében szabadon terjeszthetők, másolhatók és felhasználhatók, s ilyenkor nem kell külön kérni a jogtulajdonos beleegyezését.

    :R

    djculture 11 éve 11

  • Hihető

    djculture 11 éve 154

  • Közműadó hatásai, azaz kisebb kábeltelevízióscégek megszüntethetik a szolgáltatásukat..

    A januártól bevezetendő közműadó olyan többlet terheket okoz a kábelszolgáltatók számára, amelyek következtében jövőre több tucatnyi társaság beszüntetheti a működését.
    Egyes kisebb településen ugyanis a befizetendő adó több mint az összes embertől beszedhető havidíj.
    A teljes bevételt megközelítő vagy azt lényegesen meg is haladó adóterhelés nyilvánvalóan ellehetetleníti az érintett kábelszolgáltatók további működését.
    A hírek szerint 28ezer háztartásban megszűnhet emiatt a net és kábel televíziós szolgáltatás.

    djculture 11 éve 3

  • Meghalt HOLLÓSI FRIGYES a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze.

    Ma újabb nagy színész távozott köreinkből.
    Meghalt HOLLÓSI FRIGYES a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze.
    Budapesti Katona József Színház alapító tagja volt. Mindenki ismerheti a kisváros sorozatból ahol Járai Béla rendőr őrnagy/alezredes szerepét játszotta. A napfény íze vagy A temetetlen halott filmekben is nagyszerűen alakított.

    Nagy színész és jó ember volt, nyugodjon békében !

    djculture 11 éve 0

  • Intel processzorok jövője, azaz alaplapra forrasztott bga tokozású processzorok várhatók 2014-től.

    Kiszivárgott hírek szerint a 2014-ben érkező Broadwell processzorok már fixen integrálva kerülnének forgalomba. Ez a fogyasztási mutatókat és a gyártási költséget csökkentené, viszont a vásárolók nem cserélhetnék később a processzort csak az alaplappal együtt.
    A hírek szerint a Broadwell egy 14 nm-es termék lesz amely integrálva tartalmazza a déli hidat(integrált memóriavezérlő, grafikus mag, input output vezérlők...)
    Annak a mai gazdasági helyzetben gyakori megoldásnak búcsút inthetünk Intel oldalon 2014-től, miszerint először megvesszük a lapot valami gyengébb procival és később ha lesz rá keret veszünk bele erősebb processzort.
    A terméket eladni se tudjuk csak egybe az alaplappal és venni is csak így tudjuk.
    Az alaplapok tudása is kérdéses még de nagyon, meg egyáltalán ki fogja ezeket gyártani.
    Nem nagyon rajongtam sose az Intel alaplapokért, kb annyit értek mint egy gyári egybe épített pc alaplapja.

    djculture 11 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.