2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi4 - Menetelés a rögös úton

A masszív kialakítás mellé a kapható legerősebb vasat pakolva, MIUI-al megspékelve nagyágyút sikerült alkotni.

[ ÚJ TESZT ]

Adatátvitel, akkumulátor, összegzés

Adatátvitel terén megtalálunk mindent, ami csak kellhet. GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 850/900/1900/2100 MHz-en működik. Akad LTE is, de az Európában is használható verzió majd csak valamikor szeptemberben kerül a boltok polcaira. A Bluetooth 4.0-s, és támogatja a sztereó hangátvitelt, a WiFi dual band, 802.11 a/b/g/n/ac szabványú, van WiFi direct, DLNA és HotSpot támogatás is. A microUSB 2.0-ás, MHL kompatibilis, az NFC azonban kimaradt(?), állításuk szerint nem használják az emberek. Lehet, de azért ez egy homlokráncolást érdemel.

A GPS Glonass támogatást élvez és pillanatok alatt talál jelet. Egy Beidou Positioning System névre hallgató dolog is kapcsolódik hozzá, ami egy kínai műholdas navigációs rendszer, itthon sok mindenre nem tudjuk használni (ha hihetünk az internetnek, majd 2020-tól).

Az akkumulátor 3080 mAh teljesítményű. Combosabb használat mellett is végig bírhatja a napot, kevésbé pörgős felhasználás esetén pedig akár 2 napot, ennél többet viszont nem nagyon várhatunk tőle.

Összegzés

A Xiaomi már többször megmutatta, hogy feltörekvő kínai gyártóként bizony gond nélkül tudja hozni a nagyok szintjét és ez ezúttal sincs másképp. A masszív kialakítás mellé, a ma kapható legerősebb vasat a burkolat alá pakolva, mindezt megfejelve a MIUI felülettel ismét egy olyan készüléket sikerült letenni az asztalra, aminek nem kell elbújnia a többi nagyágyú mellett, sőt.

Persze, mint mindig, most sem kapunk tökéletes készüléket. A kamera képminősége lehetne jobb, az állapotjelző LED halovány mivolta, a melegedés vagy a lakkozott hátlap mind-mind olyan, amin lehetne mit javítani, de mindezek ellenére a jelenlegi ~$420 körüli (16GB-os verzió) árért cserébe elnézhető.

Nyilván ez az otthoni ára, hisz sajnos hivatalosan hazánkban még nem kapható, de ha erre rászámoljuk a kb. +30%-os pluszterheket, még mindig viszonylag korrekt áron kaphatunk egy teljesítményben toppon lévő készüléket, ami nem nagyon fog csalódást okozni számunkra.
Nemrégiben a Wayteq forgalmazásában hivatalos, 1 éves garanciával is beszerezhetővé váltak a Xiaomi termékei, azonban a cikk írásának pillanatában a Mi4 még nem kapható, de ha a későbbiekben megjelenik, biztonságosabb(bár drágább) alternatívája lehet a külföldi beszerzéseknek.

Barthezz2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.