2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tranzakciós illeték és a legújabb ötlet, az internet és telefonadó.

    Reggel a Kossuth rádióban:
    "A tranzakciós adóról szólva Orbán Viktor azt mondta, nem szerencsés és nincs szükség év közben belenyúlni az adórendszerbe, 2013-ban azonban, ha a törvényhozás úgy dönt, jöhet az új illeték. Annak mértékéről, részleteiről egyelőre korainak tartotta beszélni, de azt elárulta: a tranzakciós illeték nem lehetne több egy ezreléknél, és azt üzente a vállalkozásoknak és az embereknek, hogy emiatt "egy percig se fájjon a fejük".

    Kinek mi a véleménye erröl a hülyeségről? Csak nyomdafestéket tűrő hozzászólásokat kérnék.. :R

    Update: befutott az újabb ötlet : A telefon- és internetadó ugyanúgy működne, mint a sárgacsekk-adó: a szolgáltatók számláznák ki (ahogyan most az áfát is), illetve szednék be az adót, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki sms-ezik, mobiltelefonál vagy vezetékes készülékről hív valakit, illetve internetezik, az viselné az elvonás terhét. Az adó mértékét a lap forrásai nem tudták megmondani, szerintük még nem dőlt el, hogy adatforgalom vagy a felhasznált percek alapján fizettetik-e meg az új adót.

    Végleges :
    TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSI ADÓ BEVEZETÉSE
    A bevételek növelését szolgálja a távközlési szolgáltatásokra kivetett, indirekt adó bevezetése.
    A 2012-es költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében az adónem már az idei év közepétől bevezetésre kerülne.

    Folytatás...

    djculture 12 éve 220

  • Szegénységi szint az EU szerint..

    Az Európai Unió tagállamaiban készült felmérés kimutatta, hogy azok a személyek, akiknek havonta nem több mint 940 euró (több mint 270 ezer forint) áll a rendelkezésükre, a szegénység szintjén élnek. Így Németország - uniós viszonylatban -Franciaország és Belgium után a hatodik helyen áll.

    Magyarország a statisztika alsó felében foglal helyet, noha a tanulmány utalt arra is, hogy a gazdagok és a szegények közti különbség a legkisebb Szlovéniában, Norvégiában és Magyarországon.
    Forrás: [link]

    djculture 12 éve 82

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.