Hirdetés

2021. október 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi4 - Menetelés a rögös úton

A masszív kialakítás mellé a kapható legerősebb vasat pakolva, MIUI-al megspékelve nagyágyút sikerült alkotni.

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Hardver, szoftver

Hardverből tehát nem kapunk Snapdragon 805-öt, viszont így sem kell szégyenkeznie. A Qualcomm Snapdragon 801 processzora köré épülő modell az MSM8974PRO-AC központi egységet kapta, mely négy, magonként 2,5 GHz-re skálázott processzormagot rejt, ezt az 578 MHz-en járatott Adreno 330-as GPU és a 933 MHz-en ketyegő 3GB LPDDR3 RAM egészíti ki. Ez így is elég impozáns hardvert takar. Mellé modelltől függően 16 vagy 64 GB belső memória társul, mely tovább nem bővíthető. Utóbbi esetben talán ez nem jelent gondot, előbbi sokaknak szűkös lehet.

Szintetikus tesztek is igazolják, amit korábban írtam, a Xiaomi ismét csatlakozott a nagyok mellé, sőt, esetenként meg is veri őket. Mindez használat közben is látszik, a készülék gyors, nem akad, azonnal végrehajtja az utasításainkat.
A teljesítménynek azért ára is van, nagy terhelés esetén, esetleg ha még töltjük is közben az akkumulátort, elég rendesen tud melegedni a telefont körülölelő fém keret. Ha pihenni rakjuk viszont percek alatt lehűl.

A fenti hardver az Android 4.4.4.-re épülő MIUI v5-ös rendszer meghajtásáért felel. A korábbi Mobilaréna tesztekben már bőven kivesézett rendszer továbbra is hozza a tőle megszokott sokoldalúságot, és zökkenőmentes működést, így további részletek taglalásába most nem mennék bele. A jelenleg tesztfázisban lévő, szeptemberben nyilvánosság elé kerülő v6-os MIUI verziót pedig még nem volt alkalmam kipróbálni. A MIUI 6. generációjának részletes elemzése erre található.

Az előző modell után a Mi4-ben található egy infraport is, mely mellé egy távirányító alkalmazást is kapunk. Sajnos ennél többet a kínai nyelv ismerete nélkül nem nagyon tudhatunk meg, ugyanis jelenleg még nincs lefordítva az alkalmazást.

Annyit azért sikerült elérnem, hogy az itthon lévő Philips TV-hez sikerült letöltenem egy minimális funkciókat ellátó vezérlőpanelt, amely működött is. Úgy tűnik tehát, hogy valamely módon az internetről lerántható profilokkal tudunk életet lehelni belé, az viszont, hogy ez mennyire széleskörű, vagy, hogy az infra tanítható-e, nem sikerült megtudni.

A szoftver többi része megegyezik a Mi3-nál taglaltakkal, olyannyira, hogy a heti rendszerességgel érkező frissített ROM is ugyan az a két készülékre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.