2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • közművezeték-adó

    Közművezetékek minden métere után 100 forint lesz az adó 2013. január 1-től a közművezetékek adójáról szóló, a nemzetgazdasági miniszter törvény javaslata szerint. Hírközlési vezetékkel rendelkező adóalanynak pedig csak az adó 50 százalékát kell megfizetnie.
    A javaslat szerint adóköteles a víz, a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetési, földgáz-, hő- és villamosenergia-ellátási, valamint hírközlési vezetékek közterületen futó része, illetve a több fogyasztót kiszolgáló vezetékek közterületnek nem minősülő földrészleten elhelyezett része. Nem minősül közművezetéknek a javaslat alapján az a vezeték, amely kizárólag az egy adott helyrajzi számon nyilvántartott földrészlet használóját szolgálja ki /az a vezeték amely a fő vezetékrendszerről leágazva jut el az épületig, telekig./

    Nem tudnak már mit kitalálni, lehet lesz levegő adó is a végén.

    Update: Viszont az Eu bekeményített hogy a kötelezettségi eljárásokat egy szinttel tovább viszi így az ország forrás pénzeit elvehetik. Erre válasz:
    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az Európai Bizottság nyitott kapukat dönget, amikor azt kéri a magyar kormánytól, hogy 2013. január elsejével vezesse ki teljes egészében az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat - így a kiskereskedelmet és a telekommunikációs szektort - terhelő különadókat.

    djculture 11 éve 13

  • bújtatott áremelés avagy a termékek darabszámával és súlyával való trükközések...

    Mostanában ha bemegyek a boltba egyre inkább azt tapasztalom, hogy a megszokott termékeket leemelve mindenben jóval kevesebb van.
    Pl kekszeket lapjával fektetik el mert így úgy tűnik mintha ugyanannyi lenne benne mint régen de 2-4 darabbal is kevesebb sokszor .
    Azután a kenyerek is kezdenek 750-8-900 grammosak lenni.
    A literes tej se tartalmaz egy litert.
    A 100 darabosnak feltüntetett papír-zsebkendő meg 80-90db ot tartalmaz csak. Lehetne folytatni a sort...

    djculture 11 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.