2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi4 - Menetelés a rögös úton

A masszív kialakítás mellé a kapható legerősebb vasat pakolva, MIUI-al megspékelve nagyágyút sikerült alkotni.

[ ÚJ TESZT ]

Kijelző, külső

Igen, olyan, igen, hasonlít egy amerikai gyártó egy bizonyos készülékére, akik ráadásul külön szeretik, ha másolják őket, ennek ellenére azonban tud egyedi lenni, és a Mi2-t jobban szemügyre véve azért láthatjuk, hogy valahol az ott elkezdett vonalat vitték kicsit tovább. Az persze más kérdés, hogy annak idején a Mi2 külseje honnan eredt.

A Xiaomi külön büszke a készülék keretét adó fém váz meglétére, és joggal is teszi. Nagyon masszív tőle az egész cucc, ugyanakkor a letört éleknek, és a kissé domborodó, műanyag hátoldalnak köszönhetően a fogása is egész kellemes. A hátlap nehézkesen ugyan, de leszedhető (kell hozzá segédeszköz), viszont maximum annyit tehetünk, hogy másikat rakunk fel helyette, mert sem bővítőhelyet, sem kivehető akkumulátort nem találunk itt. Korrekt kidolgozás, masszív összeszerelés jellemzi a házat, nem nagyon fog hajladozni.

Az előlap nagy részét az 5"-es, 1080x1920 pixel felbontású kijelző foglalja el. A Sharp/JDI OGS full lamination Display egy IPS kijelző. A kialakításának lényege, hogy az érintő felület és a kijelzőt védő üveglap egyesítésével minimalizálták a légrést, melynek hála, a kijelzőn megjelenő tartalom mintha rá lenne rajzolva az üveglapra. Betekintési szöge szinte 180 fok, fényereje korrekt. Egy ultraérzékeny kijelzővel van dolgunk, így nedves kézzel, vagy kesztyűben is gond nélkül kezelhetjük.

A 139.2*68.5*8.9 mm fizikai méretekkel megáldott készülék előlapjának tetején a hangszóró nyílása mellett a MI logo, a fény- és közelségérzékelő szenzor és a 8 Mp-es, Sony IMX219, F/1.8 fényerejű, 80 fokos széles látószögű selfiekamera található.

Alul a megszokott három androidos gombot találjuk, a korábbiakhoz képest kissé átrajzolt piktogramokkal. Ezúttal egy diszkrét, fehér világítással is ellátták és itt kapott helyet az állapotjelző LED is. Eme LED 7 különböző színben is képes jelezni, viszont sajnos elég vérszegény a fényereje. A gombok megvilágítása kikapcsolható, és aktivitásuk időtartama is állítható, ahogy a LED visszajelzőnél is lehetőségünk van az egyes eseményekhez használt szín kiválasztására.

A kijelző körüli keret elég keskenyre sikerült, melynek eredményeként a hasonló kijelzőmérettel megáldott Mi3-nál kisebb tud lenni a telefon.

A készülék jobb oldalán a már védjegynek mondható kialakítású hangerő- és ki/bekapcsoló gombot találjuk, balra pedig a microSIM behelyezéséhez szükséges tálca nyílása árválkodik. Ennek kiszedéséhez egy külön eszköz szükségeltetik, ami természetesen a csomag része.

Felül balra a 3,5-es jack csatlakozót, jobbra pedig az infra jeladót leljük meg. Alul a microUSB csatlakozó és a kihangosító hangszóró kapott helyet. Okos ötlet volt ide tenni. Végre egyre több gyártó ébred rá arra, hogy a telefont valahova lerakva a hátlapon elhelyezett hangszóró nem épp szerencsés. Élére állítva pedig valljuk meg, nem sokan tesszük le.

Maga a hátlap lakozott, halovány rácsozással díszített műanyag. Nem a legjobb választás, ugyanakkor annyira vészesnek sem mondható, ráadásul képek alapján a fekete változat matt festést kapott, a bemutatót látva pedig több, különböző mintázatú is vásárolható lesz majd hozzá, így azt hiszem, nem lehet okunk panaszra.
Emellett a hátoldal elég ingerszegény, felül a másodlagos mikrofon, a kamera és LED segédfény található, alul egy króm MI logó és némi kínai felirat olvasható. Utóbbi elég halvány, nem fog zavarni minket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.